Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 sie 2017 13:55 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Plik o wielkości kilku MB da się zamienić jak wiem na zera i jedynki, które można by zapisać do pliku tekstowego. Odwrócenie tego procesu da działający plik. Jakim programem to się robi?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2017 18:58 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2529
Lokalizacja: Statua postępu
Jak chcesz, to Ci napiszę prosty program, który zamieni Ci te zera i jedynki z pliku tekstowego na plik binarny. W drugą stronę też Ci zamieni (tj. dowolny plik na zera i jedynki w notatniku).

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2017 19:09 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Chcę.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2017 19:14 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2529
Lokalizacja: Statua postępu
W weekend Ci napiszę.

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2017 19:22 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Chodzi o ten weekend?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2017 19:30 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2529
Lokalizacja: Statua postępu
Program do zamiany plików binarnych na tekstowe (format: 101010) i odwrotnie:
Download link

Wybacz "sterowanie z klawiatury" ale robiłem na szybko i nie chciało mi się robić okienkowego. :)

Może komuś oprócz boba też się przyda...

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 wrz 2017 12:27 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Na 56. stronie napisałem o mrówce w monitorze. Bliżej prawdy jest to co w linku tak się składa - https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Wciornastki

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 wrz 2017 19:33 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2529
Lokalizacja: Statua postępu
@bob, przydał Ci się ten program do zamiany plików, czy pisałem niepotrzebnie?

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 wrz 2017 20:49 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Generalnie pisałeś niepotrzebnie, z jednym ale - chodzi o to, że raczej niemożliwe jest przepisywanie krzaczków na papier i z papieru do pliku by był działający (czy tak?), ale przepisywanie zer i jedynek jest łatwiejsze do archiwizacji. Nagranie AMR oryginalnie ma rozmiar 4,04 MB, po zamianie na zera i jedynki już 32,3 MB. Może jestem podejrzliwy ale się spytam - jest jeden jedyny format zer i jedynek (ogólnoświatowy), czy też w tym przypadku natrafiłem na format autorstwa Leminga niekompatybilny z innymi?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 wrz 2017 21:16 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2446
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
@bob - rozłożyłeś mnie na łopatki Twoją historią o zgniecionej mrówce, która okazała się wciornastkiem. Mam nadzieję, że dajesz radę z tym żyć. Ja przez długi czas żyłem z monitorem z martwym pikselem. Trochę tak jak ten Twój trup owada, tyle, że mój piksel był zielony.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 paź 2017 12:01 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Na początku poprzedniego tygodnia dyskomfort wziął górę i podjąłem decyzję o rozebraniu monitora by próbować wyciągnąć tego szkodnika, i udało mi się choć nie było to łatwe, na pewno było czasochłonne.

Piszę po kolei co zrobiłem z monitorem że ten nie ma już szkodnika - otworzyłem panel nie poprzez dociskanie cienkiego śrubokręta w miejscu narysowanej kłódki lecz poprzez podważenie boku panelu nożyczkami, gdy jeden docisk puścił to już było w miarę swobodnie z kolejnymi. Odłożyłem panel na bok i poluzowałem kilka zacisków metalowej ramy przy pomocy śrubokręta wraz z odkręceniem dwóch małych śrubek, podniosłem metalową ramę aż wreszcie podniosłem szklany ekran, szkodnik ten był nie na nim lecz na lampie, jak go wyciągnąłem to poskładałem monitor. Monitor działa, lecz jego wada pozostała, chodzi o brak innych wejść obrazu niż D-SUB.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 gru 2017 18:29 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 29 lis 2017 14:05
Posty: 4
i nic nie uszkodziłeś? podziwiam.
__________
Zdecydowanie https://kontener.pl to najlepsze miejsce do transportu morskiego międzynarodowego.


Ostatnio edytowano 05 gru 2017 09:46 przez wolfas, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 gru 2017 19:27 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Patrząc od środka to około 5 cm na prawo i 5 cm w dół jakoś dostał się mini kawałek plastiku co zmusiło mnie do ponownego otwierania monitora by to wyciągnąć (a początkowo wydawało mi się, że powstał pojedynczy bad pixel świecący na czarno). Miałem bad pixele kolorowe w monitorze Benq ML2441 w postaci białej linii kilka cm na prawo od środka, miałem mini plastik i wciornastka w monitorze Benq ET.0019.NA oraz mam backlight bleeding w monitorze AG Neovo H-W22 na samym dole kilka cm na prawo od środka o wielkości 1 cm. Więcej niespodzianek typowych dla monitorów typu LCD nie chcę bo tego za dużo i jakoś nie zanosi mi się żebym kupował jeszcze taki sprzęt.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 gru 2017 10:07 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1325
Lokalizacja: Trójmiasto
Chcę kupić dysk zewnętrzny, znalazłam coś takiego...
https://www.x-kom.pl/p/318706-dysk-zewn ... sb-30.html
Czy można go użyć do Maca? A może ma ktoś jakąś ciekawszą propozycję?
:-D :-D :-D

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 gru 2017 17:07 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2793
Hej Krysiu! :) O ile masz gniazdo USB w swoim Mac'u, to tak. Jeśli nie, będziesz musiała dokupić dosyć drogą przejściówkę. Co do samego dysku, osobiście brałbym 2TB, drugi terabajt masz już za pół ceny, a miejsce w obecnych czasach bardzo szybko się kończy.

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 gru 2017 20:14 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1325
Lokalizacja: Trójmiasto
Nivellen napisał(a):
Hej Krysiu! :) O ile masz gniazdo USB w swoim Mac'u, to tak. Jeśli nie, będziesz musiała dokupić dosyć drogą przejściówkę. Co do samego dysku, osobiście brałbym 2TB, drugi terabajt masz już za pół ceny, a miejsce w obecnych czasach bardzo szybko się kończy.

Dzięki... :-D

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2017 22:36 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2009 14:17
Posty: 726
Lokalizacja: Bytom
Posiadam ten model (0,5TB i 2TB) i dają radę, polecam. Bardzo przyjemna faktura. 8-)

_________________
Człowiek, który uczy się tylko tego, co inni już wiedzą, podobny jest w ignorancji do osoby, która nie uczy się w ogóle.        ~Kronika Pierwszego Wieku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 sty 2018 18:41 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2008 21:32
Posty: 4588
Lokalizacja: Świątynia Nieba z Zaginionego Miasta
Prosiłbym o pomoc.
Zainstalowałem sobie widżet onlinevideoconverter. Wczesniej zainstalowąłem wtyczkę do Chome'a Tampermonkey.
Wtyczka działa.

Powinienem w czasie odtwarzania filmu na YT widzieć ikonkę do pobierania. Nie mam jej.
Wyłączenie AdBlocka nic nie daje.

Wyczyszczenie cookies i historii przeglądania z ostatniej godziny też nic nie dało.

Tak to powinno wyglądać:
https://www.onlinevideoconverter.com/pl ... -extension

Czy ktoś ma pomysł, jak to naprawić?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 sty 2018 19:47 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2793
Jeśli zależy Ci na jakimkolwiek YT downloaderze, to zainstaluj sobie coś innego, bo dojść teraz co nie działa to loteria. Podejrzewam konflikt z kodekami w systemie. Ja mam Yоutubе Video Downloader, którego czasami używam, ściąga bez problemu w formacie jaki ustawisz: mp4, 3gpp, webm, zależnie, czy potrzebujesz obrazu, dźwięku, lub obu naraz. Jedyny minus, to zmiana domyślnej przeglądarki na Yahoo (niemieckie), więc kiedy akurat nie używam, to wyłączam.

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2018 11:15 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Ileś miesięcy temu wyciągnąłem wciornastka z monitora... ale jednak robiłem to źle okazuje się po czasie - gdy przyszedł moment na podniesienie szklanego ekranu to lekko podniosłem za dolno-boczną taśmę, i mimo że ta taśma nie jest połączona z elektroniką matrycy, to i tak tkwi między warstwami ekranów i jej przerwanie uszkadza obraz. Zrozumiałem więc, że prawidłowo należy odłączyć wszystkie kable między matrycą a monitorem, po podniesieniu matrycy i otwarciu ramy należy odwracać matrycę do dołu żeby ekran sam opadł.

Jakieś kontrolery wyciągnięte/wyrwane z boku matrycy Benq E2200HDA (nie rozumiem sensu umieszczania kontrolerów z bocznej strony matrycy, wygląda na planowane postarzanie produktu). Bez tego nie ma obrazu. Co to właściwie jest?


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58

Teraz jest 14 sie 2018 11:58


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron