Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 sie 2005 22:26 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4845
Lokalizacja: Gliwice
Caer napisał(a):
Jakieś pomysły?

Ważne by to zadanie pozostawić czytelnikom. Opiekunowie byli zawsze a Thief to jedynie epizod w ich egzystencji - tak jak dobru towarzyszy zło itp.
Co do reszty to bym sięnie czepiał bo przecie każdy może na swó j sposób interpretować młodosć Garrett'a.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sie 2005 18:07 
Mechanista

Dołączył(a): 01 lis 2002 12:43
Posty: 423
Lokalizacja: Elbląg
Założyłem, że jednak niektórzy z Opiekunów orientują się (dosyć mgliście, ale jednak) w roli Garretta. Dlatego też nie próbowali go zatrzymać wiedząc że to nie koniec. O co Ci chodzi z tą flintą? Gdzie jest powiedziane, że taki "ruch" mieczem nie występuje w Thiefie? Zakładam że chodzi Ci o flintę - zamarkowanie ostrzem, a nie o strzelbę czy fuzję :P

EDIT: O kurwa, mój błąd! Powinno być finta! Już poprawiam!

Ach, jeszcze sprawa rekrutacji - Moim zdaniem najciekawszym sposobem byłoby (Poza zbieraniem z ulic tych najzdolniejszych) wnikanie Opiekunów min. do gildii złodziejskich, cyrków akrobatycznych, wędrownych trup itp., by stamtąd wyciągać obiecujących adeptów.

_________________
Kobiety są jak szanse - niewykorzystane, mszczą się okrutnie!


Ostatnio edytowano 21 sie 2005 11:01 przez Aen, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sie 2005 23:27 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4845
Lokalizacja: Gliwice
Mój Adobe Acrobat dziwnie się zachowuje i nie mogę zaprezentować próbki streszczenia w pdf :/
Gdy klikam by konwertował plik doc to otwiera się Word z źródłowym plikiem i tyle :/
Musze to jakoś rozgryźć.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sie 2005 23:30 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Może nie pasują mu znaki użyte w Wordzie np. takie:
" ' ...

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2005 14:15 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4845
Lokalizacja: Gliwice
To nie kwestia znaków :? . Nie mam pojęcia.
Musze pokazać wam plik *doc.

Pamiętajcie, że rozmiar czcionki wydaje się mały przy 100%. Po wydruku albo w pdf będzie bardziej czytelny.

Zamieszczam:
-okładkę (beta)
-piersze wyjście z mroku
-posiadłość Lorda Bafforda

http://republika.pl/dziarski_chank/streszczenie_t1.rar

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2005 15:08 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2002 10:06
Posty: 1398
Lokalizacja: Kraków
Dziarsky napisał(a):
Gdy klikam by konwertował plik doc to otwiera się Word z źródłowym plikiem i tyle :/

Bo musisz to wyeksportować a nie konwertować :wink: . Jeśli dobrze zrozumiałem. Poeksperymentuj też z jakością grafiki itp.

_________________
Pablo


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2005 20:58 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4845
Lokalizacja: Gliwice
Pablo napisał(a):
Bo musisz to wyeksportować a nie konwertować

W acrobat jest opcja create pdf from file - i podaje plik doc. Wcześniej tak robiłem a teraz coś nie działa :/

Pablo napisał(a):
Poeksperymentuj też z jakością grafiki itp.

to znaczy? z jakością w sensie rozdzielczości czy jakością w sensie "tobie się to nie podoba" :P

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2005 21:54 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2005 17:42
Posty: 183
Dziarsky:
Podaje link do darmowego programiku PDF Creator, który działa jak wirtualna drukarka - każdy rodzaj dokumentu może "przerobić" (wirtualnie wydrukować do pliku w formacie PDF).
http://download.chip.pl/download_130634.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 01:45 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4845
Lokalizacja: Gliwice
Arven napisał(a):
PDF Creator,

Program działa ale gdy natrafia na polskie znaki "ś" i "ć" dalej nie konwertuje. Zrobił mi pdf do momentu pierwszego takiego znaku. Program ten ma polskie menu więc powinien być kompatybilny.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 09:10 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2005 17:42
Posty: 183
Ja nigdy nie miałem z nim problemów - pracuje z nim chyba od dwóch lat i konwertuje dokumenty tekstowe, partytury (nuty) itp. Nigdy nie zawiódł.
Oto przykład:


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 11:08 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4845
Lokalizacja: Gliwice
Dzisiaj albo jutro robie format. Więc na świerzo bęe wiedział czy wszystko jest ok.
ps. a może jak kopiowałem text z forum na żywca do worda to kodowanie sięcoś pochrzaniło i dlatego nie działa?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 13:55 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2002 10:06
Posty: 1398
Lokalizacja: Kraków
Może namieszałem, pdfa robiłem tylko kilka razy w pracy i chyba jednak spod programu do składu tekstu więc moje uwagi mogą Ci się do niczego nie przydać. Ot skleroza nie boli. Co do jakości grafiki, to chodzi o to, że w pdf można kompresować grafikę, co może się przydać jeśli stwierdzisz, że plik jest za duży.

_________________
Pablo


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 14:11 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4845
Lokalizacja: Gliwice
Pablo napisał(a):
że w pdf można kompresować grafikę, co może się przydać jeśli stwierdzisz, że plik jest za duży.

Dzięki za rady.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 20:03 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sty 2003 13:23
Posty: 1046
Lokalizacja: Karath-din
Korzystając z chwilowego zamieszania :-D, posyłam moją wersję rozdziału pierwszego (no, skoro już jestem odpowiedzialna za korektę i rozmieszczenie tekstu... :twisted:)

http://80.55.143.106/~gildiaoswieconych/T1R2.pdf

Plik waży jakieś 280KB. Wszelkie uwagi mile widziane.
PS. Teksty filmików miały być czcionką Papirus, ale nie chciało mi konwertować. Jest za to inna, ale podobna :).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 20:14 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3699
uwagi
1/ a jakiego thiefa dotyczy to streszczenie ? ( 1 strona )
2/ zbyt duże marginesy
3/ dałbym większe odstępy między wierszami
4/ grafika jest wspaniała

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać. Kanalia. Patologiczny element czyli OBYWATEL.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 20:21 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4845
Lokalizacja: Gliwice
timon napisał(a):
1/ a jakiego thiefa dotyczy to streszczenie ? ( 1 strona )

Bardzo trafna uwaga. Musze dodać "the dark project" przecie :).

timon napisał(a):
2/ zbyt duże marginesy
3/ dałbym większe odstępy między wierszami

Zmniejsze więc do 1cm marginesy i zmienie odstępy.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 20:24 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sty 2003 13:23
Posty: 1046
Lokalizacja: Karath-din
Teraz pytanie za 100pkt.: do której wersji są uwagi Timona? :-D

Z uwagi "zbyt duże marginesy", wnoszę, że może do mojej...
Jeśli to byłoby prawdą ;), pragnę powiadomić, iż połakomiłam się na zmniejszenie wymiarów strony, niestety, pdfcreator tego nie zauważył. Już poprawiam :).

1/ już zostało wyjaśnione
3/ Hm... Myślę, że 1,5 odstęp będzie w porządku. Nikt się nie upiera o przerwy między akapitami, prawda? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 21:19 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4845
Lokalizacja: Gliwice
Przeoczyłem tój przykład Caer. Nie powielał bym tekstu z pierwszego filmu z tym co zrobił Aen jako wstęp.

Mój pdf już działa dzięki OpenOffice :)

Zobaczcie teraz. Przykład zrobiłem na formacie A5 (dalej uważam, że A4 jest za duży i sama Caer zobacz:) ).
Mam już przyszykowaną całą grafikę i w każdej chwili mogę zrobić całość.
Pytanko z mojej strony:
"Więzienie cragnleft, Zaginiona katedra, Powrót do katedry, Zaginione miasto" - Jak zapisać te słowa katedra, miasto, cragnleft ? Z dużej czy z małej ?
Na końcu chcę zrobić stronę z podumowaniem, kto komu po co i kiedy. Jak nazwać nagłówek do tego? "Podsuowanie" ?

ps. co wybieracie ?


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 21:30 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sty 2003 13:23
Posty: 1046
Lokalizacja: Karath-din
Z dużej.
Podziękowania.

Hm... ale w takim razie mam pytanie: jak w końcu robimy? Wg wcześniejszych ustaleń miałam przeczytać tekst, zrobić korektę, rozmieścić na stronie i podesłać, żebyś dodał obrazki i edytował całość. Jak widzę, na razie robisz wszystko sam i tak właściwie czuję, że moja robota nie była nikomu potrzebna. Więc?

PS. Jeśli mam to rozmieścić na A5, to proszę podać mi wymiary strony, mój Word nie ma takiego formatu :P:.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 22:28 
Mechanista

Dołączył(a): 01 lis 2002 12:43
Posty: 423
Lokalizacja: Elbląg
Caer - Przeczytałem Twoją korektę...No cóż, to kwestia gustu, ale zostawiłbym starego, dobrego Burricka i Dayport :wink:

_________________
Kobiety są jak szanse - niewykorzystane, mszczą się okrutnie!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 22:44 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3699
Caer napisał(a):
Teraz pytanie za 100pkt.: do której wersji są uwagi Timona? :-D

Dotyczy twojej wersji.
Może dodacie bardzo, ale to bardzo, delikaty znak wodny o tematyce thiefa ?
A5 to : 148x210mm

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać. Kanalia. Patologiczny element czyli OBYWATEL.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2005 22:45 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4845
Lokalizacja: Gliwice
Caer napisał(a):
Jak widzę, na razie robisz wszystko sam i tak właściwie czuję, że moja robota nie była nikomu potrzebna. Więc?
Jeśli mam to rozmieścić na A5, to proszę podać mi wymiary strony, mój Word nie ma takiego formatu .

Ok to wyśle ci wszysktie grafiki i skończysz to u siebie na A4 :) Odezwij się do mnie na gg do omówimy szczegóły :)

Wymiana plikami nie miała by sensu Caer bo:
-pdf mogę zrobić tylko w OpenOffice i w tym programie musze pisać streszczenie bo "kopiuj wklej" w OO gubi formatowanie. Więc wszystko co bym miał do ciebie musiałbym i tak przerobić na nowo.

Piszesz się ostatecznie na przygotowanie tekstu ? :>

Cytuj:
Może dodacie bardzo, ale to bardzo, delikaty znak wodny o tematyce thiefa ?

hym.. dało by radę zrobić. Ale jak podłożyć obraz pod tekst ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2005 06:51 
Bełkotliwiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2005 13:38
Posty: 35
Piszę to, bo nikt tutaj nie zwrócił na to uwagi, a nie chcę żebyście popełnili małą gafę. Misja druga nazywa się Więzienie Cragscleft, a nie jak pisze Dziarsky - Cragnleft, czy Aen - Cragsleft. Chociaż pewnie Caer by to skorygowała, ale lepiej przypomnę. To tyle, a tak poza tym witam wszystkich.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2005 09:52 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4845
Lokalizacja: Gliwice
Silence napisał(a):
druga nazywa się Więzienie Cragscleft, a nie jak pisze Dziarsky - Cragnleft, czy Aen - Cragsleft.

Ja tak napisałem bo nie chciało mi się szukać w momencie pisania posta :).
Aen piosał strzeszcze "na żywca" więc pewnie można mu to wybaczyć.

Przyjmujemy do wiadomości słowo Cragscleft.
Dziękujemy.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2005 23:27 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sty 2003 13:23
Posty: 1046
Lokalizacja: Karath-din
Timon napisał(a):
Może dodacie bardzo, ale to bardzo, delikaty znak wodny o tematyce thiefa ?


Możemy :). Jak byś sobie to wyobrażał? Co miałby przedstawiać? Logo? Czy jakiś rysunek (zakładam, że nie ten z okładki)? Na każdej stronie? Hm...

Timon napisał(a):
A5 to : 148x210mm


Dzięki!

Aen napisał(a):
Caer - Przeczytałem Twoją korektę... No cóż, to kwestia gustu, ale zostawiłbym starego, dobrego Burricka i Dayport ;)


Ja wiem, że byś zostawił :twisted:. Ale skoro propaguję tłumaczenie, usiłuję jakoś rozruszać mój Projekt i w ogóle... Gdzie mogłam, starałam się przetłumaczyć. Ale jeśli więcej osób będzie miało coś przeciwko...

Dziarsky napisał(a):
Ok to wyśle ci wszysktie grafiki i skończysz to u siebie na A4 :) Odezwij się do mnie na gg do omówimy szczegóły :)


Nie ma sprawy, wysyłaj. Mogę nawet rozmieścić na A5 (ech, znowu to dzielenie wyrazów... ;)). Odezwę się w tym tygodniu. Na razie muszę dość mocno się ograniczać z wizytami w necie, bo sporo przekroczyłam moje pakiety internetowe...

Dziarsky napisał(a):
Piszesz się ostatecznie na przygotowanie tekstu ? :>


Jeśli tylko faktycznie będę go robić :>

Dziarsky napisał(a):
Ale jak podłożyć obraz pod tekst ?


Wstaw > rysunek > formatuj > pod tekst

Silence napisał(a):
Piszę to, bo nikt tutaj nie zwrócił na to uwagi, a nie chcę żebyście popełnili małą gafę.


Uff... już mnie przestraszyłeś. Ten rozdział czytałam tak dawno, że już nie pamietam, jak był zatytułowany. Ale w oficjalnym tekście jest poprawnie. Niemniej dzięki za uwagę. No i witamy na pokładzie! :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Teraz jest 16 sie 2018 06:57


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron