Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1465 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 gru 2018 13:30 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 lip 2011 19:57
Posty: 293
Mi jeszcze do niedawna wystarczał, ale zaczął się strasznie grzać i wyłączać. Poza tym już od dłuższego czasu dokucza mi taki dziwny problem, że niektóre aplikacje wchodzą do pamięci, ale się nie uruchamiają, dopiero za drugim razem i wtedy włączają się podwójnie. Przez to muszę najpierw usunąć z listy procesów w menedżerze zadań pierwsze uruchomienie, a po chwili włączyć program ponownie. Podejrzewam jakiś błąd systemowy, albo uszkodzenie RAMu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 sty 2019 18:45 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lis 2006 11:13
Posty: 1467
Lokalizacja: Kraków
Przegrzanie i wyłączanie może być kwestią zakurzenia sprzętu. A może samo chłodzenie sprawia problem lub należy wymienić taśmę termoprzewodzącą na procesorze?

Problem z aplikacjami, który opisujesz bardziej przypomina błąd software'owy niż hardware'owy. Generalnie cała opisywana sytuacja brzmi tak, że nie zaszkodziłoby czyszczenie układów i reinstalacja systemu.

_________________
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 sty 2019 20:17 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2424
Lokalizacja: Łódź
Dysk SSD to dobra rzecz, jak postawisz na nim system i aplikacje to będą śmigać aż miło. Nie wiem o jakiej grafice mówisz, ale w zasadzie i 2D i 3D wymagają dużej ilości szybkiego RAMu, nie warto na nim oszczędzać. 16 GB to już norma, jak możesz zainwestować w 32 to jeszcze lepiej. Btw. jakiś czas temu znalazłem test, w którym okazało się że wyższe taktowanie pamięci zwiększa wydajność i framerate w grach, stąd jeśli możesz to zainwestuj np. w wersję 3000 MHz. Jeżeli nie chcesz inwestować w kartę graficzną, to GTX 1060 z 6 GB VRAMu jest dobrą opcją.

_________________
Builder Compound Asset Pack – models and textures for TDM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 sty 2019 21:35 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 lip 2011 19:57
Posty: 293
@Marzec

Dzięki za podpowiedź, może spróbuję jeszcze coś ze staruszka wycisnąć.

Judith napisał(a):
wyższe taktowanie pamięci zwiększa wydajność i framerate w grach


No, patrz, a ja zawsze myślałam, iż to się rozumie samo przez się, że im szybciej sprzęt może działać, tym szybciej działa :-D , a powolny będzie mulił. :)
Dziękuję też za konkretniejsze dane. Jak się zdecyduję na zakup to może wrzucę parametry sprzętu i koszt do działu, w którym chwalimy się różnymi rzeczami.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 kwi 2019 14:43 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3812
Mili Państwo. Potrzebny jest prosty, darmowy edytor PDF. Najlepiej jaka apka desktopowa. Edytory online odpadają z uwagi na wrażliwe dane. Ktoś coś?

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 kwi 2019 15:43 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lis 2006 11:13
Posty: 1467
Lokalizacja: Kraków
LibreOffice Draw

https://www.ghacks.net/2018/02/13/using ... df-editor/

_________________
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 kwi 2019 18:25 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3775
Do organizowania pdf-ów używam
https://www.dobreprogramy.pl/PDFill-PDF ... 25188.html
Do tworzenia writera z libraoffice :-)

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać. Kanalia. Patologiczny element czyli OBYWATEL. Nie należący do ich wspólnoty narodowej. Patologiczny zarazek. Hołota chamska.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2019 18:14 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 02 sie 2019 14:27
Posty: 3
w jaki sposób do organizowania?
_____
Oferta komornika z Pszczyny https://czechowicekomornik.pl/ jest najbardziej konkurencyjna, warto zawitać.

_________________
https://adwokat.suszynski.com.pl/gdansk ... awy-karne/


Ostatnio edytowano 05 wrz 2019 21:01 przez akcent, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2019 08:50 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3775
Dodawanie oraz usuwanie stron a co za tym idzie zmiana kolejności stron.

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać. Kanalia. Patologiczny element czyli OBYWATEL. Nie należący do ich wspólnoty narodowej. Patologiczny zarazek. Hołota chamska.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2020 10:01 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 470
Wyleciałam z spraw sprzętowych dawno temu :/
Pytanie mam: czy xeon 5690 nada się do gier czy nie ma sensu pchać się w taka konfigurację i jednak celować w jakieś i7 lub coś z AMD?

_________________

-Medyk! Czy ja umrę?
-Niewykluczone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2020 12:30 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 lip 2011 19:57
Posty: 293
Gdybym ja kupowała to raczej wybrałabym i7, ale niech się jeszcze chłopaki wypowiedzą :) .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2020 14:28 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2424
Lokalizacja: Łódź
Mam i7 i sobie chwalę, aczkolwiek ponoć do obróbek graficznych Threadrippery są całkiem całkiem. Póki co 6 rdzeni w i-8700 mi w zupełności wystarcza.

_________________
Builder Compound Asset Pack – models and textures for TDM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2020 15:11 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 470
Kwestia jest taka, że do xeonów i ogólnie serwerów mam dostęp po taniości, a gejmingowy sprzęt musiałabym złożyć sama :D

_________________

-Medyk! Czy ja umrę?
-Niewykluczone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2020 20:37 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 lip 2011 19:57
Posty: 293
Myślę, że z rozsądną ilością RAMu i porządną kartą graficzną nie odczujesz większej różnicy w graniu. Z obecną szybkością rozwoju coraz nowszych technologii wybrałabym tańsze rozwiązanie, bo:
a) jak ma się zepsuć, to i tak się zepsuje
b) za rok czy dwa będzie dostępny upgrade o dużo lepszych parametrach
*c) mi osobiście nie zależy na milionie fpsów czy superhiperultramega ustawieniach graficznych

Obydwa procesory powinny bez problemu udźwignąć gry, które będą wydane przez najbliższe 2-3 lata.
Spojler:
Chyba że planujesz z komputera zrobić mózg Matrixa to bierz Xeona


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sty 2020 06:19 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2424
Lokalizacja: Łódź
Btw. W kartę graficzną to bym póki co nie inwestował jakoś wybitnie. Jesteśmy u progu nowej technologii, ale nie ma jeszcze jednolitych standardów w zakresie raytracingu. Nvidia znowu idzie w wyspecjalizowane rdzenie, a taki Crytek pokazał, że można pójść na kompromis i zrobić to na poziomie oprogramowania. Nie wiadomo w którą stronę to skręci. Pierwsze serie kart są jak zwykle drogie i dupne, przypomnijcie sobie wydajność złomu obsługującego pixel shader w wersji 1.1 - ta sama historia. Druga, trzecia generacja kart będzie ok, teraz to póki co dojenie entuzjastów z kasy.

_________________
Builder Compound Asset Pack – models and textures for TDM


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1465 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59

Teraz jest 05 lip 2020 10:49


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj: