Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sprzet...
PostNapisane: 16 wrz 2005 20:10 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 maja 2005 13:05
Posty: 1003
Lokalizacja: Piła
Wiem... na ten temat jest wiele dzialow ale dobrze by bylo gdyby jeden zostal ukryty i byl tylko miedzy nami... a wiec... celem tego dzialu jest omowienie eq bo doszedlem do wniosku ze na niektorych mapach beda bardziej przydatne inne... na przyklad... jezeli ktos ma odwracac uwage to nie bedzie bral niewiadomo czego... tylko na przyklad 3 flashe... co wy na to ? wiem ze bandit sie na to nie zgodzi ;) ja w sumie tez na 100% sie nie zgadzam... ale dobrze by bylo to obgadac :)

_________________
Brudna robota, ale czysty zysk!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 16 wrz 2005 21:51 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 gru 2003 08:52
Posty: 4767
Lokalizacja: Poznań
Agnar napisał(a):
to nie bedzie bral niewiadomo czego... tylko na przyklad 3 flashe...

ja zawsze tak robie ... i potem macie takie oczy: :shock: :wink:
ale dobre jest to albo jak na AI albo do irytowania :-)

_________________
ObrazekObrazek
"No one reads books these days"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 17 wrz 2005 22:15 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 maja 2005 13:05
Posty: 1003
Lokalizacja: Piła
Czesciowo musze ci przynac racje ;) flash to dobra bron... tylko trzeba umiec jej uzywac ;) ja na przyklad mam z lockpickami 2 flashe... a bez mam 3... wiadomo ze jeden invisible zawsze sie przyda powiedzmy "do ucieczki" no i minimalnie musi byc jeden crack... bo co bedzie jak guard cie dorwie w wetylacji ? jezeli rzucisz mu flasha przed oczy to on dalej bedzie prosto strzelal... a jezeli uzyjesz invisible to nic ci to nie da... wiec przynajmiej jeden crack jest niezbedny... Zas 2 cracki to w moim przypadku nie wypal ;) wiadomo.. przydadza sie... ale zadko uzywam 2... wiec biore healinga... no i jeszcze zmienilem jedna rzecz... zamiast 2 catfalli i moss arrow mam 3 catfalle... pytacie dlaczego ? poniewaz polapke mozna latwo przeskoczyc.. tylko trzeba to umiec... pozatym catfall tez sie przydaje do goluszania AI od tylu jak chodzisz po glosnej nawieszchni... a zakrasc nie zawsze sie da... bo AI si ruszaja ;) prosto mowiac... moje eq to...

2x flash
1x invisible
3x catfall
1x scouting orb
1x healing
1x crack arrow
1x lockpicks... <jezeli ich nie ma to mam 3 flashe (wspominalem o tym wczesniej)>

doszedlem do pewnego wniosku ze speeda kupywac nie warto... bo to tylko mily <dodatek> mozna ladnie goscia wykiwac na "zwinnosc" bo jak masz speeda to jestes mniej zwrotny... i trudniej jest trafic ;) pozatym guard ma dosc czesto speeda... ;) no to jak narazie na tyle odnosnie mojego eq ;)

_________________
Brudna robota, ale czysty zysk!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 18 wrz 2005 00:18 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Agnar napisał(a):
flash to dobra broń

Broń zadaje obrażenia a flashe tylko oślepiają, więc nie można ich nazwać bronią. :P
Trzy flashe?! :o :-) Are you ok? :P :lol: Niektórzy w ogóle ich nie kupują a ja zawsze kupuję jednego flasha. Wszystko zależy od waszego stylu gry. Im więcej siedzisz w cieniu tym mniej flashy potrzebujesz. Ja nauczyłem się grać z jedną bombką błyskową i wam też to polecam, bo nie wierzę, że przy normalnej grze będziecie potrzebować więcej niż dwa. Poza tym są mapy (breakout, gerome), na których można znaleźć dużo flashy i wtedy to już w ogóle nie będzie miało sensu jak uzbieracie ich z dziesięć.

Jeśli chodzi o ilość cracków to dla mnie optymalną ilością są dwa. Dlatego że:
- mogę za pierwszym razem nie trafić
- w pobliżu może znajdować się więcej niż jeden guard
- ja przechodzę mapki na jednym życiu a strzały z crackiem nie podniosę z półki jak ma to miejsce w przypadku napoi, ponieważ na większości map nie ma rozmieszczonych strzał. (tylko na breakout można znaleźć zwykłe strzały).

Mogę nawet podać przykład z dzisiejszej gry. Na mapie grange zebrałem cały potrzebny loot i udałem się w kierunku wyjścia. Pilnowało go czterech strażników - dwóch ludzi i dwa boty. Ja zająłem pozycję w cieniu prawie na wprost nich. Jeden z ludzkich strażników stał bliżej wyjścia a drugi jakieś dwa metry przed nim, ale obaj byli skierowani w jednym kierunku - przodem do mnie. Naciągnąłem strzałę z crackiem przed podejściem do gzymsu na górze żeby nie pokapowali się od hałasu, jaki powoduje naciągnięcie cięciwy. Miałem szczęście, że stali w tym momencie nieruchomo. Pierwszą strzałę z crackiem wystrzeliłem w tego, który stał dalej ode mnie żeby ten drugi nie zorientował się zbyt szybko, że jestem w pobliżu i że mogę go także potraktować crackiem, co zresztą zrobiłem momentalnie po pierwszym strzale naciągnąłem drugą i wystrzeliłem. Obydwaj byli zcrackowani. Zeskoczyłem na dół, rzuciłem flasha oślepiając dwa boty i uciekłem.
Teraz już wiecie, dlaczego zawsze należy mieć przy sobie dwa cracki. 8-) :wink:

W przypadku speeda muszę się jeszcze dobrze zastanowić i przetestować loadout bez niego. Wiem już, co kupię w jego miejsce. Na pewno będzie to drugi napój niewidzialności. Speeda chyba najczęściej używam pod koniec mapy, kiedy trzeba szybko znaleźć się w odpowiednim miejscu, więc jeśli wcześniej ogłuszę strażnika, z którego wypadnie napój szybkości to sprawdzi się teoria Agnara. :wink:
Zgodzę się z Tobą Agnar z tym, że catfalle mogą być przydatne do ogłuszania AI, ale mi wystarczą dwa. :wink:

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 18 wrz 2005 09:57 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 maja 2005 13:05
Posty: 1003
Lokalizacja: Piła
No ja nie moge miec 2 invisible... poniewaz zawsze szkoda mi ich uzyc... dlatego mam tylko jednego invisible zeby mozna bylo latwo zwiac... Bandit wiesz... ja tez sobie moge dac rade z 1 flashem w reku ale jezeli zostane przez kogos zauwazony to pierwsze co robie to naciskam klawisz z bindem flasha... wiec dobrze jest w moim przypadku miec wiecej... ;) a jednak masz racje... 2 cracki sa bardziej przydatne ;) chociaz czasami moze ci zabraknac te 25 hp :P ale to juz raczej twoja wina :P No fakt... na brakeout jest duzo flashy... ale i tak bardzo zadko gramy w ta mapke ;)

:arrow: Jeszcze popracuje nad nowymi eq... i przetestuje je oczywiscie ;)

acha... Widzialem raz goscia zlodzieja co mial 3 hp :lol:

_________________
Brudna robota, ale czysty zysk!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 18 wrz 2005 14:05 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 mar 2005 00:05
Posty: 278
Lokalizacja: mam to ukraść ?
Ja osobiście z używania speeda złodziejem zrezygnowałem już dawno temu. Po pierwsze - napój ten może się dostać w ręce wroga, a po drugie - jak uciekasz to Cię widać. Mimo, że poruszasz się szybko, to przyspieszony strażnik i tak będzie na twoim ogonie, a poza tym mogą Cię zauważyć i usłyszeć strażnicy obok których przebiegasz.
Flashe są fajne, ale osobiście ostatnio wole używać invisiblity potionów. Użycie flasha robi za dużo hałasu i może ściągnąć nie oślepionego AI który w ogólnym zamieszaniu może nieźle Cię zranić. Natomiast napój niewidzialności to świetny sposób na skuteczną ucieczkę lub dostanie się w ciężko dostępne miejsce. Jeśli jeszcze doprawimy go catfallem to będziemy przez parę sekund nieuchwytni niczym duchy :twisted: . Jednak dodanie speeda do powyższej mieszanki, to już IMO za drogo wychodzi, bo mimo że efekt robi wrażenie, to często nie ma możliwości go do końca wykorzystać. Jeszcze a propos catfali to w rzeczywistości wystarczą dwa, ponieważ wielu złodziei je kupuje. Jeśli takowego dopadnie strażnik to on je nosi, ale raczej nie używa. Więc jak go ogłuszysz to trafią w twoje złodziejskie ręce :wink:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 18 wrz 2005 14:15 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 maja 2005 13:05
Posty: 1003
Lokalizacja: Piła
Azaqi napisał(a):
Jeszcze a propos catfali to w rzeczywistości wystarczą dwa, ponieważ wielu złodziei je kupuje. Jeśli takowego dopadnie strażnik to on je nosi, ale raczej nie używa. Więc jak go ogłuszysz to trafią w twoje złodziejskie ręce


Popieram wniosek :P Ale nalezy tez pamietac zeby nie nosic za duzo przy sobie... bo dosc czesto jest tak ze zlodziej ucieka skaczac z duzej wysokosci... wiec jak guard bedzie miec catfalla to lipa z ucieczki... jeszcze na ciebie zeskoczy i koniec :-) no azaqi... wiesz... jak ja gralem guardem a ty zlodziejem to raczej nie uzywales invisible... i latwo bylo cie zalatwic... Acha.. jeszcze cos apropos catfalla... moim zdaniem zawsze jest dobrze miec 1 catfalla wiecej od invisible... poniewaz ten jeden catfall moze byc uzyty w inny sposob... a potem bedzie nam jeden brakowal i bedziemy uciekac niewidzialni robiac wokol pelno halasu...

Ej... a moze jakos razem sie zgadamy co ? jakie eq waszym zdaniem powinnismy uzywac ? bo mozna to obgadac... wiadomo ze kazdy inaczej gra ale... moze jednak ktos pozmienia zdanie :P

_________________
Brudna robota, ale czysty zysk!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 18 wrz 2005 18:29 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 mar 2005 00:05
Posty: 278
Lokalizacja: mam to ukraść ?
Jeśli chodzi o ostatnią grę z Tobą to nie zauważyłeś, że używałem do nie było mnie widać :-). A tak szczerze to za nerwowo grałem, nerwy są największym wrogiem każdego złodzieja bo się popełnia przez nie banalne błędy Jeśli zauważyłeś, że nie możesz się uspokoić to lepiej sobie daruj na dzisiaj granie, bo tylko jeszcze bardziej się będziesz denerwował :x. Tak naprawdę to niech każdy używa tego co umie i lubi. Jedynie możemy pokazać plusy i minusy każdego z przedmiotów w ekwipunku, tak aby lepiej móc się przygotować do gry.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 18 wrz 2005 19:04 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 maja 2005 13:05
Posty: 1003
Lokalizacja: Piła
W sumie to racja niech każdy używa to, co mu jest wygodniej... a odnośnie tych plusów i minusów to chyba już każdy wie, co i jak więc nie widzę sensu no chyba ze ktoś nie zna plusów i minusów niektórych eq, więc mogę wypisać. :wink:

Wysłany: Sro 21 09 2005 10:12:06
Hmmm... Wpadłem na pomysł żeby zmieszać miecz ze strzałami... wiadomo ze strzał będzie mniej, ale jak się skończą to mieczem można powojować... chociaż... zamiast miecza można kupić 12 strzał... a te 12 można lepiej wykorzystać...sam już pewien nie jestem... mówcie, co o tym sadzicie...

P.S. spoko Azaqi... pamiętam, że Ty nie zabijasz ;) i jeżeli to jest jedna z twoich zasad to tak trzymaj ;) chociaż czasami przydałoby się władować strzale miedzy łopatki... nie masz pojęcia, jaką to może sprawić przyjemność :-)

_________________
Brudna robota, ale czysty zysk!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 21 wrz 2005 09:39 
Egzekutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2005 22:31
Posty: 1871
Yyy moim zdaniem to średni pomysł i w tym przypadku bracie :wink: , będę po stronie Aziego. Ten DM thieving wczoraj był może i śmieszny, ale wydaje mi się, że mocno zaniża poziom gry :roll: Bo w sumie gra głównie polegała na pojedynkach na miecze, a nie na kradnięciu i bronieniu objectivów na mapie. Takie pojedynki możnaby raczej przenieść do Thiefmatch ( ale jako jedną z alternatyw, bo innymi może być klasyczny thiefmatch (klasyczny! czyli, że złodzieje prześcigują się w zrobieniu objectivów, bez napierdzielania się zbytniego (pułapki dozwolone, ale nie nawalanie się ogniówkami :roll: ) albo Thiefmatch polegający na zabiciu przeciwnika w bardziej przebiegły niż mieczem, sposób :wink:

Oczywiście to wszystko zależy od indywidualnych potrzeb, można tu tylko doradzać, ale nikt nikomu nie będzie mówił, co musi kupić na starcie :P

_________________
"And then there's THIS asshole..."
Zobacz, w co jeszcze gram:
•••Mój profil na Steamie!•••


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 21 wrz 2005 10:00 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 mar 2005 00:05
Posty: 278
Lokalizacja: mam to ukraść ?
Jak już musieć zabijać to lepiej moim zdaniem być snajperem niż rzeźnikiem :wink: Miecz nie jest dobrym zakupem dla złodzieja, ponieważ:
po 1 - jest dość drogi,
po 2 - nie zadaje dużo więcej obrażeń niż strzałą,
po 3 - robi dużo hałasu,
po 4 - z mieczem w dłoni w cieniu się nie ukryjesz,
po 5 - trzeba podejść bardzo blisko strażnika,
po 6 - złodziej z mieczem :?, to jakoś nie pasuje :roll:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 21 wrz 2005 10:24 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 maja 2005 13:05
Posty: 1003
Lokalizacja: Piła
Wiem... widocznie ja potrzebuje troche <odmiany> od gry... bo mnie to troche zaczelo nudzic :P no jednak racja... miecz to nie jest dobry interes... chociaz ma swoje dobre strony... lepiej kupic te 12 strzal... albo inne eq... niz ten miecz... dobra... przekonaliscie mnie ;) pozatym... jest cos nie odpartego w strzelaniu <zwlaszcza w steropian grim :-)>

_________________
Brudna robota, ale czysty zysk!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 21 wrz 2005 11:36 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Miecz :?: :!: Pojebało Cię :?: :!: :szok2: Pewnie do tego crack i flash. Jak taki guard ma się wybronić? [spoil]Spierdalaj[/spoil] z takimi pomysłami! Jak Ci się nudzi to nie graj! Nie mam zamiaru potem świecić za Ciebie oczami jak kogoś taki DMing zacznie [spoil]wkurwiać![/spoil] :evil:

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 21 wrz 2005 15:58 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 gru 2003 08:52
Posty: 4767
Lokalizacja: Poznań
ja się czasem zastanawiałem czy warto nawet broń białą brać guardem - ci najlepsi złodzieje ogłuszają od przodu, albo biegaą cię wykorzystując lagi i nie zdążysz często niczego zrobić, a zamiast tego można dodatkowego fire albo taga, co jest naprawdę silne, ale nieprzydatne na tych słabych......
do takich wniosków doszedłem, gdyż:
1) zwykle chodzę z kuszą w łapie a nie z macą, więc trochę trwa zanim wyciągnę ją
2) broń biała jest droga (250 - 300) i można coś fajnego kupić
3) złodzieje biegają szybciej niż straż, więc trzeba zwykle zapędzić złodzieja w kozi róg aby go utłuc, a kuszą można go trafić na sporą odległość i bez niebezpieczeństwa bycia spałowanym
4)nie warto się rozdrabniać - albo gramy na melee albo na shooting

_________________
ObrazekObrazek
"No one reads books these days"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 21 wrz 2005 15:58 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 maja 2005 13:05
Posty: 1003
Lokalizacja: Piła
Musze przyznac ze miecz jest skuteczny w oto ponizszych sytuacjach...

:arrow: jak z cienia wyskakujesz i zabijasz z naladowanego miecza AI <wystarczy z ZASKOCZENIA! raz w przod albo plecy... lepiej w plecy... i jeszcze jedno zwykle uderzenie...>

:arrow: trzeba miec eq... bo on bardzo sie przydaje przy mieczu... speed, invisible, catfall, flash, healing, crack...

:arrow: zauwazcie ze mieczem mozna blokowac... wczoraj widzialem swietna akcje... thief stal z przodu i blokowal a ja za tym zlodziejem stalem i z luku naparzalem... az guard padl...

Odnosnie blokowania... nie mozna z tym biec... mozna z tym isc ale nie miec <front run>... mozna zablokowac kazde frontowe uderzenie mieczem... nawet naladowane... no i od czasu do czasu blokuje strzal z kuszy i uderzenie z mace... jezeli AI cie zauwazy i zaczyna cie gonic to dobrze jest wlaczyc blokade i isc powoli do tylu... bo widzicie... AI dzialaja na takiej podstawie...

:arrow: jak guard cie zauwazyl to no biegnie w toim kierunku i podczas tego biegu co jakis czas sie satrzymuje i strzela z crossbowa... jezeli guard podbiegnie blisko to wyciaga mace albo miecz... <dla blokujacego lepiej miecz>... no i prubuje uderzyc... jezeli sie oddalimy to znowu strzela z kuszy...

no i najlepiej wlaczyc blokade... poczekac albo schowac sie zeby podbiegl bardzo blisko... jak bedzie wyjmowac miecz, mace to wtedy najlepiej uderzyc... i wlaczyc szybko block i sie wycofywac caly czas do tylu...

mozecie nie zrozumiec tegoi postu bo to jest dosc skomplikowana sprawa... moim zdaniem block to swietna sprawa... ale trzeba umiec to wykozystac...

Wysłany: Nie 25 09 2005 11:45:48
Hmmm... jeżeli chodzi o Eq... to powiem ze z mojego punktu widzenia invisble jest przydatny tylko do ucieczki a nie w trakcie gry... więc ja nauczyłem się grać z jednym... a moja główną bronią jest flash oraz crack... wiecie... musimy zrobić pewien trening... i wiem nawet jak ;) tylko zbierzmy się raz wszyscy... to go przeprowadzimy... ;)

_________________
Brudna robota, ale czysty zysk!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 25 wrz 2005 11:37 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Jednak nie mogę usunąć z mojego ekwipunku speeda, bo nagrałem się w Need for Speeda. :-) Swój pierwszy loadout miałem z 1 speedem i 1 invisiblem. Gram tak przez cały czas, więc trudno mi się przyzwyczaić do myśli, że go nie mam przy sobie poza tym ja lubię prędkość. :twisted:
Zastanówcie się porządnie nad tym, bo przecież od 1.5 można biegać po drabinach i są mapy, na których szybkie dotarcie do celu może zadecydować o całym późniejszym przebiegu gry!

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 25 wrz 2005 11:52 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 maja 2005 13:05
Posty: 1003
Lokalizacja: Piła
No wlasnie caly czas mam dylemat ;) jeszcze sie zastanowie... ;)

_________________
Brudna robota, ale czysty zysk!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 25 wrz 2005 15:16 
Egzekutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2005 22:31
Posty: 1871
Ja tam jadę na loadach Bandyty i dobrze mi z nimi :lol: 8-) Ale mam też swoje alternatywy na mniej uniwersalne okazje, bo ten podstawowy bandycki jest, powiedzmy, po prostu dobry na wszystko :P:

_________________
"And then there's THIS asshole..."
Zobacz, w co jeszcze gram:
•••Mój profil na Steamie!•••


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 25 wrz 2005 16:57 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 maja 2005 13:05
Posty: 1003
Lokalizacja: Piła
grim_reaper napisał(a):
dobry na wszystko


Tak... masz racje... bo jest on bardzo zroznicowany ale niestety jedno razowy... mozna miec 3 flashe albo 1 speed i 2 invisible... co jest bardziej praktyczne ? no wlasnie o to chodzi ze nie wiadomo... kazdy gra na swoj sposob... ty grim tez powinnas swoj wlasny sposob znalesc... ale to bedzie z czasem ;)

_________________
Brudna robota, ale czysty zysk!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 25 wrz 2005 17:35 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Zoptymalizowałem swoje loadouty!!! Nie chce mi się pisać, dlaczego bo napisałem już to Grim na gg. :P: Kto ma mózg niech pomyśli. :wink:
Zmieniłem dla guarda i dla thiefa.
- klik prawym i "zapisz jako" :arrow: moje nowe loadouty.

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 29 sty 2006 15:30 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 maja 2005 13:05
Posty: 1003
Lokalizacja: Piła
Chcialem oglosic... ze zaczne grac DM'em... oczywiscie z lukiem w reku... mam tylko problem z eq... dlatego tez pisze w tym dziale... mam nadzieje ze pomozecie mi ustalic eq ktore moge potrzebowac podczas gry... od czasu do czasu tez bede uzywac ghosta ale raczej zadko...

Zeby bylo mi i wam latwiej... zrobilem 2 kategorie thiefa DM'a... Jeden walczy z luku na odleglosc <dach itp> a drugi chowa sie po cieniach w budynkach i kradnie loota jesli jest okazja... ale jest to DM wiec tez zabija...

W sumie jestem w kropce... nie wiem co zrobic... moze poprostu zostawic DM'a ZAWSZE na odleglosc, a ghostera zawsze na bliski dystans... ale... co zrobie jak bede DM'em na mapie np aquatone... tam przeciez nie ma zadnych dachow itp... :( pomozcie... powiedzie co o tym myslicie... moze miecz ? :shock: bleh... :|

EDIT

P.S. Moje wiadomosci sa ignorowane czy poprostu zostalem sam w tym dziale ?? :P chyba to pierwsze :?

_________________
Brudna robota, ale czysty zysk!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 22 lut 2006 23:08 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 mar 2005 00:05
Posty: 278
Lokalizacja: mam to ukraść ?
Po dłuuugiej nieobecności wróciłem :) Sesja z głowy, zostało mi tylko pisanie magisterki więc będę miał sporo czasu żeby sobie przypomnieć złodziejski fach.

Agnar napisał(a):
Chcialem oglosic... ze zaczne grac DM'em...

Agnar przecież Ty od dawna już grasz DM'em ;) A, że z łuku strzelasz całkiem dobrze więc nieźle Ci to idzie :P . Jednak granie DM'em - ghosterem :shock: ciężko mi sobie to wyobrazić. Zabijanie zawsze robi hałas, nawet większy niż ogłuszanie. W tutkach nie ma opcji strzału w gardło, albo poderżnięcia tegoż sztyletem. Zabity strażnik zawsze krzyknie przed śmiercią, a to już nie pasuje do bycia niezauważalnym cieniem.
Jeśli chodzi Ci o strzelanie z łuku na krótki dystans to niestety tu sprawdzają się tylko flash'e i cracki oraz późniejsze dobijanie biednego strażnika :? Ja osobiście tego nie lubię i jedyny DM’ing jaki toleruje to precyzyjne strzelanie tak by zabić jednym strzałem. Jeśli chodzi o miecz, to masz racje Bleeh :sword: :dobani
Jedyne co mogę Ci poradzić, to że tak naprawdę dobrze grałeś do tej pory, więc po co to zmieniać :?: :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 22 lut 2006 23:38 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Miecz może być groźną bronią w rękach złodzieja, który umie się z nim obchodzić. Chyba wiesz, o czym mówię Agnar? ;) Mam na myśli pewnego złodzieja i jego wyjątkową skuteczność w zabijaniu mieczem strażników jakiś tydzień temu...
Może faktycznie trzeba zacząć używać tego nieporęcznego miecza. Swoją drogą już widzę tą rzeź jak idziemy całą bandą z mieczami i jedziemy wszystkich równo! :twisted:

Taki klan to było by COŚ! Nikt by nam nie podskoczył i wszyscy by nas przeklinali. 8-) Nazwalibyśmy się Unreal Thieves Guild lub jakoś podobnie - "unreal", dlatego że styl gry byłby iście rozjebkowy tak jak w utku... Let's ROCK! :twisted:

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 23 lut 2006 09:17 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 gru 2003 08:52
Posty: 4767
Lokalizacja: Poznań
Bandit napisał(a):
Swoją drogą już widzę tą rzeź jak idziemy całą bandą z mieczami i jedziemy wszystkich równo!

strzelą wam fireboltem w bandę to pożałujecie :P
Bandit napisał(a):
Nazwalibyśmy się Unreal Thieves Guild lub jakoś podobnie - "unreal", dlatego że styl gry byłby iście rozjebkowy tak jak w utku... Let's ROCK!

może lepiej "assasins" :)) albo "multi-mikser" :)) jak z TV-shopu

_________________
ObrazekObrazek
"No one reads books these days"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sprzet...
PostNapisane: 24 lut 2006 12:42 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 mar 2005 00:05
Posty: 278
Lokalizacja: mam to ukraść ?
Marek napisał(a):
"multi-mikser" jak z TV-shopu

:tar
Jak będe chciał zagrać multi-miksrerem to zainstaluje sobie Guild Wars albo Lineage i zrobie postać rzeźnika. W thiefie i thievery chyba o co innego chodzi niż :zdg robienie sieczki. I jeszcze jedno. Bandit nie tak dawno zmieszałeś z błotem Agnara za pomysł używania miecza, a teraz sam jesteś za graniem multi-mikserami. :trz :dob
Jak chcesz sie powyżywać to masz przecież CSa i UT ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Teraz jest 18 lip 2018 07:55


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj: