Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Doom3 PL i DM
PostNapisane: 25 lip 2008 21:45 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Czy są / mogą być jakieś problemy ze współpracą polskiej wersji Dooma i Radianta?

_________________
Thief Antologia PL: od 20 X 2006 w sklepach!
Zagraj w FM Old Comrades, Old Debts i zobacz moje zrzuty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lip 2008 13:11 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2398
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Ja mam angielską, więc nie wiem na 100%, ale nie sądzę. Zresztą - czy ja się czasem Ciebie kiedyś o to samo nie pytałem... :) :?:

Ważny natomiast jest patch - Są dwie wersje i nie jestem pewien, która jest właściwa: 1.3.1.1302 czy 1.3.1.1304. Jeśli się nie mylę, to wpadła mi gdzieś w oko informacja, że właściwa jest ta pierwsza, choć ja mam tą drugą. Mod u mnie działa, choć czasem się wykrzacza - może to jest właśnie ta różnica...
Mówiąc krótko - najlepiej zapytać na forum TDM.

edit:
Teraz zauważyłem, że Ty się pytasz o (Dark) Radianta - to jest program niezależny, więc nie będzie żadnych problemów.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lip 2008 19:25 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Zaraz, zaraz.... bo się gubię. Przez 2 lata całkowicie wypadłem z obiegu. :)

Czego można używać do tworzenia misji DM? I czy oba edytory będą współpracować z wersją PL Dooma 3?

Wiecie może, gdzie mógłbym dostać angielskiego Dooma 3? W ostateczności bym ściągnął, ale łatki nie będzie można zainstalować.

_________________
Thief Antologia PL: od 20 X 2006 w sklepach!
Zagraj w FM Old Comrades, Old Debts i zobacz moje zrzuty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lip 2008 19:57 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2398
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Cytuj:
Czego można używać do tworzenia misji DM?

Idea jest taka, żeby mapy tworzyć w Dark Radiancie, bo wygodniejszy, ale teoretycznie da się też za pomocą Doom3Eda (edytor wbudowany). Oba tworzą pliki o rozpoznawanym nawzajem formcie .map.

Nie widzę powodu, dla którego spolszczona wersja miałaby nie działać, ale to tylko domysły na chłopski rozum. Najlepiej spytaj na forum TDM, czy innym działały wersje zlokalizowane - podejrzewam, że nie każdy dysponuje wersją anglojęzyczną.

A skąd wziąść Dooma3 EN? Może jakieś aukcje?
Jeszcze niedawno bym Tobie odpalił własnego, ale ostatnio powróciłem pośrednio do tego moda, więc chyba go zatrzymam...
Ew. mógłbym kupić tutaj w Dublinie i wysłałbym go Tobie listem w Polsce. (będę za tydzień). Ale nie obiecuję, że jest jeszcze na półkach. Widziałem go chyba za 15 euro kiedyś.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2008 11:14 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Dzięki za informacje! Zapytam najpierw na forum DM. :ok

_________________
Thief Antologia PL: od 20 X 2006 w sklepach!
Zagraj w FM Old Comrades, Old Debts i zobacz moje zrzuty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2008 11:41 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2398
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Bukary, trochę namieszałem z tym patchem - właściwa wersja to 1.3.1.1304.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2008 13:22 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Dzięki!

I znowu się pojawia pytanie: czy można załatać polską wersję gry? Kurcze.

_________________
Thief Antologia PL: od 20 X 2006 w sklepach!
Zagraj w FM Old Comrades, Old Debts i zobacz moje zrzuty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2008 15:52 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2398
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Bukary - pracujesz w tłumaczeniach, to powinieneś mieć rozeznanie. :)

Jak dla mnie nie do przyjęcia byłby fakt, gdyby tłumaczenie ingerowało w kod do tego stopnia, że poprawki by nie pasowały. Tym bardziej, że ten patch umożliwia m.in. uruchomienie gry na systemie Vista, co może być dość znaczące dla ogólnego działania gry...

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2008 16:30 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Niestety, niektóre łatki nie działają z polskimi wersjami gier (vide BioShock), dlatego właśnie zadałem to pytanie. Wtedy wydawca (porządny) przygotowuje polską łatkę. Nie wiem, jak to jest z Doomem 3 i jakoś nie mogę na ten temat znaleźć informacji.

_________________
Thief Antologia PL: od 20 X 2006 w sklepach!
Zagraj w FM Old Comrades, Old Debts i zobacz moje zrzuty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2008 19:49 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2398
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
No, to musisz być pionierem! Za Tobą pójdą rzesze innych polskich użytkowników Dark Moda! :) ;)

Hmm... skoro nie możesz na ten temat znaleźć informacji w internecie, to może ten problem wcale nie istnieje?

edit: może Dziarsky się wypowie w tej sprawie - jaką on ma wersję Dooma3?

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 sie 2008 10:31 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4836
Lokalizacja: Gliwice
Bukary już dostał stosowne info :).
Zarówno edytor jak i mod nie ma wymagań co do wersji językowej gry. Jedynie mod potrzebuje najnowszej łatki dla D3 - 1.3.1.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Teraz jest 22 paź 2017 05:36


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron