Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 215 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 mar 2012 14:47 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
W folderze z thiefem 2 powinieneś mieć plik loadert2xpl.bat, uruchom go i zobacz czy wystartuje.
Niby ten cały CLR w .NET 4.0 MSa miał wyeliminować takie problemy, a tu są problemy z czymś tak prostym jak WinAPI...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2012 18:32 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
Włączam loadert2xpl.bat i jest jak pisałeś plik nie chce wystartować włącza sie okno ale równie szybko się wyłącza i powraca do pulpitu. Co mam robić? :?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 08:00 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Poki Raven nie odpisze, uruchamiaj przez DL


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 08:33 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
No tak tylko przez DL nie działa spolszczenie :cry:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 08:37 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Jak dla mnie to masz źle zainstalowane spolszczenie. Po zainstalowanym spolszczeniu nieważne jak uruchamiany T2X będzie po PL.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 08:46 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
Spolszczenie wersja 1.3 TX2 Pl instaluje do głównego pliku Thiefa 2. Czyli jak mam ścieżke D;/Thief saga/Thief II to instaluje TX2 do folderu Thief II czy coś zle robie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 09:33 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Podaj sciezke TMA
Podaj sciezke T2X
Pokaz to rowniez na screenshootach


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 09:59 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
@The 5 Elements of Darkness
Na naszym II forum wrzucilem pewien post dotyczacy aktualizacji napotkanych bledow. Koniecznie tam zajrzyjcie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 12:53 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
Teraz siedzę w pracy ale jak wrócę to postaram się wszystko opisać razem ze screenami.
Przepraszam a na naszym II forum to znaczy gdzie?? bo nie bardzo wiem gdzie szukać.
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie i pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 13:18 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
@NAZWA - oznacza, ze informacja ta skierowana jest do konkretnej osoby/grupy osob. W tym przypadku - naszego zespolu, ktory pracowal nad tlumaczeniem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 14:23 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
Tak oto wygląda to na screenie
Obrazek

Już mi ręce opadają teraz okazuje się ze odpalając Thiefa 2 przez DL włącza się T2X a próbując uruchomić t2X przez launcher wyświetla taki oto błąd
Obrazek


Ostatnio edytowano 26 mar 2012 14:33 przez Paris, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 14:30 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
OK:
1) Odinstaluj spolszzczenie
2) Zainstaluj spolszczenie podajac TYLKO te lokalizacje: D:\THIEF saga\Thief II


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 14:36 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
odinstalowałem i zainstalowałem i dalej to samo:( może poinstalować wszystko od nowa:(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 14:40 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Moge Ci pomoc zdalnie. Chcesz?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2012 14:46 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
jeszcze próbuje wszystko od nowa zainstalować jak tu polegnę to wtedy zwrócę się o pomoc na PM. Dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 mar 2012 09:13 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Miło mi poinformować o wydaniu łatki korygującej kilka mniejszych błędów w naszym tłumaczeniu. Wraz z aktualizacją przygotowaliśmy dla Was również instalator w nowej wersji. Linki znajdują się w pierwszym poście.

Zarówno łatkę, jak i instalator instalujemy do głównego folderu Thief Metal Age.

Przykład:
Folder główny TMA: D:\Program Files\Thief\TMA
Folder główny T2X: D:\Program Files\Thief\TMA\t2x

Instalacja spolszczenia v1.4
Folder docelowy: D:\Program Files\Thief\TMA

Instalacja aktualizacji wersji 1.3 na wersję 1.4
Folder docelowy: D:\Program Files\Thief\TMA

------------------------

Opis zmian w wersji 1.4:
Cytuj:
01advent
- zamiana "Czarcie Koło" na "Czarci Krąg"

01spells
- usunięto podwójne "i" ze słowa "Rychalli"

mis2mummy3
- poprawienie odmiany imienia mumii

mis2mummy6
- korekta interpunkcji

mis3kedar2
- korekta w zdaniach "Prawdopodobnie dlatego, że namalowana kobieta była częściowo naga... Przysięgam, że Limes nie ma zamiłowania do sztuki!"
- dodano brakujące "i" pomiędzy "przejąć i \"rządzić\""

mis3request
- korekta słów "uprzątnąć" i "najemców"

mis3winelist
- korekty nazw trunków na "Kruczoczarne Piwo" oraz Browar "Benny'ego Mózgo-Trzep"

mis4punish
- korekta słów "niezakłócanie", "którzy"
- wielkie litery przy "Zajezdnię Maszyn Parowych"

mis5bodusripper
- korekta słowa "Och"

mis5cleanup
- korekta interpunkcji

mis5inkitchen
- korekta interpunkcji

mis5journal1
- korekta interpunkcji

mis5neestogris
- korekta słowa "sprawdzały"

mis5shipcharm
- korekta słów "większe" i "który"

mis5lockpick
- zamiana "A i przynieś..." na "No i przynieś"

mis7fourmen
- korekta treści, aby się rymowało

mis7Skull
- korekta treści, aby się rymowało

mis8CavadorTrash
- dodano brakujące "l" w imieniu "Dibbler"

mis8Elementals
- korekta słowa "wstępne"

mis8SewerDeathNote
- korekta odstępów i interpunkcji

mis9cleanbodies
- korekta błędów ortograficznych i interpunkcji

mis9insafe
- korekta literówek i interpunkcji

mis9truart
- zamiana zdania "ale wciąż są wolne miejsca na szubienicy" na "lecz wciąż mamy wolne miejsca na szubienicy"
- korekta interpunkcji
- korekta słowa "Volari"
- z uwagi na dużą ilość przecinków w jednym zdaniu, stworzono dwa mniejsze: "Prowadzimy poważny biznes, panie Frederoc. Jesteśmy zainteresowani jedynie szumowinami z ulic, za którymi nikt nie będzie tęsknił."

t2x10builder
- dodano "narzędziami danymi przez Budowniczego" zamiast "narzędziami Budowniczego"

t2x10Morgan
- zmieniono śmiech na "che, che, che"
- słowo "kurwa" zostaje

t2x10truart
- korekta słowa "Staleya"

mis11guestbook
- korekta nazwiska gości "Lord Gerwazjusz" oraz "Lady Ludwika"

mis12borthold
- korekta słowa "tawernę"

mis13viknote
- korekta zdania "Po wielkiej bitwie, którą stoczył, ponownie się ukrył."
- korekta słowa "można"
- zamiana "Konstantyn" na "Leśny Pan"


Goals - miss28 / misja nr 11
- korekta w zdaniu "Gdyby nie sprośne mendy..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 mar 2012 09:35 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3735
Lokalizacja: Lublin
Dzisiaj Bruce się za to weźmie i sprawdzi jak się toto instaluje :P
PS. Możecie już zacząć się bać :twisted:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 mar 2012 17:12 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
Witam ponownie po interwencji i pomocy Mixthoor za co bardzo dziękuję w T2X działa spolszczenie. Co ciekawe następstwa są takie, że nie odbierają filmiki tak jakby brakowało jakiegoś kodeka a wcześniej z filmami nie było problemu. Niestety ani w Thiefa 2 ani w T2X nie mogę sobie pograć gdyż gry zawieszają się po kilku sekundach grania. Próbowałem już zmieniać rozdzielczość w ddfix.ini i cam.cfg niestety bez skutku. Może jakieś pomysły czemu wszystko działało bez zarzutu wcześniej a czemu teraz takie problemy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 mar 2012 18:04 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Wyłącz Avasta. Uruchom TMA bezpośrednio przez plik EXE (nie DL). Dalej masz błędy? Zrób screenshoota.

EDIT:
Wcześniej TMA tez Ci się przecież wyłączał. Te kodeki to kawał gówna. Na jednym kompie (Win 7 64 bit GER) filmy działają z okropną jakością, którą widzieliśmy u Ciebie. Na innym kopie (Win 7 64 bit PL) filmy w TMA i T2X w ogóle już mi nie działają. Przeinstalowanie kodeków i T2X nic nie dało. Nawet spolszczenia nie instalowałem. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Na obu kompach mam procesor dwurdzeniowy, ale różne karty graficzne.

Jedyne najsensowniejsze rozwiązanie, to zamiana nazw folderów movies na coś innego i oglądanie filmów poza grą.


Ostatnio edytowano 27 mar 2012 20:30 przez Mixthoor, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 mar 2012 19:50 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
@ALL
EP działa z T2X !!!

Przykład
EP.crf powinien znajdować się w folderze CRFs w katalogu głównym gry. Następnie w pliku W t2x\darkinstall.cfg należy dokładnie wpisać:

Kod:
cd_path ..\
install_path ..\
language english
resname_base ..\CRFs\EP+..\res
load_path ..\t2x+..\
script_module_path ..\t2x+..\
movie_path ..\t2x\movies


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 07:39 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
Niestety odpaliłem normalnie Thiefa 2 przez .exe i jako administrator wcześniej wyłączyłem avasta po kilkunastu sekundach grania zwiecha.
Cytuj:
Wcześniej TMA tez Ci się przecież wyłączał
Całkiem na początku jak miałem czystego prawie nówkę laptopa to zainstalowałem wszystkie części Thiefa i wszystko śmigało bez zarzutu. Potem miałem z rok przerwy i postanowiłem zainstalować T2X. Dograłem tylko T2X jednak zle zainstalowałem spolszczenie. Gra działała nawet kawałem przeszedłem filmy działały bez zarzutu jednak nie były spolszczone (wina zle zainstalowanego spolszczenia). Gra działała przeszedłem nawet kawałek pierwszej misji ucieczka przed oprychami do jakiejś zrujnowanej świątyni tam dorwałem jakieś książki i były po angielsku wiec zrezygnowałem z dalszego grania i postanowiłem naprawić spolszczenie. Próbowałem instalacji od nowa. odinstalowałem T2X i zainstalowałem od nowa usunełm jakieś pliki z katalogu T2X i wtedy nawet Thiefa 2 nie chciał odpalić. Poprosiłem o pomoc Mixthoor bo już nie miałem siły. Wszystko zostało wgrane od początku naprawiono Thiefa 2 i T2X jest wreszcie po polsku ale kosztem zwiech i utraty filmików. Chyba brakuje jakiejś ingerencji w pliki i dograny jest może o jakiś jeden kodek za dużo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 07:43 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Paris napisał(a):
Chyba brakuje jakiejś ingerencji w pliki i dograny jest może o jakiś jeden kodek za dużo.


Co do kodekow... Sprobuj wywalic wszystko, co masz zwiazane z Thiefem. Nastepnie zrob krok po kroku, to co jest w instrukcji. Przez zdalne polaczenie lecialem dokladnie wg tych wskazowek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 10:22 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2008 21:42
Posty: 778
Lokalizacja: Swarzędz
@Mixthoor
Dziękówa za poradę co do EP.Działa dobrze z T2X. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 10:54 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3735
Lokalizacja: Lublin
A więc tak. Muszę was zdrowo opieprzyć. Daliście luzem kodeki na win 7 64-bit, a ten Directvobsub w instalatorze nie instaluje się, bo potrzebuje uprawnień admina. No gratulacje. Jak coś robicie, to porządnie, a nie na odwal się. Mixthoor, skoro jak twierdzisz, że masz tylko win 7 64-bit, to trzeba się było skontaktować z kimś kto ma też 32-bity, a nie teraz masa ludzi pisze, że im nie działa (w tym mi). A do archiwum nie mogę się dostać aby ten kodek wydobyć. Nie neguję pracy nad spolszczeniem, tylko stronę techniczną spolszczenia.
EDIT. Ten kodek nic nie pomaga. Jak miałem crash przy filmach, tak mam go nadal. I nie, nie zamierzam robię setek reinstalek Thief'ów. Przed spolszczeniem było dobrze.
EDIT 2. TMA działa dobrze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 12:00 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
- W instalatorze T2X v1.1 ENG jest kodek VP3 pod Windows 95/98/XP/2000/NT 32 bit, aby filmy podczas gry dzialaly. Nasze spolszczenie nie ingeruje w ten kodek! W Windows 7 64bit kodek VP3 z instalatora T2X v1.1 ENG nie dziala. Dlatego tez w archiwum T2X Codecs wrzucilem plik instalacyjny kodeka, ktory mozna zainstalowac pod Windows 7 64 bit.

- W instalatorze T2X PL v1.4 jest kodek DirectVobSub v2.23, ktory mozesz instalowac na Windows XP 32bit/64bit oraz Windows 7 32bit/64bit. Jako, ze uzywam Windows 7 64 bit, zawsze instaluje aplikacje 64bitowe. I nie wazne, czy jest to Notepad++, 7-zip czy DirectVobSub. Dlatego tez w mojej instrukcji napisalem, aby pod Windows 7 64 bit nie instalowac DirectVobSub v2.23 z instalatora, lecz DirectVobSub v2.40.4151 x64, ktory jest dedykowany pod systemy z architektura 64-bitowa.

- Instalujac programy w systemach Windows 7 zawsze nalezy uzywac uprawnien administratora (jesli pracujemy z kontem uzytkownika, nalezacego do grupy "uzytkownicy lokalni" - w przeciwnym razie nic nie zainstalujemy) lub konta administratora, nalezacego do grupy "administratorzy lokalni".

- Prosba o udostepnienie mi screenshootow z np. Windows XP 32 bitowego zostala zlekcewazona. Dlatego tez nie mialem mozliwosci przygotowania instrukcji pod Windows XP.

- Jesli filmy Ci nie dzialaja, sprobuj tego. Rowniez mam problemy z wyswietlaniem sekwencji filmowych podczas gry w TMA, T2X. Wieczorem bede instalowal Xvid'a.

- Spolszczenie podmienia pliki SRT, pliki graficzne map oraz dodaje pliki SRT do filmow w folderze movies. Opcjonalnie mozesz na koniec instalacji spolszczenia wybrac do zainstalowania .NET Framework 4.0 (ktore jest Webinstalatorem, Raven popraw mnie jesli sie myle) oraz DirectVobSub v2.23 (bez ktorego pliki SRT nie sa czytane podczas filmow w grze). Spolsczenie nie ingeruje w VP3 ani pliki TMA.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 215 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona

Teraz jest 20 lis 2017 10:30


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron