Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 mar 2020 20:50 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 cze 2009 14:34
Posty: 30
Lokalizacja: Wrocław
Hej Mixthor.Czy aby na pewno usunięcie linków z ostatnimi wersjami twoich paczek necro do Thief 2 i Thief 2X to dobre posunięcie? Może jednak rozważyłbyś do czasu kiedy będzie coś nowego przywrócenie linków z tymi paczkami? Paczki te były jednak dobrymi i wygodnymi rozwiązaniami by pograć w T2,czy nawet T2X i pomocne przy FM :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 mar 2020 21:11 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lis 2011 16:40
Posty: 930
Lokalizacja: The Keepers' Chapel (Zamurze)
Zgadzam się z przedmówcą, dzisiaj wstępnie się przygotowywałem pod ponowną instalacją Thiefów na kompa i ten brak MMP dostępnych do ściągnięcia też mnie boli, z tych samych powodów :cry:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2020 18:02 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4859
Lokalizacja: Gliwice
W Thiefie 2 na NecroAge nie mam napisów podczas rozmów.
W T1 wszystko pięknie działa, jest podział na kolory itp.
A w T2 nic.

Ktoś wie jak pomóc?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2020 19:46 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 cze 2009 14:34
Posty: 30
Lokalizacja: Wrocław
Nie jestem znawcą ,nie chcę wprowadzać w błąd i nie mam teraz Thiefa zainstalowanego,jednakże coś mi "świta". Bodaj w pliku "cam_ext.cfg",są takie linijki (nr: 441-444 ?) :

; enable and configure subtitles
enable_subtitles
subtitles_bg_color 0 0 0 0
movsubtitles_bg_color 0 0 0 0

Powinny chyba tak wyglądać by napisy były włączone,nie powinno być średnika przed "enable_subtitles". Nie wiem czy to w ogóle może ci w czymś pomóc,ale może warto zerknąć na przytoczone przeze mnie linijki :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2020 20:08 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4859
Lokalizacja: Gliwice
Nie ma takich poleceń w tym pliku, wiersze kończą się na ok. 400.
Dodałem je ręcznie na końcu ale nie złapało.
W ThiefGold też nie mam takiej pozycji w tym pliku.
Ale... znalazłem taki plik z taką treścią: Thief2\doc\subtitles.txt

Kod:
Subtitles
---------

Subtitles are supported for sound and movie files. To enable subtitles you only have to place
appropriate subtitle file(s) in the correct location and enable subtitles with the config var
"enable_subtitles". Subtitles should then appear for all sounds and movies that have subtitles
defined in the installed subtitle resource files.


Subtitle resource files
-----------------------

Subtitle files have a .SUB extension and are loaded from "subtitles\" sub-directories in all
resource (resname_base) and mod/FM paths. Language sub-directories should be used, so english
subtitle files should be located in "subtitles\english\", spanish in "subtitles\spanish\" and
so on. All *.SUB files from the relevant directories will be loaded.

For information about the .SUB file format see the "subtitle-sample.sub" file.


Subtitle config vars
--------------------

enable_subtitles
    Enable subtitles system. Disabled by default.

subtitles_hide_types
    '+'-separated list of subtitle types that should not be displayed.
    For example: subtitles_hide_types fx+bark+urgent

subtitles_show_descr
    Enable display of subtitle descriptions (for details see the "Descr" parameter in "subtitles-sample.sub"
).
    Disabled by default.

subtitles_show_volume
    Enable volume indicators on subtitles for positional/3D sounds, to help hearing impaired to roughly judge
    if a sound is near/loud or further away. Disabled by default. The volume indicator consists of a 3-segment
    vertical bar at the left edge of a subtitle, where 1 means the sound is far away (or faint for example when
    obstructed by a door), 2 means medium range, and 3 means nearby. The indicator is based on the distance the
    sound travels, not actual volume. Subtitles for sounds that aren't emitted from a position in the world won't
    have any volume indicator.

subtitles_color_<Type> <red> <green> <blue>
    Define subtitle color for a Type of subtitles. Types are "player", "convo", "bark", "urgent", "fx", "movie",
    "email". The color is specified as 3 values between 0 and 255 for R G B. The default is white (255 255 255).
    For example to set the color for "urgent" barks to red: subtitles_color_urgent 255 0 0

subtitles_bg_color <red> <green> <blue> <alpha>
    Color for text background, a color of 0 0 0 0 disables the bg. Alpha only works when "use_d3d_display" is
    enabled (and HW 2D isn't disabled), otherwise the alpha value is implicitly set to 255. The default is black.
    Note that "d3d_disp_2d_overlay_alpha" will also affect subtitles.

subtitles_bg_textwidth
    Enable the text background to be limited to the width of the text, instead of the entire width specified by
    "subtitles_dim".

subtitles_font_dir <dirname>
    Resource dir for optional custom font, for example "intrface\" (note the trailing backslash).

subtitles_font_name <fontname>
    Option custom font name, for example "textfont".

subtitles_max_count <count>
    Max number of subtitles that are displayed simultaneously on screen, the oldest gets pushed out first if count
    is exceeded. Default is 5. The value is ignored during movies/cutscenes, the max count during those is always 1.

subtitles_spacing <pixels>
    Extra vertical spacing/margin between subtitles in pixels. Default is 4.

subtitles_extra_time <time>
    Additional time (milliseconds) to keep displaying subtitles after they would normally end. Default is 3000.
    This is ignored during movies/cutscenes, extra time is always 0 during those.

subtitles_dim <left> <right> <bottom>
    Placement and size of subtitle display rectangle, specified as percentages of the screen. Default is 20 80 93.
    Subtitles are bottom aligned, so the first subtitle will start at <bottom> and go upward. How far upward
    depends on "subtitles_max_count" and how many lines of text each subtitle requires.

subtitles_vol_dist_limits <dist1> <dist2>
    Customize the distance limits for the volume indicator (see "subtitles_show_volume"). Default is 20 40.
    If the sound distance is shorter than 'dist1' then the volume indicator will be 3, if the distance is between
    'dist1' and 'dist2' the volume indicator will be 2, if it's 'dist2' or greater the volume indicator will be 1.

subtitles_max_dist_<Type> <dist>
    Define max distance for a subtitle type. Subtitles for positional/3D sounds that are farther away than this
    limit, will not be displayed. The default is unlimited distance (0). See "subtitles_show_volume" for some
    additional info on sound distance.
    For example to skip subtitles for the "bark" type that have a distance beyond 50: subtitles_max_dist_bark 50

subtitles_max_dist <dist>
    Define default max distance for subtitle types that don't have an explicit "subtitles_max_dist_<Type>" set.
    The default is unlimited distance (0).

A couple of the above config vars have separate counterparts for subtitles during movies/cutscenes. They work just
as above except that they are used instead of the above config vars during movie playback.

movsubtitles_bg_color

movsubtitles_bg_textwidth

movsubtitles_dim

Note that alpha value in "movsubtitles_bg_color
" currently has no effect.



Będę jeszcze kombinował.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2020 20:35 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 cze 2009 14:34
Posty: 30
Lokalizacja: Wrocław
Ja gdy zainstalowałem Thiefa 2,to po prostu wrzuciłem do niego paczkę necro,a potem zainstalowałem na to: T2Fix_1.27b .Nic specjalnie nie kombinowałem żeby mieć napisy.Przeciwnie,w opisany przeze mnie sposób wyłączałem sobie napisy,bo interesowały mnie fanmisje,a napisy wyświetlały się też (oczywiście "nie na temat") w FM gdy np.strażnicy coś marudzili.

PS:Oczywiście cały czas rozmawiamy o angielskich podpisach do Thief 2,bo nie widziałem polskich napisów do drugiej części.W przypadku Golda po prostu wrzucałem gotową paczkę od Mixthora,do której link tu jeszcze wisi,także tam włączaniem/wyłączaniem napisów się nie przejmowałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2020 20:47 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4859
Lokalizacja: Gliwice
Do jedynki też wrzuciłem tylko paczkę i napisy ruszyły z automatu.

To, że do T2 nie ma napisów w PL to jest jakiś wątek.
Mam wersję z Antologii więc może to się gryzie z NecroAge i wyświetlaniem napisów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2020 21:08 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 cze 2009 14:34
Posty: 30
Lokalizacja: Wrocław
Nie gryzie się.Też instalowałem Thiefa z antologii.Próbowałem zasugerować tylko,że być może skonfigurowane napisy do Thief 2,są elementem "T2Fix_1.27b". Nie wiem czy samo necro tak od razu rusza z napisami.Masz wrzucone do Thief 2 samo NecroAge ,czy tego "T2Fix" też instalowałeś?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2020 21:27 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4859
Lokalizacja: Gliwice
Tego już nie pamiętam.
Nie chcę już teraz przerywać kampanii, którą znów przechodzę więc innym razem sobie wszystko posprawdzam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2020 21:40 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 cze 2009 14:34
Posty: 30
Lokalizacja: Wrocław
Spoko.Na koniec dodam tylko,że na stronie poświęconej napisom do T2 jest sugestia ,by poza wrzuceniem folderu z napisami do gry,edytować też plik tekstowy "USER.CFG" i wrzucić do niego tekst linijek zamieszczony tam w białym okienku.

https://www.ttlg.com/Forums/showthread.php?t=148560


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2020 22:43 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4859
Lokalizacja: Gliwice
Maciek napisał(a):

DZIAŁA! Dziękuję :).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2020 07:54 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 cze 2009 14:34
Posty: 30
Lokalizacja: Wrocław
Dobrze wiedzieć :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Teraz jest 10 lip 2020 04:03


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron