Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Jak oceniasz misję?
Granie w tę misję jest bliskie doświadczeniu mistycznemu! Coś niesamowitego! 0%  0%  [ 0 ]
Misja dorównująca oryginalnym poziomom. Bardzo dobra! 0%  0%  [ 0 ]
Misja dosyć dobra, ale nie wszystkim może przypaść do gustu. 0%  0%  [ 0 ]
Misja przyzwoita, ale niczym nie zaskakuje. Przeciętniak. 0%  0%  [ 0 ]
Na bezrybiu ryba rak. Możecie w to zagrać, jeśli się naprawdę bardzo nudzicie. 0%  0%  [ 0 ]
Szkoda czasu na ściąganie takich śmieci. Trzymajcie się od tej misji z daleka! 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 0
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 lis 2015 22:05 
Egzekutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 maja 2012 14:34
Posty: 1606
Lokalizacja: Dno Piekieł
Tytuł: Heartcliff Islands
Typ: T2 (ND v1.23)
Autor: qolelis
Data wydania: 21.08.2015
Język: angielski

Opis:
Skontaktował się ze mną niejaki Lord Rumsworth. Jego rodzinny klejnot, zwany Jasnowidzem został skradziony, gdy jego lordowska mość był jeszcze niemowlęciem. Po latach poszukiwań udało mu się zawęzić jego lokalizację do archipelagu Heartcliff, zmienionego przez obecnego właściciela, Lorda Edwardsa w więzienie.

Archipelag jest bardzo dobrze strzeżony, można się tam przedostać jedynie w kajdanach. Dlatego też udam, że włamuję się do posiadłości mojego mocodawcy, dam się złapać i pozwolę sprawom toczyć się własnym torem. Słyszałem, że lord Edwards poza przetrzymywaniem więźniów prowadzi mały biznes na boku, sprzedając "tanią siłę roboczą" każdemu, kto jest gotów zapłacić odpowiednią cenę. Dlatego też mój pracodawca podstawi kogoś, aby pod pretekstem zakupu przybył na wyspę i dostarczył mi kilka niezbędnych rzeczy ukrytych w bochenku chleba.

Lord Rumsworth zaoferował, że zapłaci mi połowę z góry, resztę zaś po otrzymaniu klejnotu. Jedyny haczyk tkwi w tym, że muszę mu zaufać. Ponieważ jednak zadanie brzmi o wiele ciekawiej (i lukratywniej) od tych, które ostatnio wykonywałem, zgodziłem się.

Nie mam wątpliwości, że cały mój dobytek zostanie skonfiskowany, dlatego też nie fatygowałem się z przynoszeniem ekwipunku - jedynie kilka podstawowych rzeczy, aby nikt nie nabrał podejrzeń. No i kilka map dostarczonych przez pracodawcę, starannie ukrytych w cholewie buta.

Uwagi:
Rozległa, nie-linearna misja z dużą ilością wody, eksploracji, kilkoma zadaniami pobocznymi, garścią zagadek (głównie opcjonalnych, chyba że grasz na "ekspercie") i co najmniej czterema możliwymi zakończeniami. Może być dość trudna i frustrująca, zwłaszcza na najwyższym poziomie trudności.
Najlepiej grać na najnowszej wersji ND, przez FMSel i bez łatek poprawiających grafikę.

Do pobrania z:
http://www.mediafire.com/download/2tezv ... 821_v1.zip
http://www.taffersparadise.net/thief2mi ... 821_v1.zip

Wątek na forum TTLG
Walkthrough

_________________
Heroes are so annoying.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 sty 2016 23:47 
Skryba

Dołączył(a): 02 gru 2004 22:40
Posty: 317
Lokalizacja: WROCLAW
coś chyba poszanilem z instalacją skryptów.
New Darka mam najnowszego 1.23 to chyba najnowszy???
A czy mogby ktoś wrzocic tutaj poczebne skrypty żeby uruchomić ta misje ???
Bo chleb nie chce automatycznie zmienić się w pilnik.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 sty 2016 23:58 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2008 21:42
Posty: 833
Lokalizacja: Swarzędz
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=145671
W pierwszym poście masz linki do skryptów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 sty 2016 15:14 
Skryba

Dołączył(a): 02 gru 2004 22:40
Posty: 317
Lokalizacja: WROCLAW
te dwa pierwsze skrypty maja instalki. Mam problem z tym trzecim skryptem
nvscripts bo przekierowuje mnie na forum gdzie mam do wyboru 10 plikow do sciagniecia który jest tym wlasciwym ????


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 sty 2016 23:56 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2008 21:42
Posty: 833
Lokalizacja: Swarzędz
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=134166

Ja tu widzę trzy pliki i nietrudno jest chyba zgadnąć że potrzebujesz plików to Thiefa 2.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 sty 2016 01:43 
Skryba

Dołączył(a): 02 gru 2004 22:40
Posty: 317
Lokalizacja: WROCLAW
no dobra mam wszystkie trzy skrypty wgrałem je do gownego katalogu thiefa mam new darka 1.23 i krzystam z fmsela. A ten cholerny chlebek niechce się zmmienic w pilnik podobno ma to zrobić automatycznie po podniesieniu. Co ja zle robie ??? I czy jest nowsza wersja new darka niż 1.23 ???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 sty 2016 02:13 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2008 21:42
Posty: 833
Lokalizacja: Swarzędz
Masz w cam_ext.cfg linię phys_freq 60 ze średnikiem czy bez? Jeśli tak to spróbuj bez,zrestartuj misję i zobaczy czy teraz działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 lut 2016 20:02 
Skryba

Dołączył(a): 02 gru 2004 22:40
Posty: 317
Lokalizacja: WROCLAW
Ja cholery dostanę zrobiłem wszystko zgodnie z wskazowkami autora o kolegi który mi doradzal w tym temacie no i dalej chlebek niechce się zmienić w wytrych. Czy ktoś mi pomoze ????
napisze co zrobiłem:
zainstalowałem THIEFA z antologii
zainstalowałem NEWDARKA 1.23
zainstalowałem Scrypty Public scripts telliamed scripts i nv scripts
Zalaczylem FMSELA i uromilem misje no i mam ten problem czy mi czegos jeszcze brakuje.
Bardo chciałbym zagrac w ta misje ale nie mogę z powyższego problemu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lut 2016 22:22 
Arcykapłan

Dołączył(a): 10 paź 2003 21:15
Posty: 1420
Lokalizacja: Piła
Prometeusz, zainstaluj Taffer patcher 216, powinno zadziałać.
link:
https://drive.google.com/file/d/0B9po4J ... ef=2&pli=1


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lut 2016 20:55 
Skryba

Dołączył(a): 02 gru 2004 22:40
Posty: 317
Lokalizacja: WROCLAW
Ten link nie diala. Jest jakiś inny???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lut 2016 21:19 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2008 21:42
Posty: 833
Lokalizacja: Swarzędz
Spróbuj tego: https://drive.google.com/file/d/0B9po4J ... lMLXM/view

Edit:pamiętaj żeby w trakcie instalacji zaznaczyć też skrypty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2016 00:08 
Skryba

Dołączył(a): 02 gru 2004 22:40
Posty: 317
Lokalizacja: WROCLAW
Bardzo dziekuje wszystko już działa. I dzekuje za cierpliwość.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 maja 2016 17:28 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 paź 2009 14:01
Posty: 1409
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Linki nie działają, a rzecz wygląda dobrze. Ma ktoś zipa i chęć podzielenia się dobrocią? Z góry dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 maja 2016 13:03 
Egzekutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 maja 2012 14:34
Posty: 1606
Lokalizacja: Dno Piekieł
Hmmm, dziwne. Nie mogę znaleźć działającego linka na żadnej stronie. Póki co, łap:


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Heroes are so annoying.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Teraz jest 30 paź 2020 23:04


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron