Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 58  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 wrz 2014 11:07 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2286
Lokalizacja: Deutschland
shutdown /s /t 0

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 wrz 2014 13:58 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Mixthoor napisał(a):
shutdown /s /t 0


Komputer się wyłącza, ale w standardowy sposób. Chodzi mi o to, żeby wyłączył się w co najwyżej jedną sekundę.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 wrz 2014 16:42 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Slashe zamiast - u mnie.

Nie da się programowo tego, aby tak szybko wyłączyć.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 wrz 2014 16:47 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
A jak zrestartować w jedną sekundę komputer, skoro komputer nie ma przycisku Restart?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 wrz 2014 17:14 
Bruce Dickinson
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 kwi 2003 11:07
Posty: 4529
Lokalizacja: Radlin
Przycisk na zasilaczu 1/0 - powinno pomóc.

_________________
SZKICE UMYSŁU - reaktywacja
Wherever You Go, There You Are...
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 wrz 2014 17:26 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Maveral napisał(a):
Przycisk na zasilaczu 1/0 - powinno pomóc.


Nie ma na zasilaczu takiego przycisku. Jest tylko przełączenie między 110 i 220 V.

Czy da się zmusić Windowsa do tego, by pamięć RAM przepadła na żądanie użytkownika?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 wrz 2014 19:25 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Serwo odpinające zasilanie od hdd, na usb sterownik i napisać sobie soft do tego.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 wrz 2014 09:34 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2286
Lokalizacja: Deutschland
bob napisał(a):
Komputer się wyłącza, ale w standardowy sposób. Chodzi mi o to, żeby wyłączył się w co najwyżej jedną sekundę.
Mi na dysku SSD wyłącza się koło 3 sekund. Trzymaj POWER i po problemie. :P

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2014 17:52 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Pewnego dnia dysk jak na zdjęciu zaczął dziwacznie stukać przez pierwsze ~5 minut, potem nic w nim nie stuka. Jest na nim pełno danych. Co to ma być, że normalne skanowanie trwa tylko 11 minut i 21 sekund? Szybkie to nieco ponad minuta jak widziałem. Wszystkie dane są niezmienione, mimo tego wyniku dysku.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2014 19:18 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2529
Lokalizacja: Statua postępu
bob napisał(a):
Pewnego dnia dysk jak na zdjęciu zaczął dziwacznie stukać przez pierwsze ~5 minut, potem nic w nim nie stuka.

Mieliśmy w firmie dysk nazwany pieszczotliwie "grzechotką", a to za sprawą jego stukania. Każdy myślał, że dysk popsuty był w jakiś sposób (chociaż żaden program nie pokazywał błędów). W końcu podczas rutynowego przedmuchiwania kurzu, ktoś zajrzał do środka i okazało się, że przyczyną była luźna śrubka, która podczas zapisu/odczytu danych na dysku podskakiwała na obudowie i stąd ten stukot.

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 paź 2014 12:14 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 10:09
Posty: 817
Lokalizacja: Wrocław
Informacyjnie:

Tzw. "entuzjaści" (termin często używany w recenzjach sprzętu, np. "dla entuzjastów") i fanboy-e wiedzą swoje, ale zwykli szarzy użytkownicy i chcący zmodernizować kompa, w najnowszym PC Formacie znajdą ciekawy przegląd zestawów zbudowanych na AMD i Intelu w przedziale od 1.000 - 3.500 zł (6 propozycji w obrębie każdej platformy, łącznie 12 zestawów)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2014 17:13 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3748
Coś mi ostatni komp świruje bardziej niż zwykle. Bo to, że grafika jest kapryśna - bo stara i przegrzewająca się to się przyzwyczajony ;) O co chodzi? Otóż sporadycznie po odpaleniu komp łapie jakaś taką zamułę. Podczas pisania tekstu litery wyświetlają się małym lagiem a filmy nieznacznie przycinają. Restart pomaga i można robić dalej. Przy czym spokojna praca spokojną pracą, ale zacząłem zastanawiać się czy to aby nie jakiś inny bebech mojego PCta chce przenieść się do krainy wiecznych łowów. Odpaliłem SpeedFana i co widzę w raporcie SMART - Atrybut C5 Current Pedning Sector error Value 100 Worst 100. Odpalam chkdsk - nic nie znajduje. Odpalam CrystalDiscInfo - widok podobny jak w SpeedFanie. Odpalam HD Tune - niby błąd jest ale status - OK a i ErrorScan też wsio OK (wersja szybka). To ja się pytam o co tu kvrw@ chodzi?! Bo już sam nie wiem. W necie czytam z jednej strony, że format pomoże a z drugiej że powinienem już kupować drugi dysk bo ten lada dzień (już kuźwa tyka bomba leć do sklepu chłopie!!!!!11) pieprznie. Ratujta! :)

Generalnie to chciałbym wiedzieć:
- na ile poważny to błąd i czy mogę go olać przynajmniej do czasu
- czego się mogę spodziewać jak oleję
- czy da radę coś "naprawić" we własnym zakresie - format itp.
- inne cenne uwagi

Thanks from the mountain ;)

PS pozostałe parametry smart OK

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2014 18:53 
Bruce Dickinson
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 kwi 2003 11:07
Posty: 4529
Lokalizacja: Radlin
Na pewno format całego dysku by nie zaszkodził lub zrób przynajmniej defragmentację. Ja miałem podobne objawy. Okazało się wtedy, że dysk twardy ma "bad sectory" i udało mi się go tylko Hirensem podratować na chwilę, żeby móc zgrać ważne dane, a potem dysk padł trupem. Generalnie, co zapewne już uczyniłeś, zrób od razu kopię ważnych plików ;)

_________________
SZKICE UMYSŁU - reaktywacja
Wherever You Go, There You Are...
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2014 19:15 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Z pola raw się odczytuje co i jak z dyskiem.

Takie cool story z mojego ssdeka.

Miałem takie lagi że przez 5 sec tak wszystko się przycinało łącznie z dźwiękiem. I tak się to raz na jakiś czas zdarzało ot wywalone miałem. I tak sobie raz nagle przyszło że frez systemu. Reboot o bęc dysk niewykrywany przez bios. Bach inne kable i łącze. Później na krótko do lapka i 0. OCZ Vertex 4 odszedł do krainy wiecznych 01. A ja przezorny backupy trzepałem nonstop.

Tak więc morał sam wyciągnij.

Ciekawe ile szajsung pro evo srewo 840 wytrzyma.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 lis 2014 20:18 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3748
raven4444 napisał(a):
Z pola raw się odczytuje co i jak z dyskiem.

Czyli, że co? Jak mam w polu RAW wartość 0x000000000002 to znaczy że mam 2 walnięte sektory na dysku? Sorry chłopaki musicie mówić nieco bardziej łopatologicznie ;) Aha no i np. Defraggler też mi podaje status dysku Good a sprawdzenie pod kątem błędów nic nie wykrywa. To mam się w końcu czego obawiać czy nie. Bo tak jak pisałem wcześniej - mój komp świruje od gdzieś dwóch lat i z tym już się pogodziłem ;)
Maveral napisał(a):
Generalnie, co zapewne już uczyniłeś, zrób od razu kopię ważnych plików ;)

Nie robiłem bo takowych na szczęście nie mam. No chyba żeby liczyć kolekcje filmów z gołymi paniami :P:

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 lis 2014 09:13 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Tak 2 sektory jak to raw od relokowanych sektorów.

Jak się trzyma to i nie rośnie to luz. Ja mam od 4 lat 6 sektorów na dysku i działa. Ważne aby monitorować to czy nie rośnie.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 lis 2014 08:49 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3748
Heh. No to śpię w miarę spokojnie :) A jest szansa/sens próbować to jakoś "naprawiać" we własnym zakresie? Defragmentacja jak sugerował Mav? Jakaś inna procedura nie uwzględniająca kasowania danych (które może nie są newralgiczne ale dobrze że są pod ręką ;)) Czy po prostu lepiej będzie (jako że ze mnie żaden "informatyk"), zamknąć papę, siedzieć na tylko, cieszyć się jak dziecko że działa i monitorować stan? ;)

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 lis 2014 17:17 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Można wyzerować dysk ale no to takie trochę placebo jak dla mnie. Monitorować i uważać to najważniejsze. Defragmentacja nic nie da w tym problemie.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 lis 2014 12:14 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2446
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
eLPeeS napisał(a):
(...)Otóż sporadycznie po odpaleniu komp łapie jakaś taką zamułę. Podczas pisania tekstu litery wyświetlają się małym lagiem a filmy nieznacznie przycinają. Restart pomaga i można robić dalej. (...)

Zanim weźmiesz się za formaty dysków - próbowałeś odkurzyć porządnie wszystkie wiatraczki w środku?
Ja się zmagałem przez miesiące jak nie ponad rok z podobnie brzmiącym problemem. W pewnym momencie doszło do tego, że komputer mi się kompletnie zawieszał po uruchomieniu, a nawet przestał się uruchamiać system w ogóle. W końcu w akcie desperacji otworzyłem obudowę i wziąłem się za zdzieranie pokładów kurzu z chłodzenia. Po tej operacji, komp chodzi jak nowy.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 lis 2014 14:01 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3748
@Juliusz
Kompa czyszczę regularnie. Jakbym tego nie robił to już dawno bym musiał się z nim pożegnać.

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 lut 2015 12:38 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3748
Trochę w nawiązaniu do powyższego a trochę z innej beczki. Stwierdziłem jednak, że dla bezpieczeństwa kupię jakiś dysk zewnętrzny coby część danych jednak zabezpieczyć (no i wolnej i sprawnej przestrzeni dyskowej nigdy za wiele). Poleci ktoś jakiś zewnętrzny dysk: 1TB, USB 3.0 (są w ogóle na rynku jeszcze z 2.0?), żywotny, względnie tani, bez wifi i jakichś bajerów typu obudowa wodoodporna i wstrząsoodporna z gumy z drzewa rosnącego w samym sercu puszczy amazońskiej, pokryta stopem carbotanium i szczotkowanym, przez małe bangladeskie rączki, aluminium. ;) Słyszałem że Adata niezła, ale kto to wie...

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 lut 2015 19:24 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Na karcie dźwiękowej ISA mam takie 4 piny - L G G R , to są wejścia czy wyjścia? Cyfrowe czy analogowe?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 lut 2015 21:54 
Bruce Dickinson
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 kwi 2003 11:07
Posty: 4529
Lokalizacja: Radlin
bob napisał(a):
Na karcie dźwiękowej ISA mam takie 4 piny - L G G R , to są wejścia czy wyjścia? Cyfrowe czy analogowe?

Bob, odpowiedź znalazłem po minucie na Googlu, więc zrób następnym razem choć minimalne poszukiwania zanim zadasz pytanie.

Odpowiedź - te piny, to cyfrowe wejścia dla CD-ROM-u, a "L G G R" znaczy tyle co: Left Ground Ground Right.

_________________
SZKICE UMYSŁU - reaktywacja
Wherever You Go, There You Are...
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 kwi 2015 15:42 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3748
Pomocy! Wczoraj nagle ni z gruchy ni z pietruchy doinstalowały mi się do systemu jakieś syfy. Dodatki do przeglądarek, podmieniane strony główne i wyszukiwarki, jakieś aplikacje przyśpieszające ściąganie z netu itp. Sporo wyczyściłem kasując żywe pliki z poziomu Ubuntu odpalonego z pena. Wyczyściłem wsio CCleanerem. Teraz walczę SpyBotem S&D ale nie wiem na ile on pomoże. Przy starcie Avast pluje się z jakimiś robakami czy cholera wie czym. Tak więc jeszcze raz pomocy! Jest jakiś fest programik do czyszczenia i usuwania tego typu syfu? Weźcie coś zapodacie bo już mnie krew zalewa. Jeszcze rozumiem jakbym ostatnio szalał na jakiś stronkach z gołymi paniami albo ssał torrenty z ruskich sajtów przy czym już dawno (przynajmniej ta druga część :hyh) nic takiego nie miało miejsca ;) Help!

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 kwi 2015 16:08 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2529
Lokalizacja: Statua postępu
eLPeeS napisał(a):
Pomocy! Wczoraj nagle ni z gruchy ni z pietruchy doinstalowały mi się do systemu jakieś syfy. Dodatki do przeglądarek, podmieniane strony główne i wyszukiwarki, jakieś aplikacje przyśpieszające ściąganie z netu itp...!

Ja do takich spraw używam m.in.:

AdwCleaner
Malwarebytes Anti-Malware

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 58  Następna strona

Teraz jest 17 lip 2018 22:00


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron