Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 gru 2004 02:22 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 25 gru 2004 02:13
Posty: 13
Lokalizacja: z domu
mam problem z przejściem tej misji na poziomie Expert. w zachodnim skrzydle budynku (po lewej stronie mapy) na I piętrze są drzwi których za żadne skarby nie mogę otworzyć. wiem, że na poziomie Hard nie są one nawet zamknięte na klucz. obszedłem wszystkie kąty, przeszukałem wszystkich strażników i nic nie potrafię wymyślić. jeśli ktoś to już przechodził to prosiłbym ładnie o podpowiedź.

P.S.
nie gniewajcie się na mnie jeśli taki temat już był. forum przeszukałem i nic ciekawego o tej misji nie znalazłem, ale mogłem coś przegapić.

_________________
de gustibus et coloribus non est disputandum


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 10:18 
Arcykapłan

Dołączył(a): 10 paź 2003 21:15
Posty: 1420
Lokalizacja: Piła
Witaj na forum. Chodzi Ci zapewne o graciarnię ( krzesła, obrazy), nie pamiętam czy miałem do nich klucz ale możesz otworzyć je mieczem, waląc w nie kilkakrotnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 10:24 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2003 22:05
Posty: 3176
Lokalizacja: Zwoleń
Dziwne, w tej misji raczej nie ma problemów z kluczami, jeśli chodzi ci o te metalowe drzwi to klucz ma strażnik, te na górze są otwarte.
Możesz też poczekać aż strażnik je otworzy i wtedy go ogłusz ale pewnie już to zrobiłeś wcześniej. :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 18:19 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3738
Lokalizacja: Lublin
Masz rację Jacku. Da się otworzyć wszystkie drzwi. Tylko z jednymi może być problem dla początkujących. Mianowicie te drzwi za którymi jest Jenivere.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 19:01 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 25 gru 2004 02:13
Posty: 13
Lokalizacja: z domu
drzwi za którymi jest Jenivere otwiera Basso i one mnie nawet nie interesują. chodzi mi o metalowe drzwi na parterze (wcześniej napisałem że na piętrze) czyli piętro nad piwnicą, w lewym skrzydle budynku. wiem że za nimi jest kilka bogatszych pokoi, schody na piętro i jeden strażnik. zdaje się że jest tam też gdzieś ukryty sejf.
jeśli chodzi o klucze strażników to ja żadnego nie znalazłem. wszystkich strażników poza jednym jedynym udało mi się ogłuszyć. ten którego mi się nie udało rezydował w sali obiadowej (ta z windą prowadzącą z kuchni) w drugim końcu budynku i wydaje mi się że on raczej tego klucza nie ma.

_________________
de gustibus et coloribus non est disputandum


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 20:00 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2003 22:05
Posty: 3176
Lokalizacja: Zwoleń
Tak jak napisałem, klucz ma strażnik, ten który chodzi.
BTW: może nie masz spatchowanej wersji T2 i dlatego brakuje niektórych obiektów?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 20:07 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 25 gru 2004 02:13
Posty: 13
Lokalizacja: z domu
no właśnie. z tym patchem to mam problem. gdy go uruchamiam to prosi mnie o włożenie płty z grą do napędu. robię to, klikam OK, on zaczyna szukać płyty i wywala mi po chwili okienko: Proszę zlokalizować an płycie plik miss1.mis. znajduję mu ten plik, a on mi wtedy mówi że to niewłaściwy plik. jestem pewien że sprawdzałem dobrą płytę. i oczywiście mam oryginalną wersję gry (z Clicka). czy ktoś też miał podobny problem?

_________________
de gustibus et coloribus non est disputandum


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 20:11 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2003 22:05
Posty: 3176
Lokalizacja: Zwoleń
Na płycie raczej go nie ma, ściągnij stąd: http://thief-thecircle.com/download.asp?fid=265


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 20:19 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 25 gru 2004 02:13
Posty: 13
Lokalizacja: z domu
eee... chyba się nie zrozumieliśmy. ja już ściągnąłem patcha. ale jak go uruchamiam to on mi każe znaleźć plik miss1.mis na płycie z grą a gdy go znajduje to on twierdzi że to nie jest ten plik. ale za linka dziękuję.

_________________
de gustibus et coloribus non est disputandum


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 20:42 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2003 22:05
Posty: 3176
Lokalizacja: Zwoleń
Dziwne, normalnie żaden patch nie woła o płytę... Jaką masz wersję gry? Pozostaje chyba tylko reinstalacja, skopiuj sobie pliki z sejvami.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 21:24 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 25 gru 2004 02:13
Posty: 13
Lokalizacja: z domu
dalsza część przygody : ściągnąłem jeszcze raz patcha; udało mi się spatchować grę (!!!); uruchamiam grę i ... pojawia się komunikat : Insert correct CD-ROM and restart application. hahaha, baaardzo śmieszne bo płyta jest cały czas w napędzie.
teraz reinstaluję sobie T2

_________________
de gustibus et coloribus non est disputandum


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 21:42 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 25 gru 2004 02:13
Posty: 13
Lokalizacja: z domu
reinstalacja nie pomogła. dowiedziałem się za to, że patch po uruchomieniu prosi o włożenie płyty tylko wtedy gdy masz na dysku minimalną instalację.

_________________
de gustibus et coloribus non est disputandum


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 21:49 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2003 22:05
Posty: 3176
Lokalizacja: Zwoleń
Niby logiczne - CD jest już wtedy od innej gry niż spatchowana, ja nie miałem nigdy takich problemów. Spróbuj pokombinować z plikiem "install" - zmień tam wszystkie litery napędu na C:. Gdzieś na forum jest temat typu "thief bez płyty"... tam to było opisane.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2004 22:43 
Arcykapłan

Dołączył(a): 10 paź 2003 21:15
Posty: 1420
Lokalizacja: Piła
Kurde, i wreszcie z T2 mamy problem, jahuuuu, na zdrowie :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 gru 2004 03:27 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 25 gru 2004 02:13
Posty: 13
Lokalizacja: z domu
problem już rozwiązany... a właściwie ominięty. faktycznie no cd patch zadziałał :-D .
a Running Interference przeszedłem wreszcie. okazało się że klucz którego szukałem miał strażnik którego absolutnie o to nie podejrzewałem :x
a teraz właśnie przeszedłem drugą misję 8-)

_________________
de gustibus et coloribus non est disputandum


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 gru 2004 09:27 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2003 22:05
Posty: 3176
Lokalizacja: Zwoleń
Uff, odetchnąłem :wink: Miłego grania i pamiętaj:

"Gdy wszystko inne zawodzi - przejdź misję od początku" :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lis 2011 14:35 
Miastolud

Dołączył(a): 23 maja 2011 18:59
Posty: 73
Obszukałem już chyba wszystko i ciągle brakuje mi 50 w klejnotach, choć 600 już dawno przebiłem do 900...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lis 2011 21:43 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2008 21:32
Posty: 4595
Lokalizacja: Świątynia Nieba z Zaginionego Miasta
http://www.thief-thecircle.com/guides/k ... t2main.asp Proszę, ale kiedyś za dublowanie tematów Bruce warny dawał xD

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2014 18:48 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
W tej misji można gdzieś znaleść wytrychy? A w misji "Szlak Krwi" też można, czy nie ma ich na mapie?

EDIT: A w Thiefie 1 w misji "Ucieczka" są gdzieś wytrychy?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2014 21:29 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2008 21:32
Posty: 4595
Lokalizacja: Świątynia Nieba z Zaginionego Miasta
Chyba za dużo pytań jak na jeden temat.

W Running wytrychów nie ma.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ] 

Teraz jest 15 lis 2018 18:22


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron