Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 26 sty 2003 10:50 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2002 21:57
Posty: 2037
Lokalizacja: Rzeszów
I wersja angielska :) http://thief.math.uh.edu/missions/?search=imoteuseng#m
Podziekowania dla Jericho

_________________
Pozdrawiam
PiotrS


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 26 sty 2003 11:10 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3660
o, a myślałem, że zajmie im tłumaczenie jeszcze kilka dni. Wielkie podziękowania dla Jericho i Long Fingera :D :D :D :ok :ok :ok

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać. Kanalia.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 26 sty 2003 17:30 
Akolita
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2003 13:43
Posty: 157
Dzieki. Tak, tak, wersja angielska zostala juz opublikowana. Long Finger byl bardzo pomocny. Wielkie dzieki takze dla Timona za wszelkie rady i pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 26 sty 2003 19:05 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Jericho, zostawiliście wszystkie aluzje do polskiej sceny (tzn. do bywalców tego forum)? Czy też wywaliliście to?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 26 sty 2003 23:55 
Akolita
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2003 13:43
Posty: 157
Staralismy sie zostawic. Tlumaczenie bylo ogolnie piekielnie ciezkie. Trudno bylo przetlumaczyc teksty lekko staropolskie, a czasem polskie odnosniki bylyby zupelnie niezrozumiale dla angielskiego gracza. Na przyklad w przeciwienstwie do Stefana_Key, wywalilismy tekst o Kargulu i Pawlaku. Stwierdzilismy, ze angole przeczytaja, ale nie zrozumieja. Zamiast tego jest tekst o Jeckyll and Mr. Hyde. Cala reszta zostala, pamietam, ze byly linki http, wszystko zostawilismy.

Na TTLG widze, ze sporo dyskutuja. Maja problem nie-frobujacych sie drzwi. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 27 sty 2003 16:22 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Timon, w watku "Timoteus", który juz dawno temu załozyłem na forum TTLG (http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?s=&postid=736938#post736938) i który liczy sobie już prawie 190 postów (sic!), pojawiły się doniesienia o występowaniu jorge w angielskiej wersji misji... Wiesz coś o tym?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 27 sty 2003 17:16 
Tak, przed chwila czytalem. Jest kilka niebieskich tekstur, zamiast oryginalnych. Nie mam pojecia skad to sie wzielo, nie ruszalem misji w Dromedzie, a wszystkie tekstury zostaly zamieszczone w katalogu 'fam'.

Sprawdzimy to z Long Finger'em i poprawimy.

Szczescie w nieszczesciu... misja jest calkowicie zdatna do grania, niebieskie tekstury sa w pokoju z obracajacym sie gosciem, sa tez inne tekstury na sekretnych drzwiach. (Lady Jo zamiescila screenshot'y)


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 27 sty 2003 17:24 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Własnie oglądam zdjęcia Lady Jo.
Timon, gdy beta-testowałem tę misję, to miałem to samo: jorge (w labiryncie chyba) i dziwne tekstury na sekretnych miejscach. Ale wtedy napisałeś mi chyba, że to normalne i że jeszcze nie wszystkie tekstury są załadowane czy cos w tym stylu... Kurcze, teraz sam juz nie wiem, o co chodzi...


Ostatnio edytowano 27 sty 2003 17:46 przez Bukary, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 27 sty 2003 17:38 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2002 21:57
Posty: 2037
Lokalizacja: Rzeszów
W polskich wersjach 1.0 i 1.1 wszystko jest w porządku, w tych miejscach są tekstury, przynajmniej w tych wersjach co mam u siebie.

_________________
Pozdrawiam
PiotrS


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 27 sty 2003 17:52 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Long Finger własnie napisał na TTLG, że to plik .mis jest uszkodzony... :( Kurcze, większość ściągnęła walnięta wersję. Stworzenie nowej zajmie kilka dni. Ale Timon ma pecha. :(

_________________
Thief Antologia PL: od 20 X 2006 w sklepach!
Zagraj w FM Old Comrades, Old Debts i zobacz moje zrzuty.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 27 sty 2003 17:59 
kufa, już drugi raz ta misja wali sie na tych samych teksturkach.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 27 sty 2003 18:19 
Akolita
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2003 13:43
Posty: 157
Wyglada na to, ze w ktoryms momencie cos sie stalo z plikiem .mis. Przyznaje przesylalismy sobie w te i z powrotem wiele, wiele razy... Cos sie musialo w ktoryms momencie "walnac". Nie wiem, tak jak sugeruje Long Finger, moze RARowanie cos popsulo, a moze cos sie stalo przy transferze danych. Ostatniego dnia mialem problem z "wepchnieciem" pliku na strone, probowalem z 5 razy, zanim sie w koncu udalo.

Przykro mi, poprawimy to z Long Fingerem.

Skoro piszecie, ze problem byl juz kiedys z tymi tekstyurami, czy mozliwe jest, ze w jakis sposob te tekstury sa bardizej "wrazliwe"? Czy po prostu pech?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 27 sty 2003 18:37 
nie sądzę aby winne były tekstury. Raczej brushe, może miejsce ich w pliku jest "nieciekawe". Nawiasem mówiąc wtedy i podłoga w labiryncie była niebieska. Czy teraz jest także ?


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 27 sty 2003 18:38 
Akolita
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2003 13:43
Posty: 157
Dokladnie tak! Niebieskie sa:
1. podloga w labiryncie
2. Sala z wirujacym gosciem
3. Sale gdzie sie otwiera bramy mlotami

Ponadto sekretne drzwi (tam gdzie sie gasi pochodnie) maja inna teksture.

Ogolnie da sie w to grac, ja myslalem, ze to tak mialo byc. :( Nikt by sie nie zorientowal, gdyby nie Lady Jo i Stefan_Key, ktorzy grali w wersje polska i francuska. Ja musze sie przyznac, ze jedynie pobieznie obejrzalem te wersje, a gralem dopiero w wersje angielska.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 28 sty 2003 11:08 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5563
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
No, problem rozwiązany: wystarczyło dokonac optymizacji misji Timona i wszystkie tekstury są na miejscu. :)

_________________
Thief Antologia PL: od 20 X 2006 w sklepach!
Zagraj w FM Old Comrades, Old Debts i zobacz moje zrzuty.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 28 sty 2003 11:55 
Akolita
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2003 13:43
Posty: 157
Tak, uffff... Faktycznie te tekstury cos pechowe. :?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 31 sty 2003 09:38 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 28 paź 2002 12:22
Posty: 8
Lokalizacja: Francja
Jericho - Czy zgubilesz duzo wlosow ? :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 10 kwi 2003 18:53 
Skryba

Dołączył(a): 12 sie 2002 22:24
Posty: 311
Lokalizacja: Czaniec
W związku z awarią naszego forum w ostatnich dniach poczytałem sobie co piszą ludzie na zagranicznych forumach. I dowiedziałem się ciekawych rzeczy m.i.n, że "Tymoteusz" jest francuską FM :shock: :lol:

http://dynamic3.gamespy.com/~thief/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=000205


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 06 lip 2003 17:18 
Akolita

Dołączył(a): 19 sie 2002 15:10
Posty: 135
Lokalizacja: Somewhere
Mam do Was dwa pytania dotyczące "Tymoteusza" w wersji PL:

1. Gdzie można znaleźć poprawioną wersję v1.10 tej misji?

2. Gdzie znajdę... solucję? (wiem, że bez tego zapewne nigdy tej misji nie ukończę :roll: ).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 06 lip 2003 17:38 
Skryba

Dołączył(a): 12 sie 2002 22:24
Posty: 311
Lokalizacja: Czaniec
radonix napisał(a):
2. Gdzie znajdę... solucję? (wiem, że bez tego zapewne nigdy tej misji nie ukończę ).


Napisz z czym masz problem, może znajdzie się rada :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 07 lip 2003 14:05 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 maja 2003 14:33
Posty: 285
Lokalizacja: Sanok
Też mam problem:
1. Gdzie jest reszta młotów mam tylko młot północny?
2. Gdzie jest sala z jakimiś bramami gdzie chyba się tych młotów używa?
3. Jak otworzyć skrytkę ukrytą w murze w jednym z pokoi obok windy i czterech skrytek?
4. Jak noramalnie wchodzi się do biblioteki bo ja mam chyba tylko uniwersalny klucz (to nie jest normalne, jeden klucz o nazwie "klucz" zastępuje klucz komornika, klucz komornik, klucz bibiloteka, klucz bibliotekarza i bóg wie co jeszcze)
5. Jak otworzyć zasuwe w pokoju do którego wchodzi się przez okulary (mam na myśli tę póżniej pierwszą otworzyłem uniwersalny kluczem, a następą dźwignią są tam jeszcze trzy ale chyba tylko jedna się odsuwa)

_________________
Bańan
śruba + okręt = śrubokręt


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 07 lip 2003 20:59 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2002 21:57
Posty: 2037
Lokalizacja: Rzeszów
Bańan powstrzymaj się z graniem, prawdopodobnie masz polską wersje 1.0, koniecznie znajdź wersje 1.1, nie ma klucza i jest kilka zmian.

Radonix, Bańan -> jak nie znajdziecie tej wersji to udostępnię ją.

_________________
Pozdrawiam
PiotrS


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 08 lip 2003 14:17 
Akolita

Dołączył(a): 19 sie 2002 15:10
Posty: 135
Lokalizacja: Somewhere
PiotrS => jeśli można by cię poprosić o dokonanie upload'u na mój E-DYSK... :wink:

http://www.edysk.pl/

login: radonix

hasło: sorrow

PS. Jest tam kilka interesujących "rzeczy" :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 08 lip 2003 20:23 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2002 21:57
Posty: 2037
Lokalizacja: Rzeszów
Dobrze, że przypomniałeś o http://www.edysk.pl :ok

Na koncie thiefage9/thiefage w folderze Timona jest zrarowana wersja Tymoteusza, tylko nie wiem, która to wersja a Timona w tej chwili nie ma. Na koncie thiefage10/thiefage w jego folderze jest wersja, którą ja wysłałem, tylko ja też :( nie wiem czy to ta ostateczna, na 99% - tak

_________________
Pozdrawiam
PiotrS


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tymoteusz
PostNapisane: 09 lip 2003 14:37 
Akolita

Dołączył(a): 19 sie 2002 15:10
Posty: 135
Lokalizacja: Somewhere
Dzięki !!!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Teraz jest 22 paź 2017 09:16


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj: