Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 sty 2016 06:06 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2013 23:14
Posty: 398
Szukam darmowego programu do ograniczenia łącza internetowego, od razu mówię, że NetLimiter mnie zawiódł i musi to być coś, co działa na Windows Vista.

Z góry dzięki!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2016 17:06 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
https://github.com/sivel/speedtest-cli
bądź wgetnąć coś z wydajnego serwera i wyciągnąć sobie samemu transfer.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2016 22:43 
Bruce Dickinson
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 kwi 2003 11:07
Posty: 4532
Lokalizacja: Radlin
Trochę mało danych. Jeśli masz router, to wchodzisz na router i tam są opcje do przydzielania transferu na konkretne maszyny. To chyba najprostszy sposób i nie musisz już niczego więcej instalować.

Jeśli chcesz ograniczyć przepustowość łącza na swoim kompie (w sumie nie wiem po co, ale niech będzie), to jedziesz tak:

Start-> uruchom -> gpedit.msc
Szablony administracyjne -> Sieć -> Harmonogram pakietów Qos -> Ogranicz rezerwowalną przepustowość
Ustaw na włączone i limit zmniejsz do co najwyżej kilku procent
Start-> uruchom -> gpupdate
restart komputera

;)

_________________
SZKICE UMYSŁU - reaktywacja
Wherever You Go, There You Are...
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2016 10:04 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2013 23:14
Posty: 398
Maveral napisał(a):
Trochę mało danych. Jeśli masz router, to wchodzisz na router i tam są opcje do przydzielania transferu na konkretne maszyny. To chyba najprostszy sposób i nie musisz już niczego więcej instalować.

Jeśli chcesz ograniczyć przepustowość łącza na swoim kompie (w sumie nie wiem po co, ale niech będzie), to jedziesz tak:

Start-> uruchom -> gpedit.msc
Szablony administracyjne -> Sieć -> Harmonogram pakietów Qos -> Ogranicz rezerwowalną przepustowość
Ustaw na włączone i limit zmniejsz do co najwyżej kilku procent
Start-> uruchom -> gpupdate
restart komputera

;)


Nie działa gpedit, nie znajduje go. QoS w moim routerze również nie działa jak należy.

Potrzebuję czegoś w miarę prostego, bo komputer na którym chcę to zrobić jest potwornie słaby.


raven4444 napisał(a):
https://github.com/sivel/speedtest-cli
bądź wgetnąć coś z wydajnego serwera i wyciągnąć sobie samemu transfer.


Nie za bardzo rozumiem jak tego użyć :oops:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2016 11:06 
Bruce Dickinson
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 kwi 2003 11:07
Posty: 4532
Lokalizacja: Radlin
TricksieThiefsie napisał(a):
Nie działa gpedit, nie znajduje go. QoS w moim routerze również nie działa jak należy.


1. To masz zapewne jakiś Vista Home Basic lub coś takiego. Na tym już nic nie zrobisz z poziomu systemu, chyba że poinstalujesz jakieś zewnętrzne programy, ale tu ci nie pomogę, bo nie używałem żadnego.

2. To dupiaty router ;P U mnie QoS śmiga jak ta lala :)

_________________
SZKICE UMYSŁU - reaktywacja
Wherever You Go, There You Are...
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2016 16:58 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Tak jest instrukcja, pythona trzeba i tyle.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Teraz jest 21 wrz 2018 09:53


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron