Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 maja 2015 20:09 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1110
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Czy da się przejść z pliku audio AMR do WAV? Jak?

EDIT: Program przetwarzający z formatu AMR do formatu WAV nazywa się FreeStar AMR MP3 Converter.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 cze 2015 12:48 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 89
Mam nietypową prośbę/pytanie.
Posypał się mój PC i korzystam obecnie tylko z małego lapka.
Czy 1,2,3 częśc Thiefa odpali na małym lapku który nie posiada konkretnej karty graficznej? Ma tylko tą standardową pozwalającą na prawidłowe wyświetlanie się elementów graficznych (pliki, internet)
I jeszcze jedno, jak skopiować na lapka pliki instalacyjne z płytki, bo nie mam napędu cd? Albo gdzie ą dostępne w necie? Zaznaczam, że mam oryginalne wszystkie części :)

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 cze 2015 12:58 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 428
Lokalizacja: BB
Mi Thief 1 i 2 działa na tablecie z kartą intela, zależy od jeszcze innych podzespołów ;) Trójka też powinna, wymagania z neta:
Pentium 4 2.0 GHz, 512MB RAM, karta grafiki 64MB (GeForce 3 lub lepsza), 3 GB HDD. Czyli zadziała. Chyba, że masz bardzo wiekowy sprzęt. Bardzo.
Jeśli masz zewnętrzny napęd na USB to sprawa by się rozwiązała, jeśli nie to poproś kogoś, aby z Twoich płytek porobił .iso.

_________________
'Możesz poklikać pięć razy naraz'
-Medyk! Czy ja umrę?
-Niewykluczone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 cze 2015 14:55 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3699
Ja odpalałem swojego czasu T2 na netbooku Aus Eee PC 901 który w środku ma procesor Inetl Atoma śmigający z zawrotną prędkością od 800 do 1600 Mhz, do tego zintegrowana grafika Intel GMA 950 i cały jeden giga ramu. Bez modów i dodatków chodził płynnie. A co do instalacji to spróbuj po prostu skopiować pliki z płyt na USB i tak zainstalować. T1 i T2 to na tyle stare gry że powinno się udać (bez wymyślnych zabezpieczeń). Potem ew. jakiś kraczek (co w przypadku posiadania oryginalnych wersji i wbrew opiniom niektórych oszołomów prawych jest legalne) i gitara :) Od biedy tak jak sugeruje NiRa - zbawa z obrazem płyty.

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2015 20:29 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2322
Lokalizacja: Pabianice
W niedługim czasie spodziewam się konkretnego zastrzyku gotówki, a ponieważ nie mam dzieci ani kobity, to zamierzam zainwestować trochę kasy w blaszaka :rad (uroki stanu kawalerskiego). Pytania z serii "jak żyć?".

Celem są gry takie jak Wiesiek 3, nadchodzące Fallout 4 i Deus Ex, GTA V i pewnie parę innych tytułów. Wiesław jest zapewne z całego towarzystwa najbardziej wymagający, ale niekoniecznie nastawiam się na najwyższe detale :mru , Fallout pewnie nie będzie miał kosmicznych wymagań, a Deus Ex jest na razie niewiadomą.

Karta graficzna - raven tu poleca GTX 970, ale niestety nie wydam ponad 1500 zł na kartę, do 1000 zł jestem otwarty na propozycje. GTX 960? Jaka wersja? Od jakiego producenta? A może lepiej Radek?

Procesor - opłaca się dokładać do i7 tak na przyszłość? Trochę to jednak drogie. To 8 wątków coś daje w grach, bo jeśli chodzi o pracę na kompie, to tylko korzystam z edytorów tekstu :) . Czy wystarczy dobry i5? Mowa o LGA 1150 bo na takiej podstawce obecnie siedzę. Dodam jeszcze, że nie bawię się w kręcenie procków.

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2015 21:15 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2726
Jeśli masz płytę na Intelu 1150, a nie będziesz się bawić w edytowanie video lub rendering w np. 3ds Max, i5 to świat i ludzie. Do komfortowego i oszczędnego energetycznie grania (mniej prądu, mniej ciepła) też polecam GTX 970. To obecnie najbardziej opłacalna karta jeśli idzie o cenę/wydajność. Jeśli już koniecznie chcesz zaoszczędzić te 6-7 stówek, bierz koniecznie kartę która ma 256 bitową szynę danych, tylko taka nie będzie się dławić przy wyższych rozdzielczościach tekstur i graficznych bajerach typu teselacja czy ENB we współczesnych grach.

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2015 21:53 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2322
Lokalizacja: Pabianice
Czyli odwrotnie. Lepiej procesor w rozsądnej cenie, a więcej zainwestować w GPU. Ok.

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 cze 2015 09:27 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Po pierwsze zapomnij o istnieniu AMD, obecnie (co mnie smuci) nie ma większego sensu aby coś od nich brać.

CPU to tak jak wyżej. i5 do grania, i7 to przepłacanie bo ma się niby czegoś więcej a to coś w grach nie działa. Tylko mówisz że masz mobo, musisz dobrze sprawdzić czy obsłuży Ci nowy procesor. Z tego co pamiętam mój 4690k czyli Haswell Refresh vel Devil's Canyon nie działa na starych układach. A jego polecam bardzo, dostajesz ustrojstwo które samo w sobie jest masakrycznie wydajne a jak dokupisz dobre chłodzenie to wyciągniesz sobie 4.4GHz. Dlatego polecam pobawić się bo to tylko dobre chłodzenie i kilka kliknięć. A jak coś to CPU bez k w nazwie brać aby nie płacić za odblokowany mnożnik.
GPU to tak tylko 970 się opłaca obecnie. AMD coś tam pokazało co niby dobre w testach syntetycznych ale jak dochodzi co do czego to 970 niszczy te karty. Jak nie ma kasy to możesz pomyśleć nad nawet 960. Może na papierze nie wygląda za dobrze ale ze względu że to jest Maxwell to w takim wiesławie lepiej daje sobie radę niż 770. Ale jednak lepiej dopłacić i mieć spokój. Taki sprzęt przy obciążeniu ciągnie okolice 300W i mało się grzeje.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 cze 2015 15:30 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3699
Szukam tanich (bardzo) i względnie dobrych głośników 2.0 żeby sobie w robocie posłuchać radia przez neta (bo mi zwykłe radio ostatnio szwankuje na całego). Użytkuje ktoś jakiś taki wynalazek w cenie sklepowej 20-30 zł? Nie muszą być piękne, nie muszą mieć pozłacanych końcówek niewiadomoczego, mają działać i grać (bezawaryjnie i możliwie ładnie) za te ok. 25zł :)

PS. Od biedy może być nawet 1.0 albo inna wariacja ;)

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 cze 2015 16:59 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2253
Lokalizacja: Łódź
Bałbym się kupić coś takiego :)) Ale jakby coś istnieje taka kategoria cenowa: http://www.agito.pl/glosniki-komputerow ... priceasc/c

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 cze 2015 18:14 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3699
To, że istnieje taka grupa cenowa to wiem. Wiem też co idzie wraz z taką ceną. Też się boję ;) Dlatego szukam jakiegoś względnie sprawdzonego czy polecanego produktu.

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 cze 2015 14:35 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2253
Lokalizacja: Łódź
Wątpię, żeby ktoś z forum posiadał coś za podobną cenę, bo to szkoda prądu, przynajmniej w domu. To trochę jak pytać o wyborne wino za 5 zł ;) Wybierz na chybił trafił, grać na pewno będzie, a nawet jeśli się rozwali po 2 miesiącach, to i tak będzie jakość za rozsądną cenę.

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lip 2015 20:45 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1110
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Przypisanie danego momentu filmu w programie Windows Media Player do danego klawisza, np. do klawisza 4, jak to zrobić?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sie 2015 11:02 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2008 21:32
Posty: 4493
Lokalizacja: Świątynia Nieba z Zaginionego Miasta
Windows 10.

Naczytałem sie o nim wielu superlatyw, zatem postanowiłem skorzystać z tej opcji. Instalacja przebiegła gładko, godzinka i po sprawie. Zgodnie z obietnicami, zawartośc komputera pozostała bez zmian, nawet tapeta się nie zmieniła, ani tym bardziej bałagan na pulpicie.

Niestety od razu po I uruchomieniu komputer się zawiesił jak za windowska 98, czyli wszystko zamarło, łącznie z kursorem xD

Drugie uruchomienie (teraz) trwało długo, ponieważ on chyba ciągle coś dociąga i konfiguruje...

Na razie wszystko wygląda ok, tylko wolno chodzi. Zobaczymy, co będzie dalej.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sie 2015 18:49 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Musi się pierwszy dzień ogarnąć. Telemetria i indeksowanie ora trochę, ale później już działa i jest wydajniejszy od 8.1.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sie 2015 20:03 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2322
Lokalizacja: Pabianice
U mnie się bardzo długo instalował, mielił i mielił. Później zawiechy i przymuły, zostawiłem go żeby się ogarnął.

Teraz działa świetnie i jestem zadowolony, lepsza wersja 8.1, jakiś taki bardziej swojski ten system :wes .

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2015 17:02 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2726
Wszystko pięknie, tylko pamiętajcie o prywatności.
Windows 10 jest pierwszym systemem Małomiękkiego, który w aż takim stopniu pobiera informacje o nas. Mówię tu o wszelkich danych możliwych do uzyskania przez tzw. elektroniczną sygnaturę, czyli koncie, kluczach, hasłach, zdjęciach itp., itd. Jeśli chcecie korzystać z synchronizacji na innych urządzeniach mobilnych z Win 10, ma to swoje plusy, jednak uważam, że do używania kompa jako zwykłego PC z OS Windows, wystarczy w zupełności logowanie do konta lokalnego, nie powiązanego z siecią Microsoftu. Wtedy pamiętajcie o odznaczeniu niektórych opcji w: start -> ustawienia-> prywatność.
Czy tylko ja mam dziwne uczucie, że ktoś wciąż patrzy mi przez ramię - coraz częściej i dłużej... Przerażające.

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2015 05:50 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Prywatność sprzedaliśmy już n lat temu za wygodę. Win10 to pikuś przy ustrojstwach apple czy przy Androidzie.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2015 07:36 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3699
Zresztą większości osób to chyba i tak nie przeszkadza. W końcu sami regularnie dokonują samoobnażenia na wszelkiej maści portalach społecznościowych.

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2015 10:06 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2008 21:32
Posty: 4493
Lokalizacja: Świątynia Nieba z Zaginionego Miasta
Te jaskrawe naruszenia prywtaności da się (ponoć) wyłączyć w opcjach. Mówię ponoć, gdyż nie jestem do końca przekonany, że wyłączenie szczerze odcina nas od spyware. Jednak raczja, prywatnośc nigdy nie istniała... przecież największym legalnym spyware jest gmail.


Po tygodniu użytkowania mogę nową Windę pochwalić. Chodzi jednak szybciej, szybko się włącza. Zaczął mi działać Half-Life 1 <3, ale przestał deamon tools. Być może to kwestia reinstalacji. Natomiast miałem problemy z gimpem, ale Winda sama je naprawiła. Design mniej mi sie podoba, ale to nieistotne.

Ogólnie zmianę zaliczam na plus.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2015 19:19 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2322
Lokalizacja: Pabianice
Żeby mieć dzisiaj prywatność to trzeba mieszkać w lesie i pewnie to jest nawet niepokojące, ale ja się chyba starzeję i robię się wygodny, bo nie chce mi się z tym walczyć. Zresztą nic nie mam do ukrycia, jestem obecnie tak szarą i nudną jednostką, że nikomu nic nie przyjdzie ze szpiegowania mnie.

SPIDIvonMARDER napisał(a):
Jednak raczja, prywatnośc nigdy nie istniała...


Kiedyś było gorzej

Obrazek

:wes

SPIDIvonMARDER napisał(a):
Design mniej mi sie podoba, ale to nieistotne.


Lubię prostotę, ale tym razem trochę przesadzili.

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 wrz 2015 11:00 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1110
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Od dawna Canal+ był kanałem kodowanym u mnie przez telewizję kablową (sygnał analogowy oczywiście). Jednak w przypadku mojego tunera telewizyjnego w komputerze (to samo dotyczyło telewizora JVC) wystarczyło bym zmienił ustawienie z DK na F i odkodowanie zostało zminimalizowane ze 100% do ~25% - przy 100% nie było dźwięku i obraz był całkowicie nieczytelny, a przy tych ~25% był dźwięk bez zniekształceń i obraz z lekko zachwianymi kolorami, który nieco falował. Taki specyficzny typ kodowania kanału. Wie ktoś, jak ta metoda się nazywa? Jak dla mnie to wysyłanie sygnału przez telewizję kablową w nieco zmienionym standardzie F, prawda?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 wrz 2015 16:18 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Wygląda na jakiś filtr a nie system kodowania, u mnie był C+ Systerem przeorany a HBO właśnie filtrem i jak się twórca TV postarał to dało się oglądać. Ja mam takiego LG 38 cali CRT co właśnie jak miałem analoga to HBO dało się oglądać bez problemu.

Taki filtr to jest montowany w skrzynce najczęściej, można łatwo 'odkodować' program ;).

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 wrz 2015 10:40 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1110
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Bardzo możliwe, że jakiś filtr - bo w przypadku telewizora JVC (stereofoniczny) efekt był taki, że dźwięk był gdy był on ustawiony na stereo, zmiana na mono powodowała, że nie było dźwięku. W przypadku telewizora Thomson (monofoniczny) udawało się uzyskać trochę lepszy obraz po zmianie z DK na F, ale z kolei nie było żadnego dźwięku. Mogło być po prostu tak, że nadawca sygnału zablokował odbieranie dźwięku w trybie mono, albo takie "odkodowanie" uniemożliwiało jego odbiór.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 paź 2015 08:06 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2509
Lokalizacja: Statua postępu
Od pewnego czasu przy uruchamianiu komputera, jak tylko pokaże się pulpit, to dysk mieli mi przez dobre kilka minut. Utrudnia to strasznie pracę, bo jakakolwiek aplikacja chodzi jakby na komputerze z zeszłego stulecia. Pamięci RAM mam 8GB, więc to nie problem braku pamięci. Testowo wyłączyłem antywirusa (wcześniej jednak przeskanowałem komputer), wyłączyłem aktualizacje. Zdefragmentowałem dysk. Nic nie pomogło.
Czy w jakiś sposób mogę namierzyć, co mi tak kręci tym dyskiem jak szalone?

W Windows 8.1 nie ma z tym problemu, bo w tamtejszym menedżerze zadań, oprócz zużycia procesora i pamięci widać zużycie dysku.

Niestety w menedżerze zadań w Windows 7, nie znajduję takiej opcji (być może jest, ale nie wiem jak ją włączyć).
Czy jest jakiś program, który potrafi mi wskazać zużycie dysku twardego przez poszczególne programy?

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57  Następna strona

Teraz jest 22 cze 2017 23:12


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron