Dzięki, dzięki...

Od samego montażu ważniejsze jest to, jak nagrane są poszczególne sceny, co nie jest wcale takie proste, bo nie wystarczy tylko nacisnąć [Rec], ale trzeba także operować kamerą, zmieniać widoki pomiędzy graczami oraz ze względu na perspektywę i na dodatek trzeba to robić we właściwym momencie żeby móc pokazać szczegóły, które są najistotniejsze.
Gdybym mógł nagrywać dema to wtedy z pewnością robiłbym jeszcze lepsze filmy. A tak to przy nagrywaniu muszę improwizować i robić to na wyczucie oraz liczyć na to, że to, co w danej chwili obserwuję jest tym, co w ogóle warto jest nagrywać i że będzie potem można z tego zrobić jakiś fajny film.
Z tym profesjonalizmem to bez przesady...

Są lepsi i słabsi gracze, ale czasami nawet ci słabsi są w stanie pokonać tych lepszych, więc nie jest to jakąś regułą, że turnieje wygrywają drużyny, w których są sami najlepsi gracze. Chociaż staramy się nie tworzyć takich drużyn, ale tak naprawdę to nigdy nie można być pewnym tego jak zgrają się ze sobą 3 różni gracze...
Co do zasad to staramy się nie narzucać żadnych ograniczeń żeby nie robić z tego jakiegoś wielkiego wydarzenia z regulaminem na kilka stron do wkucia na pamięć.
Nie jest wcale powiedziane, że nie można blokować przejść i ja nie jestem temu przeciwny, jedynie nie powinno się blokować przedmiotów jak loot lub przycisków, dźwigni itp. Ogólnie gracze są na tyle doświadczeni, że wiedzą jak mają grać i żadne zasady nie są nam potrzebne, problemy mogą pojawiać się tylko z nowymi graczami, ale tacy raczej niechętnie startują w turniejach, więc problem jest marginalny albo nie ma go wcale.
Na koniec przypomnę, że w ten piątek zostanie rozegrany kolejny turniej (start o 18:20) i jeśli ktoś chce być obserwatorem to muszę znać jego IP żeby móc dopuścić taką osobę na serwery, bo tym razem będą 2. Zapraszamy.
[ Dodano: Sro 17 Cze, 2009 19:29 ]
Spidey napisał(a):
Jeśli coś jest no fair, to niech się graczom uniemożliwi stosowania takich zagrań. Dlaczego nie zatorować przejścia beczką, skoro jest taka możliwość? To nie powinno być bronione, albo powinno być zlikwidowane. To oczywiście moja subiektywna opinia.
To nie jest takie proste, łatwiej powiedzieć, a dużo trudniej zrobić, a niektóre rzeczy są wręcz niemożliwe do zakazania, bo musiałbym grzebać komuś na kompie żeby wszystkiego dopilnować... Ale ogólnie rzecz ujmując masz oczywiście rację.