Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1448 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 02 kwi 2015 16:40 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3757
Adw Cleaner i SpyBot trochę pomogły, ale nie za wiele. Pobawiłem się HijackThis - też niewiele. Walczę z Malwerbyte teraz. Generalnie zostało już tylko jakieś chvjstwo w Firefoxie. Jakieś syfiaste reklamy i ciągłe przekierowania automatyczne na strony z nimi - najwyżej zrobię reinstalkę. Wish me luck i jak ktoś ma jakieś pomysły jeszcze dajcie znać :)

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 kwi 2015 19:01 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2529
Lokalizacja: Statua postępu
Przyznaj się, wczoraj (1 kwietnia) ktoś Cię wywołał z pomieszczenia, a ktoś inny w tym czasie zainstalował na twojej maszynie specjalnie przygotowaną "paczuszkę-infektuszkę"? My na komputerze księgowej ustawiliśmy stronę startową z lesbijskim porno, a na komputerze kolegi elektronika z porno gejowskim. Sami sobie winni, skoro do pracy przychodzą zawsze spóźnieni. :))

Jeśli jeszcze tego nie próbowałeś, wiele rzeczy możesz spróbować wyłączyć (lub usunąć) ręcznie w autostarcie (np. przy pomocy CCleanera), tj. wpisy, które potencjalnie nie są uważane za złośliwe więc nie są traktowane przez programy jako infekcje, a mogą przeszkadzać. Poza tym rzecz oczywista, to próba ręcznej zmiany ustawienia strony startowej w Firefoxie. Złośliwy podczepiony link przekierowujący może i został usunięty, ale tekstowy wpis w polu adresu strony startowej mógł pozostać.

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 kwi 2015 19:18 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3757
Raczej nie ma możliwości aby ktoś mi coś doinstalował. No chyba, że miałem dowcipnego włamywacza ;) Generalnie skorzystałem już chyba z wszystkiego włącznie z ComboFixem czy innymi jak Junkware Removal Tool i niby każdy coś tam znalazł, ale problem występuje nawet pomimo reinstalacji Firefoxa i wywalenia ręcznie jego plików (chyba wszystkich no ale pewnie jednak nie). Szlag mnie zaraz trafi! Strona startwo i wyszukiwarka już ok. Tylko te reklamy. Teraz pisze używając Chrome'a ale na Firefoxie nawet na Thief Forum mam w pizdu reklam i cięgle jakieś dodatkowe przekierowania na strony typu - wygrałeś na fujarce ipoda czy inny shit. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły albo sugestie? Jestem dziś otwarty na wszystkie oferty niczym dziwka przy trasie na 3miasto ;)

EDIT
Ale jajka. Zainstalowałem Operę bo Chorme nie łączy mi się z youtubem (sic!) - jakiś ma problem z certyfikatami. Odpaliłem i co. To samo co w Firefoxie. No żesz go mać! :evil:

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Ostatnio edytowano 02 kwi 2015 19:25 przez eLPeeS, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 kwi 2015 19:24 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 446
Lokalizacja: południe
Czyżby sweetpage? :hyh
Instaluje się toto jako oddzielny program, sprawdź też %programdata% i appdata pod kątem niespodzianek. Odinstaluj dodatki.

_________________
'Możesz poklikać pięć razy naraz'
-Medyk! Czy ja umrę?
-Niewykluczone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 kwi 2015 19:24 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2529
Lokalizacja: Statua postępu
Rozumiem, że Adblock Plus oraz Ghostery masz zainstalowane oraz aktywne?
Ja kiedyś przypadkowo korzystałem z komputera bez Adblocka i wtedy się dowiedziałem, że na Youtube są reklamy.

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 kwi 2015 19:28 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3757
Nie jest to sweepgate. programdata i appdata czyste. AdblockPlus oczywiście jest. Ghosterów nie ma. Zresztą to coś grubymi nićmi szyte. Przeczytajcie EDIT mojego poprzedniego posta.

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 kwi 2015 08:39 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Mam Windows XP i komunikat "to urządzenie może działać szybciej" - dotyczy to USB. Jak pozbyć się tego komunikatu?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 kwi 2015 18:31 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lip 2009 18:15
Posty: 1340
Lokalizacja: Tarnów
Też miałem kiedyś taki problem i z tego co udało mi się wyczytać jedynym sposobem uniknięcia komunikatu jest wymiana gniazd usb. Nie daję głowy, że to prawda, ale z pewnością rozwiązanie problemu nie jest proste.

_________________
Człowiek żyje by być szczęśliwy
Szczęście zaś to tylko chęć życia
Jesteśmy więc po to by chcieć tu być
Bo oprócz trwania nie mamy nic innego


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 kwi 2015 08:31 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2290
Lokalizacja: Deutschland
Owszem jest. Jeśli nie masz gniazd USB 2.0 lub 3.0, możesz kupić zewnętrzne czytniki, które odpowiednimi kabelkami łączysz z pytą główną: http://www.arest.pl/produkt/Czytniki-ka ... -0-czarny/
lub kontroler pod PCI, np. http://allegro.pl/ak249-kontroler-2x-us ... 39263.html

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 kwi 2015 09:47 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Jest coś takiego jak USB 3.0 do zwykłego złącza PCI? Komputer jest z 1999 roku i nie da się czegoś tak nowego podłączyć.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 kwi 2015 13:54 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2529
Lokalizacja: Statua postępu
Daj sobie spokój. Do standardowego użytkowania pendrajwa jako nośnika danych, czy innych urządzeń podpinanych przez USB, nie widzę najmniejszego uzasadnienia, dla którego istniałaby potrzeba wymiany gniazd USB na nowszy model. Koszty ulepszenia wielokrotnie przekraczają korzyści wynikłe z tytułu wymiany gniazda i nie zauważysz różnicy w użytkowaniu sprzętu (no, może poza brakiem wspomnianego komunikatu).
Jeśli używasz zwykłego samochodu osobowego raz w tygodniu do jeżdżenia tylko do kościoła, to czy opłaca się kupować nowy, drogi sportowy samochód, tylko po to, żeby pokonać trasę szybciej o te kilka minut? Moim zdanie mnie warto. ;)

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 kwi 2015 16:55 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3757
Leming napisał(a):
Jeśli używasz zwykłego samochodu osobowego raz w tygodniu do jeżdżenia tylko do kościoła, to czy opłaca się kupować nowy, drogi sportowy samochód, tylko po to, żeby pokonać trasę szybciej o te kilka minut? Moim zdanie mnie warto. ;)

Opłaca się. Najlepsze dupeczki wyrywa się po sobotniej popołudniowej mszy właśnie na jakieś zacne wozidło i tekst: Hej maleńka? Chcesz się mieć z czego wyspowiadać za tydzień? ;)

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 kwi 2015 07:35 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2290
Lokalizacja: Deutschland
Dobre, to mnie przekonuje.

Czy jest sens? Oczywiście, że nie. Czy technicznie można? Oczywiście, że tak. Do tego należałoby dodać prędkości zapisu i odczytu z danego modelu pendrive'a, później OS i dostępność sterowników dla kontrolera.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 kwi 2015 14:44 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 lis 2012 12:22
Posty: 81
Ja chyba też mam problem z adware, chociaż po tym jak hijacki i czyszczenie antywirusami nie pomogło, zastanawiam się czy to nie problem hardware. Na forum o bezpieczeństwie nie dali rady mi pomóc. Otóż czasami zacina mi się na chwilę system, częściej w przeglądarce niż w grach. Niedawno instalowałem nowy Windows po formacie i kilka dni działał dobrze. Ktoś wie co to może być?

_________________
Blog o starych grach


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 kwi 2015 14:56 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3757
U mnie problemem okazała się chyba zainfekowana instalka programu. O dziwo prawdopodobnie CCleanera. Po tym jak zdecydowałem bowiem, że robię formata partycji systemowej i reinstalacji systemu problem z reklamami pojawił się znowu gdy doinstalowałem kilka programów użytkowych. Pokapowałem się po tym że nagle pojawił mi się na pulpicie skrót do YoutubeDownloadAccelerator czy innego syfy plus po chwili znowu podmiana strony startowej w przeglądarce. Tym razem szybkie działanie wszystkimi progsami (MalwareBytes, AdwCleaner, HighjackThis) co miałem plus skan Avastem przy starcie systemu pomógł chyba na amen bo od wczoraj cisza. Generalnie jak pomyśle to bardzo prawdopodobne że zamiast reinstalować system wystarczyło zeskanować dobrze Avastem na początku no ale świeży system też się przyda :) Reasumując - nie ważne jak pewne źródło instalki programu i tak trzeba ściągać i instalować z duszą na ramieniu.

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 kwi 2015 16:26 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2290
Lokalizacja: Deutschland
Hareton napisał(a):
Ja chyba też mam problem z adware, chociaż po tym jak hijacki i czyszczenie antywirusami nie pomogło, zastanawiam się czy to nie problem hardware. Na forum o bezpieczeństwie nie dali rady mi pomóc. Otóż czasami zacina mi się na chwilę system, częściej w przeglądarce niż w grach. Niedawno instalowałem nowy Windows po formacie i kilka dni działał dobrze. Ktoś wie co to może być?
Jaki system? Jaka przeglądarka? Jaki dysk twardy? Ile RAMu? Ile pamięci wirtualnej? Gdzie zainstalowany program? Jak zapchany dysk systemowy?

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 kwi 2015 19:28 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2529
Lokalizacja: Statua postępu
Hareton napisał(a):
Ja chyba też mam problem z adware, chociaż po tym jak hijacki i czyszczenie antywirusami nie pomogło, zastanawiam się czy to nie problem hardware. Na forum o bezpieczeństwie nie dali rady mi pomóc. Otóż czasami zacina mi się na chwilę system, częściej w przeglądarce niż w grach. Niedawno instalowałem nowy Windows po formacie i kilka dni działał dobrze. Ktoś wie co to może być?

Po pierwsze, czy regularnie czyścisz komputer sprężonym powietrzem, eliminując zwałki kurzu, pozwalając na nieskrępowaną i rozległą cyrkulację powietrza przez wszystkie podzespoły a tym samym temperatura pracy wszystkich podzespołów komputera utrzymuje się w normie? Przegrzane podzespoły mogą (z naciskiem na: bardzo prawdopodobne) powodować niestabilną pracę komputera.
Jeśli nie, to zrób to jak najprędzej, a następnie wstydź się grzechu zaniechania i obiecaj mocne postanowienie poprawy w tym zakresie.
Jeśli jednak pomimo regularnego czyszczenia problem występuje to:

Kiedyś miałem do czynienia z problemem podobnym. System zacinał się okazjonalnie nawet na kilka sekund i to niezależnie od obciążenia. Standardowe procedury naprawy tego nie przyniosły skutku. Okazało się, że winą był nieodpowiednio przyczepiony radiator do procesora. Po prostu po kilku latach użytkowania pasta zdążyła się zdegradować, miejscami wykruszyła się zupełnie, nie przewodziła już ciepła tak jak kiedyś powodując, iż procesor dostawał okazyjne miejscowe piki temperatury. Procesor był Intela, więc zadziałało zabezpieczenie na taką ewentualność (z chwilą wykrycia przeciążenia temperaturowego, procesor automatycznie zmniejszał swoje taktowanie, aż temperatura spadła do normalnego poziomu).
Problem ciężki do wykrycia, gdyż te piki temperaturowe są punktowe i niesłychanie krótkie, nie da się ich wykryć przy użyciu programu - miernika temperatury (który odczytuje temperaturę i uśrednia co np. sekundę). Ze względu na ich charakter nie występuje nawet zwiększone zapotrzebowanie na wiatrak (a tym samym może się wydawać, że temperatura jest w porządku).
Co gorsze, nawet w profesjonalnym serwisie komputerowym (komputer firmowy) nie ujawnili usterki pomimo testowania sprzętu na wszelkie możliwe sposoby. Zalecili format, który i tak ostatecznie nie pomógł.
Dopiero prywatne czyszczenie sprężonym powietrzem i przypadkowe odkrycie "piasku z radiatora" (sfatygowanej i wykruszonej pasty) pozwoliło na odkrycie problemu. Po zdjęciu radiatora okazało się, że procesor miejscami był bez pasty, tak że dało się odczytać oznaczenia na nim. Problem zwieszania systemu ustąpił jak tylko zamontowano radiator na nowej paście. Całkowity koszt naprawy wyniósł 10 zł (cena pasty plus "na piwo" dla sprzedawcy, który na nowo zamontował radiator).

Reasumując. Nie znam przyczyny twojego problemu, ale dzielę się z Wami tą historią, gdyż taka wydawałoby się popierdółka, zdestabilizowała pracę całego komputera, a nawet profesjonalny serwis nie potrafił jej wykryć i usunąć (wielki wstyd dla <nazwa_serwisu>, że "profesjonaliści" przeoczyli takie coś).
Jeśli masz kilkuletni komputer, rzadko czyszczony i masz zaprzyjaźniony sklep komputerowy (no chyba, że sam masz umiejętności by to zrobić). No i jeśli Ci nie szkoda sprawdzić tego, bo jak oderwiesz radiator, to już go nie przykleisz na tej samej paście! Możesz podjąć próbę wymiany pasty na procesorze. Gwarancji nie daję, że to jest przyczyna. W moim przypadku pomogło.

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2015 13:47 
Skryba

Dołączył(a): 26 lis 2003 14:59
Posty: 268
Lokalizacja: Leżajsk
Muszę zmienić kartę graficzną, bo obecna nie obsługuje DX11. Może jakieś sugestie? Nie muszę dodawać, że potrzebuję jej głównie do grania. Cena nie jest najważniejsza ale istotna :-) .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2015 18:37 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Jak nie jakis bieda procek to GTX970 a jak masz bieda procka to zmień go i GTX970.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 kwi 2015 16:01 
Skryba

Dołączył(a): 26 lis 2003 14:59
Posty: 268
Lokalizacja: Leżajsk
A coś w okolicach 1000 zł by się nie znalazło?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 kwi 2015 16:16 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
GTX 960 jak coś nawet ok a taniej to 760/750.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2015 11:40 
Skryba

Dołączył(a): 26 lis 2003 14:59
Posty: 268
Lokalizacja: Leżajsk
Dzięki za pomoc. GTA wyszło na PC, Wiedźmin niedługo, trzeba podrasować sprzęt 8-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2015 12:08 
Skryba

Dołączył(a): 26 lis 2003 14:59
Posty: 268
Lokalizacja: Leżajsk
Mój monitor ma wejście vga, a nowe karty graficzne mają cyfrowe, da się to pogodzić bez zmiany monitora?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2015 13:25 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2800
Da się, użyj przejściówki.

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 maja 2015 11:54 
Skryba

Dołączył(a): 26 lis 2003 14:59
Posty: 268
Lokalizacja: Leżajsk
Dzięki, ta karta ma wejście HDMI, ale już wiem , że też są na to przejściówki.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1448 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58  Następna strona

Teraz jest 21 wrz 2018 00:15


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron