Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 343 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 08 kwi 2005 17:25 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Postanowiłem uprościć życie graczom, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z Thievery. Teraz już nie trzeba wszystkiego ściągać i instalować w ustalonej kolejności. Wystarczy od razu ściągnąć całą grę ze wszystkimi plikami, które są wymagane do gry na serwerach.

Plik z archiwum waży 683MB, więc żeby nie było żadnych nieprzyjemnych niespodzianek zalecam użycie programu umożliwiającego wznawianie przerwanych połączeń.
Ja używam programu Internet Download Manager, który jest do ściągnięcia ze strony: http://www.internetdownloadmanager.com/download.html

ThieveryUT 1.6
:arrow: Link 1
:arrow: Link 2 (zapasowy/dodatkowy link)
:arrow: Link 3 (zapasowy/dodatkowy link)

Umieściłem ten sam plik (tut.zip) na dwóch serwerach, ponieważ mają one limit transferu, który łącznie wynosi 10GB na miesiąc, więc jeśli pierwszy link nie będzie działał to skorzystajcie z drugiego.

Do rozpakowania tych plików zalecam użyć programu :arrow: WinRAR.

Po wypakowaniu archiwum pojawi się katalog UnrealTournament o wielkości 1,46 GB a w nim wszystkie potrzebne pliki do gry w Thievery.

Grę będziecie mogli uruchomić za pomocą pliku Thievery.exe który znajduje się w podfolderze System.

Dodatkowo możecie stworzyć sobie skróty:
- do zmieniania sterownika ekranowego gry: "ścieżka dostępu \Thievery.exe -changevideo"
- do uruchomiania edytora UnrealThieveryED: "ścieżka dostępu \UnrealEd.exe INI=ThAux.ini"

Jeśli brakuje wam jakiejś mapy to znajdziecie ją na jednym z serwerów podanych poniżej:
:arrow: http://www.thievery-customs.com/
:arrow: http://www.teamorj.net/d_tutmaps.shtml/
:arrow: http://www.endarkend.net/downloads/maps/
:arrow: http://www.thecrackaz.com/downloads/contrib/files/

Zasady gry:
Cytuj:
1. Nie używaj żadnych kodów ani błędów gry!

2. Ten, kto najpierw gra złodziejem w następnej rundzie powinien przyłączyć się do drużyny strażników i na odwrót!

3. Złodziej to nie morderca, więc staraj się nie zabijać!

4. Jeśli jesteś nowym graczem to w ogóle nie kupuj dodatkowych strzał ani miecza! Staraj się unikać bezpośrednich konfrontacji z przeciwnikiem i będąc złodziejem nie używaj pałki do ogłuszania, ponieważ do tego trzeba nabrać w prawy! Nie graj na mapach, których nie znasz! Jeśli chcesz się czegoś nauczyć to najpierw obserwuj innych graczy a potem próbuj przejść mapę w podobny sposób.

5. Nigdy nie popełniaj samobójstwa, staraj się wybrnąć z każdej opresji i utrzymuj się przy życiu!

6. Gdy jesteś strażnikiem nigdy nie zbliżaj się do miejsc, w których startują złodzieje a w szczególności na samym początku rundy.

7. Gdy stajesz się obserwatorem gry to nie komunikuj się z grającymi graczami a jeśli chcesz napisać coś do innego obserwatora to użyj polecenia 'teamsay' lub naciśnij klawisz 'Y'!

8. Będąc obserwatorem w żaden sposób nie pomagaj ani nie przeszkadzaj pozostałym graczom!

9. Miej szacunek dla innych, nie zaśmiecaj pisząc niepotrzebne wiadomości, nie pisz tej samej wiadomości dwa i więcej razy pod rząd!

10. Nie podszywaj się pod kogoś, kim nie jesteś zawsze używaj tego samego nicka!

11. Jeśli chcesz zmienić coś w ustawieniach swojej gry w plikach tekstowych ini to najpierw zapytaj się na forum czy jest to dozwolone!

12. Nie denerwuj się, jeśli coś ci nie wychodzi - pamiętaj, że to tylko gra a grasz po to by się dobrze bawić!

13. Staraj się używać jak najmniej (najlepiej wcale) języka polskiego, ponieważ serwery publiczne Thievery są angielskojęzyczne!

14. Nie nadużywaj tauntów (głosów, które możesz wydawać w grze), ponieważ jest to denerwujące i zagłusza inne dźwięki (np. odgłosy kroków)!

15. Zawsze na początku zaraz po załadowaniu się każdej mapy zanim wybierzesz drużynę najpierw zapytaj się pozostałych czy są gotowi do gry!

16. Jeśli wchodzisz do gry, która już się rozpoczęła to zawsze zanim zdecydujesz się wybrać drużynę zapytaj się pozostałych graczy czy w ogóle możesz się przyłączyć i do jakiej drużyny!

17. Nie używaj przekleństw w żadnym języku!


Życzę wam miłej zabawy i wielu przyjemnie spędzonych wieczorów przy grze w Thievery!

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Ostatnio edytowano 25 lip 2008 11:38 przez Bandit, łącznie edytowano 48 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 kwi 2005 21:21 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lut 2003 13:44
Posty: 1023
Lokalizacja: Zyc zostalo: 2
Jestem za ! Loot drop proponuje 100 %, bedzie ciezko ale bardziej zabawnie. Na razie uczelnia, praca, alkohol zabijaja moj czas, ale jak tylko bede mogl to sie pojawie.

_________________
There are people who reshape the world by force or argument,
but the cat just lies there, dozing; and the world quietly reshapes
itself to suit his comfort and convenience.
- Allen and Ivy Dodd


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 kwi 2005 10:01 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 mar 2005 00:05
Posty: 278
Lokalizacja: mam to ukraść ?
Również jestem za Loot drop 100 %, a szczególnie za ustawieniami dotyczącymi ogłuszonych strażników. Wreszcie ogłuszanie AI zyskuje sens :-D Tylko żeby jeszcze serwer nie wywalał przy więcej niż 4 graczach :?
Proponuje takie rozwiązanie tego problemu - hasło które można rozesłać przed graniem wtedy nikt obcy się nie dołączy i nie zrobi kicka reszcie (jak to niestety bywa), a w czwórkę gra się spoko :ok

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 kwi 2005 15:01 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Może uświadomię was. :-) Ja serwera na pewno nie będę stawiał, bo to ma być serwer do gry a nie lagów. Serwer, który będzie stawiany najprawdopodobniej w ogóle nie będzie widoczny w przeglądarce, a skoda... :( Mogłoby to przyczynić się do wzrostu liczby graczy. Najważnejsze jest to żeby na serwerze mogło grać przynajmniej 8 osób równocześnie, bo w 3 gra nie ma sensu. Przy trzech graczach można, co najwyżej zrobić duel'a albo ThiefMatch'a.
Sprawa serwera zostanie rozwiązana najprawdopodobniej dzisiaj, ale czy z powodzeniem to się okażę. Jak na razie muszę u siebie przetestować parę rzeczy i potrzebuję do tego jednego gracza. Ma ktoś dzisiaj czas? Tak z pół godzinki by to zajęło. ;)

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Ostatnio edytowano 19 mar 2006 18:33 przez Bandit, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 kwi 2005 12:38 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 mar 2005 00:05
Posty: 278
Lokalizacja: mam to ukraść ?
Skoro ma powstać polski serwer Thievery, to proponuje by wszyscy Polacy którzy grają w TUT -ki 8-) do nicka dołączyli [PL]. Kiedyś myślałem że jestem jedynym Polakiem na Thievery dopóki nie zagadałem z Banditem[PL] :-D. Może są inni zagubieni w sieci.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2005 23:33 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Przetestowaliśmy przed chwilą serwer Pabla. Na początku troszeczkę lagowało przez jakąś minutę a potem się uspokoiło. Jak dla mnie może być. :ok Teraz trzeba tylko ustalić, kiedy Pablo będzie miał czas... :(

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 kwi 2005 09:52 
Akolita
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 wrz 2003 20:35
Posty: 140
Jak już coś ustalicie, to napiszcie kiedy będziecie grać i czy będziecie grać regularnie o tych porach co tydzień/codziennie. A Pablo niech zostawia serwer online, to będzie można zawsze na niego się wbić, no i IP będzie to samo :) (podejrzewam, że Pablo nie ma stałego IP jak większość z nas).

_________________
Grove Street 4 life!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 kwi 2005 10:24 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2002 10:06
Posty: 1398
Lokalizacja: Kraków
Piszcie propozycje kiedy byście chceili grać, ja potem zobaczę jak się wyrobię z czasem. IP mam stałe.

_________________
Pablo


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 kwi 2005 10:51 
Akolita
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 wrz 2003 20:35
Posty: 140
Dla mnie poniedziałek odpada. We wtorek od 20:30 mniej więcej. Reszta tygodnia - powiedzmy od 19:00. W weekend ewentualnie wcześniej.

_________________
Grove Street 4 life!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 kwi 2005 13:06 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Jak wam pasuje to i mi też ;) To, co gramy dzisiaj? Na przykład o 21:00 :-D

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Ostatnio edytowano 19 mar 2006 18:33 przez Bandit, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 kwi 2005 15:05 
Egzekutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2005 22:31
Posty: 1871
Ja tam mam nienormowany czas "pracy" :))

Ale zwykle to wieczorami, powiedzmy ok. 19 i tak az do 23.00 :)

W weekendy róznie bywa, najlepiej bedzie sie zgadac tu albo na gg, jak ktoś będzie chciał grać to sam się zakręci i znajdzie tych co też chcą ;) Szukajcie a znajdziecie! :-)

Aha, to wszystko - nie tyczy sie okresu sesji ofkors :( choć zapewne dla relaksu od czasu do czasu pogra się mimo wszystko :twisted:

Do zobaczenia w grze!

_________________
"And then there's THIS asshole..."
Zobacz, w co jeszcze gram:
•••Mój profil na Steamie!•••


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 kwi 2005 16:23 
Akolita
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 wrz 2003 20:35
Posty: 140
Pablo, gdybyś mógł to postaw serwer dedykowany czy zwykły i zostaw kompa włączonego, żebyśmy mogli w razie czego zagrać na swojskim serwie. Wczoraj z Banditem i Azaqi poszliśmy w końcu na Brodysa, ale tam nie grało mi się zbyt dobrze wśród złodziei co biegają z mieczem :|.

_________________
Grove Street 4 life!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 kwi 2005 16:31 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Sytuacja wygląda następująco. Pablo postawi serwer w sobotę. Co my musimy zrobić? Zebrać się w jak największym gronie o ustalonej godzinie. To jak, o której gramy? Ja mam całą sobotę wolną mogę grać nawet o 3 nad ranem. :twisted: Pablo mówił, że postawi dedykowany serwer nawet, jeśli go nie będzie w domu na określony czas, ale jeśli by jakimś dziwnym przypadkiem było inaczej to spotkamy się na WOLNYM od innych graczy Brodys’ie. Najlepiej, jeśli będzie to Brodys Challenge, bo tam jest wyłączone "CanFrobWakeUp". :ok

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 kwi 2005 10:47 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 mar 2005 00:05
Posty: 278
Lokalizacja: mam to ukraść ?
W sobotę mogę grać, ale dopiero wieczorem, no chyba że się skuszę na 3 rano :-) pograć z Banditem. Co do grania na Brodys’ach to mam wątpliwości po wczorajszym "graniu" jak 2 x serwery padły i przedwczorajszym jak był tłok i chamstwo się szerzyło - bo zaczęli wrzucać na tych co przyszli :zlosc3: więc na razie mam mieszane uczucia do tych serwerów :?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2005 19:26 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 maja 2005 13:05
Posty: 1003
Lokalizacja: Piła
Odpowiem na pytanie w temacie... Jak odpalic to juz bandit wyjasnil... ale jak grac to moim zdaniem kazdy powinien miec swoj wlasny styl... :ok

_________________
Brudna robota, ale czysty zysk!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lip 2005 10:47 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2005 09:35
Posty: 86
Lokalizacja: Wrocław
A czy na demie UT pójdzie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lip 2005 12:45 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 gru 2003 08:52
Posty: 4767
Lokalizacja: Poznań
na 95% [spoil]NIE[/spoil] - prawdopodobnie może się nie chceć wogóle zainstalować a nawet jak ci się uda to będzie ci brakować tekstur do niektórych map

_________________
ObrazekObrazek
"No one reads books these days"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lip 2005 12:47 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2005 09:35
Posty: 86
Lokalizacja: Wrocław
No właśnie bo pełne wersji nie mam mam tylko demo...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2005 12:48 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4833
Lokalizacja: Gliwice
Bandit napisał(a):
Wysłany: Czw 19 05 2005 19:01:51
Macie tu mappaczek mojej produkcji z najmniejszymi mapkami, na których będziemy grać, gdy będzie nas mało na serwerze.

macie TU to znaczy GDZIE? :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2005 14:29 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Hehehe, dlatego jest zakryte, bo mi konto usunęli. Miałem napisać, że będzie można zassać z mojego ftp, ale ja ostatnio więcej gram, więc nie jest to możliwe poza tym mam zrobić większy mappack a na razie mappacki można ssać z Customs-Center powered by Brody. :wink:

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2005 15:34 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2005 15:31
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Ej a co mam zrobić, jak mam wersję UT, która działa bez instalacji i nie chce mi się spatchować??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2005 16:01 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 gru 2003 08:52
Posty: 4767
Lokalizacja: Poznań
przeinstaluj - MUSI się dać spatchować.... chyba, że używasz złego patcha :-) w razie czego spróbuj wersji NOCD - dla osób z "uszkodzonym napędem" :lol:

_________________
ObrazekObrazek
"No one reads books these days"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2005 16:40 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2005 15:31
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
No właśnie o to chodzi, że na płycie mam zip, który sobie rozpakowuję na dysku i mogę od razu grać, nie mam żadnego pliku instalacyjnego, a patch domaga się płyty na której znajduje się plik botpack.u, a tego z zipa nie chce odczytać. Może mam nagrać płytę z rozpakowaną wersją??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2005 19:24 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 gru 2003 08:52
Posty: 4767
Lokalizacja: Poznań
a masz ten plik w zwykłym unrealu T? bo jeśli tak to zrób sobie odpowiedniego virtuala niemal tylko z tym plikiem i może pomoże :?

_________________
ObrazekObrazek
"No one reads books these days"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2005 19:38 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
już po sprawie 8-)

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 343 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona

Teraz jest 16 sie 2017 14:21


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron