TricksieThiefsie napisał(a):
Jeśli chodzi o prasę grową, to rzeczywiście przestała ona mieć sens wraz z popularyzacją internetu. Nawet nie chodzi o to, że ludzie głównie czytają i oglądają rzeczy w internecie
Nie wszyscy.
błyskawicznie, aktualizacje czy inne modyfikacje po prostu są wrzucane na serwer i już działają.
Nie każdemu zależy na tej "błyskawiczności".
Zresztą jak już zostało powiedziane, wideorelacje o wiele lepiej się wchłania niż czytanie recenzji, gry komputerowe to wizualne medium.
Zależy komu, mi się lepiej wchłania czytanie.
Nie rozumiem dlaczego używasz tylu uogólnień, jakby Twoje zdanie (bez obrazy bo szanuję go) było zdaniem większości.
Jeszcze jest kwestia tego, że "profesjonalne" recenzje ogólnie są w 99% gówno warte, nie oddają rzeczywistości w należyty sposób i tak dalej
Żadna recenzja nie oddaje "rzeczywistości" i tak dalej...
Nie wiem po co miałbym czytać opinie ludzi, którzy muszą pisać tak i tak, albo wylądują na czarnej liście dziennikarstwa. Lepiej sobie włączyć w miarę niezależnych youtuberów, którzy są opłacani przez fanów i tam można dostać jakiś sensowny, rzeczywisty opis sytuacji, bez krępowania się.
Nie wiem po co miałbym czytać opinie youtuberów (którzy są opłacani przez fanów i muszą tak mówić żeby fani nadal ich opłacali) skoro mogę sobie poczytać profesjonalne recenzje w czasopiśmie
Internet to dla mnie niestety spory bałagan, chaos informacyjny, trudności z weryfikacją informacji i generalnie medium, w którym wszyscy mówią a mało kto słucha.