Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 wrz 2019 21:36 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2006 19:31
Posty: 298
Lokalizacja: North Ashfield
Cześć,

Niedawno kupiłem sobie nowy monitor MSI MAG271CQR i postanowiłem dzisiaj sprawdzić jak wygląda na nim Thief. Okazuje się, że całkiem nieźle - ale mam pewien problem z czernią. Mam jakieś dziwne ustawienie, które nazywa się Black Tuner i które można zmieniać. W założeniu zmienia to głębię czerni a w praktyce zaś, przy zmniejszeniu intensywności czerni mocno pogarsza się kontrast a tekstury robią się wyprane:

Obrazek

Miał ktoś z was może z nowymi monitorami MSI do czynienia i wie jak ogarnąć Black Tuner? Bo 9 to jest za ciemno i nic nie widać a 10 to wszystko jest wyprane... :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 wrz 2019 06:50 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2311
Lokalizacja: Deutschland
Posiadam Win 10, lecz ze starym TV "sprzed 100 lat", Panasonic TX-32LE8P. Ustawienia ekrany zmianiam bezpośrednio w TV (głębia, jasność, kontrast) oraz w pliku cam_ext.cfg. Pomaga.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 wrz 2019 16:40 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2528
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Cytuj:
Miał ktoś z was może z nowymi monitorami MSI do czynienia i wie jak ogarnąć Black Tuner? Bo 9 to jest za ciemno i nic nie widać a 10 to wszystko jest wyprane... :/

Ja nie miałem do czynienia z tymi monitorami, ale ustawienie Black Tuner 10 ma kolory całkiem zbliżone do oryginalncyh. Te na 9-tce są mocno przejaskrawione i wykrzywione.
Pobaw się też ustawieniem gamma w samej grze.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 wrz 2019 20:43 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2006 19:31
Posty: 298
Lokalizacja: North Ashfield
W tym monitorze ręczne ustawienia jasności/kontrastu dają słaby rezultat. Dlatego ustawiłem BlackTuner na 10, a do tego w Panelu sterowania Nvidia nieco obniżyłem gammę. Teraz wygląda już w miarę przyzwoicie.

Dzięki za rady! :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Teraz jest 22 wrz 2019 16:19


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron