Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 kwi 2014 20:23 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2006 19:31
Posty: 292
Lokalizacja: North Ashfield
Pamięta ktoś gdzie w mieście znajduje się wejście do powtórzenia misji z rozdziału pierwszego? :)

Szukałem po guglach i jutubach, ale nie znalazłem jakiegoś opracowania gdzie w mieście można powtórzyć taką a taką misję...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 kwi 2014 22:13 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 90
Chodzi o rozdział BLOKADA?
Na targu kamieniarzy od wieży zegarowej kieruj się w stronę Czarnego Zakątka.
Jak juz tam trafisz to na lewo od czarnej alejki masz przejście do skrzyń. Jak wygrzebiesz się z pomiędzy skrzyń to znajdziesz się w południowej części ulicy baronów. Zaraz na prawo od skrzyń masz wejście do rozdziału Blokada.

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 kwi 2014 15:34 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2006 19:31
Posty: 292
Lokalizacja: North Ashfield
Dzięki wielkie Tharna! :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2015 13:59 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1112
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Czy w Thiefie 4 (lub inaczej - niech będzie że wszystkie wersje Thiefa), są takie miejsca jak to w Bonehoard na kilka metrów przed rogiem Kwintusa, że jak się wpadnie do jakiejś dziury i nawet się to przeżyje, to nie będzie można się wydostać z tego miejsca? Ile jest takich miejsc w Thiefie 4 i ogólnie we wszystkich Thiefach? Wymieniłem jedno - to z wpadnięciem do dziury niedaleko rogu Kwintusa w Bonehoard.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2015 20:33 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2008 21:32
Posty: 4493
Lokalizacja: Świątynia Nieba z Zaginionego Miasta
Nie za bardzo kojarzę. Raczej gra nas nie wpuszczała byle gdzie i była liniowa pod tym kątem.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2015 19:34 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1112
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Jeśli faktycznie nie da się wskazać miejsca z Thiefa 4, to jak napisałem - o wszystkich częściach Thiefa - pozostałe trzy pierwsze części tak liniowe nie były jak wiem.

Drugie znalezione przeze mnie miejsce również jest w Bonehoard - jak się kończy misję na hardzie lub na ekspercie to wychodzi się na zewnątrz katakumb, ale mam na myśli nie to wyjście co się od niego zaczyna misję, lecz to drugie, i przed tym drugim jest przepaść, jak się wpada do niej to małe szanse, że się to przeżyje, a i wydostać się nie da.

Trzecie miejsce jest w Paszczy Chaosu tam, gdzie wpada się w dół w latające kokony - można to przeżyć, ale wydostać nie (chyba że wyląduje się na kokonie).

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2015 20:44 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 lip 2011 19:57
Posty: 204
Udało ci się wydostać na kokonie? Ja zainspirowana twoim postem próbowałam, ale Garrett cały czas zjeżdżał z tej kuli.

_________________
Nie czytaj tego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2015 20:59 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1112
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Udało mi się na OldDarku - kokon musi mieć powolną prędkość, aby się na nim bezpiecznie zaczepić. Jak się uda to można rozważyć trzymanie wychylenia w lewo lub w prawo, by zmniejszyć prawdopodobieństwo spadku z kokonu. Trudne do wykonania to jest. Gdyby były wytrychy w tej misji, to na NewDarku też by się dało.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 sty 2017 14:41 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1322
Lokalizacja: Trójmiasto
Postanowiłam wreszcie zagrać w T4, ale już na samym początku pojawił się problem... Gra chodzi świetnie, posprzątałam pokój, przeszłam po belce na drugą stronę ulicy, niestety, gra zacięła się przy próbie otwarcia okna ... Po naciśnięciu E o prostu nic się nie wydarzyło. Ponowiłam próbę kilka razy, bez efektu... Czy ktoś wie co mam zrobić? :(

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 sty 2017 16:05 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
A to nie qte w stylu zaklikaj klawisz?

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 sty 2017 16:26 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1322
Lokalizacja: Trójmiasto
Dzięki... miałeś rację... Nie pomyślałam, że na polecenie "podnieś" trzeba zaklikać. :))

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Teraz jest 28 cze 2017 20:02


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj: