Dzięki Spidi!
@Leming:
1) Jeśli nie lubisz drastycznych zmian w oprawie wizualnej gry, zainstaluj
TG z TFix lub
TMA z T2Fix.
2) Jeśli lubisz zmiany wizualne i nie wyobrażasz sobie w 2020 roku Thiefa z elementami graficznymi sprzed ponad 20 lat, wybierz
MMP TG Necro.
3) Jeśli chcesz zupełnie nowego doświadczenia w grze, której zadane Tobie rany wywołują efekt krwawienia, lookacje posiadaja mnostwo równorodnych nowych obiektów (roślin, krzewów, drzew, pajęczyn), z rozbitych grot strzał wodnych ulatują krople, z ugaszonych świec i palenisk unosi się dym, wybuch strzał ognistych jest spektakularny, wybuch strzał gazowych oprawiony jest niegorszą animacją, nieumarłym możesz odciąć kończyny, wybierz
MMP TG HD.MMP TG Necro różni się od MMP TG HD jedynie jedną modyfikacją. Paczka
MMP TG Necro posiada teksury
https://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=144312 zaś paczka
MMP TG HD nowe tekstury i mnóstwo innych udogodnień (zerknij na film
https://www.youtube.com/watch?v=HWl7fWqG0E0)
- Necro polecam do grania w FM.
- HD polecam do odświeżenia TG.
Obecnie zmieniam niektóre sztywne i drewniane teksty napisów w TG. Przykład komentarzy Garretta poniżej. Tekst górny z wersji 1.2, tekst dolny z nowej wersji. Co o tym myślicie?
Cytuj:
"gar010" { TEXT "Zawsze dobrze jest coś zwędzić." }
"gar010" { TEXT "Zawsze dobrze coś zwędzić." }
"gar020" { TEXT "Lepiej rozejrzę się za inną drogą." }
"gar020" { TEXT "Lepiej poszukam innej drogi." }
"gar043" { TEXT "Ach! Jestem zbyt głośny, gdy idę po tych kafelkach." }
"gar043" { TEXT "Ach! Na tych kafelkach jestem zbyt głośny." }
"gar045" { TEXT "Mam złe przeczucia..." }
"gar045" { TEXT "Mam złe przeczucie..." }
"gar046" { TEXT "Hmmm... interesujące." }
"gar046" { TEXT "Hmmm... Interesujące." }
"gar047" { TEXT "Ciekawe, co tu się wydarzyło?" }
"gar047" { TEXT "Ciekawe co tu się wydarzyło?" }
"gar048" { TEXT "Wygląda na to, że od lat to już nie działa." }
"gar048" { TEXT "To nie funkcjonuje już od wielu lat." }
"gar049" { TEXT "Zastanawia mnie, w jaki sposób mógłbym się tam dostać?" }
"gar049" { TEXT "W jaki sposób mógłbym się tam dostać?" }
"gar06102" { TEXT "Aaaa, tylne wejście." }
"gar06102" { TEXT "Aaaa… Tylne wejście." }
"gar06105" { TEXT "Są tak pochłonięci przegrywaniem swoich monet, że nie zorientują się, gdy i ja odrobinkę sobie wezmę." }
"gar06105" { TEXT "Są tak pochłonięci przegrywaniem monet, że z pewnością nie zorientują się, gdy i ja odrobinkę sobie wezmę." }
"gar06106" { TEXT "I teraz mogę wziąć swoją wazę." }
"gar06106" { TEXT "I tak oto mogę wziąć swoją wazę." }
"gar110" { TEXT "Wygląda na to, że nie funkcjonuje." }
"gar110" { TEXT "To nie funkcjonuje." }
"gar12106" { TEXT "Zostałbym na finał... Mam przeczucie, że jednak czas się ulotnić." }
"gar12106" { TEXT "Zostałbym na finał... Mam przeczucie, że jednak czas już się ulotnić." }
"gar12107" { TEXT "No, cóż za niespodzianka." }
"gar12107" { TEXT "Cóż za niespodzianka." }
"gar99100" { TEXT "Wymknę się przez okna." }
"gar99100" { TEXT "Wymknę się przez okno." }
"garm0101" { TEXT "Opiekunowie wyszkolili mnie, bym był jednym z nich. Jednak ja odnalazłem nieco inną \"sposobność\" wykorzystania tych umiejętności..." }
"garm0101" { TEXT "Opiekunowie wyszkolili mnie, bym był jednym z nich. Jednak ja wykorzystam te umiejętności w nieco inny sposób…" }
"garm0201" { TEXT "Hmmm... Zbyt wielu, by tędy przejść." }
"garm0201" { TEXT "Hmmm... Zbyt wielu, nie przejdę." }
"garm0204" { TEXT "Ha! Nie mógłbyś być bardziej pomocny?" }
"garm0204" { TEXT "Ha! Czy mógłbyś być nieco bardziej pomocny?" }
"garm0205" { TEXT "Lepiej nie porzucać wokół zbyt wielu ciał." }
"garm0205" { TEXT "Lepiej nie zostawiać za sobą zbyt wielu ciał." }
"garm0206" { TEXT "Zastanawia mnie, czy on je czyta, czy może trzyma jedynie na pokaz." }
"garm0206" { TEXT "Czy on je czyta, czy może trzyma jedynie na pokaz?" }
"garm0207" { TEXT "Skoro już tu jestem, może mógłbym zwędzić coś dla siebie." }
"garm0207" { TEXT "Skoro już tu jestem, może mógłbym zwędzić coś dla siebie?" }
"garm0208" { TEXT "Ha! Sala tronowa. Czy może być bardziej pretensjonalna?" }
"garm0208" { TEXT "Sala tronowa! Czy można być jeszcze bardziej pretensjonalnym?" }
"garm0303" { TEXT "Ach! Zgrzytliwy i szczękający metal... Lepiej stąpać nieco delikatniej." }
"garm0303" { TEXT "Zgrzytliwy i szczękający metal... Muszę stąpać nieco delikatniej."
"garm0306" { TEXT "Ha! Jeszcze tylko tego ten świat potrzebuje: więcej Młotów!" }
"garm0306" { TEXT "Naprawdę ostatnie, czego ten świat potrzebuje, to jeszcze więcej Młotów!" }
"garm0308" { TEXT "Wygląda na to, że poruszam się po właściwej ścieżce." }
"garm0308" { TEXT "Jestem na właściwej ścieżce." }
"garm0312" { TEXT "Tak... Cela czwarta. Kusy, lepiej żebyś to docenił." }
"garm0312" { TEXT "Tak... Cela czwarta. Oj Kusy, lepiej żebyś to docenił." }
"garm0320" { TEXT "A może bym się tak zatrzymał, żeby coś przekąsić?" }
"garm0320" { TEXT "A może wrzucić coś na ząb?" }
"garm0326" { TEXT "Ach, to jest właśnie to, czego szukałem." }
"garm0326" { TEXT "Właśnie tego szukałem." }
"garm0330" { TEXT "No cóż, tam leży Bazyl. Byłoby łatwiej, gdyby był przytomny, a tak muszę go dźwigać." }
"garm0330" { TEXT "No cóż, tam leży Bazyl. Byłoby łatwiej, gdyby był przytomny. Teraz muszę go dźwigać." }
"garm0401" { TEXT "Niezbyt eleganckie wejście, ale działa." }
"garm0401" { TEXT "Niezbyt eleganckie wejście, ale działa!" }
"garm0402" { TEXT "Felix, nie wyglądasz zbyt dobrze." }
"garm0402" { TEXT "Oj Felix, nie wyglądasz zbyt dobrze." }
"garm0405" { TEXT "Ła! Wiesz, że już tego nie możesz ze sobą zabrać? Ale ja mogę." }
"garm0405" { TEXT "Ty tego już ze sobą nie weźmiesz. Ja owszem. " }
"garm0411" { TEXT "Ha, grobowce zanurzone w muzyce... Klasyk!" }
"garm0411" { TEXT "Ha! Grobowe psalmy... Klasyka." }
"garm0412" { TEXT "Ładny widok. Ciekawe, czy śmierć również by to doceniła." }
"garm0412" { TEXT "Ładny widok. Ciekawe, czy i śmierć by to doceniła." }
"garm0414" { TEXT "Brzmi, jakbym był się coraz bliżej." }
"garm0414" { TEXT "Jestem coraz bliżej." }
"garm0501" { TEXT "A więc to chłopcy Ramireza... Sądzę, że już czas skończyć z Panem Ramirezem raz na zawsze." }
"garm0501" { TEXT "A więc to chłopcy Ramireza... Chyba już czas skończyć z tym panem raz na zawsze." }
"garm0502" { TEXT "Może już czas się zwijać. Wolałbym, aby nie spostrzegł moich odwiedzin." }
"garm0502" { TEXT "Może już czas się zwijać? Wolałbym, aby nie spostrzegł moich odwiedzin." }
"garm0505" { TEXT "Cholera! Obawiam się, że zgubiłem ich trop." }
"garm0505" { TEXT "Cholera! Zgubiłem ich." }
"garm0506" { TEXT "To miało być we mnie." }
"garm0506" { TEXT "Ona miała trafić we mnie!" }
"garm0603" { TEXT "Informacja o Konstantynie! Niemalże tak dobra, jak złoto." }
"garm0603" { TEXT "Informacja o Konstantynie! Cenna niemalże jak złoto." }
"garm0604" { TEXT "Czas wziąć mój nowy miecz i opuścić to szalone miejsce." }
"garm0604" { TEXT "Czas wziąć nowy miecz i opuścić to szalone miejsce." }
"garm0605" { TEXT "Magiczne pułapki. Zgaduję, że na poważnie traktuje swoją prywatność." }
"garm0605" { TEXT "Magiczne pułapki. Zgaduję, że Konstantyn na poważnie traktuje swoją prywatność." }
"garm0701" { TEXT "Wygląda na to, że to miejsce zostało wybudowane przez moich dawnych pobratymców, Opiekunów. Ciekawe, co też oni tutaj skrywają..." }
"garm0701" { TEXT "Wygląda na to, że to miejsce zostało wybudowane przez moich dawnych znajomych, Opiekunów. Ciekawe, co też oni tutaj skrywają..." }
"garm0904" { TEXT "Czy zastałem kogoś... w domu?" }
"garm0904" { TEXT "Puk, puk. Czy zastałem kogoś... w domu?" }
"garm0905" { TEXT "Zastanawiające, czy Opiekunowie to widzieli." }
"garm0905" { TEXT "Czy Opiekunowie to widzieli?" }
"garm0907" { TEXT "W jaki sposób Opiekunowie utrzymywali to miejsce w tajemnicy?" }
"garm0907" { TEXT "W jaki sposób Opiekunowie utrzymują to miejsce w tajemnicy?" }
"garm1003" { TEXT "\"Jam jest Budowniczy Murów. Niechaj przetrwają moje mury od wiosny do lata, od jesieni do zimy, z roku na rok, przez wieki. Niechaj stoją moje mury, gdy rodziny pracują w pocie czoła, armie maszerują, a imperyja upadają. Jam jest Budowniczy Murów, zasię moje mury stać będą po wsze czasy jako tarcza przeciw złu. W teyże intencyi modły wznoszę, a stanie się wedle woli Mistrza Budowniczego.\"" }
"garm1003" { TEXT "\"Jam jest Budowniczy Murów. Niechaj przetrwają mury moje wiosną y latem, od jesieni aż po zimę, z roku na rok, przez wieki. Niechaj stoją mury moje, gdy rodziny pracują w pocie czoła, armie maszerują, a imperyja upadają. Jam jest Budowniczy Murów, zasię mury moje stać będą po wsze czasy jako tarcza przeciw złu. W teyże intencyi modły wznoszę, a stanie się wedle woli Mistrza Budowniczego.\"" }
"garm1110" { TEXT "O Mistrzu Budowniczy! Zanosimy prośby, eżbyś pobłogosławił naszego Brata, któren zmarł, służąc Twojemu imieniu. Odpuść mu grzechy popełnione w doczesnym życiu i spojrzyj z łaskawością na dzieła, któreć stworzył dla Twojej chwały. Pion i poziom, ogień i kuźnia, oczyść jego duszę i wypal w ogniu wszystko, co niezgodne z Twoim planem. Zabierz naszego Brata, eżby służył w Twym domu, gdzie odpocznie snem wieczystym." }
"garm1110" { TEXT "O Mistrzu Budowniczy! Zanoszę prośby, eżbyś pobłogosławił naszego Brata, któren zmarł, służąc Twojemu imieniu. Odpuść mu grzechy popełnione w doczesnym życiu i spojrzyj z łaskawością na dzieła, któreć stworzył dla Twojej chwały. Pion y poziom, płomień y kuźnia, oczyść jego duszę y wypal w ogniu wszystko, co niezgodne z Twoim planem. Zabierz naszego Brata, eżby służył w Twym domu, gdzie odpocznie snem wieczystym." }
"garm1302" { TEXT "Cholera! Wygląda na to, że Konstantyn dotarł tu przede mną." }
"garm1302" { TEXT "Cholera! Konstantyn dotarł tu przede mną." }
"garOT04" { TEXT "Oooo tak, przepadł." }
"garOT04" { TEXT "Oooo tak. On już przepadł." }