Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 paź 2009 20:34 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lis 2006 11:13
Posty: 1334
Zainstalowałem sobie Dooma 3 :]

Cytuj:
Instrukcja spod"0x5f1baed8" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x00000564". Pamięć nie może być "read

Ratunku

1. Odinstalowałem
2. Zainstalowałem ponownie
3. Zainstalowałem patch 1.3.1.1304 "correct version"
4. Zainstalowałem ponownie Service Pack 2
5. Kupa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2009 21:40 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2398
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Ciężko mi coś doradzić, bo mnie, po zainstalowaniu patcha, mod uruchomił się gładko jak po maśle.

Co to za SP2? Do Windowsa? Czemu akurat instalujesz go po Doomie?

Spytaj się na forum darkmoda, ew. TTLG - więcej ludzi, więcej przypadków itp. itd.

Aha, spróbuj wyłączyć Aero, jeśli masz włączone. Mi na przykład Doom3 nie chodzi w trybie okiennym, jak mam Aero aktywne.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2009 22:18 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2254
Lokalizacja: Łódź
Problemy z adresowaniem pamięci wynikają zazwyczaj z jej zapchania, czasem winny też jest DirectX.

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2009 22:54 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lis 2006 11:13
Posty: 1334
Aero? ;) Ja mam WinXP. Zapchania powiadasz. Jakieś pomysły? Czytałem FAQ do Dark Moda i jest punkt o nie-uruchamianiu się gry na starcie. Niby jest napisane, by zamknąć wszystkie programy, w tym antywirusy itp. Nie pomogło.

SP2 oczywista do WinXP


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2009 23:58 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2254
Lokalizacja: Łódź
Ile masz ramu i ile procesów ci siedzi w menedżerze zadań? W miarę czysty system powinien ich mieć 20-25. I jak z pamięcią wirtualną?

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2009 00:51 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lis 2006 11:13
Posty: 1334
Procesy: teraz - 50 :/ po usunięciu niepotrzebnych to chyba w porywach wiatru ze 30 :/


Intel Pentiun 4 2.40 GHz
1,00 GB RAM


Właściwości systemu -> Opcje wydajności

Planowanie użycia procesora:
(o) Programy

Użycie pamięci:
(o) Programy

Pamięć wirtualna:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2009 09:46 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2254
Lokalizacja: Łódź
Pamięć wirtualną masz dobrze przydzieloną, 1 GB ramu, przydałoby się 2 ;) Ale jak zjedziesz z procesów do 30 to powinno pomóc. W razie czego odpalaj grę świeżo po restarcie systemu, jeśli ów błąd się powtarza.

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2009 22:11 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lis 2006 11:13
Posty: 1334
Przy uruchomieniu to ja mam 49 procesów. Pozamykałem co się dało / co znam i doszło do 30. Reszty boję się tykać. Są jakieś programy do porządkowania tego? Antywirusa też wyłanczałem. Nie pogram sobie chyba :zdz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 paź 2009 10:08 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2254
Lokalizacja: Łódź
Pasek Start -> Uruchom, wpisz msconfig. W zakładce Usługi zaznaczasz ukrywanie wszystkich usług Microsoft i patrzysz ile masz śmieci, co jest naprawdę niezbędne, a co można wywalić. Potem to samo w zakładce uruchamianie. Po restarcie powinieneś mieć mniej zapchany system.

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 paź 2009 20:37 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2398
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Ilość procesów ma na pewno wpływ na wydajność gry (zużycie pamięci), ale nie powinna być przeszkodą w uruchomieniu samej gry. Ja też kiedyś miałem XP z 1Gb ramu i Doom 3 oraz Dark Mod mi chodziły.
Musi to być jakiś inny problem.
Gra w ogóle na XP powinna się uruchomić i bez patcha. Patch ukazał się chyba po wyjściu Visty. (tymniemniej Darkmod wymaga go na jakimkolwiek systemie).

Dooma masz oryginalnego, rozumiem? (w sensie, nie jakiś tajemniczy torrent lub coś podobnego).

Poza tym, jeśli problem tyczy się samego Dooma, a nie Darkmoda, to poszperaj też na forum Dooma: http://www.doom3world.org/phpbb2/viewforum.php?f=27

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 paź 2009 03:45 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lis 2006 11:13
Posty: 1334
Juliusz napisał(a):
Poza tym, jeśli problem tyczy się samego Dooma, a nie Darkmoda, to poszperaj też na forum Dooma: http://www.doom3world.org/phpbb2/viewforum.php?f=27

Merci sękju :)

http://www.doom3world.org/phpbb2/viewto ... 414d07c99b
\/
http://www.the-emz.com/d3check/

Cytuj:
You have chosen to compare the files in this folder:
D:\Doom 3
to see if they are compatible with:
Doom 3 - Patch 1.3.1

doom3.exe: OK
doom3ded.exe: OK
base\game01.pk4: OK
base\game02.pk4: OK
base\game03.pk4: OK
base\doomkey: OK
base\pak000.pk4: OK
base\pak001.pk4: OK
base\pak002.pk4: OK
base\pak003.pk4: OK
base\pak004.pk4: OK
base\pak005.pk4: OK
base\pak006.pk4: OK
base\pak007.pk4: OK
base\pak008.pk4: OK


The following Pakfile(s) have been found that are from a different version:
base\game00.pk4 file has 'wrong game API DLL version' for the selected install


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lis 2009 16:26 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lis 2006 11:13
Posty: 1334
Jestem prawie po świerzym formacie Win XP - robiłem go tydzień temu. Nic w niego nie pakowałem oprócz podstawowych i najnowszych sterowników do wszystkich urządzeń, a z Doomem 3 nadal to samo:
Obrazek

Jako ciekawostka - to samo mam nadal z programem Anim8or :sre
Obrazek

Karta graf. to ATI Radeon 9550 (X1050 Series) i tak - rozważam możliwość jej zmiany, bo praktycznie żadnej nowej gry nie mogę przez nią odpalić, ale jak na razie nie ma takiej możliwości, więc chciałbym jakoś ten problem naprawić bez zmieny karty :] Ja chcę w końcu tego Dark Moda odpalić, chyba że z moją kartą i tak nie ma sensu? Doom 3 na niej powinien działać wyśmienicie

[edit] Tak.. Doom 3 posiada najnowszy patch 1.3.1, ale podobno są dwa (prawidłowy i nieprawidłowy), więc jak ktoś jest w temacie i ma na 100% ten pierwszy to poproszę...

:ndo :smu :zak


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lis 2009 20:31 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2398
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Link do prawidłowego patcha jest na Dark Wiki:

http://modetwo.net/darkmod/wiki/index.php?title=Installation#Weblinks

(Weblinks, na dole strony)

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lis 2009 21:28 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lis 2006 11:13
Posty: 1334
Nie pomogło ;) Najwyraźniej miałem już ten dobry patch. Żegnaj Dark Modzie Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Teraz jest 22 paź 2017 05:37


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron