Thief Forum
http://thief-forum.pl/

Problemy z uruchomieniem DM
http://thief-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=5192
Strona 1 z 1

Autor:  Marzec [ 28 paź 2009 20:34 ]
Tytuł:  Problemy z uruchomieniem DM

Zainstalowałem sobie Dooma 3 :]

Cytuj:
Instrukcja spod"0x5f1baed8" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x00000564". Pamięć nie może być "read

Ratunku

1. Odinstalowałem
2. Zainstalowałem ponownie
3. Zainstalowałem patch 1.3.1.1304 "correct version"
4. Zainstalowałem ponownie Service Pack 2
5. Kupa

Autor:  Juliusz [ 28 paź 2009 21:40 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Ciężko mi coś doradzić, bo mnie, po zainstalowaniu patcha, mod uruchomił się gładko jak po maśle.

Co to za SP2? Do Windowsa? Czemu akurat instalujesz go po Doomie?

Spytaj się na forum darkmoda, ew. TTLG - więcej ludzi, więcej przypadków itp. itd.

Aha, spróbuj wyłączyć Aero, jeśli masz włączone. Mi na przykład Doom3 nie chodzi w trybie okiennym, jak mam Aero aktywne.

Autor:  Judith [ 28 paź 2009 22:18 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Problemy z adresowaniem pamięci wynikają zazwyczaj z jej zapchania, czasem winny też jest DirectX.

Autor:  Marzec [ 28 paź 2009 22:54 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Aero? ;) Ja mam WinXP. Zapchania powiadasz. Jakieś pomysły? Czytałem FAQ do Dark Moda i jest punkt o nie-uruchamianiu się gry na starcie. Niby jest napisane, by zamknąć wszystkie programy, w tym antywirusy itp. Nie pomogło.

SP2 oczywista do WinXP

Autor:  Judith [ 28 paź 2009 23:58 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Ile masz ramu i ile procesów ci siedzi w menedżerze zadań? W miarę czysty system powinien ich mieć 20-25. I jak z pamięcią wirtualną?

Autor:  Marzec [ 29 paź 2009 00:51 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Procesy: teraz - 50 :/ po usunięciu niepotrzebnych to chyba w porywach wiatru ze 30 :/


Intel Pentiun 4 2.40 GHz
1,00 GB RAM


Właściwości systemu -> Opcje wydajności

Planowanie użycia procesora:
(o) Programy

Użycie pamięci:
(o) Programy

Pamięć wirtualna:
Obrazek

Autor:  Judith [ 29 paź 2009 09:46 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Pamięć wirtualną masz dobrze przydzieloną, 1 GB ramu, przydałoby się 2 ;) Ale jak zjedziesz z procesów do 30 to powinno pomóc. W razie czego odpalaj grę świeżo po restarcie systemu, jeśli ów błąd się powtarza.

Autor:  Marzec [ 29 paź 2009 22:11 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Przy uruchomieniu to ja mam 49 procesów. Pozamykałem co się dało / co znam i doszło do 30. Reszty boję się tykać. Są jakieś programy do porządkowania tego? Antywirusa też wyłanczałem. Nie pogram sobie chyba :zdz

Autor:  Judith [ 30 paź 2009 10:08 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Pasek Start -> Uruchom, wpisz msconfig. W zakładce Usługi zaznaczasz ukrywanie wszystkich usług Microsoft i patrzysz ile masz śmieci, co jest naprawdę niezbędne, a co można wywalić. Potem to samo w zakładce uruchamianie. Po restarcie powinieneś mieć mniej zapchany system.

Autor:  Juliusz [ 30 paź 2009 20:37 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Ilość procesów ma na pewno wpływ na wydajność gry (zużycie pamięci), ale nie powinna być przeszkodą w uruchomieniu samej gry. Ja też kiedyś miałem XP z 1Gb ramu i Doom 3 oraz Dark Mod mi chodziły.
Musi to być jakiś inny problem.
Gra w ogóle na XP powinna się uruchomić i bez patcha. Patch ukazał się chyba po wyjściu Visty. (tymniemniej Darkmod wymaga go na jakimkolwiek systemie).

Dooma masz oryginalnego, rozumiem? (w sensie, nie jakiś tajemniczy torrent lub coś podobnego).

Poza tym, jeśli problem tyczy się samego Dooma, a nie Darkmoda, to poszperaj też na forum Dooma: http://www.doom3world.org/phpbb2/viewforum.php?f=27

Autor:  Marzec [ 31 paź 2009 03:45 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Juliusz napisał(a):
Poza tym, jeśli problem tyczy się samego Dooma, a nie Darkmoda, to poszperaj też na forum Dooma: http://www.doom3world.org/phpbb2/viewforum.php?f=27

Merci sękju :)

http://www.doom3world.org/phpbb2/viewto ... 414d07c99b
\/
http://www.the-emz.com/d3check/

Cytuj:
You have chosen to compare the files in this folder:
D:\Doom 3
to see if they are compatible with:
Doom 3 - Patch 1.3.1

doom3.exe: OK
doom3ded.exe: OK
base\game01.pk4: OK
base\game02.pk4: OK
base\game03.pk4: OK
base\doomkey: OK
base\pak000.pk4: OK
base\pak001.pk4: OK
base\pak002.pk4: OK
base\pak003.pk4: OK
base\pak004.pk4: OK
base\pak005.pk4: OK
base\pak006.pk4: OK
base\pak007.pk4: OK
base\pak008.pk4: OK


The following Pakfile(s) have been found that are from a different version:
base\game00.pk4 file has 'wrong game API DLL version' for the selected install

Autor:  Marzec [ 30 lis 2009 16:26 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Jestem prawie po świerzym formacie Win XP - robiłem go tydzień temu. Nic w niego nie pakowałem oprócz podstawowych i najnowszych sterowników do wszystkich urządzeń, a z Doomem 3 nadal to samo:
Obrazek

Jako ciekawostka - to samo mam nadal z programem Anim8or :sre
Obrazek

Karta graf. to ATI Radeon 9550 (X1050 Series) i tak - rozważam możliwość jej zmiany, bo praktycznie żadnej nowej gry nie mogę przez nią odpalić, ale jak na razie nie ma takiej możliwości, więc chciałbym jakoś ten problem naprawić bez zmieny karty :] Ja chcę w końcu tego Dark Moda odpalić, chyba że z moją kartą i tak nie ma sensu? Doom 3 na niej powinien działać wyśmienicie

[edit] Tak.. Doom 3 posiada najnowszy patch 1.3.1, ale podobno są dwa (prawidłowy i nieprawidłowy), więc jak ktoś jest w temacie i ma na 100% ten pierwszy to poproszę...

:ndo :smu :zak

Autor:  Juliusz [ 30 lis 2009 20:31 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Link do prawidłowego patcha jest na Dark Wiki:

http://modetwo.net/darkmod/wiki/index.php?title=Installation#Weblinks

(Weblinks, na dole strony)

Autor:  Marzec [ 30 lis 2009 21:28 ]
Tytuł:  Re: Problemy z uruchomieniem DM

Nie pomogło ;) Najwyraźniej miałem już ten dobry patch. Żegnaj Dark Modzie Obrazek

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/