Juliusz napisał(a):
Czy ktoś z Was już ich próbował?
A tak,grałem we wszystkie trzy.

Derelict Dock District
Bardzo dobrze wykonane nawiedzone\opuszczone miasto+statek.Ciekawe pomysły na misje(jak ten z ptakiem czy zagadką z sejfem na statku).Misja trzymała w napięciu i ani przez chwilę się nie nudziłem.Mój faworyt tego konkursu.
The Eye of the Gems: Shadow and Fog
Misja twórcy m.in Roofs of Gold.To właściwie...Amnesia w Thiefie.Widać to w zapożyczonych modelach\teksturach fanmisji jak i też dźwiękach i ogólnej budowie mapy.Byłem bardzo zadowolony z tej FMki,nie nużyła a scare factor jest naprawdę duży,kilka razy bardzo się przestraszyłem.Mogę się jedynie doczepić do bardzo "klockowatej" struktury poziomow(wszystko jest tutaj tak od linijki)i szukania poukrywanych z dupy mikroskopijnych wajch ala Rocksburg.Moje drugie miejsce w konkursie.
Bertrand's Forgotten Tomb
Misja dromedowego nowicjusza używająca podstawowych Thiefowych tekstur....co widać bo jest bardzo prosta graficznie,autor zaleca użycia texture packa.FMka ma bardzo ciekawy system podpowiedzi które jednak absolutnie nie można dostać za darmo.

Nigdy się jeszcze w misjach z tak fajnie wykonanym systemem hintów się nie zetknąłem.Mimo tego odbiłem się od tej misji z powodu naprawdę wyśrubowanego poziomu trudności zagadek(mimo podpowiedzi) i jednej cholernie wnerwiającej klatki schodowej po której musisz latać jak po...kićkany.A jako że backtrackingu sporo to te schody będziesz często widział.
Pomimo tego że misja mi się nie spodobała za bardzo to twierdzę że autor ma potencjał i chętnie zobaczę jego następne fanmisje.