Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 08:58 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
PiotrS napisał(a):
Sekret z pochodnią jest bardzo dobry, jeszcze nie było czegos takiego, kwestia poprawy pamiętnika zlodzieja.
Natomiast z przyciskami to w czym rzecz? Jeżeli zakwestionujemy słupek czy okulary to musimy zmienić cała koncepcje, tam większośc jest takich przycisków [kolumna, waza, statuetka]

Sekret z pochodnią jest KONIECZNY, aby ukończyć grę! W takim razie musi być gdzieś w WYRAŹNYM miejscu WYRAŹNIE napisane, jak go rozwiązać. Ja za CHOLERĘ bym się nie domyślił, że trzeba zgasić jedną pochodnię, aby druga zaczęła działać. Tym bardziej, że prawie niegdy nie gaszę plochodni.
Co do przycisków. One były kolejną przyczyną mojego utknięcią. Chodzi mi zwłaszcza o przycisk-słupek. Wiedziałem, że w tym pomieszczeniu jest jakiś "przycisk" i szukałem go, ale słupek był tak DOBRZE "ukryty", że musiałem się posłużyć DromEdem...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 09:03 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3645
Bukary napisał(a):
Sekret z pochodnią jest KONIECZNY, aby ukończyć grę! W takim razie musi być gdzieś w WYRAŹNYM miejscu WYRAŹNIE napisane, jak go rozwiązać. ........ale słupek był tak DOBRZE "ukryty", że musiałem się posłużyć DromEdem...

Aktualnie jest WYRAżNIEJ napisane, ale w ... tym samym miejscu. Tylko dodałem trop, krwawy bo krwawy :) ale jest .
Słupek ma obecnie łatwiejsze dojście, to powinno pomóc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 10:40 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 10:09
Posty: 817
Lokalizacja: Wrocław
No wiec wczoraj skonczylem Tymka, nie obylo sie bez pomocy Timona (za co dzieki)
Wrazenia jak najbardziej pozytywne - brawka !
Dal mi w kosc ten teleporter do jednego z przedsionkow [spoiler]w postaci slupka (no ten slupek w tym pokoju ze skrytka przy schodkach)...
Za cholere go nie widzialem... bo da sie go zobaczyc tylko w jeden sposob... - wskoczyc na sofe i przykucnac - wtedy sie podswietli[/spoiler]
Toz to hardcore .... :wink:

Czytajac w jednym z pomieszczen depozytow dzienniki spraw niezle sie ubawilem - zreszta jak przy wielu innych tekstach...
Dlaczego o tym pisze - chodzi mi o przeklad angielski - cele misji, tlo wydarzen, pamietniki, pisma sadowe jakos sie przetlumaczy....
Natomiast co z tymi wszystkim aluzjami do polskiej sceny T, zartami - z tym podejrzewam bedzie klopot....

Timon - planujesz jakas nowa FM ???


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 11:19 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3645
brzeszczot napisał(a):
Czytajac w jednym z pomieszczen depozytow dzienniki spraw ....

To pomysł Bukarego, ja go tylko trochę zmieniłem. On proponował umieścić was wśród opisów kaźni..."PiotrowS - wyrywanie jąder"
Mam nadzieje, że nikt z wymienionych nie poczuł się dotknięty
brzeszczot napisał(a):

Timon - planujesz jakas nowa FM ???

Ja może tak, moja żona nie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 11:44 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sie 2002 18:33
Posty: 345
Lokalizacja: Kołobrzeg
Timon a w nowej wersji są brushe które Ci dalem? No wiesz te budynki


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 11:52 
Gniew-Amon
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 11:25
Posty: 1868
Lokalizacja: Cytadela
Gram już prawie 2 godziny i muszę przyznać, że robota jest dobra. Gra się przyjemnie. Misja wciąga. Mam też dwa pytania:

1) Dlaczego nic się nie dzieje gdy wchodzę do przedsionków? (wchodzę do lewego i nic. W prawym też nic)

2) Co z cabinetem w bibliotece? Stoi w korytarzu, a widać pod nim, że dalej jest przejście.

P.S. Ciekawe, w jaki sposób alfabet mógłby wnieść na mnie skargę? :wink:

_________________
www.paweuek.cba.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 12:09 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3645
Paweuek napisał(a):
1) Dlaczego nic się nie dzieje gdy wchodzę do przedsionków? (wchodzę do lewego i nic. W prawym też nic)

jakich przedsionków ?
Paweuek napisał(a):
2) Co z cabinetem w bibliotece? Stoi w korytarzu, a widać pod nim, że dalej jest przejście.

dalej tylko dla ekspertów
Paweuek napisał(a):
P.S. Ciekawe, w jaki sposób alfabet mógłby wnieść na mnie skargę? :wink:

a jakim cudem w T1 chodzą drzewa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 12:14 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Timon, mógłbyś mi przesłać wszystkie pliki tekstowe z ostatecznej wersji misji? Też bym sobie chciał poczytać o naszej scenie.. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 12:16 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3645
Poczekaj dwa dni , to dokończe wszystkie plik do wersji 1.1 i prześlę ci je.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 12:18 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3645
Pytanie dla grających :
ilu lin potrzebowaliście w tajnym przejściu na piętro ?
( pokłosie uwag vanguarda )


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 13:26 
Gniew-Amon
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 11:25
Posty: 1868
Lokalizacja: Cytadela
Ja tam użyłem 2ch lin. Co do przedsionków, to chodzi mi o "Idź tędy a trafisz dokąd zmierzasz"

_________________
www.paweuek.cba.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 13:35 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3645
A jak ukończyłeś OCODa ?
W tych miejscach zastosowany jest ..... nie pamiętam jak to się nazywa :oops: . Poprostu następuje opóźnienie reakcji. Ponieważ u ciebie się nic nie dzieje, znaczy się nie masz zainstalowanego patcha. Powinieneś albo zginąć albo być przeniesiony do grobowca.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 14:29 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3645
Przepraszam, za post nie na temat ale...
Szukam kogoś znającego francuski ( ...nie Francuzki )


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 15:53 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Ja trochę (!) znam francuski, timon... A o co chodzi?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 21:45 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Timon, przesłałem ci tłumaczenie... Może Stefan przetłumaczy całą misję na francuski?? :)
A propos, Francuzki też znam... Jedna z nich nazywała się Laeticia... Ach, co to były za kawalerskie czasy... ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 14 paź 2002 21:56 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Właśnie zacząłem gadać ze Stefanem na forum:
http://www.network54.com/Hide/Forum/162978
On całkiem nieźle gada po polsku. Może poproś go o tłumaczenie, Timon? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Hehe
PostNapisane: 28 paź 2002 12:33 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 28 paź 2002 12:22
Posty: 8
Lokalizacja: Francja
Dzien Dobry,

Misja Timona bedzie za nie dlugo po francusku :D

Sie oplaczi ja tlumaczec bo jest fajna, i bardzo sie podoba dla francuskich graczow. 8)

Przepraszam bo zle pisze po polsku, i nie mam litery polske :oops:

Teraz mam 3 forumy : francuski, polski i angielski... do zwiedzanja !!

P@!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 28 paź 2002 13:27 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3645
Witaj i na tym forum Stefan :D , mam nadzieję, że nie będziesz tylko "zwiedzał" tego forum ale aktynie w nim uczestniczył.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 28 paź 2002 20:47 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 wrz 2002 02:26
Posty: 304
Lokalizacja: Radzyń Podlaski
Hej Timon
Skonczyle wlasnie tymoteusza.Dobra zabawa i niezle lamanie glowy.Ja takze mialem problem ze slupkiem :)
Ale do rzeczy.Piszesz ze do otwarcia przedsionkow depozytu potrzebne sa mloty.Hmm,ja otwieralem je za pomoca klucza nie pamietam, w ktorym miejscu go znalazlem.Nawet nie wiedzialem,ze mloty sa potrzebne.Dopiero jak utknalem na slupku i przeczytalem to i owo to sie polapalem ,ze cos nie tak :)Zreszta tym kluczem otwieralem sporo drzwi.
Moze zostawiles gdzies przez przypadek jakis uniwerslany klucz ktory pomagal ci w szybkiej edycj fm? :D.
Dzwiek,ktory towarzyszy graczowi po znalezieniu skaldu kapituly ginie jezeli wejsc z powrotem do pomiesczenia z przedsionkami do grobowca 8)

_________________
Always look on the dark side of darkness.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 28 paź 2002 21:04 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 wrz 2002 02:26
Posty: 304
Lokalizacja: Radzyń Podlaski
Oops!
PiotrS juz o tym pisal w pierwszych postach.Sorry.Nie wiem dlaczego dopiero teraz moglem odczytac pierwsze wiadomosci z tego tematu.Nie ladowaly sie :(

_________________
Always look on the dark side of darkness.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 29 paź 2002 08:05 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3645
Otello ,ten klucz to moja największa wpadka, w wersji 1.1 już go niema ( wersja ju wkrótce )

_________________
Thiefmaniak najgorszego sortu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 29 paź 2002 08:56 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 paź 2002 14:28
Posty: 262
Lokalizacja: Bytom
Popraw też słupek w fioletowym gabinecie (ten który teleportuje). Co ja sie naskakałem żeby go frobnąć. A szczerze powiedziawszy gdybym nie sprawdził w DromEdzie to spróbowałbym dwa trzy razy i poszedł szukać dalej. Po godzinie (serio!!!!) prób wreszcie mi sie zaświecił.

_________________
Zapraszam na stronę: http://www.airart3d.xt.pl
-----------------
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 19 gru 2002 12:11 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 28 paź 2002 12:22
Posty: 8
Lokalizacja: Francja
Skonczylem tlumaczenie po francusku Tymoteusza. :D

To byla wielka praca (ale przyjemna ! )....

O slupu w fioletowym gabinecie : to dziwne, nie mialem problemu, tylko sie schelalem i moglem go uzywac...

Co byla naj trudniej to go znalesc, sie domyslic ze to jest dla teleportu... :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 19 gru 2002 15:16 
Gniew-Amon
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 11:25
Posty: 1868
Lokalizacja: Cytadela
Cała misja wogóle ma bardzo wysoki poziom trudności. Mi niestety nie udało się ukończyć, ponieważ nie mam poprawnej wresji T2.

_________________
www.paweuek.cba.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 06 sty 2003 21:22 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2002 21:57
Posty: 2037
Lokalizacja: Rzeszów
Jest już wersja francuska. http://thief.math.uh.edu/missions/?search=tymoteuszfr#m
Podziękowania dla Stefan Key'a

_________________
Pozdrawiam
PiotrS


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Teraz jest 25 cze 2017 21:39


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj: