Tytuł: Heartcliff Islands
Typ: T2 (ND v1.23)
Autor: qolelis
Data wydania: 21.08.2015
Język: angielski
Opis:Skontaktował się ze mną niejaki Lord Rumsworth. Jego rodzinny klejnot, zwany Jasnowidzem został skradziony, gdy jego lordowska mość był jeszcze niemowlęciem. Po latach poszukiwań udało mu się zawęzić jego lokalizację do archipelagu Heartcliff, zmienionego przez obecnego właściciela, Lorda Edwardsa w więzienie.
Archipelag jest bardzo dobrze strzeżony, można się tam przedostać jedynie w kajdanach. Dlatego też udam, że włamuję się do posiadłości mojego mocodawcy, dam się złapać i pozwolę sprawom toczyć się własnym torem. Słyszałem, że lord Edwards poza przetrzymywaniem więźniów prowadzi mały biznes na boku, sprzedając "tanią siłę roboczą" każdemu, kto jest gotów zapłacić odpowiednią cenę. Dlatego też mój pracodawca podstawi kogoś, aby pod pretekstem zakupu przybył na wyspę i dostarczył mi kilka niezbędnych rzeczy ukrytych w bochenku chleba.
Lord Rumsworth zaoferował, że zapłaci mi połowę z góry, resztę zaś po otrzymaniu klejnotu. Jedyny haczyk tkwi w tym, że muszę mu zaufać. Ponieważ jednak zadanie brzmi o wiele ciekawiej (i lukratywniej) od tych, które ostatnio wykonywałem, zgodziłem się.
Nie mam wątpliwości, że cały mój dobytek zostanie skonfiskowany, dlatego też nie fatygowałem się z przynoszeniem ekwipunku - jedynie kilka podstawowych rzeczy, aby nikt nie nabrał podejrzeń. No i kilka map dostarczonych przez pracodawcę, starannie ukrytych w cholewie buta.
Uwagi:Rozległa, nie-linearna misja z dużą ilością wody, eksploracji, kilkoma zadaniami pobocznymi, garścią zagadek (głównie opcjonalnych, chyba że grasz na "ekspercie") i co najmniej czterema możliwymi zakończeniami. Może być dość trudna i frustrująca, zwłaszcza na najwyższym poziomie trudności.
Najlepiej grać na najnowszej wersji ND, przez FMSel i bez łatek poprawiających grafikę.
Do pobrania z:http://www.mediafire.com/download/2tezv ... 821_v1.ziphttp://www.taffersparadise.net/thief2mi ... 821_v1.zipWątek na forum TTLGWalkthrough