Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 maja 2014 18:45 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 15 maja 2014 17:33
Posty: 15
Witam.
Kupując grę zdawałam sobie sprawę, że będę miała problemy z jej instalacją / uruchomieniem / graniem. Wygooglowałam setki odpowiedzi na setki problemów ale niestety nic nie dotyczyło mojego. Być może za słabo szukałam lub mój angielski uniemożliwił mi znalezienie odpowiedzi.
Instalacja na początku przebiega pomyślnie. Akceptuję, dalej, dysk C, skróty domyślnie, instaluj. Wszystko jest ładnie przez pierwsze parę sekund. Później wyskakuje mi błąd o treści:
Thief the dark project Windows 7 Could not open the unistall executable for writting:
Acces to C:\windows\Thief - The Dark Project\uninstall.exe was denied.
C:\windows\Thief - The Dark Project\unistall.exe

Próbowałam już uruchamiać instalator jako administrator, w trybie zgodności z Windows 95 oraz przez "Uruchom" wpisując frazę "d:\setup.exe -lgntforce" ale nic to nie dało. Nie robiłam nic więcej, co znalazłam na internecie, a wyraźnie było związane z moim błędem.
Posiadam oryginalną wersję pudełkową z serii "COOL GAMES" zakupioną w "ProGamingShop".


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2014 18:55 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Że niby jak? W trakcie instalowania nie można utworzyć uninstallera?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2014 19:03 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 15 maja 2014 17:33
Posty: 15
Wychodzi na to, że tak
http://scr.hu/392/oe95t
(Niestety musiałam wysłać screena w formie linku, ze względu na ograniczenie 500 pikseli)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2014 19:05 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Nie można otworzyć, czyli albo jakiś program zabrania dostępu (czy może system Windows), albo... no może płyta zarysowana jest?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2014 19:24 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 15 maja 2014 17:33
Posty: 15
Płyta jest cała i nowa, a podczas instalacji wyłączyłam wszystkie programy. Wątpię, żeby to był Windows. Większość osób instaluje normalnie (lub ma błędy, które wszyscy pokazują jak naprawić), a akurat mi Windows zabrania? Jak dla mnie bez sensu, chyba że po prostu się nie znam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2014 19:36 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
A instalacja w trybie awaryjnym da dokładnie to samo?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2014 19:51 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 15 maja 2014 17:33
Posty: 15
Szczerze to nie wiem. Wydaje mi się, że w trybie awaryjnym komputer powinien zablokować więcej aplikacji. Spróbuję i w nim ale jutro.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2014 20:00 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
A jeśli chodzi o wypakowanie gry z folderów na dysk do folderu, to gra nie zadziała?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2014 20:35 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 15 maja 2014 17:33
Posty: 15
Nawet, jeżeli skopiuję pliki z płyty na dysk to przecież nie będzie aplikacji do jej uruchomienia. Chyba, że chodzi o coś innego.

EDIT: Udało mi się zainstalować grę! Chciałam spróbować w trybie awaryjnym. Wciskam F8 ale nie widzę opcji "Uruchom w trybie awaryjnym". Mam natomiast "Uruchom normalnie" i coś, co naprawiało błędy w systemie Windows. No to wybrałam naprawę, trochę się przestraszyłam, że sobie zformatuję komputer czy coś w tym guście no ale dobra, klawiatura Polska, szukaj problemów i automatycznie napraw. Idę sobie poczytać książkę. Wracam - komputer cały i zdrowy. Z czystej ciekawości instaluję Thiefa i Tadam! Udało się. Teraz mam już problemy występujące w samej grze (teraz na przykład nie mogę przejść treningu, gra zawiesza się po przejściu tutoriala powolnego ruszania się)

EDIT2: Postanowiłam uruchomić grę w trybie zgodności z Windows 95 i jako administrator. Włączyłam też wyświetlanie w 256 kolorach. Wchodzę do gry, dowiaduję się, że jest filmik, wchodzę do samouczka i black screen. Wychodzę, wyłączam 256 kolorów, filmik jest nadal ale black screen również. Postaram się coś wygooglować.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 09:14 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Miszla napisał(a):
Teraz mam już problemy występujące w samej grze (teraz na przykład nie mogę przejść treningu, gra zawiesza się po przejściu tutoriala powolnego ruszania się)


To teraz instalujesz jeden z tych dwóch dodatków - DDfix albo TFix. Z DDfix-em zatrzymasz upadek Garretta blackjackiem, z TFix-em będziesz mogła przeskoczyć limit 1024 polygonów i wybrać wyższe rozdzielczości, oraz zainstalować inne mody.

DDfix nie podnosi wrażliwości przeciwników, a TFix tak.

To:

Załącznik:
ddfix.zip


Lub to:

http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=134733

W moim przypadku nie zawsze da się zainstalować TFix-a dla wersji "the Dark Project". Z DDfix-em nie ma u mnie takich problemów. Dla wersji "Gold" te dwa dodatki przyjmują się bezproblemowo zawsze. Twój wybór.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 15:34 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3738
Lokalizacja: Lublin
bob napisał(a):
W moim przypadku nie zawsze da się zainstalować TFix-a dla wersji "the Dark Project". Z DDfix-em nie ma u mnie takich problemów. Dla wersji "Gold" te dwa dodatki przyjmują się bezproblemowo zawsze. Twój wybór.

Da się, da. Wystarczy trochę pomyślunku. Jeśli chodzi o TDP, to TFix się pluje o brak 2 plików .res, które spolszczenie usuwa. Gdzieś w problemach technicznych umieściłem w załączniku te 2 pliki oraz instrukcję jak należy instalować TFix-a.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 15:37 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
W sensie takim że ja powinienem instalować TDP, potem łatkę angielską (pomijając łatkę polonizacyjną) i TFix-a, tak?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 15:50 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3738
Lokalizacja: Lublin
Nie. Instalujesz TDP, patcha i spolszczenie. I na to TFix-a.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 16:23 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Miszla, działa ta gra w końcu?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 19:02 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 15 maja 2014 17:33
Posty: 15
Nie sprawdzałam, na komputerze z grą będę około godziny 21. Co i w jakiej kolejności powinnam w końcu zainstalować?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 19:23 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Miszla napisał(a):
Nie sprawdzałam, na komputerze z grą będę około godziny 21. Co i w jakiej kolejności powinnam w końcu zainstalować?


Na tą chwilę - DDfix-a z linka. Voodoo47 nieprędko będzie reperować usterki z TFix-owych map (jest istny galimatias z co niektórymi mapami). Za ok. miesiąc doinstaluj tego TFix-a (wtedy te błędy będą raczej naprawione).

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 19:59 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 15 maja 2014 17:33
Posty: 15
O co chodzi z tym patchem? Jaki jest najnowszy i gdzie mogę sprawdzić moją wersję gry? Skąd mogę pobrać spolszczenie? Czy można włączyć napisy? Jeżeli tak, to spolszczenie obejmuje dubbing, czy napisy? Biorę się za instalację DDfix.

Nadal mam czarny ekran. Postanowiłam, że wypróbuje sposób, który znalazłam na internecie:
Cytuj:
Thief 1, Gold, and/or 2 freezes or shows a black screen (direct 3d device does not accurately report texture memory usage) on startup or when starting a mission; what should I do? - Very Old, may only apply to outdated systems. This may very well be obsolete, but the bit about safe_texture_manager may still be relevant. Leaving just in case.

Explanation of problem:
This is an error message (“direct 3d device does not accurately…”) that pops up when starting a level in Thief and Thief 2. You may not get an error message; you may see only a black screen. It primarily occurs on Nvidia Graphics cards running driver versions 5x.xx and above although there are several reports of it occurring on ATI 9xxx cards using new drivers.

Please Note (old information):
If you are using an nVidia card with drivers in the 9x.xx range then the fixes listed below will not work. At present the only solution is to downgrade your drivers to versions in the 8x.xx range or below.

Solution:
If you are running Thief 2 you should remove the semicolon ( from the line ;safe_texture_manager in the file user.cfg which you should open with Notepad.


If you are running Thief 1 you should download one of the patches linked below that corresponds to your version and overwrite back up the installed Thief EXE, and then using the one from the ZIP file.


Po pobraniu pliku, przeniesieniu go do folderu z grą i zmienieniu nazwy na THIEF.exe wyskakuje komunikat o włożeniu płyty. Wykładam płytę, wkładam, komunikat znika po czym pojawia się ponownie. Nie wiem jaką mam wersję gry, więc użyłam pliku do dwóch różnych. Jak coś, cytat z: http://www.ttlg.com/forums/showthread.p ... 6#thiefrun


Ostatnio edytowano 16 maja 2014 20:36 przez Miszla, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 20:35 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Miszla napisał(a):
Po pobraniu pliku i uruchomieniu go wyskakuje informacja, że mam 19MB przestrzeni dyskowej, a thief potrzebuje 35MB. Na dysku mam wolne 28GB.


Usuń z dysku (opróżniając kosz) ok. 20 MB niepotrzebnych plików, działa po usunięciu niepotrzebnych plików, czy nie?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Ostatnio edytowano 16 maja 2014 20:37 przez bob, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 20:37 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 15 maja 2014 17:33
Posty: 15
Coś pokombinowałam i mam nowy komunikat. Zedytowałam poprzedni post.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 20:41 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Gdyby było potrzebne, to tutaj jest łatka angielska i łatka polonizacyjna - http://www.sendspace.pl/file/e350b8ce158b705f0ec9eeb - najpierw instaluje się łatkę angielską, a potem polską.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 21:35 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 15 maja 2014 17:33
Posty: 15
Dobra. Reinstaluję Thiefa i dodam do niego wszystko, co może naprawić problemy. To jest DDfix oraz patche, które nadesłał mi bob. Rozwiązania z tej innej strony chyba nie użyję, ponieważ wyskakuje mi ten komunikat o płycie, chociaż jest włożona. Zapewne to przez wydanie "COOL GAMES".


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014 23:15 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Spróbuj z wersją z TopSecreta, czy nadal jest komunikat dotyczący braku płyty - http://www.sendspace.pl/file/d3fb9fac035e74837e4961b , ten plik uruchamiający instalatora to "autorun". Jestem ciekaw, czy ta wersja będzie działać.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 maja 2014 09:43 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 15 maja 2014 17:33
Posty: 15
Aw. Komunikat z płytą pojawia mi się też przy patch'ach. Zobaczę to co wyżej.
EDIT: Czyli mam to włożyć do wirtualnego napędu i mieć nadzieję, że patche i programy odczytają to jak bym miała włożoną płytę? Czuję się trochę jak pirat ale ok.
EDIT2: Nic to nie daje. Po zainstalowaniu patch'y nadal mam komunikat o płycie. Już nie zamieniam exe na ten, który miał załatwić problem z blackscreenem. Chyba zastanowię się nad zdobyciem / spiraceniem starego Windowsa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 maja 2014 14:57 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 paź 2009 14:01
Posty: 1409
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Na W7 powinno spokojnie działać. Ponieważ trochę mnie ten temat ominął, od razu przejdę do rzeczy: sprawdzaliście tryby zgodności?

Thief nie wymaga płytki w napędzie, w każdym razie nie ten z "Kolekcji klasyki" wydanej przez Cenegę.

_________________
"(...) Garrett had the humbling realisation that he'd smothered more girls than he'd kissed. A good deal more. An embarrassingly good deal." - RedNightmare, "Half-Full"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 maja 2014 15:52 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Czyli instalacja wszystkich 3 rzeczy po kolej nie pomogła (to z linka)?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Teraz jest 15 lis 2018 18:25


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron