Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 sie 2009 08:56 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
To tylko tak wygląda jakby się zawiesił, poczekaj trochę.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2009 09:36 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lip 2009 18:15
Posty: 1330
Lokalizacja: Tarnów
Tylko, że jest napisane, że nie odpowiada.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2009 10:15 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2009 14:17
Posty: 717
Lokalizacja: Bytom
Pierwszy post dużo pomaga. Jeśli masz T3 z Antologii to zajrzyj najpierw tam, bo rozwiązane jest tam kilka błędów. Może akurat one Ci przeszkadzają.

_________________
Człowiek, który uczy się tylko tego, co inni już wiedzą, podobny jest w ignorancji do osoby, która nie uczy się w ogóle.        ~Kronika Pierwszego Wieku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2009 11:21 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2737
Daweon-> Miałem podobnie. Jeśli masz skojarzone z GL również fanmisje do T2, to radzę przeinstalować GL i korzystać z niego jedynie do T3. U mnie pomogło, a DarkLoader obsługuje fm-ki do T2. Trochę jest z tym klikania, ale jak miałem wszystko "pod jednym dachem" za każdym razem były problemy z uruchamianiem fm-ek do T3, kilkakrotnie GL wcale się nie chciał uruchomić.

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2009 11:24 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Jak GL przestaje odpowiadać to co pisze na dole jego okna (tam gdzie jest na starcie Ready, no mission selected, 100%, tip:...), oraz podaj konfiguracje komputera wystarczy sam procesor.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2009 12:21 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2008 21:42
Posty: 775
Lokalizacja: Swarzędz
http://www.ttlg.com/Forums/showthread.php?t=125417

Spróbuj najnowszej wersji Garrettloadera,może to pomoże.

_________________
Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2009 14:05 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lip 2009 18:15
Posty: 1330
Lokalizacja: Tarnów
Nivellen napisał(a):
Jeśli masz skojarzone z GL również fanmisje do T2, to radzę przeinstalować GL i korzystać z niego jedynie do T3. U mnie pomogło, a DarkLoader obsługuje fm-ki do T2. Trochę jest z tym klikania, ale jak miałem wszystko "pod jednym dachem" za każdym razem były problemy z uruchamianiem fm-ek do T3, kilkakrotnie GL wcale się nie chciał uruchomić.


Problem w tym, że nie grałem w żadne fanmisje we wszystkich thiefach.

raven4444 napisał(a):
podaj konfiguracje komputera wystarczy sam procesor


3 giga

raven4444 napisał(a):
Jak GL przestaje odpowiadać


na menedżerze zadań jest napisane "GarrettLoader brak odpowiedzi"

Zaratul napisał(a):
Spróbuj najnowszej wersji Garrettloadera,może to pomoże.


Zainstalowałem i nie pomogło.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2009 15:14 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Daweon napisał(a):


raven4444 napisał(a):
podaj konfiguracje komputera wystarczy sam procesor


3 giga

A tak dokładnie? Pentium4 to jest?
Daweon napisał(a):
raven4444 napisał(a):
Jak GL przestaje odpowiadać


na menedżerze zadań jest napisane "GarrettLoader brak odpowiedzi"



Czytaj całe zdania
raven4444 napisał(a):
Jak GL przestaje odpowiadać to co pisze na dole jego okna (tam gdzie jest na starcie Ready, no mission selected, 100%, tip:...)

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2009 16:41 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lip 2009 18:15
Posty: 1330
Lokalizacja: Tarnów
Ready. (nazwa fanmisji). 100%. Tip: If Gl crashes, follow any instructions it gives you starting up again. (Po polsku to będzie jakoś tak: Jeśli Gl nie działa, postępuj według instrukcji, która wyświetla się gdy startujesz).

Procesor: AMD dwurdzeniowy.


Ostatnio edytowano 20 paź 2009 20:17 przez Daweon, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 paź 2009 17:27 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2009 14:17
Posty: 717
Lokalizacja: Bytom
1. Obojętnie. ;)
2. Jeśli save'y do T3 masz w Moich Dokumentach to musisz niestety usunąć/przenieść z folderu wszystko co nie dotyczy T3. Następnie w katalogu z grą znajdź katalog z save'ami, otwórz zipy, które tam już masz i skasuj wszystko zostawiając tylko to co w Moich Dokumentach.
3.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Człowiek, który uczy się tylko tego, co inni już wiedzą, podobny jest w ignorancji do osoby, która nie uczy się w ogóle.        ~Kronika Pierwszego Wieku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 paź 2009 17:41 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2009 14:17
Posty: 717
Lokalizacja: Bytom
A masz save'y w Moich Dokumentach? Bo jak nie to raczej przyczyna jest inna.

Musisz opróżnić Moje dokumenty zostawiając tylko to co związane z T3 (u mnie: "Thief - Deadly Shadows" i "SaveGames"). Potem szukasz katalogu, w którym masz zainstalowane T3. Otwierasz katalog "allsaves" (czyli ten z save'ami) i otwierasz tamtejsze zipy (nie wypakowujesz). Z zipów usuwasz to, co usunąłeś z Moich Dokumentów.

_________________
Człowiek, który uczy się tylko tego, co inni już wiedzą, podobny jest w ignorancji do osoby, która nie uczy się w ogóle.        ~Kronika Pierwszego Wieku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 paź 2009 20:04 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2737
Rozwiązanie masz na poprzedniej stronie w poście Dziarskyego (6 od góry), dotyczącym zmiany lokalizacji sejwów.

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 paź 2009 22:17 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2737
Przeczytaj dokładnie cały wątek, są w nim odpowiedzi na wszystkie twoje pytania.

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 paź 2009 21:12 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 paź 2009 14:01
Posty: 1409
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Streamer napisał(a):
W dokumentach mam tylko plik txt. Launcher, a w allsaves nic nie mam. To co ja mam zrobić? (Mam viste)

Przeczytałam cał wątek i zastosowanie się do rad w nim podanych nie zdziałało... NIC. Streamer, masz taki sam problem, jak ja. Jeśli chcesz, spróbuj najpierw uruchomić misje do T1 i T2 (na DarkLoaderze). Mogę Ci zaproponować kilka naprawdę fajnych fanmisji (tylko napisz mi notkę na użytkownika lub na maila: zrxmfxob@lykamspam.pl). U mnie na Lenovo Y530 (przy antologii z Cenegi) DarkLoader działa idealnie, a GarrettLoader chyba mnie nie lubi:zak , he, he :chy . Jeśli wierzyć informacjom z tegoż programu, protestuje przeciwko spolszczeniu. Gdyby choć się uruchamiały oryginalne fanmisje po angielsku... Miałabym przynajmniej trening przed testem :kwd . Czy da się jakoś ominąć spolszczenie, by oryginalna gra miała polskie podpisy, a fanmisje odzywały się, jak chcą?

EDYCJA 21.11.2009

Odinstalowałam GL i zainstalowałam ponownie. Fanmisje po długich bojach znalazły się, gdzie trzeba. Przy instalacji fanmisji pojawia się komunikat:"Run-time error '70': Permission denied". Wydaje mi się, że problemem są zabezpieczenia Visty. Cały program zamyka się po kliknięciu potwierdzenia.

_________________
"(...) Garrett had the humbling realisation that he'd smothered more girls than he'd kissed. A good deal more. An embarrassingly good deal." - RedNightmare, "Half-Full"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 mar 2010 15:21 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 gru 2003 08:52
Posty: 4767
Lokalizacja: Poznań
Mam Windows 7 i ten sam problem. Nie dzialaja zadne fanmisje. Permission denied...

_________________
ObrazekObrazek
"No one reads books these days"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 cze 2010 21:51 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 cze 2009 14:34
Posty: 15
Lokalizacja: Wrocław
Czy można prosić o podanie innego linku do "Łatka GarrettLoader>TZC (pkt.6)"?.Wygląda na to że ten jest nieaktualny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 cze 2010 08:28 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Mam troszkę inna wersje tej łatki. Wrzuciłem ją tutaj. Wszystkie informacje jak uruchomić patch etc. są w archiwum.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 cze 2010 08:39 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 cze 2009 14:34
Posty: 15
Lokalizacja: Wrocław
Dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 mar 2011 19:08 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 cze 2009 14:34
Posty: 15
Lokalizacja: Wrocław
Mam dziwny problem gdy uruchamiam w GL fanmisję do T3.Np.zainstalowałem pierwszą część The Cabal i postąpiłem zgodnie z wytycznymi dla tej łatki.Oczywiście wszystko działa są polskie znaki "ą,ę..",jednak nie wyświetlają mi się wogóle cele misji po angielsku,są tylko puste okienka i brak jakiegokolwiek tekstu.To samo jest gdy nie uruchamiam tej łatki przed grą w fm.Cele które pochodzą z podstawki po polsku np:"zbierz tyle i tyle % lootu",czy "ograniczenia "nie zabijaj,nie ogłuszaj.." są oczywiście prawidłowo wyświetlane,lecz angielskie dla danej fm nie.Dzieje się tak w jakąkolwiek fm do T3 bym nie zagrał.Jak rozwiązać problem z wyświetlaniem się tych napisów?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2011 10:46 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 14 maja 2011 15:21
Posty: 1
Witam,

mam problem z uruchomieniem fan misji przy pomocy Garretloader ( system Windows Vista ), ustawiam lokalizacje T3.exe i fanmisji. Program chce zaktualizować T3.exe zgadzam się na to ale wyskakuje Runtime Error i program się zamyka.
Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić ?

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 sie 2011 09:09 
Miastolud

Dołączył(a): 23 maja 2011 18:59
Posty: 73
Link do patch'a, który naprawia problem "litery gotówki" (Ą) prowadzi mnie do komunikatu "nie masz prawa przeglądać tego katalogu". Mógłby ktoś zrobić ponowny upload ?

PS. Ten patch działa bez działań dążących do uruchomienia fanmisji ? Bo jest mi potrzebny do zmodyfikowanego pliku rar.

EDIT: Nieważne znalazłem link w FAQ do TDS/TZC.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2011 15:02 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 paź 2009 14:01
Posty: 1409
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Leveler napisał(a):
Witam,

mam problem z uruchomieniem fan misji przy pomocy Garretloader ( system Windows Vista ), ustawiam lokalizacje T3.exe i fanmisji. Program chce zaktualizować T3.exe zgadzam się na to ale wyskakuje Runtime Error i program się zamyka.
Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić ?

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam

Czekaj, błąd wyskakuje dokładnie przy akutalizacji czy potem? To ważne. Jeśli to drugie, przeczytaj cały temat, jakichś pomysłów trochę było, u mnie pomogły częściowo, ale nie doszłam jeszcze do tego, żeby założyć próbne konto i spróbować w pustych dokumentach... Mnie akutalizacja za każdym razem przebiegała bez problemu, kłopoty zaczynały się przy ładowaniu FM-ki do T3 (wieszał się, a po ubiciu przez trzech króli wyrzucał błąd 70). Z innymi tak nie miałam (do T2 ruszyły). Tylko z Vistą jest największy kłopot... Musisz najpierw dostosować tryb zgodności (na zasadzie prób i błędów, sprawdzasz po kolei każdy tryb, koniecznie jako administrator i wybierasz ten, na którym chodzi najlepiej). Sprecyzuj, który to błąd!

Niezależnie sprawdź w edytorze rejestrów, jaką masz podaną ścieżkę do zapisów T3, a jaką ma GarrettLoader (plik GarrettLoader.ini). Powinno być ...\Dokumenty\Thief - Deadly Shadows\ (w obu miejscach). Jak już zmienisz, przerzucasz folder SaveGames z Dokumentów do Thief - Deadly Shadows i śmiga.

_________________
"(...) Garrett had the humbling realisation that he'd smothered more girls than he'd kissed. A good deal more. An embarrassingly good deal." - RedNightmare, "Half-Full"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2012 20:37 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3735
Lokalizacja: Lublin
A ja mam problem z tym patchem co usuwa literę Ą z ekwipunku. Otóż nie chce mi się w ogóle uruchomić. Mam win 7. Zgodność i uruchamianie jako admin nie pomaga.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 mar 2012 16:15 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 paź 2009 14:01
Posty: 1409
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Bruce napisał(a):
A ja mam problem z tym patchem co usuwa literę Ą z ekwipunku. Otóż nie chce mi się w ogóle uruchomić. Mam win 7. Zgodność i uruchamianie jako admin nie pomaga.

Próbowałeś instalować go zaraz po GL-u? Czy sam program Ci działa? W niektórych FM-kach zależy to od czcionki (u mnie część działa ze znakami polskimi, a część nie - zwyczajnie nie przeszkadza mi taki marginalny błąd, a wolę mieć lepszy interfejs).

_________________
"(...) Garrett had the humbling realisation that he'd smothered more girls than he'd kissed. A good deal more. An embarrassingly good deal." - RedNightmare, "Half-Full"


Ostatnio edytowano 10 kwi 2013 11:35 przez Keeper in Training, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 kwi 2013 22:05 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2261
Lokalizacja: Deutschland
Wielki update I postu!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Teraz jest 23 paź 2017 23:27


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron