Witam! Trochę mnie nie było - miałem co nieco do zrobienia w RL (szukałem nowej pracy...). Już jestem z powrotem, wkrótce wracam także do darkmoda...
A co do Twoich uwag: (zaznaczam, że mój stan wiedzy ma jakiś miesiąc zapóźnienia, lekko odświeżony przeglądnięciem wątków z forum darkmodowego).
Dziarsky napisał(a):
+Menu:
Mnie tam muzyka na maksa się podoba.
Dziarsky napisał(a):
+Wychylanie się:
Mnie też się nie podoba to, że można chodzić wychylonym. I faktycznie więcej jest w tym obrotu niż przesunięcia... Zobaczymy, czy to jest jeszcze kwestia do skorygowania czy nie.
Pamiętam, że jakiś czas temu wychylanie było bardzo wadliwe - często wkładało się głowę w ścianę - jest ten błąd już usunięty, czy nie?
Dziarsky napisał(a):
+Woda:
Nie znam jeszcze wersji Bonehoarda z wodą, więc nie wiem, jaka im wyszła, ale wiem, że widok podwodny dopiero powstaje...
Dziarsky napisał(a):
+Podciąganie się:
Z tego co wiem, to łaskawość programistów w kwestii podciągania się ma ulec zmniejszeniu, ale to na etapie dopracowywania rozgrywki i końcowych betatestów.
Dziarsky napisał(a):
+Efekt obrażenia:
Mnie też to się nie podoba, ale chyba tego nie zostawią.
A co do spadania - wydaje mi się, że kto jak kto, ale Garrett powinien móc spadać z większej wysokości bez obrażeń, niż jest to teraz.
Dziarsky napisał(a):
+Latarenka:
Latarenka, jak ją zowiesz, jest ciągle w trakcie powstawania. I bardzo dobrze, bo to co jest to moim zdaniem jest tragiczne. Model słabiutki (szczególnie jak na model ręki/broni, który jest zawsze na pierwszym planie), animacja tragiczna - sztywna totalnie - krótko mówiąć wizualnie to nie trzyma poziomu poprzednich modeli i animacji broni. Robił to gość, który jest świetny technicznie i odwalił kawał dobrej roboty, ale kompletnie nie ma poczucia estetyki ani artyzmu...
W ogóle ta animacja jest niepotrzebna - rozprasza uwagę tylko. Animacja ikonki by wystarczyła.
Poza tym ta lampa jest niczym innym jak zmodyfikowaną doomową latarką, tylko świecącą w dół (zamiast na przód) i z inną teksturą (zwykłą kwadratową, z tego co pamiętam). Powinno to być światło punktowe, świecące w każdym kierunku, a nie tylko w dół - mam nadzieję, że to poprawią.
Dziarsky napisał(a):
+Ciemność:
Po to jest lampa, żeby nie trzeba było dawać na mapie tych wszędobylskich świecących muchomorków albo kryształów bądź rozjaśniać ekranu, żeby coś widać w ciemnościach. No, ale rozumiem Ciebie, bo póki co lampa podręczna nie spełnia swojej roli...
Dziarsky napisał(a):
+Wskaźnik Życia:
Wskaźnik życia jest widoczny tylko, jak masz obrażenia, a chowa się, gdy weźmiesz healing potion. Moim zdaniem to dobre rozwiązanie.