Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 383 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 03 sty 2008 06:56 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3652
Zbór najlepszych modyfikacji i patchy:

Thief Gold - 16.05.2017
- TFix v1.24
- Thief Enhancement Pack 2.0 ALPHA Ostatnia aktualizacja 6.09.2015. Postęp prac.
- Thief Gold HD Mod v1.2
- Thief 2 Necro Age v2.3
- Gecko's HQ Water Mod Pack
- Thief Gold Cenega Patch
- TG Sound Effects Enhancement Pack v1.5 Różnice względem oryginalnej wersji: LINK
- TG - Spolszczenie z Antologii
- TG - Spolszczenie z Antologii, Filmy
- TG Subtitles v0.8 ENG
- TG GayleSaver's Custom Scripts
- Narrow Sewer Spiders
- Huge Sewer Spiders

Thief - Metal Age - 10.01.2016
- New Dark v1.22
- Thief 2 HD Mod v0.9.5
- Thief 2 Necro Age v2.3
- Tafferpatcher v2.1.6 BETA
- Thief Enhancement Pack 2 Wersja alpha, ostatnia aktualizacja 6.09.2015. Postęp prac.
- TMA Sound Effects Enhancement Pack v1.5
- Taffer: The Dark Project Mod - v0.1
- NTEX normal texture pack version 1.3 for Thief 2
- t2skies - Enhanced skies for Thief 2: The Metal Age
- Vurt's Realistic Water & Lava v1.0.4
- Vurt's Thief2 Graphics Overhaul v0.2
- Narrow Sewer Spiders
- Huge Sewer Spiders
- GayleSaver's Custom Scripts
- Telliamed's Custom Scripts
- Nameless Voice's Scripts

Thief 2X - Shadows of Metal Age - 10.01.2016
- T2X Blackjack
- T2X Fix v1d
- T2X PL v1.6
- Vurt's Realistic Water & Lava v1.0.4
- T2X: Shadows of the Necro Age v2.3
- T2X HD Texture Mod Pack v1.2

Thief - Deadly Shadows - 10.1.2016
- TDS Gold v1.0
- Sneaky Upgrade v1.1.5.2
- John P's TDS Texture Patch v1.0.3
- Minimalist 1.4.1


Ostatnio edytowano 16 maja 2017 12:55 przez Mixthoor, łącznie edytowano 36 razy
Update TG, 16.05.2017


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 sty 2008 14:18 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2003 22:05
Posty: 3170
Lokalizacja: Zwoleń
Brzmi zachęcająco ale link "Co i jak" nie działa, poprawisz? Na szczęście jest plik "readme".

Wszystko działa - archiwum wypakowujemy do katalogu Thiefa, odpalamy plik InstallEP.bat i... gotowe :)
Odpaliłem tak na chwilę Running Interference, zmiany nie są duże, na razie zauważyłem głównie bardziej szczegółowy loot.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 sty 2008 18:49 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2731
Zerknąłem sobie w obrazki i muszę powiedzieć, że robi wrażenie. Większość obiektów została stworzona od nowa z bardziej szczegółowymi szkieletami i teksturami, przedmioty wyglądają teraz bardzo realnie. Ciekawe jak to się ma do wydajności?

Edit: najszybciej pobierać z "South Quarter", załapuje od razu bez czekania na kolejki czy podawanie haseł.

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Ostatnio edytowano 03 sty 2008 18:58 przez Nivellen, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 sty 2008 18:51 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3652
Poprawione, na dodatek zauważyłem jeszcze jeden swój błąd : paczka poprawia obiekty a nie teksturki. Już zmieniłem pierwszy post.

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 sty 2008 21:53 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2511
Lokalizacja: Statua postępu
Nie rozumiem. To paczka obiektów dla Dromedowców, stworzona pod kątem nowych misji, czy mogę ją jakoś zainstalować, żeby poprawić wygląd misji oryginalnych?

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 sty 2008 23:04 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3652
Paczka przeznaczona dla każdego, poprawia wygląd obiektów już istniejących w T1/T2/TG.

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 sty 2008 00:31 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 gru 2007 19:52
Posty: 11
Lokalizacja: Legnica
Świetny pomysł! Część przedmiotów wygląda naprawdę dużo lepiej. Szkoda, że nie poprawiono wyglądu postaci tak jak to było zrobione w łacie do System Shocka 2. No chyba, że się mylę (a chciałbym :? ). Polecam notkę na thief-thecircle. Tam jest zestaw screenów przed i po użyciu łaty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 sty 2008 00:47 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3708
Na screenach te nowe modele wyglądają po prostu świetnie. Zwłaszcza w porównaniu ze starymi. Ciekawi mnie tylko jak będą sie komponować z pozostałymi - nieupgradeowanymi - obiektami i teksturami z gry? Tak czy inaczej kawał dobrej roboty! :)

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 sty 2008 21:59 
Ożywieniec

Dołączył(a): 24 wrz 2007 16:22
Posty: 87
Lokalizacja: Piła
zainstalowałem i... rewelacja!! :) Niesamowici są Ci ludzie..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2008 21:36 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3708
UWAGA!!
Zaratul napisał(a):
EDIT:Odkryłem że "The Thief Enhancement Pack"powoduje brak polskich fontów.

Ja niestety muszę potwierdzić :( W menu jest jeszcze OK, ale już w samej grze nie ma polskich literek. Trzeba będzie wybierać - delektować oczy pięknymi widokami czy umysł pysznym tłumaczeniem ;) No chyba, że ktoś coś z tym zrobi. O ile coś się da zrobić.

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2008 22:05 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1322
Lokalizacja: Trójmiasto
Czcionek polskich brak, potwierdzam, ale żadnych innych efektów, nie uważacie, że to bez sensu? Po co instalowałam? Mam T2 z Antologii.

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2008 14:41 
Ożywieniec

Dołączył(a): 24 wrz 2007 16:22
Posty: 87
Lokalizacja: Piła
a zainstalowałaś, tak jak napisano? bo nie wiem, czy chodzi Ci o to, że zainstalowałas, i nie dość, że nie masz polskich liter, to jeszcze nie widzisz żadnych zmian. Bo jeśli nie widzisz innych zmian to musiałaś coś przypadkiem pokręcić... Ja też mam Thiefa z antologii (choć nie tylko:) ), ale po instalacji przedmioty z "podmienionym" wyglądem mam już :) i wygląda to świetnie :) osobiście przedkładam ten ciekawy "upgrade" nad problem z brakiem polskich liter, ale to tylko moja własna opinia :) zresztą przyznam szczerze, że nawet nie zwróciłem specjalnie uwagi na jakieś rażące problemy z czytaniem, więc chyba nie jest tak źle ;) co najwyżej zamiast "gęś" będzie "ges" :) zauważyłem tylko, że w niektórych wyrazach z polskimi literkami, zjada te polskie i to już jest większy problem. Ale może ktoś sie z tym upora :)

[ Dodano: Wto 15 Sty, 2008 14:57 ]
jednak sprawdziłem teraz wszystko ładnie i .... mam polskie litery, wszystko działa w 100% :) nie wiem od czego to zależy... w każdym razie mam polskie litery, i podmienione tekstury ulepszonych wizualnie przedmiotów. Ale pamiętam, że sporadycznie zdarza się, że jakaś literka polska jest zjedzona.

Edit: jednak nie wszystko do końca jest dobrze :]. Faktycznie w niektórych zapiskach, polskie litery są pozamieniane na różne inne dziwne, ewentualnie część liter jest zjedzona. No niestety... taka cena za ciut lepszy wygląd ;) PS: mówię o Thief gold w tym momencie. Nie wiem dokładnie, jak to wygląda na T2, sprawdzę dopiero, jak będę przechodził kampanię dla drugiej części.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2008 16:33 
Arcykapłan

Dołączył(a): 21 paź 2006 18:15
Posty: 1305
Piękne obiekty...piękne!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2008 21:42 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1322
Lokalizacja: Trójmiasto
Sprawdziłam, nie we wszystkich misjach brak polskich liter, ale jednak, a zmian nie ma. Zainstalowałam jeszcze raz, tak, jak wyczytałam u Jacka w jednym z pierwszych postów na ten temat. Wyskoczył mi error. Dlaczego? Co robię źle?

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2008 22:26 
Ożywieniec

Dołączył(a): 24 wrz 2007 16:22
Posty: 87
Lokalizacja: Piła
nie mam pojęcia... może powiem w dwóch zdaniach jak ja to zrobiłem:

1. ściągnałem plik z jednego z podanych linków, następnie rozpakowałem jego zawartość RARem.
2. przekleiłem rozpakowane pliki do folderu z grą (tam gdzie plik exe), w trakcie operacji zadało mi chyba pytanie, czy chcę podmienić plik, potwierdziłem.
3. kliknąłem na setup expansion packa. zainstalowało sie w ułamku sekundy. wszedłem do gry, uruchomiłem, pomyszkowałem chwilkę, i od razu widziałem efekty.

sprawdź np jak wyglądają u Ciebie kupki z monet. jeśli wyglądają tak jak w pierwowzorze gry nadal to nie mam pojęcia o co chodzi... jaką masz wersje windowsa?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2008 23:03 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3652
Dodatek zawiera czcionki dla dwóch najczęściej używanych rodzajów papieru. Jeśli chcecie mieć i nowe obiekty i teksty po polsku to proponuje otworzyć plik ep.crf ( winrar-em, winzip-em czy innym dziadostwem) i zmienić nazwę katalogu Books na inną.

krystyn-a napisał(a):
Sprawdziłam, nie we wszystkich misjach brak polskich liter, ale jednak, a zmian nie ma. Zainstalowałam jeszcze raz, tak, jak wyczytałam u Jacka w jednym z pierwszych postów na ten temat. Wyskoczył mi error. Dlaczego? Co robię źle?


Wklej tutaj zawartość pliku Darkinst.cfg ( otworzysz go notatnikiem, wordpadem lub ... )

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2008 10:45 
Akolita

Dołączył(a): 14 sty 2008 22:49
Posty: 146
Rozumiem, że jeśli widzę okrągłe a nie ośmiokątne talerze czy misy, to dodatek zainstalował mi się poprawnie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2008 12:17 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1322
Lokalizacja: Trójmiasto
Garrett z Piły napisał(a):
... jaką masz wersje windowsa?

Jeszcze Milenium.

timon napisał(a):
Wklej tutaj zawartość pliku Darkinst.cfg ( otworzysz go notatnikiem, wordpadem lub ... )

A dokładniej?

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2008 15:41 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3652
Otwórz katalog gdzie masz thiefa odszukaj ten plik i zaznacz go. Teraz przytrzymaj shift +klik prawym przyciskiem ; wybierz "otwórz z" i z listy wybierz notatnik. Po otwarciu zaznacz wszystko ( ctrl+a ) i skopiuj ( ctrl+c ) Potem wklej to do postu. Inne rozwiązanie to załącz plik jako załącznik do postu :)

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2008 19:27 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2008 21:42
Posty: 768
Lokalizacja: Swarzędz
Ale lol :-D Zainstalowałem ponownie Enhancement Packa,nie działał mi.
Więc wszedłem do menu wyboru rozdzielczości,wyszedłem z niego bez zmieniania czegokolwiek,ekran mrugnął,załadowałem mojego sejwa i nie dosyć że enhancement pack mi działa to jeszcze mam polskie fonty. :-D
Jaja jak granaty. :-D

@krystyn-a

http://www.ttlg.com/forums/showthread.p ... t1596545:w tym topicu masz pokazane co zmienia enhancement pack.
Spróbuj też "zoptymalizować" grę przy pomocy dark loadera.
W readme enhancement packa jest napisane że trzeba to zrobić.

_________________
Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2008 19:37 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1322
Lokalizacja: Trójmiasto
Dzięki za rady, ale nic z tego. Ciągle mam error.
timon napisał(a):
Potem wklej to do postu

???
Jak zainstaluję na nowym kompie może nie będzie problemu.

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2008 20:46 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2008 21:42
Posty: 768
Lokalizacja: Swarzędz
krystyn-a napisał(a):
Dzięki za rady, ale nic z tego. Ciągle mam error.
timon napisał(a):
Potem wklej to do postu

???
Jak zainstaluję na nowym kompie może nie będzie problemu.


Timonowi chodziło o to że wklejasz(ctrl+v) te wszystkie ścieżki które są wypisane w pliku.
Chodzi o to:
install_path G:\Program Files\Kolekcja klasyki\Thief II - The Metal Age\
language english
resname_base .\EP+.\EP+.\EP+.\EP+.\EP+G:\Program Files\Kolekcja klasyki\Thief II - The Metal Age\res+E:\install\t2\
load_path G:\Program Files\Kolekcja klasyki\Thief II - The Metal Age\+E:\install\t2\
script_module_path G:\Program Files\Kolekcja klasyki\Thief II - The Metal Age\+E:\install\t2\
movie_path G:\Program Files\Kolekcja klasyki\Thief II - The Metal Age\movies+E:\install\t2\movies

I czy wyskakuje ci error przy włączaniu gry czy przy loadzie sejwa?

_________________
Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2008 07:12 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1322
Lokalizacja: Trójmiasto
Zaratul napisał(a):
I czy wyskakuje ci error przy włączaniu gry czy przy loadzie sejwa?

Przy próbie zainstalowania pliku.

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2008 09:18 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2008 21:42
Posty: 768
Lokalizacja: Swarzędz
krystyn-a napisał(a):
Zaratul napisał(a):
I czy wyskakuje ci error przy włączaniu gry czy przy loadzie sejwa?

Przy próbie zainstalowania pliku.


Może przy instalacji nie ma pliku EP.crf w katalogu Thiefa?
Bo mi czasami ten plik...znika.Nie mam pojęcia dlaczego.

_________________
Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2008 15:45 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1322
Lokalizacja: Trójmiasto
U mnie jest ten plik.
Kupuję nowy komp i zobaczę co jest.

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 383 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona

Teraz jest 23 sie 2017 16:41


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj: