Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 paź 2005 15:53 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5564
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
NewDarkLoader v1.5.5

Do uruchomienia TG i TMA w dzisiejszych czasach potrzebujesz jedynie NewDarkLoader. Jest on intergralną częścią nowych wersji paczek Mixthoor Mod Pack. Program można ściąnąć pod linkiem: http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=146917

Instrukcja instalacji (wycięte z ReadMe)
1. Rozpakuj pliki NewDarkLoader.dll, SevenZipSharp.dll oraz NAudio.dll do folderu głównego gry.
2. W pliku cam_mod.ini usuń średnik w 10 linii przed słowem "fm" oraz zmień linię 24 na "fm_selector NewDarkLoader.dll"
3. Uruchom grę przez plik EXE. To wszystko.


Ostatnio edytowano 23 gru 2017 21:17 przez Mixthoor, łącznie edytowano 8 razy
Update - Przebudowa I postu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lis 2007 00:27 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1325
Lokalizacja: Trójmiasto
A jak uruchamiać fanmisje z polską wersją językową Thief 2?

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lis 2007 19:49 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2448
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Nie ma takiej opcji, niestety... tzn. nie ma polskich liter w Thiefie 2.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lis 2007 21:26 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1325
Lokalizacja: Trójmiasto
Dzięki, już wszystko w porządku, z pomocą Bandit'a udało się w Thiefie 2 z Antologii.

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2008 23:25 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4847
Lokalizacja: Gliwice
1. Instaluję TZC
2. poprawiam plik UI.sch
3. Uruchamiam na chwilę grę i robię zapis
4. Instaluję pełnego GL1.41
5. Instaluję poprawkę

Podczas wybrania której kolwiek fmki z listy i próby zainstalowania program się wiesza, wywala komunikat runtime i zamyka się :/

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2008 18:58 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4847
Lokalizacja: Gliwice
Sorki za post pod postem ale znalazłem rozwiązanie.

Cytuj:
Podczas wybrania której kolwiek fmki z listy i próby zainstalowania program się wiesza, wywala komunikat runtime i zamyka się :/


Nie wiem gdzie leży przyczyna ale u mnie na komputerze gra TDS z Antologii tworzy folder "Thief - Deadly Shadows" w "moje dokumenty" prawidłowo lecz już "SaveGames" wrzuca luzem do "moje dokumenty" zamiast do "Thief - Deadly Shadows". Za każdym razem instalując i grając w TDS tak się u mnie robi.

GarrettLoader w zasadzie działa prawidłowo bo ma zamiar skompresować pliki z lokalizacji "SaveGames" i zaczyna pakować całą zawartość folderu "moje dokumenty" i przenosić zip do folderu "allsaves" w folderze gry, będącego kopią zapasową. To są setki mb i program u mnie zwyczajnie się na tym wykłada.

Jeśli ktoś jeszcze ma taki problem musi uruchomić edytor rejestru "Start -> Uruchom -> wpisać: regedit -> Enter"
W nowym oknie rozwijamy HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Ion Storm i klikamy na folder Thief - Deadly Shadows.
Modyfikujemy pozycję "SaveGamePath" z ...\Moje dokumetny\ na ...\Moje dokumetny\Thief - Deadly Shadows. Zamykamy edytora rejestru.
Na koniec w folderze "moje dokumenty" przenosimy "SaveGames" do "Thief - Deadly Shadows". Zarówno gra jak i GarrettLoader działają teraz poprawnie.

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano 15 paź 2008 22:12 przez Dziarsky, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 lut 2008 14:13 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2323
Lokalizacja: Łódź
Dobrze wiedzieć, Dziarsky, dzięki za sprostowanie. :ok Ja akurat dysponuję wersją angielską dodaną do karty graficznej, ale może czasem znajdzie się ktoś z Antologią, komu zechce się odpalić FM'kę czy dwie ;)

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2008 16:39 
Miastolud
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 paź 2002 23:00
Posty: 46
Dziarsky napisał(a):
Modyfikujemy pozycję "SaveGamePath" z ...\Moje dokumenty\ na ...\Moje dokumenty\Thief - Deadly Shadows. Zamykamy edytora rejestru.
Nie wiem czy to jest oczywiste, ale ścieżka po modyfikacji powinna wyglądać tak: ...\Moje dokumenty\Thief - Deadly Shadows\


Ostatnio edytowano 16 paź 2008 06:16 przez Burrick, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2008 18:47 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2529
Lokalizacja: Statua postępu
[spoil]Czep mode = ON[/spoil]
Sharps napisał(a):
Dziarsky napisał(a):
Modyfikujemy pozycję "SaveGamePath" z ...\Moje dokumeny\ na ...\Moje dokumeny\Thief - Deadly Shadows. Zamykamy edytora rejestru.
Nie wiem czy to jest oczywiste, ale ścieżka po modyfikacji powinna wyglądać tak: ...\Moje dokumeny\Thief - Deadly Shadows\
Wydaje mi się, że oboje się mylicie. Moim zdaniem tam powinno być "Moje dokumenty". ;)
[spoil]Czep mode = OFF[/spoil] ;)

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2008 22:14 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4847
Lokalizacja: Gliwice
Leming napisał(a):
Moim zdaniem tam powinno być "Moje dokumenty".

Ja poprawiłem wcześniej już :P a teraz Sharps musi poprawić zarówno cytat jak i treść :P.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2008 06:18 
Miastolud
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 paź 2002 23:00
Posty: 46
A może Dziarsky, popraw jeszcze post z modyfikacja i dopisz / a resztę postów Judith wykasuje.
Faktycznie bez twojej zmiany polska Antologia nie współpracuje z GL, a jak dobrze pamiętam pierwsza polska wersja TDS działała.

_________________
Pozdrawiam
PiotrS


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2008 12:05 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2323
Lokalizacja: Łódź
O kasowanie postów w tym dziale proszę prosić Jacka, ja mam tylko skromne i spokojne poletko w postaci Gildii Edytorów ;)

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2008 19:13 
Miastolud
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 paź 2002 23:00
Posty: 46
Oczywiście, pomyliłem, chciałem napisać Ja... Bandit ;) wszak to on wpiernicza się innym w działy :P .

P.S. przepraszam, jestem upierdliwy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2008 13:53 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2008 13:40
Posty: 257
Lokalizacja: Wrocław
Nie zlinczujcie mnie, bo bardzo starałem się zrobić wszystko, co napisaliście, aby móc zagrać w FM-ki do T:DS, niestety po drodze napotkałem 3 błędy.

Przy uruchamianiu GarrettLoader'a:
Obrazek

Chyba ten, o którym pisał Dziarsky:
Obrazek
* z tym, że u mnie nie ma w ogóle takiego wpisu w rejestrze.

I po zainstalowaniu przykładowej FM:
Obrazek

Może mi ktoś doradzić, co jest nie tak?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2008 14:46 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2323
Lokalizacja: Łódź
1 komunikat - wygląda na to, że nie podałeś GLowi ścieżki do T3.exe.

2 komunikat - gra nie może odczytać gdzie są zapisywane stany gier. Albo odpal na chwilę T3 po czystej instalce i zapisz grę w dowolnym momencie i wtedy konfiguruj GL, albo zajrzyj pod tę wartość do rejestru - czasem system ma problemy z rozpoznaniem tej ścieżki bo gra chyba ustawia ją dodając na końcu /, i to może powodować ewentualne problemy (coś mi świta że kiedyś przy tym grzebałem).

3 komunikat - konsekwencja nie wykonania punktu 1 i 2 ;)

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 gru 2008 20:01 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2008 13:40
Posty: 257
Lokalizacja: Wrocław
Sprawdzałem na wszelkie możliwości i niestety nic.
Co więcej - u mnie w rejestrze nie ma wpisu "SaveGamePath"

Obrazek

Da się to jakoś wpisać? I jeżeli tak, to jak?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 gru 2008 20:04 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2323
Lokalizacja: Łódź
Problemem może być sama ścieżka instalacji: generalnie gra nie lubi jak w ścieżce dostępu są jakiekolwiek spacje, a fanmisjie już w ogóle tego nie lubią ;). Lepiej zainstaluj ją w np. C:\Gry\Thief3, powinien być spokój.

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 gru 2008 20:09 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2008 13:40
Posty: 257
Lokalizacja: Wrocław
Zaraz zrobię kompletną re-instalację i zainstaluję w katalogu, jaki sugerujesz. Dzięki Judith, miło, że można liczyć na Twoją pomoc :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 gru 2008 20:12 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2323
Lokalizacja: Łódź
Nie ma sprawy, o ile to tylko okaże się pomocne ;)

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 gru 2008 22:29 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2002 12:00
Posty: 896
Dex upewnij się przed zainstalowaniem Garrett Loadera, że choć raz uruchomiłeś T3 (nie wystarczy wejść do menu gry), aby gra mogła utworzyć w "Moich dokumentach" folder przeznaczony na Stany gry. Jeśli dodatkowo masz Edytor pamiętaj, aby aktywować grę w Thief3 Launcher. :)

_________________
Dawniej jako Habit
Podstawowe linki związane z Thief3Ed [18.01.2010]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 gru 2008 00:43 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2008 13:40
Posty: 257
Lokalizacja: Wrocław
Wcześniej tak właśnie robiłem. Pograłem w pierwszą misję (trening) oraz drugą. Zapisałem stan gry, ale pomimo tego, nie udało mi się niestety znaleźć wpisu rejestru "SaveGamePath", tak, jakby w ogóle od samego początku go nie było.

Spróbuję wszystko zrobić tak, jak radzicie. Mam nadzieję, że to pomoże, bo nie chciałbym przegapić misji rodaka ;)

Dzięki raz jeszcze!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lip 2009 20:30 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3738
Lokalizacja: Lublin
Cytuj:
Jeśli ktoś jeszcze ma taki problem musi uruchomić edytor rejestru "Start -> Uruchom -> wpisać: regedit -> Enter"
W nowym oknie rozwijamy HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Ion Storm i klikamy na folder Thief - Deadly Shadows.
Modyfikujemy pozycję "SaveGamePath" z ...\Moje dokumetny\ na ...\Moje dokumetny\Thief - Deadly Shadows. Zamykamy edytora rejestru.
Na koniec w folderze "moje dokumenty" przenosimy "SaveGames" do "Thief - Deadly Shadows". Zarówno gra jak i GarrettLoader działają teraz poprawnie.

Lekki odkop. U mnie ten sposób nie działa. Musiałem jeszcze edytować plik GarrettLoader.ini. Dokładnie to w linii [T3SAVES] trzeba podać taką samą ścieżkę, jaką się podało podczas zmiany we wpisie rejestru. Po tym zabiegu FM-ki ładnie chodzą z TDS z Antologii. I wygląda na to, że musi być wpisana konkretnie jedna ścieżka. Ta podana powyżej. Zmiana może skutkować usunięciem całego folderu TDS.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sie 2009 23:04 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lip 2009 18:15
Posty: 1340
Lokalizacja: Tarnów
Nigdy w życiu nie grałem w żadną fanmisję, więc chciałem sobie zagrać. Ściągnąłem Garettloadera i nie mam pojęcia co dalej :oops: . Nigdzie tego nie znalazłem więc proszę o pomoc.

_________________
Człowiek żyje by być szczęśliwy
Szczęście zaś to tylko chęć życia
Jesteśmy więc po to by chcieć tu być
Bo oprócz trwania nie mamy nic innego


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sie 2009 09:13 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
A więc ściągasz i instalujesz GL w wersji Full All In 1 Install.
Obrazek
Uruchamiasz go i wchodzisz w opcje (1), wybierasz TDS (2), wskazujesz lokacje TDS na komputerze (3), wskazujesz folder gdzie będą FM-ki (4) i zapisujesz (5). W pewnym momencie powinien pojawić się komunikat o podmianie t3main.exe zgódź się na to.
Teraz wrzuć FM oczywiście nie wypakowane do folderu wskazanego w punkcie 4.
Obrazek
Kliknij w glif (1), pojawi się lista FM-ek (2), tu będzie opis (3), nim zagrasz musisz zainstalować FM-ke klikając na przycisk (4), przeczekaj na proces instalacji i kliknij na 5.
Graj !!!

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sie 2009 20:10 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lip 2009 18:15
Posty: 1340
Lokalizacja: Tarnów
Wielkie dzięki, jednak jak naciskam "install" to mi zawiesza program i muszę zamknąć.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Teraz jest 23 wrz 2018 21:49


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron