Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Na którym z wymienionych serwerów grał\-byś\-abyś najczęściej?
Brody's Revenge 12%  12%  [ 2 ]
Brody's Challenge 0%  0%  [ 0 ]
Team ORJ's Server 0%  0%  [ 0 ]
Tournament of Darkness Server 0%  0%  [ 0 ]
Tomcats Thievery Guild Public Server 88%  88%  [ 15 ]
Liczba głosów : 17
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 mar 2008 07:43 
Egzekutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2005 22:31
Posty: 1871
Bandit napisał(a):
samobujstwo
chyba ó :P
A Exec to przypadkiem nie przydaje się jak masz wiele loadoutów do wykorzystania? Albo różne bindy słowne itp? Chociaż wytłumacz czemu ich zabraniasz :P Nie to, że ja któregoś używam, ale wiesz...

_________________
"And then there's THIS asshole..."
Zobacz, w co jeszcze gram:
•••Mój profil na Steamie!•••


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2008 08:41 
Miastolud
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lut 2007 15:45
Posty: 43
Lokalizacja: zpici
MinclientRate jeszcze ...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2008 11:45 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Czemu?! Czy aż tak ciężko samemu domyślić się, czemu? Gracie już wystarczająco długo żeby wiedzieć... Części bindów zakazuje zapobiegawczo żeby jedno naciśnięcie klawisza nie rozwalało całej gry i do tego typu klawiszy kwalifikują się: showlog, endfullscreen, suicide, disconnect, reconnect, exit i quit.

Znamy większość map na tyle dobrze, że nie potrzebujemy mapy do tego żeby dowiedzieć się gdzie ktoś jest, bo wystarczy nacisnąć [F1] żeby to sprawdzić. Żeby było jasne - nie zakazuje używania mapy tylko bindu z mapą, więc jeśli ktoś będzie chciał sobie ją włączyć to może to zrobić za pomocą komendy. Dla tych, co nie wiedzą, czemu mapa może szkodzić rozgrywce: jeśli ktoś ma widescreen i zostanie oślepiony flashem to po użyciu mapy znika od razu efekt flasha i widać po bokach ekranu to, co dzieje się w grze. Poza tym są mapy, na których nie ma map i jakoś trzeba sobie radzić a na dodatek najczęściej są to duże mapy np. Breandor albo Cult i jakoś nie zauważyłem żeby z tego powodu gracze nie umieli sobie poradzić.

Zakazuje zmiany czułości myszki przez bind dlatego żeby nie było możliwe neutralizowanie paraliżu.

exec - tej komendy najczęściej używa się z wiersza poleceń a jeśli ktoś ustawi sobie taki bind to jest to mocno podejrzane...

Do zabronionych bindów dorzucam jeszcze: fov, demorec, setteam, rememberspot, showpath, killpawns, hideactors, setres, preferences, togglefullscreen, viewplayer, viewplayernum, god, fly, ghost, loaded, allammo, slomo i minclientrate.

Pewnie jeszcze coś znalazłoby się... Jakieś pomysły? 8-)

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2008 12:34 
Egzekutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2005 22:31
Posty: 1871
Bandyś nie odwracaj Tomcata ogonem :P Dobrze wiesz, że w domyśle chodziło mi o te mniej znane komendy, mniej używane. Wiem o myszce, o reconnectach i suicidach przecież też.

Exec - aimboty itp mam rozumieć :P ?

Z tym flashem to ja już mam osobiście dosyć, bo jak z niektórymi gram to aż mi się wierzyć nie chce, że po trzech flaszkach prosto w twarz, nadal mnie goni...albo po prostu sieka jakby mnie widział :roll:

_________________
"And then there's THIS asshole..."
Zobacz, w co jeszcze gram:
•••Mój profil na Steamie!•••


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2008 15:25 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 549
Lokalizacja: Tychy
Bandit napisał(a):
behindview 1 - widok TPP dający w niektórych sytuację przewagę a szczególnie kamperom.


Znowu się trzeba będzie przestawiać - a już sobie ustawiłem że jak miecz/mace wyciągam to mi się widok zmienia na TPP... Czy aby na pewno jest to konieczne? :P

_________________
Zagraj z nami w Thievery!
Thievery Server Browser


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2008 15:27 
Arcykapłan

Dołączył(a): 21 paź 2006 18:15
Posty: 1305
Bandit napisał(a):
Łucznik przecież pisałeś, że nie będziesz grał na TTGPS, więc co cię to obchodzi? Przesadą było twoje przyjście na świat...

no miedzy innymi że takich poje^_^ych zakazów jak ten ciągle przybywa ...
no i ponieważ nie ma chestu ,broni dla złodzieji amapy to ja bardzo często używam :P (bo jakaś nazwa na której sobie zwykle łamie język nic mi nie mówi :o )

[ Dodano: Sro 19 Mar, 2008 15:28 ]
aha słuchaj jest taki nowy straszny bind pod LPM! Fire! baardzo neidobry.. używany do zabijania innych graczy!! (te klawisze keirunkowe też usuń a co :P i myszke zablokuj )


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2008 15:36 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 549
Lokalizacja: Tychy
A, i jeszcze grając wczoraj zauważyłem, że złodzieje mieli tylko 620 loota - czy jest to zmiana stała czy tymczasowa?

_________________
Zagraj z nami w Thievery!
Thievery Server Browser


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2008 16:05 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Przemek557 napisał(a):
Znowu się trzeba będzie przestawiać - a już sobie ustawiłem że jak miecz/mace wyciągam to mi się widok zmienia na TPP... Czy aby na pewno jest to konieczne?
Możesz sobie to zostawić, ale na TTGPS już nie zagrasz. ;) Masz wybór... Możesz być po stronie tych, co oszukują i się tym szczycą albo możesz zacząć grać czysto. Decyzja należy do Ciebie.

Przemek557 napisał(a):
A, i jeszcze grając wczoraj zauważyłem, że złodzieje mieli tylko 620 loota - czy jest to zmiana stała czy tymczasowa?
Konfigurowałem serwer na nowo i po prostu wpisałem niewłaściwą wartość, ale już to poprawiłem.
Łucznik, przymiotnik "pojebany" pasuje tylko jeśli stosuje się go w odniesieniu do ciebie. 8-)

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2008 17:51 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 549
Lokalizacja: Tychy
Bandit napisał(a):
Możesz sobie to zostawić, ale na TTGPS już nie zagrasz.


Heh, jak zwykle masz silniejszy argument :P Czy zmiany obowiązują już od teraz? I czy mam sobie pousuwać bindy do podanych funkcji, czy po prostu ich nie używać? - Chodzi o to czy mam zmieniać mapę, tamte logi i te inne takie.

_________________
Zagraj z nami w Thievery!
Thievery Server Browser


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2008 20:54 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Zmiany obowiązują od wczoraj. Tych bindów, które masz nie musisz usuwać, bo zrobi to za Ciebie mutator. 8-) Musisz tylko zmienić MOUSEWHEELDOWN=Jump na MOUSEWHEELDOWN=CLIENTPREVITEM

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2008 20:57 
Arcykapłan

Dołączył(a): 21 paź 2006 18:15
Posty: 1305
Bandit napisał(a):
ych bindów, które masz nie musisz usuwać, bo zrobi to za Ciebie mutator.

mi jak przyszedłem się pnabijać z poziomu twojego servera jakoś nie skasowało mapy :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2008 23:45 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Zbanowałem ponownie Alexa, który grał na serwerze pod nickiem "Neurofunker" za zmiany w plikach konfiguracyjnych a konkretniej za zmianę, która powoduje to, że nie widać efektu cracka.

Kod:
----------------------------------------------------------
[HACKEDVARIABLE][Neurofunker]: PlayerID: 16 217.230.*.*
[HACKEDVARIABLE][Neurofunker]: Variable: 15 WINDRV.WINDOWSCLIENT SCREENFLASHES=False
[Expected Value]: WINDRV.WINDOWSCLIENT SCREENFLASHES=TRUE
----------------------------------------------------------

Ban Archera także został odnowiony. On sam stwierdził, że wchodzi na serwer tylko po to żeby ponabijać się z graczy...

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2008 00:43 
Arcykapłan

Dołączył(a): 21 paź 2006 18:15
Posty: 1305
Bandit napisał(a):
Ban Archera także został odnowiony

ponabijać z tego że zabroniłeś mapy :P

[ Dodano: Pią 21 Mar, 2008 00:44 ]
daj jakiś realny powód? nie gram tam no i? dajesz mi bana za darmo? czy to transakcja wiązana z Alexem

[ Dodano: Pią 21 Mar, 2008 00:47 ]
no nie czepiaj się tego że mape tak ustawiłem że ASH mi tego nie kasuje no :/ (eee,zauważyłeś nie?)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2008 09:51 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Na TTGPS będziesz zbanowany zawsze wtedy, kiedy będziesz zbanowany na innym serwerze. Swoją drogą FRH może mógłbyś mi podesłać listę zbanowanych IP na Brodysach? Wrzuciłbym je także na TTGPS.

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2008 13:00 
Arcykapłan

Dołączył(a): 21 paź 2006 18:15
Posty: 1305
Bandit napisał(a):
Na TTGPS będziesz zbanowany zawsze wtedy, kiedy będziesz zbanowany na innym serwerze.

gdzie tu logika?

[ Dodano: Pią 21 Mar, 2008 13:01 ]
Bandit napisał(a):
listę zbanowanych IP na Brodysach?

pamiętaj wrzucić ukochanego podrzegacza hehe... Black_Fox'a


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2008 14:15 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 549
Lokalizacja: Tychy
Łucznik napisał(a):
Black_Fox'a

Jego ban już chyba minął 8-)

_________________
Zagraj z nami w Thievery!
Thievery Server Browser


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2008 14:38 
Arcykapłan

Dołączył(a): 21 paź 2006 18:15
Posty: 1305
Przemek557 napisał(a):
ego ban już chyba minął
więc mój też powinien :roll: frh mówił że obaj mamy na miesiąc

[ Dodano: Pią 21 Mar, 2008 14:41 ]
a jeśli już minął no to jakiś spisek: on pół rundy pier%^olił po polsku a ja powiedziałem 2 zdania(5 słów) i mam dłużej ... gdzie tu logika?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2008 14:49 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Archer ty masz permbana. :)) Dobra, ale EOT już!

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2008 15:09 
Arcykapłan

Dołączył(a): 21 paź 2006 18:15
Posty: 1305
Bandit napisał(a):
permbana.

już napewno :))

[ Dodano: Pią 21 Mar, 2008 15:12 ]
weź nie [spoil]pierdol[/spoil] bo :
1.nie jesteś adminem
2.FRH jest więc on ustala długość bana
3.[spoil]odpierdol się odemnie [/spoil]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2008 15:54 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 wrz 2006 10:54
Posty: 1015
Lokalizacja: The City
To ja miałem bana? Ja tam nic nie wiem.

PS Nie grałem, bo dziś dopiero ze szpitala wrócilem (wtajemniczeni wiedzą OCB). Grac chyba nie będę, bo nadrabiam zaległości.

[ Dodano: Pią 21 Mar, 2008 15:54 ]
Więc banujcie mnie do woli! :)) :)) :))

_________________
- And...
- Remember to pick pocket of the party guests?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2008 19:14 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 sty 2005 16:07
Posty: 736
Black_Fox napisał(a):
Grac chyba nie będę, bo nadrabiam zaległości.


Żeby nadrobić zaległości, właśnie musisz grać :))

_________________
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem.
http://oskardev.blogspot.com/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2008 17:14 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lis 2006 11:13
Posty: 1376
Lokalizacja: Kraków
Może gra w singlu :)

_________________
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2008 19:25 
Arcykapłan

Dołączył(a): 21 paź 2006 18:15
Posty: 1305
O tak dobry pomysł! włączasz metal(muzykę ),kupujesz swój standardowy loadout do DM-u,ustawaisz 200 żyć i lecisz przez mapkę!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2008 00:26 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Lawless także nie ma zielonego ekranu podczas cracka. Pewnie cała gildia TL tak ma... Te tłumaczenia Alexa z ShoutBoxu, że tnie mu się gra są -> :roll: Eh...

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2008 07:36 
Egzekutor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2005 22:31
Posty: 1871
Pewnie z flashem jest to samo...to już zaczyna być męczące...na Brodysy i inne serwery najlepiej ustawić sobie inne loadouty, takie bez cracka i flasha, bo to strata kasy jest :evil: , beznadzieja...

_________________
"And then there's THIS asshole..."
Zobacz, w co jeszcze gram:
•••Mój profil na Steamie!•••


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Teraz jest 13 lis 2018 19:46


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj: