Moje wyliczenia
Gdy spotyka Szafarza ma +/- 15 lat.
Kilka lat szkolenia, jak dowiadujemy się z TDS, Szafarzy opuścił mając 20-23 lata.
Owszem, potrzeba jakiegoś czasu, by nawiązać wszystkie znajomości w światku przestępczym oraz uzystkać jaką taką renomę, ale jego doświadczenie w tym momencie polega raczej na szkoleniu, aniżeli praktyce stricte złodziejskiej. Poza tym początek TDP jest wybitnie także początkiem kariery Garretta (wspomina to sam niejednokrotnie, pojawia się to także w rozmowach innych protagonistów). Dałabym na to jakieś 2-3 lata, co daje 25-26 na początek TDP.
Nie wiadomo, ile czasu upływa od Bafforda do Miecza Konstantyna, ale później akcja zdecydowanie przyspiesza. Czy całość TDP może rozgrywać się w pół roku? Rok?
Kolejną dziurą, jaką mamy, jest ta między TDP i MA (kilka miesięcy?)
Analogicznie do części pierwszej, nie wiemy, ile czasu mija od pomagania w ucieczce wybrance Basso do Ambush! Później również akcja nabiera tempa. Na forum ttlg znalazłam informację, że biorąc pod uwagę fazy księżyca, całość MA rozgrywa się w półtora miesiąca.
Znowu dziura między MA i TDS, ale sądząc na podstawie przepowiedni o nadciągających Ciemnych Wiekach

nie mogła być ona duża. TDS też nie rozgrywa się w zbyt długim okresie czasu: oprócz pierwszej misji (która jakoś dziwnie nie pasuje mi do reszty fabuły), każde wydarzenie poprzedniej misji łączy się (i zdąża do) następnej, a całość, jak wszyscy doskonale wiemy, rozgrywa się na przestrzeni 9 (9?

) dni.
Podsumowując: dołączając moje wyobrażenia do świata Thiefa

wzoruję się bardziej na średniowieczu, biorąc także średnią długość życia (tak, wiem, Thief to nie średniowiecze

). Tak więc stawiałabym raczej na wiek ok. 30.