Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 215 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 mar 2012 13:32 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Bruce napisał(a):
a ten Directvobsub w instalatorze nie instaluje się, bo potrzebuje uprawnień admina. No gratulacje. Jak coś robicie, to porządnie, a nie na odwal się. Mixthoor, skoro jak twierdzisz, że masz tylko win 7 64-bit, to trzeba się było skontaktować z kimś kto ma też 32-bity, a nie teraz masa ludzi pisze, że im nie działa (w tym mi).


1. Nie wiem co jest dziwnego w tym że kodek (DVS) wymaga uprawnień admina? Przecież kodek musi umieścić swoją dllkę w katalogu systemowym.
2. Polecam czytać to co wyświetla instalator, pisze tam że kodek DVS jest niestabilny i często wywala grę, i jest zalecenie aby samemu wtopić napisy do filmików lub oglądać w normalnym odtwarzaczu. I ta wersja DVS jest najstabilniejsza.

Problemem jest tutaj typ kompresji filmików T2X a nie spolszczenie !
To że każdy ma inne programy zainstalowane i inną konfigurację nie jest naszą winą, wskaż mnie soft pozbawiony błędów.

A i radzę też jeszcze raz spojrzeć na plik licencyjny spolszczenia, nikt tam nie wspominał o tym że będzie rozwiązywać problemy, a jest nawet na odwrót.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 13:59 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Niemniej jednak jako czlonek grupy tlumaczy oraz jako osoba starajaca sie uruchomic Thief'a w najlepszej oprawie audio-wizualnej, nadal bede sluzyl pomoca i z checia sprobuje udzielic wskazowek, niezaleznie od tematu, w ktorym fani napisza o problemach.

@Bruce:
- Jaki masz system?
- Skad instalujesz VP3?
- Moze pomozesz mi stworzyc instrukcje pod WinXP?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 14:49 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3735
Lokalizacja: Lublin
Mam windows 7 32-bit, Net Framework mi się zainstalował wraz z updatem wieśka 2 i tak jak pisałem w SB. Crash gry podczas filmów powodują właśnie napisy. Po ich usunięciu wszystko działa. I ten directvobsub w instalatorze jak pisałem wymaga podniesienia uprawnień administratora (coś w tym stylu). Ważne, że nie mogę go u siebie zainstalować. Ten co w necie znalazłem nie działa. I instrukcji ci nie pomogę zrobić ponieważ mi nie działa. Tym bardziej, że XP nie używam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 15:11 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Cytuj:
I ten directvobsub w instalatorze jak pisałem wymaga podniesienia uprawnień administratora (coś w tym stylu).
Prawy przycisk myszy -> potem "Uruchom jako Administrator". Normalka w Windows 7.
------------------
Udostepniony przeze mnie plik "DirectVobSub v2.40.4151 x64" jest pod wersje 64 bitowa. Rozwiazanie dla Ciebie:

Rozwiazanie nr 1) Zainstaluj DirectVobSuba v2.23 z instalatora spolszczenia (przeznaczony jest pod wersje 32 bitowe. Moja instrukcja pokazuje jak instalowac wszystko pod wersje Windows 7 64 bitowe)

Rozwiazanie nr 2) Nie instaluj DirectVobSuba v2.23 z instalatora spolszczenia, filmy ogladaj w odtwarzaczu lokalnym

Rozwiazanie nr 3) Zainstaluj Win 7 64 bit :) Idz z duchem czasu! Nie uzywaj staroci.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 15:37 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3735
Lokalizacja: Lublin
1. Spróbuję instalatora przez admina zainstalować.
2. Nie.
3. Nie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 15:43 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Chyba sie nie obraziles, co? Daj znac, czy Ci poszlo.

Ja za 30 min siade do XVida i zobacze, czy uda mi sie cos z tym zrobic. Uwagami podziele sie na forum. Mam nadzieje, ze uda mi sie znalezc jakies lepsze rozwiazanie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 16:17 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3735
Lokalizacja: Lublin
Ja chyba podziękuję. Kodek zainstalowałem, filmy są wraz z napisami, ale... Jakość filmów jest taka jakby nie było żadnych kodeków. VP3 instalowałem od ciebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 18:28 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Też walczę z tą jakością. Nic nie widzę, same kwadraty... Na napisy nie ma co liczyć.
Mało tego. W Windows Media Player mam to samo. Filmy muszę odtwarzać w Home Cinema. Bez DirectVobSuba wcale nie jest lepiej - tzn. nadal mam słabą jakość filmów. I koło się zamyka. Instalacja XVida nic nie dała.

Raven, jeśli dasz radę coś wykombinować, będziemy wdzięczni.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 18:47 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3735
Lokalizacja: Lublin
A jak usuniesz napisy, to filmy będą miały normalną jakość.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 20:48 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Sprawdziłem. U mnie usunięcie plików SRT z folderu movies nic nie dało. Przeniesienie plików AVI do innego folderu również nie poprawiło jakości.

Tak swoją drogą... Co ma piernik do wiatraka? Pliki SRT zostały utworzone z plików TXT. Pliki tekstowe nie wpływają przecież na jakość obrazu. Wspomnę jeszcze raz: w Media Player Classic Home Cinema mam idealną jakość obrazu. Filmy działają zarówno z plikami SRT, jak i bez nich, bez utraty jakości.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 20:55 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
znalazłem rozwiązanie jak poprawić jakość filmów. Umnie działają juz super tylko ze nie po polsku. A robi sie to tak.

Trzeba wejść do folderu TMA następnie T2x i później codec w tym ostatnim folderze jest plik VP3_codec należy w nim zmienić zgodność otwierania naXP sp3 i uruchomić jako administrator. wgrać codec jakby sie wgrywało pod XP.

Umnie działa jak ręką odjął brakuje teraz tylko napisów PL :p


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2012 21:06 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
To jest ten VP3 z instalatora T2X v1.1 ENG. Totalnie tego nie rozumiem, ale jego instalacja do system32 rzeczywiście pomogła. Jakość jest już w porządku, natomiast nie widać napisów.

Cóż, trzeba będzie chyba instalować pod w7x64 vp3 dedykowany na XP. Dorzucę info do FAQ. Dzięki za info!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2012 13:12 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
T2X PL 1.4 Aktualizacja filmów (320 MB)
MD5
Kod:
4a4bd9f56eecf7bee1389094fc6055f2

Nie tworzy kopii oryginalnych plików. Zmienia format przechowywania na taki jaki został zastosowany w T1/T2 (żegnaj VP3 !!!). Napisy wtopione na stałe (żegnaj DVS i crashe). Zawiera tylko filmy, do poprawnego działania wymagane posiadanie spolszczenia w wersji 1.4. Zalecam usunięcie plików .srt z katalogu t2x/movies przed instalacją tego patcha, ich pozostawienie może powodować nakładanie na siebie napisów lub crashe.

U mnie wszystko działa dobrze. Ale lekka strata jakości, ale na to nic nie poradzę, ehh gdyby Thief ogarniał x264.... 100 MB ważyłaby całość i w dodatku jakość oryginałów...


Ostatnio edytowano 29 mar 2012 13:21 przez raven4444, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2012 13:17 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Konkret! Przetestuje i dam znac. Jakby co wrzuce to do moich plikow (troche pociete z uwagi na ograniczenia SkyDrive'a). Nastepnie przygotuje instrukcje (pod Win 7 x64, a jakze!) i zaktualizuje FAQ (zebralem kilka pytan i odpowiedzi).

Dzieki serdeczne Raven!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2012 13:20 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 paź 2009 14:01
Posty: 1409
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Wspaniałe - dobra robota, panowie! Właśnie się ściąga - trochę mu zejdzie. Ja mam już backup systemu, defragmentacja zakończona pełnym sukcesem i mogę do woli ryć po twardym dysku :)) !

EDIT:

A niech to... Przerywa mi na samym końcu. Czy ktoś mógłby mi to wysłać na pocztę? Adres jest podany w profilu. Byłabym bardzo wdzięczna, jako załącznik powinno przejść. Można podzielić WinRarem na pliki po 50 MB.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2012 14:43 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Mam to, wieczorem przygotuje paczke i wrzuce na SkyDrive. Zaktualizuje tez linki w pierwszym poscie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2012 16:18 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3735
Lokalizacja: Lublin
Trzeba tak było od razu :P Ja te filmiki mogę też wrzucić na 4shared.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2012 17:27 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Czyli działa i nie ma problemów?
Chyba przetestowałem wszystkie możliwe kodeki :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2012 18:06 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Działa bez problemów Właśnie przygotowuję instrukcję i FAQ v1.1. Późnym wieczorem lub jutro rano wrzucę wszystkie pliki.

@Bruce - Wrzuć i daj mi linka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2012 19:01 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3735
Lokalizacja: Lublin
Oto filmiki
http://www.4shared.com/file/Jx_bcjj9/T2 ... ilmw_.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 mar 2012 08:51 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Ważna aktualizacja pierwszego postu!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2012 16:16 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
W weekend wypuszczę poprawioną wersje 1.5 która już będzie ostatecznie ostateczna, będzie jeden instalator pozbawiony kilku wkurzających błędów. No i w samym tłumaczeniu poprawi trochę znalezionych przeze mnie literówek i innych głupot, ale jak ktoś z was coś znalazł to niechaj pisze PW.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2012 18:11 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 paź 2009 14:01
Posty: 1409
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Jak uruchamiać T2X pod systemem operacyjnym Windows XP 32-bit?
Instrukcja obsługi by Melissa Macunado (Keeper M.)





I) Thief II - The Metal Age

1. Zainstaluj oryginalną grę "Thief II - The Metal Age" z płytki zgodnie z instrukcjami instalatora. Przykładowa ścieżka to C:\Program Files\Thief II - The Metal Age. Pozwól grze umieścić skrót na pulpicie - ułatwi on nawigację.

2. Uruchom grę i sprawdź, jak działa (wyświetlanie filmów, dźwięk, obraz). Ustaw swoją rozdzielczość, jasność obrazu i klawiszologię stosowaną. Zrób jeden zapis gry, by utworzyły się wszystkie foldery.

3. Jeżeli wszystko działa dobrze, przejdź do punktu II. NA TYM ETAPIE ZALECAMY STWORZENIE PUNKTU PRZYWRACANIA.

II) Thief 2X: Shadows of the Metal Age

1. Pobierz pełny plik z grą T2X ze strony http://thief2x.com/download/ w wersji 1.1.

2. Upewnij się, że Twój program antywirusowy nie uznaje pliku ani jego komponentów za potencjalnie złośliwe oprogramowanie (jeśli otrzymujesz podobny komunikat, wpisz aplikację na białą listę, aby program antywirusowy nie blokował jej działań).

3. Zainstaluj grę zgodnie z instrukcjami instalatora. Bardzo ważne jest podanie jako ścieżki instalacyjnej (pierwsze zapytanie) DOKŁADNEJ ŚCIEŻKI DO GRY ORYGINALNEJ. Przykładowo: jeżeli w podpunkcie 1. punktu I podałeś ścieżkę C:\Program Files\Thief II - The Metal Age, tą ścieżkę powinieneś wskazać grze T2X. Pozwól grze umieścić skrót na pulpicie - ułatwi on nawigację.

4. Zostaniesz zapytany o chęć instalacji kodeka VP3. Wyraź zgodę - jest to zalecany przez twórców T2X kodek, którego brak może skutkować problemami z filmami w grze. Zainstaluj go zgodnie z instrukcjami instalatora.

5. Uruchom grę T2X i sprawdź, jak działa (wyświetlanie filmów, dźwięk, obraz). JEŻELI OTRZYMUJESZ BRAK OBRAZU PO URUCHOMIENIU GRY I CRASH, PRZEJDŹ DO PODPUNKTU 6. PUNKTU II. Jeżeli gra działa (odtwarza się dźwięk, filmy, obraz), ustaw swoją rozdzielczość, jasność obrazu i klawiszologię stosowaną.

6. Jeżeli masz problemy wymienione w podpunkcie 5. punktu II, występuje konflikt w pliku Darkinst.cfg. Odnajdź ten plik w folderze oryginalnej gry (przykładowo: C:\Program Files\Thief II - The Metal Age) i skopiuj jego zawartość. Teraz wklej ją do pliku o tej samej nazwie, który znajdziesz w folderze T2X (przykładowo: C:\Program Files\Thief II - The Metal Age\T2X). W ścieżce ">movie_path pomiędzy folder z oryginalną grą a folder movies wpisz folder z grą T2X. Po tych zmianach gra powinna działać poprawnie. JEŻELI NADAL MASZ PROBLEMY, PRZEJDŹ DO PODPUNKTU 7. PUNKTU II.

7. Jeżeli masz problemy wymienione w podpunkcie 6. punktu II, występuje konflikt z programem FFDSHOW. Uruchom "video decoder configuration" z menu FFDSHOW (znajdziesz je w Menu Start). Z lewej kolumny wybierz "Codecs". Z prawej znajdź kodek VP3 w kolumnie "Format". Jeżeli w kolumnie "Decoder" widzisz LIBAVCODEC, kliknij na niego i wybierz opcję "disabled". Zamknij okno i przeinstaluj kodek VP3 z katalogu T2X. Uruchom grę T2X i sprawdź, czy wszystko działa. NA TYM ETAPIE ZALECAMY STWORZENIE PUNKTU PRZYWRACANIA.

III) Thief 2X: Shadows of the Metal Age - Cienie Ery Metalu

1. Pobierz instalator spolszczenia gry T2X ze strony http://wyszczekani.hpu.pl/viewpage.php?page_id=43 w wersji 1.4.

2. Upewnij się, że Twój program antywirusowy nie uznaje pliku ani jego komponentów za potencjalnie złośliwe oprogramowanie (jeśli otrzymujesz podobny komunikat, wpisz aplikację na białą listę, aby program antywirusowy nie blokował jej działań).

3. Zainstaluj grę zgodnie z instrukcjami instalatora. UWAGA: Bardzo ważne jest podanie jako ścieżki instalacyjnej (pierwsze zapytanie) DOKŁADNEJ ŚCIEŻKI DO GRY ORYGINALNEJ. Przykładowo: jeżeli w podpunkcie 1. punktu I podałeś ścieżkę C:\Program Files\Thief II - The Metal Age, tą ścieżkę powinieneś wskazać spolszczeniu grY T2X.

4. Przejdź do folderu głównego oryginalnej gry (przykładowo: C:\Program Files\Thief II - The Metal Age). Znajdziesz tam dodatkowy folder o nazwie Thief2, w którym znajduje się podfolder T2X. FOLDER TEN ZAWIERA SPOLSZCZONE PLIKI, KTÓRE POWINNY WYPAKOWAĆ SIĘ DO ODPOWIADAJĄCYCH IM FOLDERÓW GRY T2X. Otwórz w oddzielnym oknie folder gry T2X (przykładowo: C:\Program Files\Thief II - The Metal Age\T2X). Teraz widzisz, że niektóre foldery, np. "Books", "Interface" itd. powtarzają się. Zawartość tych folderów powinna zostać przeklejona z folderu Thief2 do odpowiadających im folderów gry T2X. ZALECA SIĘ UPRZEDNIE STWORZENIE KOPII ZAPASOWYCH PODMIENIANYCH PLIKÓW ANGIELSKICH. Zauważ, że niektóre pliki mają te same nazwy, ale inne wielkości. Wiąże się to z faktem, że zostały przetłumaczone. W folderze gry T2X "Movies" znajdują się pliki wideo w formacie AVI. Wklej do niego pliki STR, które znajdziesz w odpowiadającym temu folderowi folderze "Movies" dostarczonym ze spolszczeniem.

Kiedy podmienisz wszystkie pliki, uruchom grę T2X, korzystając z jej skrótu na pulpicie (NIE URUCHAMIAJ GRY PRZEZ LAUNCHER DOSTARCZONY ZE SPOLSZCZENIEM!). Teraz gra powinna być w pełni spolszczona (pod filmami podpisy, w grze spolszczone wszystkie obiekty, do których nie był wymagany dostęp przed DromEda, wszystkie teksty w grze).

5. ŻYCZYMY MIŁEGO KORZYSTANIA ZE SPOLSZCZENIA - AUTORZY.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2012 21:44 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2267
Lokalizacja: Deutschland
Po pierwsze.
Przeczytaj te teksty:
- http://www.thief-portal.pl/?page_id=82
- viewtopic.php?p=132237#p132237

----------------------------------

Po drugie.
I) Thief II - The Metal Age
1. Zainstaluj oryginalna gre "Thief II - The Metal Age" z plytki zgodnie z instrukcjami instalatora. Przykladowa sciezka to C:\Program Files\Thief II - The Metal Age. Pozwól grze umiescic skrót na pulpicie - ulatwi on nawigacje.
Moze byc.

2. Uruchom gre i sprawdz, jak dziala (wyswietlanie filmów, dzwiek, obraz). Ustaw swoja rozdzielczosc, jasnosc obrazu i klawiszologie stosowana. Zrób jeden zapis gry, by utworzyly sie wszystkie foldery.
Uruchomic gre mozna. Jednak zapis gry nie jest potrzebny. I czym sa te "wszystkie foldery"?

3. Jezeli wszystko dziala dobrze, przejdz do punktu II. NA TYM ETAPIE ZALECAMY STWORZENIE PUNKTU PRZYWRACANIA.
Oj nie kochana. Ty zalecasz, nie my. Ja sie pod tym nie podpisuje. PO CO CHCESZ TWORZYC PUNKT PRZYWRACANIA? To jest zbedne.

II) Thief 2X: Shadows of the Metal Age
1. Pobierz pelny plik z gra T2X ze strony http://thief2x.com/download/ w wersji 1.1.
OK

2. Upewnij sie, ze Twój program antywirusowy nie uznaje pliku ani jego komponentów za potencjalnie zlosliwe oprogramowanie (jesli otrzymujesz podobny komunikat, wpisz aplikacje na biala liste, aby program antywirusowy nie blokowal jej dzialan).
Moze byc.


3. Zainstaluj gre zgodnie z instrukcjami instalatora. Bardzo wazne jest podanie jako sciezki instalacyjnej (pierwsze zapytanie) DOKLADNEJ SCIEZKI DO GRY ORYGINALNEJ. Przykladowo: jezeli w podpunkcie 1. punktu I podales sciezke C:\Program Files\Thief II - The Metal Age, ta sciezke powinienes wskazac grze T2X. Pozwól grze umiescic skrót na pulpicie - ulatwi on nawigacje.
No, w koncu! Tak tez ma byc.

4. Zostaniesz zapytany o chec instalacji kodeka VP3. Wyraz zgode - jest to zalecany przez twórców T2X kodek, którego brak moze skutkowac problemami z filmami w grze. Zainstaluj go zgodnie z instrukcjami instalatora.
Nie trzeba. Wystarcza pliki przerobione przez Ravena, ktore de facto sa juz zintegrowane z polskimi napisami.

5. Uruchom gre T2X i sprawdz, jak dziala (wyswietlanie filmów, dzwiek, obraz). JEZELI OTRZYMUJESZ BRAK OBRAZU PO URUCHOMIENIU GRY I CRASH, PRZEJDZ DO PODPUNKTU 6. PUNKTU II. Jezeli gra dziala (odtwarza sie dzwiek, filmy, obraz), ustaw swoja rozdzielczosc, jasnosc obrazu i klawiszologie stosowana.
Rozdzielczosci i klawiszologii nie trzeba ustawiac. Pliki te sa importowane z folderu glownego TMA.

6. Jezeli masz problemy wymienione w podpunkcie 5. punktu II, wystepuje konflikt w pliku Darkinst.cfg. Odnajdz ten plik w folderze oryginalnej gry (przykladowo: C:\Program Files\Thief II - The Metal Age) i skopiuj jego zawartosc. Teraz wklej ja do pliku o tej samej nazwie, który znajdziesz w folderze T2X (przykladowo: C:\Program Files\Thief II - The Metal Age\T2X). W sciezce ">movie_path pomiedzy folder z oryginalna gra a folder movies wpisz folder z gra T2X. Po tych zmianach gra powinna dzialac poprawnie. JEZELI NADAL MASZ PROBLEMY, PRZEJDZ DO PODPUNKTU 7. PUNKTU II.
Ale namieszane. Przykladowa konfiguracja pliku Darkinst.cfg
Kod:
cd_path ..\
install_path ..\
language english
resname_base ..\CRFs\EP+..\res
load_path ..\t2x+..\
script_module_path ..\t2x+..\
movie_path ..\t2x\movies


7. Jezeli masz problemy wymienione w podpunkcie 6. punktu II, wystepuje konflikt z programem FFDSHOW. Uruchom "video decoder configuration" z menu FFDSHOW (znajdziesz je w Menu Start). Z lewej kolumny wybierz "Codecs". Z prawej znajdz kodek VP3 w kolumnie "Format". Jezeli w kolumnie "Decoder" widzisz LIBAVCODEC, kliknij na niego i wybierz opcje "disabled". Zamknij okno i przeinstaluj kodek VP3 z katalogu T2X. Uruchom gre T2X i sprawdz, czy wszystko dziala. NA TYM ETAPIE ZALECAMY STWORZENIE PUNKTU PRZYWRACANIA.
Kurwa, znowu punkt przywracania? Nie tworzy sie punktow przywracania po instalacji gry, czy kodekow!!! Teraz oba te punktu zajmuja wiecej miejsca na dysku co czysty Thief Metal Age


III) Thief 2X: Shadows of the Metal Age - Cienie Ery Metalu
1. Pobierz instalator spolszczenia gry T2X ze strony http://wyszczekani.hpu.pl/viewpage.php?page_id=43 w wersji 1.4.
A inne linki?

2. Upewnij sie, ze Twój program antywirusowy nie uznaje pliku ani jego komponentów za potencjalnie zlosliwe oprogramowanie (jesli otrzymujesz podobny komunikat, wpisz aplikacje na biala liste, aby program antywirusowy nie blokowal jej dzialan).
Moze byc

3. Zainstaluj gre zgodnie z instrukcjami instalatora. UWAGA: Bardzo wazne jest podanie jako sciezki instalacyjnej (pierwsze zapytanie) DOKLADNEJ SCIEZKI DO GRY ORYGINALNEJ. Przykladowo: jezeli w podpunkcie 1. punktu I podales sciezke C:\Program Files\Thief II - The Metal Age, ta sciezke powinienes wskazac spolszczeniu grY T2X.
W koncu! Tak ma byc.

4. Przejdz do folderu glównego oryginalnej gry (przykladowo: C:\Program Files\Thief II - The Metal Age). Znajdziesz tam dodatkowy folder o nazwie Thief2, w którym znajduje sie podfolder T2X. FOLDER TEN ZAWIERA SPOLSZCZONE PLIKI, KTÓRE POWINNY WYPAKOWAC SIE DO ODPOWIADAJACYCH IM FOLDERÓW GRY T2X. Otwórz w oddzielnym oknie folder gry T2X (przykladowo: C:\Program Files\Thief II - The Metal Age\T2X). Teraz widzisz, ze niektóre foldery, np. "Books", "Interface" itd. powtarzaja sie. Zawartosc tych folderów powinna zostac przeklejona z folderu Thief2 do odpowiadajacych im folderów gry T2X. ZALECA SIE UPRZEDNIE STWORZENIE KOPII ZAPASOWYCH PODMIENIANYCH PLIKÓW ANGIELSKICH. Zauwaz, ze niektóre pliki maja te same nazwy, ale inne wielkosci. Wiaze sie to z faktem, ze zostaly przetlumaczone. W folderze gry T2X "Movies" znajduja sie pliki wideo w formacie AVI. Wklej do niego pliki STR, które znajdziesz w odpowiadajacym temu folderowi folderze "Movies" dostarczonym ze spolszczeniem.
A gowno prawda Keeper! Co Ty za bzdury wypisujesz?! Zle instalujesz i ludziom glupoty piszesz. Punkt wyzej jest prawidlowy. Wiec skad do jasnej cholery wzial sie u Ciebie dodatkowy folder Thief2 ?!

Kiedy podmienisz wszystkie pliki, uruchom gre T2X, korzystajac z jej skrótu na pulpicie (NIE URUCHAMIAJ GRY PRZEZ LAUNCHER DOSTARCZONY ZE SPOLSZCZENIEM!). Teraz gra powinna byc w pelni spolszczona (pod filmami podpisy, w grze spolszczone wszystkie obiekty, do których nie byl wymagany dostep przed DromEda, wszystkie teksty w grze).
Jesli nie masz DarkLoadera, to dlaczego nie uruchamiac gry przez polski Launcher? Raven stworzyl cos fajnego, by tego uzywac! I aby miec filmy z polskimi napisami, nalezy uzywac plikow AVI przerobionych przez Ravena.

----------------------------------

Po trzecie.
Twoja instrukcja w skroconej wersji. Przed chwila sprawdzilem na wirtualnej maszynie. DZIALA w 100%

1. Instalujemy TMA do folderu DUPA
2. Instalujemy T2X EN v1.1 do folderu DUPA bez VP3 Codec)
3. Instalujemy T2X PL v1.4 do folderu DUPA (bez DirectSub Codec)
4. Do folderu t2x\movies wrzucamy pliki AVI, przerobione przez Ravena.


Zatem apeluje do Ciebie:
- nie wprowadzaj ludzi w blad!
- nie pisz bzdur!
- czytaj nasze forum!
- nie komplikuj spraw! Twoja instrukcja to moje 4 krotkie zdania


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2012 17:11 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 paź 2009 14:01
Posty: 1409
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Sugeruję nie umieszczać tej instrukcji na forum, skoro wprowadziła Was w błąd - nie zmieni to faktu, że u mnie tylko to działa. Dziesiątki razy postępowałam zgodnie z Waszymi zaleceniami i niestety miałam ten sam efekt - nie myślcie jednak, że to Wasza wina! Mówi się trudno i cieszy grą. Punkty przywracania to normalna sprawa, którą informatyk robi, jeśli grzebie w systemie i częściowo doszedł do sedna (ja w każdym razie stosuję taką konserwację systemu) - oczywiście, nie jest to konieczne (na własne ryzyko można to opuścić).

Trudno mi oceniać, dlaczego na moim XP zadziałało w ten sposób (zresztą nie tylko mnie, choćby Utherowi także, który pokazał, gdzie instalator się rozlatuje). Proponuję, abyście jako "helpdesk z powołania" napisali swoją instrukcję, ale niech ona działa 3/4 użytkowników :)) . Mnie wystarczy moja, nie od dziś muszę mieć inne ustawienia, niż ustawa przewiduje 8-) . Zdaję się na Wasze zdolności techniczne.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 215 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona

Teraz jest 20 lis 2017 10:30


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron