Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 07 paź 2002 12:53 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3660
Przygotuję. już pracuję nad poprawkami, proszę wszystkich grających o przesyłanie uwag na temat tej misji. Interesująmnie zwłaszcza uwagi co jest źle - ( poprawię ) i co się nie podoba- może poprawię :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 07 paź 2002 19:44 
Skryba

Dołączył(a): 12 sie 2002 22:24
Posty: 311
Lokalizacja: Czaniec
Timon, może mógłbyś ułatwić dostęp do górnych skrytek w depozycie? Żeby dobrać się do skarbu w jednej z nich musiałem się sporo naskakać :D
A na skrzynie jakoś nie mogłem wskoczyć.

A, przy okazji - zawsze myślałem, że najlepszy rocznik to 75 :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 07 paź 2002 21:29 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
No, już co najmniej dwie osoby z zagranicy (Lady Jo i dreamer) "męczą się" z "Tymoteuszem, a ja im niby pomagam... :)
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?s=&postid=657477#post657477


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 08 paź 2002 07:39 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 10:09
Posty: 817
Lokalizacja: Wrocław
Gra sie przednio -moje opinie przeslalem juz autorowi....

No coz zacialem sie ... ponownie....

Gdzie jestem , co mam ....

1. Jestem po zrobieniu pierwszego questa (gryps dla T) i pobraniu dwoch nowych zadan....

2. Zdobylem 3 mloty - otworzylem 3 sciany wiodace jak mniemam do skarbca.... Zostaly mi jeszcze jedne - czyzby te ostatnie otwieraly klape podlogowa ?

3. Mam Ksiege Kodow

Jak ?

1. Dorwac sie do ostatniego mlota (to jest ten chyba za szyba - lezy tam razem z kolia) ?

2. Co otwiera wajha w sciennej skrytce (chyba nr 1)

3. Czy mozna otworzyc ta scianke w pomieszczeniu z basenem i patronka strazakow...?

4. Zaplecze (Tylko dla pracownikow) jest ciagle zamkniete : ((

Panowie bede wdzieczny za pomoc - nie chodzi mi wcale o literalne i doslowne rozwiazania - ale delikatne sugestie w jakim kierunku pojsc (chyba kluczowy jest ten ostani mlot)...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 08 paź 2002 07:46 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3660
brzeszczot napisał(a):
1. Dorwac sie do ostatniego mlota (to jest ten chyba za szyba - lezy tam razem z kolia) ?
2. Co otwiera wajha w sciennej skrytce (chyba nr 1)

no to masz nieliteralną podpowiedź :D
brzeszczot napisał(a):
3. Czy mozna otworzyc ta scianke w pomieszczeniu z basenem i patronka strazakow...?

a co robi strażak jak się nudzi
brzeszczot napisał(a):
4. Zaplecze (Tylko dla pracownikow) jest ciagle zamkniete : ((

ale można je obejść


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 10 paź 2002 11:39 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3660
na edysku umieściłem coś w rodzaju solucji do Tymoteusza


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 10 paź 2002 21:44 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
WOW! :) Widzieliście, jak się rozwinął wątek o "Tymoteuszu" na TTLG? Ciekawe, co by było, gdyby ta misja była po angielsku...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 11 paź 2002 12:26 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Timon, na forum Eidos też się zaczęło:
http://forums.eidosgames.com/showthread.php?s=27ba604069ed071b7eedcb72e8026a5f&threadid=6856 :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 11 paź 2002 12:51 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sie 2002 18:33
Posty: 345
Lokalizacja: Kołobrzeg
Fajne piszą na tym forum :) - I found a book in a maze you get to from the lower "Biblioteka" room . No Timon sławny jesteś :wink: Jak by było jeszcze po angielsku to by na pewno jeszcze wiecej pisali.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 11 paź 2002 13:02 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3660
piszą też : I don`t read Polish/Russian :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 11 paź 2002 17:25 
Skryba

Dołączył(a): 12 sie 2002 22:24
Posty: 311
Lokalizacja: Czaniec
Jeśli chodzi o Russian - Timon, jak będziesz przygotowywał wersję po rosyjsku to daj znać :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 12 paź 2002 07:49 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Tutaj z kolei jest chyba niezbyt przychylna recenzja "Tymoteusza":http://forums.eidosgames.com/showthread.php?s=&threadid=6112&pagenumber=2 :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 12 paź 2002 10:22 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3660
Może być... Vanguard był ostrzejszy, ale wpełni sobie "zapracowałem" na taką ocenę.
:(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 12 paź 2002 11:19 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sie 2002 18:33
Posty: 345
Lokalizacja: Kołobrzeg
E tam koleś zaczął się wyżywać bo nie przeszedł tej misji, bo zagadki były nie na jego głowę :wink: Zresztą pod sam koniec przecież przyznał że pod kątem "dromed skills" misja jest zrobiona bdb tylko że za dużo jest zagadek. Ja tam bym się jednak cieszył jakby pisali o mojej misji na tylu forach :rad5:. Timon a nie lepij by było napisać jakąś anglojęzyczną solucję z wyjaśnieniem objectivów?? :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 12 paź 2002 11:27 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 10:09
Posty: 817
Lokalizacja: Wrocław
Popieram - jest b. dobry pomysl- to powinno zalatwic sprawe, przynajmniej do czasu wydania TYMOTEUSZA po angielsku....


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 12 paź 2002 12:27 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3660
Vk napisał(a):
Timon a nie lepij by było napisać jakąś anglojęzyczną solucję z wyjaśnieniem objectivów?? :roll:

duju duju tolka plocha


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 12 paź 2002 12:51 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 10:09
Posty: 817
Lokalizacja: Wrocław
a co do recenzji Vanguarda - to nie sluchaj "polakożerców" :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 12 paź 2002 21:45 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Timon, myślę jednak, że powinieneś część tych krytycznych uwag wziąć pod uwagę przygotowując wersję angielską. Vanguard w pewnych miejscach wskazał na ważne błędy, które chyba można poprawić.. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 12 paź 2002 21:54 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3660
A co ja napisłem ? Mówiłem, że zapracowałem sobie na to. Ale nawiasem mówiąc on musi mieć skopaną wersję, jeżeli dobrze zrozumiałem nie może otworzyć drzwi skarbca, nie ma grypsu -to nie jest normalne


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 12 paź 2002 22:06 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
NIe ma grypsu, ponieważ - jak pisał - zbiera się w misji tak dużo obiektów, że niepotrzebne wyrzucał. A nie znając polskiego, nie wiedział, że gryps jest potrzebny.
Ale rzecz ważniejsza: zauważył, że jeśli nie da się grypsu Tymoteuszowi, to nie odznaczają się inne cele misji...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 12 paź 2002 23:15 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2002 21:57
Posty: 2037
Lokalizacja: Rzeszów
Bukary napisał(a):
Ale rzecz ważniejsza: zauważył, że jeśli nie da się grypsu Tymoteuszowi, to nie odznaczają się inne cele misji...

Odznaczają się.

_________________
Pozdrawiam
PiotrS


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 12 paź 2002 23:27 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3660
Niektóre, jeden nie ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 13 paź 2002 22:54 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
A czytałeś, Timon, recenzję Vanguarda stąd:
http://forums.eidosgames.com/showthread.php?s=&threadid=6112&pagenumber=2?
Ten gośc jest niesamowity! Jak on to przechodził! Najlepsze, jak załatwił strażnika przy drzwiach w piwnicy! Geniusz!
Wskazał ci też kilka poważnych błędów, które można usunąć. A po usunięciu tych błędów i przetłumaczeniu misji na angielski, pisał, "Tymoteusz" stanie się bardzo popularny. Warto zwrócić uwagę na te błędy. Szczególnie na te niekonsekwencje z rozwalaniem ściany (pałka - tak, bomba - nie), troszkę zrypany sekret (z pochodnią), "zarożenie" dźwięku hauntów, przyciski-nie-przyciski (słupek, okulary), klucz, który wszystko otwiera, dziwne zachwanie strażnika w więzieniu itd. Koniecznie wymyśl coś z tą pochodnią, bo ja też w tym miejscu utknąłem i musiałem zacząc rozwalać drzwi za pomoca strzał ognistych... :) Za cholerę nie można się domyślić, że ta pochodni otwiera przejście.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 13 paź 2002 23:19 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2002 21:57
Posty: 2037
Lokalizacja: Rzeszów
timon napisał(a):
Niektóre, jeden nie ...

Na poziomie hard nie ma żadnego błędu, przed przekazaniem można wykonać wszystkie cele, oprócz oczywiście opuszczenia sądu, po rozmowie z Tymoteuszem pojawia się nowy cel o pamiętniku, jeżeli go mamy, cel jest automatycznie zaliczony - logiczne.
Tylko jak jest na expert? Chodzi o sklad kapituły.

Bukary napisał(a):
troszkę zrypany sekret (z pochodnią), przyciski-nie-przyciski (słupek, okulary), .


Sekret z pochodnią jest bardzo dobry, jeszcze nie było czegos takiego, kwestia poprawy pamiętnika zlodzieja.
Natomiast z przyciskami to w czym rzecz? Jeżeli zakwestionujemy słupek czy okulary to musimy zmienić cała koncepcje, tam większośc jest takich przycisków [kolumna, waza, statuetka]

_________________
Pozdrawiam
PiotrS


Ostatnio edytowano 13 paź 2002 23:50 przez PiotrS, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 07:30 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3660
vanguardowi chodzi, że w jeżeli nie wykonamy przekazania grypsu, to niektóre zadania nie są zalicyane w momencie ich wykonania ale dopiero po oddaniu grypsu. Sprawdziłem, tak jest faktycznie w jedym przypadku (chyba księga kapituły ). Głos Hauntów, ten przykry dźwięk niosący się za graczem to kara za przyeżycie. Mówiąc serio, kiedy ja próbowałem to dwa haunty mnie zabiły. I uznałem, że dwa wystarczą. Ponieważ gracz MIAŁ UMRZEć w tym miejscu. W nowej wersji są już 3 haunty, ale dla pewności dodałem marker dźwięku przy wyjściu.
Pochodnia, jak zauważył Piotr jest jedym z wielu elementów o "niewłaściwym" zastosowaniu, taki miałem zamiar tworząc misję ( ja jestem dość pokręcony zatem i moje przedmioty taki są :D )
Macie rację w sprawie podpowiedzi o gaszeniu pochodni - poprawiłem.
Co Vanguarda to jestem pełen podziwu dla niego, ten facet jest niesamowity, co za upór. Chyba mu się jednak moja misja podobała.

Mówiąć tak na boku proponuję stworzyć nowy sposób betatestowania : gra bez tekstów i zadań w formie tekstowej. To co wtedy wychodzi na jaw przechodzi ludzkie pojęcie :D Wszystkie niekonsekwencje, braki, przejścia "od tyłu" i inne. Czego to ludziska nier wymyślą !!!! Ponadto proponuję nazwać ten sposób betatestowanie Vanguarda lub polskim ( a co, jestem też żłośliwy )


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Teraz jest 23 paź 2017 23:23


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron