Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1424 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57
Autor Wiadomość
PostNapisane: 08 lut 2017 18:53 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2511
Lokalizacja: Statua postępu
darkonia napisał(a):
...darmowy antywirus na "a"...

Ale który? Bo ja znam co najmniej 3 darmowe antywirusy na "a". :)
Nawet z jednego z nich korzystam i sobie chwalę (ale boję się powiedzieć nazwy, bo jeszcze się okaże, że to ten twój i dopiero będzie kłopot :)) ).

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 lut 2017 20:23 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 lip 2011 19:57
Posty: 207
Zapomniałam, że to jedna z najpopularniejszych liter. :))
Z zasady nie robię reklam, czy antyreklam: 5 liter i czasami z wykrzyknikiem.

Od początku korzystania nie miałam problemów, ale z czasem zaczął mi spowalniać komputer. Nie będę kłamać, starość też swoje zrobiła. Być może zbyt długo korzystałam z tego jednego programu i po jakimś czasie się zepsuł, tak jak wszelkie sprzęty po okresie gwarancji. Może jakiś błąd w czasie automatycznego pobierania - wczoraj czy przedwczoraj wyskoczyło mi z informacją, że zainstalowało super-hiper-kosmiczną aplikację do (bezpiecznych) zakupów internetowych (bo raz do roku to przecież tak częste zakupy). A może chciało zachęcić do płatnej wersji. Nie wiem.
Nie twierdzę, że to zły antywirus, ale mój laptop przestał go tolerować. Lista programów wskazywała, że zainstalowano go wczoraj, na komputerze stacjonarnym natomiast widnieje 2016 rok.
Może to jakaś losowo machnięta dla niektórych użytkowników wersja do testów?

_________________
Nie czytaj tego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 lut 2017 21:07 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2008 21:42
Posty: 768
Lokalizacja: Swarzędz
Avira jest chyba najlepszym darmowym antywirusem...ale polecam wydać te około 100 zł rocznie i mieć NOD32.Jest DUŻA różnica jakościowa pomiędzy darmowymi antywirusami.

_________________
Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 lut 2017 21:53 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 lip 2011 19:57
Posty: 207
Kiedyś w przyszłości, gdy ktoś zechce mnie zatrudnić, na pewno zainwestuję w porządny sprzęt i wtedy przyda się płatny antywirus, ale teraz zależy mi jedynie na bieżącej ochronie dla użytkownika poniżej przeciętnej i żeby mi nie zamulał przy starcie systemu. (Tak musiałam się wyżalić, mowa o pieniądzach ma na mnie zły wpływ.)

_________________
Nie czytaj tego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 mar 2017 11:46 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3705
Mam pytanie z zakresu hostingu. Czy znając pełne dane przedsiębiorcy korzystając jedynie z danych dostępnych w necie za pośrednictwem googli czy czegoś innego mogę ustalić na czyją rzecz taki przedsiębiorca wykonuje usługi z zakresu hostingu?

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 mar 2017 11:58 
Bruce Dickinson
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 kwi 2003 11:07
Posty: 4494
Lokalizacja: Radlin
eLPeeS napisał(a):
mogę ustalić na czyją rzecz taki przedsiębiorca wykonuje usługi z zakresu hostingu?

Tzn. kto jest ich klientami? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie ;)

_________________
SZKICE UMYSŁU - reaktywacja
Wherever You Go, There You Are...
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 mar 2017 12:09 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3705
Dobrze, dobrze. A dokładniej to szukam po prostu z kim się delikwent taki może rozliczać ;)

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 mar 2017 11:14 
Bruce Dickinson
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 kwi 2003 11:07
Posty: 4494
Lokalizacja: Radlin
Wątpię, czy jest to możliwe. Jedyna droga, to jeśli firma hostingowa sama umieści na swojej stronie bazę swoich klientów.

_________________
SZKICE UMYSŁU - reaktywacja
Wherever You Go, There You Are...
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 mar 2017 17:23 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2511
Lokalizacja: Statua postępu
Ktoś z Was korzysta może z aplikacji f.lux?

W skrócie chodzi o dostosowanie temperatury kolorów wyświetlanych na monitorze do pory dnia. Podobno wtedy długotrwała praca przy komputerze mniej męczy oczy i ogólne samopoczucie ma być lepsze.

Chciałbym się wiedzieć, czy to rzeczywiście działa, czy też jest to zwykły efekt placebo. :)

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 mar 2017 18:16 
Bruce Dickinson
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 kwi 2003 11:07
Posty: 4494
Lokalizacja: Radlin
Leming napisał(a):
Ktoś z Was korzysta może z aplikacji f.lux?


Ja to kiedyś próbowałem, ale bardziej z ciekawości niż z potrzeby. Generalnie, mnie pasują standardowe ustawienia mojego monitora, więc nie muszę korzystać z tego bajeru. Czytałem jednak, że wielu programistów z tego korzysta, więc chyba sam musisz określić czy ten programik spełnia Twoje oczekiwania ;)

_________________
SZKICE UMYSŁU - reaktywacja
Wherever You Go, There You Are...
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 mar 2017 07:54 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3705
Kolejny problem kancelaryjny, że się tak wyrażę. Windows 7. Drukarka wirtualna drukująca do PDF. Nie drukuje. Kancelaryjny program obsługuje jedynie Sybase Datawindow PS. Dodałem takie cudo. Jako sterownik ustawiłem Ghostscript PDF (próbowałem też innych ale bez rezultatu - Foxit Reader PDF printer Driver, PDF Architekt 5 drive). Port domyślny LPT1 (zresztą próbowałem inne i tez nie działa). Wydruk strony testowej - jest wysyłany do drukarki ale w kolejce wydruku pojawia się błąd i nic nie drukuje. Próby wydruków z innych programów też dają rady. Co robić? Jak żyć. Coś ktoś?

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 mar 2017 20:11 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2511
Lokalizacja: Statua postępu
doPDF 8 próbowałeś? Ja zawsze korzystam tylko z tego i nigdy nie miałem problemów z wydrukiem PDF'ów.

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 maja 2017 17:17 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3705
Pytanko do tych co pstrykają, choć może nie tylko. Potrzebuje jakiś programik (free) co by mi szybko przekonwertował NEF na JPG i to hurtem. Możliwość wyboru jakości docelowej wskazana (bo taki bez już mam). Zapomniałem przestawić w aparacie z RAW na RAW+JPG i mam teraz masę surówki, a że to w większości pijackie luźne zdjęcia z wycieczki strzelane z biodra to nie potrzebują obróbki ;)

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 maja 2017 21:04 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2389
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Irfan View powinien mieć plugin. Jak już będziesz w stanie otworzyć NEFy w Irfanie, to przekonwertujesz je za pomocą Batch Mode do jpega.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 maja 2017 22:58 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2253
Lokalizacja: Łódź
Ma, ale często działa on dość dziwnie, przynajmniej u mnie. Zdjęcia wyglądają jak pocięte w paski. No ale zazwyczaj bez Lightrooma do rawów nie siadam ;)

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 maja 2017 06:50 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3705
Pobawię się Irfanem i zobaczę co z tego wyjdzie. Wcześniej dłubałem w Rawtherapy ale było to na tyle dawno a on sam jest na tyle mało przyjazny (a przynajmniej mniej przyjazny niż Lightroom) że jak siadłem kilka dni temu to nie ogarniam - potrzebuje coś prostego w obsłudze - for dummies ;)

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 maja 2017 08:43 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1116
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Wysłałem do siebie samego załącznik (nagrania AMR z czerwca 2010 roku, w tym nagrana lekcja o seksualności) na skrzynkę pocztową (o2) kilka lat temu, wtedy dało się go pobrać. Teraz gdy próbuję pobrać załącznik to pojawia się komunikat "not_found, ContentId not found", to samo jest z innymi załącznikami dodanymi kilka miesięcy później. O co chodzi?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 maja 2017 14:55 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 15 maja 2017 11:52
Posty: 4
na serwer miałeś jakiś załączone tą piosenkę?
_____________
http://www.dobrypomyslna.pl/zaluzje-drewniane/


Ostatnio edytowano 26 maja 2017 11:04 przez wolf, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 maja 2017 17:55 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1116
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Na serwerze nie. Na dysku twardym jeszcze jest to nagranie.

EDIT: Próbowałem pobrać załącznik przy użyciu netbooka i Windowsa 8.1 - nie dało się z powodu komunikatu. Przy użyciu smartfona i jego przeglądarki po zalogowaniu się na o2 portal udało się pobrać załącznik. Aż dziwne.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lip 2017 21:18 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1116
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Wiele lat temu korzystałem z pendrive pod Windows 98 co miał jakiś dodatkowy Service Pack zainstalowany i jak skończyło się kopiowanie jakichś plików to odłączyłem pendrive z USB, chwilę później okazało się, że nie ma żadnych plików na nim. Nigdy u mnie tak nie było pod Windows XP żeby odłączenie pendrive w systemie zniszczyło dane. Jak to możliwe?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2017 07:37 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 lip 2011 19:57
Posty: 207
Albo pendrive był uszkodzony, albo niepoprawne odłączenie spowodowało utratę zapisanych plików - starsze systemy miały bardzo słabą kontrolę błędów.

_________________
Nie czytaj tego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2017 18:01 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2511
Lokalizacja: Statua postępu
Użytkownicy pendrive'ów dzielą się na 2 typy ludzi:
- Ci, którzy odmontowują pendrive'y
- Ci, którzy będą* odmontowywać pendrive'y


*dopiero jak im pierwsze dane znikną, to się nauczą.

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2017 18:50 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 lip 2011 19:57
Posty: 207
Jest jeszcze trzeci typ:
- Ci, którzy kopiują jedynie plik .exe programu.

_________________
Nie czytaj tego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2017 20:36 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1116
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Chyba się skuszę, żeby taki trik zrobić z nieistotnymi danymi bym wiedział, czy potem to jest możliwe do odzyskania poprzez odzyskiwanie danych.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1424 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57

Teraz jest 22 lip 2017 23:32


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron