Thief Forum
http://thief-forum.pl/

Misja treninigowa w TMA??
http://thief-forum.pl/viewtopic.php?f=3&t=3394
Strona 1 z 1

Autor:  Bruce [ 23 maja 2006 08:05 ]
Tytuł:  Misja treninigowa w TMA??

Wydawałoby się, że nie ma, ale może jednak? Otóż przeglądając oryginalne pliki natrafiłem na kilka wzmianek o misji treningowej. Wie ktoś może jak ją uruchomić?

Autor:  Paweuek [ 23 maja 2006 14:47 ]
Tytuł:  Re: Misja treninigowa w TMA??

Otwórz DromEda. Jeżeli któryś z plików *.MIS nie wygląda znajomo po otwarciu to powinna to być owa misja, aczkolwiek nie wydaje mi się aby wogóle istniała... ;)

Autor:  _OskaR [ 23 maja 2006 22:04 ]
Tytuł:  Re: Misja treninigowa w TMA??

Z tego, co pamiętam, to w ściąganym DromEdzie (samodzielnym, nie w wersji z T2) była jakaś mapka, ale to była tylko prowizorka- 3 sześciany, kilka gratów i strażnik- bardziej trening dla początkjącego mappera. Może w T2 też ją dali? Najprościej zmienić nazwę tej mapki na pierwszą mapkę w grze- chyba mis1.mis czy jakoś tak, ale widzę, że bardziej chodzi o owe "wzmianki" niż o plik z mapą. A tak na marginesie- gdzie były te wzmianki? W sumie początek 1. misji jest w pewnym sensie treningiem, ale z chęciązobaczę jeszcze jakieś sekreciki T2 :-D

Autor:  Bandit [ 23 maja 2006 22:51 ]
Tytuł:  Re: Misja treninigowa w TMA??

Cytuj:
// Player Actions String Names
// This is used for the Training mission.
// The standard being used for now is actions in uppercase, inputs in lowercase.
// If this file is only used by the Training mission and the Training mission doesn't
// change much, these should be the only player action strings we need to ship with.
// - Randy
~źródło: books.crf/strings\english\PLAYACT.STR

Autor:  Bruce [ 24 maja 2006 08:01 ]
Tytuł:  Re: Misja treninigowa w TMA??

Jest jeszcze jedno
Cytuj:
// DO NOT TRANSLATE! - MAHK
// Command names for player actions used in training mission

Use_command: "+use_item"
ReadySword_command: "inv_select sword"
ReadyArrow_command: "inv_select broadhead"
Attack_command: "+use_weapon"
Block_command: "+block"
CycleInventory_command: "next_item"
Countercycle_command: "prev_item"
Jump_command: "+jump"
JumpBlock_command: "+jumpblock"
ClearWeapons_command: "clear_weapon"
Map_command: "automap"
ReadyWater_command: "inv_select water"
ReadyBlackjack_command: "inv_select blackjack"
Drop_command: "drop_item"

źródło: string\playcmd

Autor:  Paweuek [ 24 maja 2006 11:48 ]
Tytuł:  Re: Misja treninigowa w TMA??

Hmm... Treningiem możnaby nazwać pierwszą i drugą misję na poziomie Normal gdzie to wyskakują czerwone napisy z instrukcjami...

Autor:  bob [ 02 gru 2016 10:25 ]
Tytuł:  Re: Misja treninigowa w TMA??

Zamurowało mnie początkowo jak przeczytałem nazwę tematu. Mimo tego przyjąłem do wiadomości, że nie ma czegoś takiego jak misja treningowa w TMA.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/