Thief Forum
http://thief-forum.pl/

Poradnik: Uruchamianie FM-ek
http://thief-forum.pl/viewtopic.php?f=4&t=2812
Strona 1 z 4

Autor:  Bukary [ 26 paź 2005 15:53 ]
Tytuł:  Poradnik: Uruchamianie FM-ek

NewDarkLoader v1.5.5

Do uruchomienia TG i TMA w dzisiejszych czasach potrzebujesz jedynie NewDarkLoader. Jest on intergralną częścią nowych wersji paczek Mixthoor Mod Pack. Program można ściąnąć pod linkiem: http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=146917

Instrukcja instalacji (wycięte z ReadMe)
1. Rozpakuj pliki NewDarkLoader.dll, SevenZipSharp.dll oraz NAudio.dll do folderu głównego gry.
2. W pliku cam_mod.ini usuń średnik w 10 linii przed słowem "fm" oraz zmień linię 24 na "fm_selector NewDarkLoader.dll"
3. Uruchom grę przez plik EXE. To wszystko.

Autor:  krystyn-a [ 13 lis 2007 00:27 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

A jak uruchamiać fanmisje z polską wersją językową Thief 2?

Autor:  Juliusz [ 14 lis 2007 19:49 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Nie ma takiej opcji, niestety... tzn. nie ma polskich liter w Thiefie 2.

Autor:  krystyn-a [ 14 lis 2007 21:26 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Dzięki, już wszystko w porządku, z pomocą Bandit'a udało się w Thiefie 2 z Antologii.

Autor:  Dziarsky [ 13 lut 2008 23:25 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

1. Instaluję TZC
2. poprawiam plik UI.sch
3. Uruchamiam na chwilę grę i robię zapis
4. Instaluję pełnego GL1.41
5. Instaluję poprawkę

Podczas wybrania której kolwiek fmki z listy i próby zainstalowania program się wiesza, wywala komunikat runtime i zamyka się :/

Autor:  Dziarsky [ 16 lut 2008 18:58 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Sorki za post pod postem ale znalazłem rozwiązanie.

Cytuj:
Podczas wybrania której kolwiek fmki z listy i próby zainstalowania program się wiesza, wywala komunikat runtime i zamyka się :/


Nie wiem gdzie leży przyczyna ale u mnie na komputerze gra TDS z Antologii tworzy folder "Thief - Deadly Shadows" w "moje dokumenty" prawidłowo lecz już "SaveGames" wrzuca luzem do "moje dokumenty" zamiast do "Thief - Deadly Shadows". Za każdym razem instalując i grając w TDS tak się u mnie robi.

GarrettLoader w zasadzie działa prawidłowo bo ma zamiar skompresować pliki z lokalizacji "SaveGames" i zaczyna pakować całą zawartość folderu "moje dokumenty" i przenosić zip do folderu "allsaves" w folderze gry, będącego kopią zapasową. To są setki mb i program u mnie zwyczajnie się na tym wykłada.

Jeśli ktoś jeszcze ma taki problem musi uruchomić edytor rejestru "Start -> Uruchom -> wpisać: regedit -> Enter"
W nowym oknie rozwijamy HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Ion Storm i klikamy na folder Thief - Deadly Shadows.
Modyfikujemy pozycję "SaveGamePath" z ...\Moje dokumetny\ na ...\Moje dokumetny\Thief - Deadly Shadows. Zamykamy edytora rejestru.
Na koniec w folderze "moje dokumenty" przenosimy "SaveGames" do "Thief - Deadly Shadows". Zarówno gra jak i GarrettLoader działają teraz poprawnie.

Autor:  Judith [ 21 lut 2008 14:13 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Dobrze wiedzieć, Dziarsky, dzięki za sprostowanie. :ok Ja akurat dysponuję wersją angielską dodaną do karty graficznej, ale może czasem znajdzie się ktoś z Antologią, komu zechce się odpalić FM'kę czy dwie ;)

Autor:  Burrick [ 15 paź 2008 16:39 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Dziarsky napisał(a):
Modyfikujemy pozycję "SaveGamePath" z ...\Moje dokumenty\ na ...\Moje dokumenty\Thief - Deadly Shadows. Zamykamy edytora rejestru.
Nie wiem czy to jest oczywiste, ale ścieżka po modyfikacji powinna wyglądać tak: ...\Moje dokumenty\Thief - Deadly Shadows\

Autor:  Leming [ 15 paź 2008 18:47 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

[spoil]Czep mode = ON[/spoil]
Sharps napisał(a):
Dziarsky napisał(a):
Modyfikujemy pozycję "SaveGamePath" z ...\Moje dokumeny\ na ...\Moje dokumeny\Thief - Deadly Shadows. Zamykamy edytora rejestru.
Nie wiem czy to jest oczywiste, ale ścieżka po modyfikacji powinna wyglądać tak: ...\Moje dokumeny\Thief - Deadly Shadows\
Wydaje mi się, że oboje się mylicie. Moim zdaniem tam powinno być "Moje dokumenty". ;)
[spoil]Czep mode = OFF[/spoil] ;)

Autor:  Dziarsky [ 15 paź 2008 22:14 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Leming napisał(a):
Moim zdaniem tam powinno być "Moje dokumenty".

Ja poprawiłem wcześniej już :P a teraz Sharps musi poprawić zarówno cytat jak i treść :P.

Autor:  Burrick [ 16 paź 2008 06:18 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

A może Dziarsky, popraw jeszcze post z modyfikacja i dopisz / a resztę postów Judith wykasuje.
Faktycznie bez twojej zmiany polska Antologia nie współpracuje z GL, a jak dobrze pamiętam pierwsza polska wersja TDS działała.

Autor:  Judith [ 16 paź 2008 12:05 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

O kasowanie postów w tym dziale proszę prosić Jacka, ja mam tylko skromne i spokojne poletko w postaci Gildii Edytorów ;)

Autor:  Burrick [ 16 paź 2008 19:13 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Oczywiście, pomyliłem, chciałem napisać Ja... Bandit ;) wszak to on wpiernicza się innym w działy :P .

P.S. przepraszam, jestem upierdliwy.

Autor:  Dex [ 26 lis 2008 13:53 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Nie zlinczujcie mnie, bo bardzo starałem się zrobić wszystko, co napisaliście, aby móc zagrać w FM-ki do T:DS, niestety po drodze napotkałem 3 błędy.

Przy uruchamianiu GarrettLoader'a:
Obrazek

Chyba ten, o którym pisał Dziarsky:
Obrazek
* z tym, że u mnie nie ma w ogóle takiego wpisu w rejestrze.

I po zainstalowaniu przykładowej FM:
Obrazek

Może mi ktoś doradzić, co jest nie tak?

Autor:  Judith [ 26 lis 2008 14:46 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

1 komunikat - wygląda na to, że nie podałeś GLowi ścieżki do T3.exe.

2 komunikat - gra nie może odczytać gdzie są zapisywane stany gier. Albo odpal na chwilę T3 po czystej instalce i zapisz grę w dowolnym momencie i wtedy konfiguruj GL, albo zajrzyj pod tę wartość do rejestru - czasem system ma problemy z rozpoznaniem tej ścieżki bo gra chyba ustawia ją dodając na końcu /, i to może powodować ewentualne problemy (coś mi świta że kiedyś przy tym grzebałem).

3 komunikat - konsekwencja nie wykonania punktu 1 i 2 ;)

Autor:  Dex [ 03 gru 2008 20:01 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Sprawdzałem na wszelkie możliwości i niestety nic.
Co więcej - u mnie w rejestrze nie ma wpisu "SaveGamePath"

Obrazek

Da się to jakoś wpisać? I jeżeli tak, to jak?

Autor:  Judith [ 03 gru 2008 20:04 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Problemem może być sama ścieżka instalacji: generalnie gra nie lubi jak w ścieżce dostępu są jakiekolwiek spacje, a fanmisjie już w ogóle tego nie lubią ;). Lepiej zainstaluj ją w np. C:\Gry\Thief3, powinien być spokój.

Autor:  Dex [ 03 gru 2008 20:09 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Zaraz zrobię kompletną re-instalację i zainstaluję w katalogu, jaki sugerujesz. Dzięki Judith, miło, że można liczyć na Twoją pomoc :)

Autor:  Judith [ 03 gru 2008 20:12 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Nie ma sprawy, o ile to tylko okaże się pomocne ;)

Autor:  Abru [ 03 gru 2008 22:29 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Dex upewnij się przed zainstalowaniem Garrett Loadera, że choć raz uruchomiłeś T3 (nie wystarczy wejść do menu gry), aby gra mogła utworzyć w "Moich dokumentach" folder przeznaczony na Stany gry. Jeśli dodatkowo masz Edytor pamiętaj, aby aktywować grę w Thief3 Launcher. :)

Autor:  Dex [ 04 gru 2008 00:43 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Wcześniej tak właśnie robiłem. Pograłem w pierwszą misję (trening) oraz drugą. Zapisałem stan gry, ale pomimo tego, nie udało mi się niestety znaleźć wpisu rejestru "SaveGamePath", tak, jakby w ogóle od samego początku go nie było.

Spróbuję wszystko zrobić tak, jak radzicie. Mam nadzieję, że to pomoże, bo nie chciałbym przegapić misji rodaka ;)

Dzięki raz jeszcze!

Autor:  Bruce [ 17 lip 2009 20:30 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Cytuj:
Jeśli ktoś jeszcze ma taki problem musi uruchomić edytor rejestru "Start -> Uruchom -> wpisać: regedit -> Enter"
W nowym oknie rozwijamy HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Ion Storm i klikamy na folder Thief - Deadly Shadows.
Modyfikujemy pozycję "SaveGamePath" z ...\Moje dokumetny\ na ...\Moje dokumetny\Thief - Deadly Shadows. Zamykamy edytora rejestru.
Na koniec w folderze "moje dokumenty" przenosimy "SaveGames" do "Thief - Deadly Shadows". Zarówno gra jak i GarrettLoader działają teraz poprawnie.

Lekki odkop. U mnie ten sposób nie działa. Musiałem jeszcze edytować plik GarrettLoader.ini. Dokładnie to w linii [T3SAVES] trzeba podać taką samą ścieżkę, jaką się podało podczas zmiany we wpisie rejestru. Po tym zabiegu FM-ki ładnie chodzą z TDS z Antologii. I wygląda na to, że musi być wpisana konkretnie jedna ścieżka. Ta podana powyżej. Zmiana może skutkować usunięciem całego folderu TDS.

Autor:  Daweon [ 11 sie 2009 23:04 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Nigdy w życiu nie grałem w żadną fanmisję, więc chciałem sobie zagrać. Ściągnąłem Garettloadera i nie mam pojęcia co dalej :oops: . Nigdzie tego nie znalazłem więc proszę o pomoc.

Autor:  raven4444 [ 12 sie 2009 09:13 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

A więc ściągasz i instalujesz GL w wersji Full All In 1 Install.
Obrazek
Uruchamiasz go i wchodzisz w opcje (1), wybierasz TDS (2), wskazujesz lokacje TDS na komputerze (3), wskazujesz folder gdzie będą FM-ki (4) i zapisujesz (5). W pewnym momencie powinien pojawić się komunikat o podmianie t3main.exe zgódź się na to.
Teraz wrzuć FM oczywiście nie wypakowane do folderu wskazanego w punkcie 4.
Obrazek
Kliknij w glif (1), pojawi się lista FM-ek (2), tu będzie opis (3), nim zagrasz musisz zainstalować FM-ke klikając na przycisk (4), przeczekaj na proces instalacji i kliknij na 5.
Graj !!!

Autor:  Daweon [ 12 sie 2009 20:10 ]
Tytuł:  Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Wielkie dzięki, jednak jak naciskam "install" to mi zawiesza program i muszę zamknąć.

Strona 1 z 4 Strefa czasowa: UTC [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/