Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 215 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 mar 2012 02:22 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2008 21:42
Posty: 786
Lokalizacja: Swarzędz
Gratulacje z powodu wypuszczenia spolszczenie T2X Mixthoor i spółka. :) Mi co prawda się to nie przyda ale wiem że wiele osób tego chciało i to szanuję.Nawet na oficjalnej stronie T2X pisali o was no no. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2012 08:31 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Dzieki serdeczne!
Pisali, poniewaz wspomnialem na ich forum ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2012 08:45 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
UWAGA!
Instrukcja opisuje proces instalacji gier i dodatków pod Windows 7 64 bit! Oznacza to, że skrypt RegIndeo.bat oraz kodeki z archiwum T2X Codecs mogą nie działać pod Windows 7 32 bit lub Windows XP 32/64 bit.

-W razie problemów z instalacją T2X oraz spolszczenia, można śmiało pytać w tym wątku lub tutaj.
-W razie problemów z oryginalnym Thief Metal Age, proszę pytać tutaj.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 mar 2012 20:16 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 paź 2009 14:01
Posty: 1409
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Mixthoor napisał(a):
UWAGA!
Instrukcja opisuje proces instalacji gier i dodatków pod Windows 7 64 bit! Oznacza to, że skrypt RegIndeo.bat oraz kodeki z archiwum T2X Codecs mogą nie działać pod Windows 7 32 bit lub Windows XP 32/64 bit.

-W razie problemów z instalacją T2X oraz spolszczenia, można śmiało pytać w tym wątku lub tutaj.
-W razie problemów z oryginalnym Thief Metal Age, proszę pytać tutaj.

Dokładnie, ale to było już powiedziane w instrukcji - jest do W7 x64, co oznacza, że na W7 x32 może działać inaczej (czytaj: NIE działać). Na pewno patch spolszczeniowy jest dobry: http://www.mediafire.com/?2na35ng97warrlr. A w razie problemów z instalacją - nie wszystko można naprawić przy samym tłumaczeniu, to już kwestia twórców - pytać w odpowiednich tematach. I generalnie - najpierw używamy linku 1, a jeśli ten źle działa, linku 2 itd.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 mar 2012 20:32 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Mixthoor napisał(a):
Na pewno patch spolszczeniowy jest dobry: http://www.mediafire.com/?2na35ng97warrlr

Keeper, usuń to archiwum. Jeśli będziemy wydawać patche, to tylko w postaci instalatora w wersji v1.4.
---------
@ALL - jeśli ktokolwiek znajdzie w spolszczeniu błędy, proszę o info na forum. Wszelkie poprawki zbierzemy do kupy i przygotujemy korektę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 mar 2012 21:08 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
A ja mam takie pytanko w tej chwili mam zainstalowane wszystkie części Thiefa odpalam wszystko z DarkLoadera 4.3 wszystkie FM śmigają mam win7 64 bit. Czy żeby pograć w T2X muszę odinstalować Thiefa 2 i zainstalować jeszcze raz od nowa zgodnie z instrukcją ?? Czy mogę po prostu "dograć" T2X??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 mar 2012 22:02 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Możesz dograć. Pamiętaj tylko, żeby T2X i Spolszczenie instalować do głównego katalogu TMA.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 mar 2012 22:42 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2008 13:40
Posty: 257
Lokalizacja: Wrocław
Mixthoor, jesteś niezastąpiony! Pomogło. Choć trochę pokombinowałem na sposób z "PAUZE" z indeo. Nie działają mi filmiki, ale gra idzie :) I to jest dla mnie najważniejsze!

ps: "ni chuja" rozbawiło mnie do łez.
pss: rozumiem, że dialogi podczas gry nie są tłumaczone? (wiem, głupie pytanie, ale nadzieja...).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2012 01:22 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2009 14:17
Posty: 720
Lokalizacja: Bytom
Nie. Zrezygnowaliśmy z tłumaczenia kwestii mówionych ze względu na ograniczenie rozmiarów instalatora. Jeżeli chodzi o wstawienie napisów podczas dialogów to jest to już wyższa szkoła jazdy, czyli pewnie DromEd.
Nie udało się ściągnąć żadnego DromEdowca do zespołu. :jez


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2012 08:31 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Dex napisał(a):
Nie działają mi filmiki, ale gra idzie

Jesli nadal wystapia problemy z filmami to:
1) Zmien nazwe "movies" na "BACKUP_movies"
2) Po kazdej misji uruchamiaj filmy AVI i pliki SRT w loklanym odtwarzaczu (np. Home Cinema)

Generalnie filmy rowniez zostaly spolszczone, zatem polecamy zapoznianie sie z nimi :)
-------------
Dex napisał(a):
pss: rozumiem, że dialogi podczas gry nie są tłumaczone? (wiem, głupie pytanie, ale nadzieja...).
Niestety w TG, TMA i T2X nie ma opcji wlaczania napisow do dialogow. Co prawda, mozna to zrobic na wzor chociazby takiego King's Story, lecz jak wspomnial Spidey - nie mielismy zadnego speca od dromed'a w zespole.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2012 08:37 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
@ALL - Prosba.

Jako, ze mam tylko Winodws 7 64 bit, nie moge przygotowac poprawnej instrukcji instalacji T2 + T2X + Spolszczenie pod:
1) Windows 7 32 bit
2) Windows XP 64 bit
3) Windows XP 32 bit

Widac, ze osoby uzywaja jeszcze starych systemow. Czy moglby mi ktos pomoc w napisaniu takiej instrukcji? Chodzi mi o stworzenie jedynie screenshootow i krotkiego opisu w notatniku na podstawie mojej instrukcji do Win7 64bit.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2012 11:44 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 paź 2009 14:01
Posty: 1409
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Mixthoor napisał(a):
Mixthoor napisał(a):
Na pewno patch spolszczeniowy jest dobry: http://www.mediafire.com/?2na35ng97warrlr

Keeper, usuń to archiwum. Jeśli będziemy wydawać patche, to tylko w postaci instalatora w wersji v1.4.
---------
@ALL - jeśli ktokolwiek znajdzie w spolszczeniu błędy, proszę o info na forum. Wszelkie poprawki zbierzemy do kupy i przygotujemy korektę.

Dobrze. W takim razie powinniśmy się pospieszyć z dwoma sprawami:
- napisaniem instrukcji do XP oraz W7 x32,
- uaktualnieniem plików w instalatorze (trochę tego mam, tylko daj mi znać, gdzie i kiedy mogę Ci posłać same STR).

@WSZYSCY: czytaliście Mixthoora post powyżej. Nie zadawajcie sobie trudu z podmianką STR-ów. Po prostu na razie używajcie instalatora, który jest, a za jakiś czas - może w granicach Wielkanocy - wrzucimy te marginalne poprawki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2012 16:01 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2012 13:32
Posty: 2
1. Wielkie dzięki za wspaniałą pracę! :)
2. Problem jest: Instalację przeprowadziłem wg instrukcji. Po zainstalowaniu pl patcha wyrzuca mnie z gry (T2X) w chwili, gdy jestem w Menu i klikam "Start gry".
Bez patcha pl wszystko działało prawidłowo. Oczywiście Thief 2 po uruchomieniu jest OK.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2012 16:13 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Przenieś wszystkie pliki srt z t2x\movies w inne miejsce, prawdopodobnie DVS powoduje problemy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2012 18:31 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2012 13:32
Posty: 2
Dziękuję. :) :)
Działa. Choć później pomiędzy misjami coś przypauzowało, ale udało się.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2012 20:20 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 04 maja 2009 13:08
Posty: 38
Właśnie ukończyłem spolszczoną kampanię. Znakomita robota! Spolszczenie bardzo dopracowane, mało błędów i dobrze pokrywa się ze spolszczeniem Antologii. Jeśli w przyszłości będą jeszcze takie projekty, to chętnie wezmę w nich udział. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 mar 2012 10:23 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Super, dzięki serdeczne. Takie słowa dodają otuchy!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 mar 2012 10:39 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
Ja właśnie dograłem T2X i mam taką dziwną przypadłość. Gra działa normalnie, spolszczenie w menu działa mapy wyświetlają się po polsku cele misji też. Po angielsku natomiast są filmiki, wszystkie książki w grze i opisy, tabliczki np. nad drzwiami w pierwszej misji. O co tu chodzi?? Czy to takie spolszczenie jest? Wgrałem wersje 1.3.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 mar 2012 11:37 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
A czy spolszczenie zainstalowałeś do folderu główengo TMA? Nie do Twój_folder\Thief2\t2x.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 mar 2012 14:06 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
FAQ v1.0
1. Czy wszystko jest przetłumaczone?
- Wszystko co się dało przetłumaczyć bez grzebania w kodzie misji jest przetłumaczone, coś jest po ENG to tego nie dało się zmienić, to jest tylko kilka nazw, większość się pojawia w misji 10 czyli Grand Hotel + przemienione strzały.
2. Czy to spolszczenie będzie działać na wersji angielskiej Thief 2?
- Nie, T2X korzysta z wielu plików T2 takich jak czcionki, brak ich polskiej wersji powoduje problemy z wyświetlaniem tekstów.
3. Gdzie mam zainstalować spolszczenie?
- Spolszczenie należy instalować do folderu z Thief 2 a nie T2X.
4. Zainstalowałem spolszczenie z złe miejsce co zrobić?
- Odinstalować (mogą ukazać się błędy związane z brakami w kopii plików) i zainstalować poprawnie.
5. Po wgraniu spolszczenia T2X wywala się do pulpitu w momencie kiedy ma się wyświetlić filmik.
- Przenieś w inne miejsce pliki SRT z folderu t2x\movies albo usuń DirectVobSub.
6. Czy jak usunę spolszczenie to wrócą oryginalne angielskie pliki?
- Tak.
7. Czy Launcher (T2X PL.exe) wpływa jakoś na Fanmisje?
- Nie to jest tylko launcher, nie ingeruje on w grę.
8. Czy mogę odsprzedawać innym to spolszczenie ?
- Nie, spolszczenie udostępnianie jest na licencji Creative Commons 3.0 Polska: Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach, co zabrania czerpania korzyści majątkowych.
9. Aby pobrać spolszczenie musiałem wysłać sms/zapłacić, co mam teraz zrobić?
- Możesz spróbować odzyskać te pieniądze. Na drugi raz polecamy korzystanie z pewnych źródeł oprogramowania. Linki z pierwszego postu w tym temacie to jedynie pewne źródło aktualnego i pozbawionego zagrożeń spolszczenia.

Jak będą się pojawiać nowe pytania do dodam tutaj je.
Mixio podaj link tego postu w pierwszym poście.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 mar 2012 16:49 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Doskonały pomysł. Post nr 1 został zaktualizowany i wzbogacony o link do FAQ.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 mar 2012 23:59 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
Spolszczenie jest dobrze zainstalowane w głównym folderze TMA. Co ciekawe przez launcher moge odpalic tylko Thief 2 a T2X nie chce sie włączyć. T2X włącza się tylko przez DarkLoadera


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2012 08:36 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Miałem taki błąd, gdy:

- NA Win 7 64 bit korzystałem z konta użytkownika (nie administratora!). Łopatologicznie - Użytkownik należał do lokalnej grupy "Użytkownicy", nie "Administratorzy".
- DL odpalany był z uprawnieniami administratora dla tego użytkownika i w trybie zgodności z Win XP SP3
- T2X Lancher nie miał uprawnień administracyjnych oraz nie miał ustawionego trybu zgodności z Win XP SP3

----------

Jeśli masz Win7 64 bit, ustaw dla Lanchera T2X tryb zgodności z Win XP oraz nadaj mu uprawnienia administracyjne.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2012 09:09 
Miastolud

Dołączył(a): 14 cze 2003 09:51
Posty: 59
Lokalizacja: Lębork
To nie jest to co piszesz bo to zrobiłem od razu jest uruchamiane jako administrator i jest w trybie zgodności XP SP3.

Zauważyłem że jak odpalam sam T2X to wyskakuje takie malutkie okienko T2X i wtedy załącza się gra. A jak odpalam launcher T2X PL to na chwile się ładuje ale nie wyskakuje to wspomniane wyżej okienko i wraca wszystko z powrotem do pulpitu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2012 13:06 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
No może Twój firewall blokuje lancher T2X PL?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 215 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Teraz jest 14 gru 2017 11:03


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron