Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1928 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 gru 2017 13:23 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2396
Lokalizacja: Łódź
Kurhhan napisał(a):
Wszystko co autor misji miał na myśli jest w pliku zip. Zmieniając to, zmieniasz jego koncepcję, wizję świata, dopasowanie tekstur np. oryginalnej do kustomowej itd. To nie OM-y które widzieliśmy już po sto razy a świeża wizja autora. Po co to zmieniać? Jeszcze inna sprawa, że ze względów technicznych nie jest to zalecane co większość autorów zastrzega, dziwne zamiany przedmiotów, crashe, inne absurdalne problemy. Do FM-ów tylko czysty folder instalacyjny + patch 1.25 w moim przypadku. Zabawy graficzne w osobnym.


+1
Szkoda czasu i nerwów.

_________________
Builder Compound Asset Pack – models and textures for TDM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2017 11:26 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2311
Lokalizacja: Deutschland
Kwestia gustu. Do FM preferuję paczki z NecroAge. W niektórych FM twórcy zalecają wyłączenie dodatkowych paczek graficznych (misje DrK), w niektórych mogą pojawić się błędy z wyświetlaniem tekstur (skin nawiedzonego Młotodzierżcy w misji "Returning a favor" do TG).

Paczka z HDmod nie nadaje się do FM.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2019 18:00 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 25 lut 2019 23:08
Posty: 1
Niedawno zainstalowałem sobie The Dark Project i dzięki NewDark wszystko chodziło płynnie - co prawda spolszczenie z Antologii diabli wzięli, ale za to mogłem użyć angielskich napisów, co przy moim słabym słuchu było bardzo ważnym czynnikiem.

Wrzuciłem zaraz na dysk TMA, by kontynuować historię Garetta, a tu zonk - choć wszystko pozornie śmiga dobrze dzięki NewDark, to napisy są w formie, która nie pozwala na normalną grę, zasłaniają praktycznie cały ekran. Już w pierwszej misji monologi dwóch stażników zasłaniają tyle ekranu, że nie da się wcale grać. Czy wie ktoś jak zmniejszyć ich czcionkę? Albo uruchomić dowolne napisy, polskie albo angielskie, choćby ze spolszczenia Cenegi? Nie chcę pominąć tych barwnych i sporo wnoszących dialogów między postaciami niezależnymi, ale w obecnej formie nie da się tak grać. Próbowałem zmienić rozdzielczość, ale to też nie pomaga.

SPIDI: przeniosłem do innego działu i skleiłem z FAQ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2019 07:34 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3741
Lokalizacja: Lublin
Nie wiem jak w TMA, ale w TG jest taki plik co się nazywa cam_ext.cfg. I w tym pliku w sekcji display mode jest taka linijka
Kod:
;d3d_disp_scaled_2d_overlay 640 480

Usuń średnik z początku i ustaw ręcznie rozdzielczość. Może to pomoże.
PS. Zły dział :)

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 lip 2019 04:59 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 23 cze 2019 05:32
Posty: 1
Jak zrobić, żeby w T1 i T2 po przejściu ww. gier pojawiły się napisy końcowe? W przypadku intra wystarczy wpisać w cam.cfg always_play_intro, więc może creditsy również będą działać po modyfikacji jakiegoś pliku?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lip 2019 20:05 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2013 23:14
Posty: 405
Chciałem sobie pograć w fanmisje z Thief Gold, więc zainstalowałem Gogową wersję tejże gry. Potem ściągam Tfix 1.27 z ttlg, ale w instalatorze wyskakuje mi, że nie znajduje Thiefa w folderze, który podaję. Instalowałem grę dwa razy, raz C:Thief Gold i raz w ProgramFiles/Thief Gold. Bez różnicy. Grę co najmniej raz odpalałem przed instalacją Tfix.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2019 11:16 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2528
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Ja właśnie też to zrobiłem na gogowej wersji (bodajże 1.26) i zadziałało bez problemu.
Wiem, że lokalizacja Program Files nie jest dobrą (problemy z uprawnieniami użytkownika itp..). Ja swoje gry trzymam na odrębnym, nie-systemowym dysku H, ale C:\Thief Gold teoretycznie powinno też działać.

Pytanie kontrolne - na pewno ściągnąłeś TFix, a nie T2Fix ? Nazwa exeka jest inna w przypadku tych gier, więc to jedyna rzecz, jaka mi przychodzi do głowy.

Aha - nie usuwałeś przypadkiem pliku THIEF.EXE z głównego folderu gry...? ;)

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2019 11:31 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2311
Lokalizacja: Deutschland
TricksieThiefsie napisał(a):
Chciałem sobie pograć w fanmisje z Thief Gold, więc zainstalowałem Gogową wersję tejże gry. Potem ściągam Tfix 1.27 z ttlg, ale w instalatorze wyskakuje mi, że nie znajduje Thiefa w folderze, który podaję. Instalowałem grę dwa razy, raz C:Thief Gold i raz w ProgramFiles/Thief Gold. Bez różnicy. Grę co najmniej raz odpalałem przed instalacją Tfix.

U mnie: M:\Program Files\Games\GOG\Galaxy\Games\Thief Gold

TFIX instalujesz bezpośrednio do tego folderu. "Program Files" nic nie znaczy. Jedyne znaczenie mają uprawnienia dostępu z partycji NTFS. Jeśli konto użytkownia ma prawa lokalnego admina, będziesz miał dostęp z automatu (dzięki dziedziczeniu i właściwościom takiego konta). U siebie działam z kontem zwykłego użytkownia i hasło admina muszę podać jedynie podczas instalacji TFix.

Poza tym, jeśli Cię to interesuje - skorzystaj z najnowszej paczki MMP TG w wersji 2.1. Ciepła na google drive. Detale w dziale Aktualności, Temat: http://www.thief-forum.pl/viewtopic.php ... 30#p131530

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2019 11:41 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2311
Lokalizacja: Deutschland
Stachow napisał(a):
Jak zrobić, żeby w T1 i T2 po przejściu ww. gier pojawiły się napisy końcowe? W przypadku intra wystarczy wpisać w cam.cfg always_play_intro, więc może creditsy również będą działać po modyfikacji jakiegoś pliku?

Czy chodzi Ci o epilog? Jest to plik video Cs14.avi. Uruchom skrypt: RegIndeo.bat, jeśli masz. Jeśli nie:

1) Stwórz nowy plik w edytorze tekstu i zapisz go jako RegIndeo.bat w folderze głównym gry. Zawartość:
regsvr32.exe /s LGVID.AX
2) Rozpakujdołączony do postu plik LGVID.AX i zapisz w folderze głównym gry.
3) Uruchom skrypt.

Winno działać.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 wrz 2019 17:53 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 118
Hej. Mam problem z instalacją i uruchomieniem T3 na Win 8.1
Na końcu instalacji wywala mi bład:
Kod:
Instal Shield: 1628 Instalacja na oparta na skrypcie zakończyła się niepowodzeniem


:shock:
po kliknięciu na ikone gry, komputer chwilkę myśli, a potem nic się nie dzieje ...
Czy ktoś jest w stanie coś poradzić?

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 wrz 2019 06:23 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1329
Lokalizacja: Trójmiasto
Witam...
mam problem z prawidłowym uruchomieniem T2 MA, tzn. nie działa suwak jasności, ekran jest na tyle ciemny, że niestety, nie da się grać. Miałam już ten problem w Windowsie 8, wgrałam podesłane mi zapisy i było w porządku, teraz mam W10 i tamte stare zapisy nie działają... Nawet jak uda mi się po omacku dojść w pierwszej misji (po spotkaniu z Basso) do budynku, gra wywala na pulpit. Co mam robić? :)

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 wrz 2019 12:13 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2311
Lokalizacja: Deutschland
Tharna - Z jakich plików instalacyjnych korzystasz?
krystyn-a - Z jakich plików instalacyjnych korzystasz? Czy zainstalowałaś TFIX?

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 wrz 2019 15:36 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1329
Lokalizacja: Trójmiasto
Th
Mixthoor napisał(a):
krystyn-a - Z jakich plików instalacyjnych korzystasz? Czy zainstalowałaś TFIX?

TMA zainstalowałam z Antologii, po raz pierwszy na nowym kompie (W10), na starym kompie nie instalowałam TFIX... jeżeli to ma pomóc, to oczywiście zainstaluję... Gdzie go znajdę?

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 wrz 2019 21:32 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 118
Mixthoor napisał(a):
Tharna - Z jakich plików instalacyjnych korzystasz?

Antologia. Jakis miesiąc temu też miałam z tym problem przed formatem. Pomyślałam, że pewnie syf na kompie i dlatego, ale po formacie jest to samo ...

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 wrz 2019 21:47 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2528
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
@krystyna:
A propos problemów z janością (ciemnością) - natknąłem się na takie ustawienie w cam_ext.cfg:
Kod:
; by default it will try to use an enhanced 32-bit precision display mode, if the driver supports it, but
; there may be instances (like with integrated intel GPUs) where the driver does support it but it may not
; work correctly (such as gamma not working), this option will disable the use of enhanced precision
;d3d_disp_no_rgb10_buf


Spróbuj aktywować tą opcję, usuwając średnik w ostaniej linii:
Kod:
d3d_disp_no_rgb10_buf
i zobacz, czy to coś da.

U mnie ta opcja jest na linii 205.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 wrz 2019 07:51 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1329
Lokalizacja: Trójmiasto
Juliusz napisał(a):
@krystyna:
A propos problemów z janością (ciemnością) - natknąłem się na takie ustawienie w cam_ext.cfg:
Kod:
; by default it will try to use an enhanced 32-bit precision display mode, if the driver supports it, but
; there may be instances (like with integrated intel GPUs) where the driver does support it but it may not
; work correctly (such as gamma not working), this option will disable the use of enhanced precision
;d3d_disp_no_rgb10_buf


Spróbuj aktywować tą opcję, usuwając średnik w ostaniej linii:
Kod:
d3d_disp_no_rgb10_buf
i zobacz, czy to coś da.

U mnie ta opcja jest na linii 205.

U mnie plik cam_ext.cfg wygląda zupełnie inaczej, jest krótki i nie ma tej linii. Ale może wystarczyłoby go podmienić?

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 wrz 2019 08:32 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2528
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
T2Fix można ściągnąć stąd:
https://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=149669

Kilknij tam na link Latest version T2Fix 1.27a

Ten patch oferuje też różne dodatkowe mody (tekstury, dialogi itp.) - jeśli ich nie chcesz, to kilka linijek niżej znajdziesz link do T2Fix Lite.

T2Fix generalnie uaktualni Twoją grę do najnowszej wersji NewDark'a i zmieni różne pliki konfiguracyjne. Nie pamiętam teraz, czy ta wspomniana przeze mnie opcja jest w tym fixie domyślnie włączona czy nie. Spróbuj wpierw, czy gra zadziała po zainstalowaniu samego T2Fixa.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 wrz 2019 19:32 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2006 08:41
Posty: 1329
Lokalizacja: Trójmiasto
Juliusz napisał(a):
T2Fix można ściągnąć stąd:
https://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=149669

Kilknij tam na link Latest version T2Fix 1.27a

Ten patch oferuje też różne dodatkowe mody (tekstury, dialogi itp.) - jeśli ich nie chcesz, to kilka linijek niżej znajdziesz link do T2Fix Lite.

T2Fix generalnie uaktualni Twoją grę do najnowszej wersji NewDark'a i zmieni różne pliki konfiguracyjne. Nie pamiętam teraz, czy ta wspomniana przeze mnie opcja jest w tym fixie domyślnie włączona czy nie. Spróbuj wpierw, czy gra zadziała po zainstalowaniu samego T2Fixa.

Zainstalowałam T2Fix i...działa. Wielkie dzięki! :-D

_________________
Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 wrz 2019 23:01 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2528
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
:hur :oki :sup

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 wrz 2019 19:44 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2008 21:32
Posty: 4642
Lokalizacja: Świątynia Nieba z Zaginionego Miasta
Mam problem z TG ze Steama.
Wczoraj wszystko grało i kiedy dziś próbowałem odpalić grę, zaczęła się aktualizować i nagle wyskoczył błąd z załącznika.

Podstawowe rozwiązania z pakietu Steama, czyli restart Steama, reinstalacja gry, restart kompa, wyczyszczenie cache aktualizacji nie pomogły.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 wrz 2019 21:03 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2528
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Może jakiś nadgorliwy antywirus?

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 wrz 2019 14:38 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2008 21:32
Posty: 4642
Lokalizacja: Świątynia Nieba z Zaginionego Miasta
Możesz mieć rację :P wyłączyłem antywira i pobrało się poprawnie itd. Teraz czas zainstalować z powrotem mody.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 wrz 2019 22:46 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 118
Czy ktoś mi wyjaśni dlaczego w T2 po zainstalowaniu obecnych modów ekran zdaje sie z opóźnieniem reagować na ruchy myszy? I jak to naprawić? :(
Wcześniej przed reinstalką win 8.1 nie miałam takich problemów. I to sie dzieje zarówno w oryginalnych misjach, jak i w FM. TG z modami śmiga bez zarzutu.
Pliki z Antologii.

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2019 08:55 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2311
Lokalizacja: Deutschland
A jakie mody wykorzystujesz? (O TMA MMP zapomnij, pracuje wolno nad nowa paczka.)

W pliku cam_mod.ini znajduje sie cos o VSYNC. Mialem swego czasu podobny problem i zmiana tego ustawienia mi pomogla. Pliki mam w domu, dlatego nie potrafie tego dokladnie sprecyzowac.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2019 21:31 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 118
A co z tym modem jest nietak? :?

cam_mod:

Kod:
; ----------
; FM options
; ----------

; FM selection can also be done with command-line options (which override mod.ini)
;   -fm        : to start the FM Selector
;   -fm=name   : to start game with 'name' as active FM

; always start the FM Selector (if one is present)
fm

; start game with FM (the name is the FM's directory name, located in the FM path)
;fm TheDarkMansion

; to specify a path other than the default "FMs" (the specified path must exist or
; it won't be accepted and the game falls back to the default path)
;fm_path .\FMs

; a single relative path name to override the FM movie directory
; default is "Movies" for Thief and "cutscenes" for Shock
;fm_movie_dir Movies

; define the library name of an alternative FM Selector, the default is "fmsel.dll"
fm_selector NewDarkLoader.dll

; prevent the FM Selector DLL to be unloaded when continuing to main game (can be useful
; if you experience crashes when FM Selector closes)
;no_unload_fmsel

; an FM Selector is a separate library (DLL) containing a utility, usually a UI based
; application that lists the available FMs and lets the user pick which one to run.
; A selector could range from a simple list box with the FM names to a full blown
; manager with extended info, last played timestamps, sorting/filtering etc.

; ---------
; Mod paths
; ---------

; the max path count is 63 for "uber_mod_path" and "mod_path" combined
; (avoid an excessive amount of paths, it can make file handling slower)
;
; the full path search order is (starting with highest priority)
;     uber_mod_path -> FM dir (if active) -> mod_path -> resname_base(/movie_path/etc.)

; these are mod paths that override the active FM in the search order
;uber_mod_path mods\UpToDateOSMs+MyGemMod

; these are normal mod paths which are applied after the active FM in the search order
;mod_path MyBowMod+.\TexturePack
mod_path .\MODS\TMA_NecroAge_v2.3_MMP+.\MODS\t2skies+.\patchedmis


pewnie i tak nie będziesz pamiętał, co zmieniałeś. No nic :)

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1928 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78  Następna strona

Teraz jest 22 wrz 2019 16:23


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron