Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 gru 2007 09:47 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007 11:12
Posty: 19
Kiedyś grałem w Thievery i bardzo mi się podobało, ale.... Zniechęciły mnie dwie sprawy.
Po pierwsze nie wiem dlaczego ale miałem wrażenie, ze inni gracze, zwłaszcza złodzieje biegają szybciej niż moja postać. Może to kwestia jakiś ustawień albo techniki, nie wiem.
Po drugie (i to było najbardziej zniechęcające) miałem cały czas wrażenie, że doswiadczeni gracze mają niezły ubaw szybko wykonując misje i nokautując przeciwników, podczas gdy inni nawet nie mają czasu potrenować i zaczaić sie, zaplanować akcję itp. Przyznaję, z całym szacunkiem dla starych wyjadaczy w Thievery, że jest to mało budujące z punktu widzenia "leszczy" takich jak ja. Może niektórzy nie dysponują aż taką ilością wolnego czasu by nauczyć się każdej mapy na pamięć i przechodzić ją jak automat. Zresztą nie w tym rzecz przecież.

Mój apel do doświadczonych graczy jest taki, żeby podzielili się swoją wiedzą i doświadczeniem z innymi na jakichś treningach czy coś w tym stylu. Ja i inni "zieloni" wtedy bardzo chętnie wrócimy do Thievery ku chwale naszego wspólnego hobby. Hmm... bla bla bla. sorki za przydługi post. ... Co wy na to? :P

_________________
Silence visits me again...welcome Friend.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2007 09:54 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007 11:12
Posty: 19
Czy to oznacza, że nie muszę mieć zainstalowanego oryginalnego Unreala żeby zagrać w Thievery? Pytam bo akurat nie dysponuję tym starociem.

_________________
Silence visits me again...welcome Friend.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2007 13:22 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Jeśli ściągniesz to, co jest na początku tego tematu to odpowiedź brzmi - tak.

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2007 13:38 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 gru 2003 08:52
Posty: 4767
Lokalizacja: Poznań
Wredny Nizioł napisał(a):
Po pierwsze nie wiem dlaczego ale miałem wrażenie, ze inni gracze, zwłaszcza złodzieje biegają szybciej niż moja postać.

chęściowo chyba w grę wchodzi bunnyhopping, a częściowo coś o czym mi dopiero kolega grający w Quake'a powiedział: bieganie lekkimi ukosami - przez chwilę jak się zaczyna biec na ukos to się biegnie nieco szybciej. A czy w UT to działa to nie wiem.

_________________
ObrazekObrazek
"No one reads books these days"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2007 14:00 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 sty 2005 16:07
Posty: 736
Co do biegania- może biegałeś z wyciągniętym łukiem, albo mieczem- to także ma wpływ na szybkość poruszania się.
A co do czasu rozgrywki- z tym bywa różnie- raz jest tak, że po kilku chwilach jest koniec mapy, a innym razem okazuje się, że zostajesz jedynym żywym graczem w drużynie :))
Mapy- no cóż- żeby je znać, trzeba na nich grać. Tego nie ominiesz. Do nauki mam najlepiej używać single'a- jest łatwiej i można się skupić na celach i zapamiętaniu lokacji.

_________________
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem.
http://oskardev.blogspot.com/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2007 14:10 
Arcykapłan

Dołączył(a): 21 paź 2006 18:15
Posty: 1305
_OskaR napisał(a):
Mapy- no cóż- żeby je znać, trzeba na nich grać. Tego nie ominiesz. Do nauki mam najlepiej używać single'a- jest łatwiej i można się skupić na celach i zapamiętaniu lokacji.

Jak to nie ? Ja nei zawsze błem El Archerem przetem miałem inny nick zerową wiedze o mapach i zwiedzałem zamiast grać xD


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2007 14:16 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007 11:12
Posty: 19
Dzięki za informację. Spróbuję jeszcze raz Thievery. Tym razem podejdę do tego bardziej na luzie i przeznaczę trochę czasu na trening w singlu.

_________________
Silence visits me again...welcome Friend.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2007 15:01 
Egzekutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2005 22:31
Posty: 1871
Wredny Nizioł napisał(a):
właszcza złodzieje biegają szybciej niż moja postać.
a jak inaczej mają biegać złodzieje odziani w skórzane ubranko w porównaniu do zakutego w zbroje strażnika ;)? Straż ma na t do dyspozycji wszelką broń paraliżującą i nie tylko, jeśli chudy złodziej tak manewruje ciałem, że trudno go złapać, warto go osaczyć z drugim strażnikiem, na tym to polega :). Nawet jak się zna mapy i pewnie jest duże prawdopodobieństwo, że schemat gry się powtórzy prędzej czy później, nigdy nie jest się pewnym, czy jakieś czynniki nie wpłyną jednak na wydarzenia w grze - to cały urok Thievery, nawet dla starych graczy. A ich uwagami nie ma się co przejmować, należy tylko słuchać mądrych rad i uczyć się oraz trenować - bez tego żaden "newb" nie zmieni swojego statusu.

_________________
"And then there's THIS asshole..."
Zobacz, w co jeszcze gram:
•••Mój profil na Steamie!•••


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 gru 2007 09:57 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007 11:12
Posty: 19
Tak tak to wszystko prawda. Ale to nioe zmienia faktu że najlepiej sie gra z ludźmi startującymi z jednego poziomu doświadczenia. I z tą wynika moje kolejne pytanie:
Jak założyć własny serwer do gry w Thievery i ile ewentualnie to kosztuje?

_________________
Silence visits me again...welcome Friend.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 gru 2007 12:04 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Wredny Nizioł napisał(a):
Jak założyć własny serwer do gry w Thievery i ile ewentualnie to kosztuje?

Szkoda, że nie sprecyzowałeś swojego pytania, bo teraz mógłbym zacząć pisać o tym, z jakich podzespołów powinien składać się serwer i ile ogólnie kosztowałoby złożenie takiego komputera, potem opisałbym ceny łącz, na których można uruchomić jakiś sensowny serwer, ale chyba nie o to ci chodziło, prawda?

Ogólnie rzecz ujmując, jeśli ktoś chce mieć własny serwer to musi go sobie sam uruchomić, ponieważ płatne serwery działają tylko na Linuxach a TUT bez emulatora nie pójdzie natomiast sam emulator dodatkowo zbyt mocno obciąża serwer, więc nikt nie postawi serwera przy ich pomocy, poza tym jest to dodatkowe utrudnienie a i tak nie ma się gwarancji, że wszystko będzie śmigało jak należy, bo w końcu to tylko emulator...

Właściwe to już przerabialiśmy ten temat: link

Jeśli ktoś chciałby uruchomić serwer na własnym komputerze to musiałby mieć łącze z minimum 512 kbit/s uploadu nie wspominając o innych wymaganiach jak np. publiczne IP itd.

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 gru 2007 12:11 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2007 11:12
Posty: 19
rozumiem, czyli pomysł diabli wzięli (tzn. nie diabeł tylko woodsie lord). Dziękuję za informację. widzę że jestem skazany na dostawanie tęgiego łupnia przez rok albo dłużej żeby potem zacząć się bawić :-D

[ Dodano: Pią 14 Gru, 2007 11:45 ]
A tak przy okazji: nie uważacie że sama koncepcja stałych map do Thievery jest bez sensu? Wszyscy złodzieje dokładnie wiedzą gdzie co leży i jak tam dojść. Chyba prydałoby się coś losowego, mniej pewnego (chociaż przedmioty mogłyby być losowo rozrzucane). Zło9dzieje powinni mieć tylko jakiś strzęp informacji, jakiś cynk, zarys mapy, tak jak w serii Thief. Mam nadzieję że twórcy kolejnego moda do gry sieciowej wezmą to pod uwagę bo inaczej jest to zabawa w ganianego a nie skradanka- takie jest moje zdanie. To raczej bandycki napad a nie art of theft. Poczekamy - zobaczymy co wymodzą.

_________________
Silence visits me again...welcome Friend.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sty 2008 13:36 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 448
Lokalizacja: południe
skopiowalam wszysio,sumy kontrolne OK ale sie nie chcą rozpakować :(
zepsułam coś??

_________________
'Możesz poklikać pięć razy naraz'
-Medyk! Czy ja umrę?
-Niewykluczone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sty 2008 13:40 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 sty 2005 16:07
Posty: 736
A rozpoczynasz rozpakowywanie od właściwego pliku?

_________________
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem.
http://oskardev.blogspot.com/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sty 2008 13:47 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 448
Lokalizacja: południe
no od pierwszego .sumy są OK a WinRAR mi komunikat wyświetla że pliki są uszkodzone :?
i kilka ma rozszerzenie nie archiwum tylko R40


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sty 2008 13:54 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2532
Lokalizacja: Statua postępu
Dokładnie wczoraj wieczorem pobrałem pliki, rozpakowałem i jeszcze zdążyłem pograć. :D Tak, że pliki są na pewno dobre.

NiRa napisał(a):
no od pierwszego

"Pierwszego", czyli od pliku z rozszerzeniem .rar czy .r01 ?

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sty 2008 14:01 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 448
Lokalizacja: południe
połowa plikow na rozszerzenie Archiwum WinRARAa a druga polowa ma R-costam od r01

_________________
'Możesz poklikać pięć razy naraz'
-Medyk! Czy ja umrę?
-Niewykluczone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sty 2008 14:03 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2532
Lokalizacja: Statua postępu
NiRa napisał(a):
połowa plikow na rozszerzenie Archiwum WinRARAa a druga polowa ma R-costam od r01

Dokładnie tak. Ale zaczynasz rozpakowywanie od pliku .rar i się wypakowuje wszystko bez problemów.
A może masz jakąś starą wersję Winrara i nie daje on rady?

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sty 2008 17:23 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 448
Lokalizacja: południe
eh..ale przypał .ten idiota(czyt.mój komp) ten ,,pierwszy plik" zapisał na samym końcu!
w chwili obecnej wszystko dziala(wypakowuje sie)

[ Dodano: Sob 26 Sty, 2008 17:31 ]
http://images31.fotosik.pl/121/581277d5f8870120med.gif
wycieszam się że dziala :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lut 2008 21:20 
Ożywieniec

Dołączył(a): 30 sie 2006 13:51
Posty: 114
Lokalizacja: Poznań
Ja też ściągam ;) z czwarty raz :-D
Szkoda, że nie ma po prostu pliku exe i koniec ;)

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 maja 2008 06:35 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 paź 2007 14:56
Posty: 347
Lokalizacja: Już niedługo Poznań :)
Grunt to nie dać buta za pierwszym razem ;) Nawet mi wyszło ogłuszenie :bj: . Tylko zdziwiłem się ostro, gdy rzuciłęm strażnika w cień, odszedłem kawałek, a ten zniknął. To było cudowne.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 cze 2008 08:50 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 maja 2007 19:32
Posty: 3
Mam UT, i ściagnąłem Thievery, i co z tym dalej zrobić? Gdzie to wypakować?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 cze 2008 09:51 
Egzekutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2005 22:31
Posty: 1871
Pewnie nie zaglądałeś na początek tego tematu ;)
:arrow: viewtopic.php?t=2307

W razie co, jest tu co poczytać jeszcze :arrow: viewtopic.php?t=2989

_________________
"And then there's THIS asshole..."
Zobacz, w co jeszcze gram:
•••Mój profil na Steamie!•••


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 cze 2008 12:28 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
UT musi być załatany do wersji 4.36, potem instalujesz TUT 1.6 podając główny katalog UT za miejsce gdzie ma się zainstalować TUT i na koniec przydałoby się jeszcze dorzucić map-packi.
:arrow: http://www.thievery-customs.com/downloa ... fileid=236
:arrow: http://www.thievery-customs.com/downloa ... fileid=243

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lip 2008 16:00 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Zaktualizowałem pierwszy post, link znajduje się w moim w podpisie.

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lip 2008 20:54 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lis 2006 11:13
Posty: 1387
Lokalizacja: Kraków
Whoah :-D Twój upload? ;) Teraz jest wygodniej dla nowo przybyłych :)

_________________
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona

Teraz jest 19 gru 2018 15:46


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron