Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 kwi 2012 18:26 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2009 13:38
Posty: 2329
Lokalizacja: Archiwa Miejskie
Dziwny błąd z T3. Miałem go kiedyś, ale rozwiązałem go instalując inną wersję.

Wczoraj zainstalowałem T3, tą poprawną (z dwóch wybrałem tą z antologii). Od razu zadziałało, wszystko cacy. Ale dziś włączam i gra się wiesza przy wczytywaniu i przejściu do dalszego poziomu. Jak to naprawić?

EDIT:
Naprawiłem. Kto by pomyślał, że chodzi o rozdzielczość? Póki co mogę grać na małym okienku... Ale wtedy jak zwiększyć rozdzielczość aby nie było takiego błędu jak wyżej?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 kwi 2012 19:42 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4839
Lokalizacja: Gliwice
adriannn napisał(a):
Dziwny błąd z T3.


Pomyśl o korekcie ustawień zaproponowanej w pomocy na thief-portal.pl Są tam sprawy związane z ustawianiem domyślnej rozdzielczości i proporcji ekranu.
Jeśli download wymaga rejestracji to po nazwie potrzebnych plików znajdziesz inne źródło.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 kwi 2012 11:32 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Instrukcja Dziarskiego jest krótka i przejrzysta. Mi pomogła. Póki co wstrzymałem stworzenie paczki dodatków do TDS, ze względu na brak czasu. Pojawi się ona wkrótce i również będzie czerpała z pomocy kolegi :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2012 18:51 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2009 13:38
Posty: 2329
Lokalizacja: Archiwa Miejskie
Bukary, zaglądasz tu jeszcze?

Pytanie co do punktu o tłumaczeniu. Czy ktoś z dawnych tłumaczy (albo też ktoś inny) wie, jak mogę wyciągnąć z plików TDS napisy do wypowiedzi postaci? Potrzebne to będzie do polskiej Thief: Wiki aby dodać do źródeł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2013 21:07 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Sprawdziłem dodatki do 3 części. Myślałem, że dodam coś do MMP. Na szczęście nie ma tego dużo, więc nie ma i potrzeby pakowania tego do nowych archiwów.

Kod:
Thief Deadly Shadows pod Win7 64bit na TV (16:9):
1) Instalujemy TDS
2) Instalujemy patch T3 Sneaky Upgrade v1.1.1.1
3) Instalujemy patch John P's TDS Texture Patch v1.0.3
4) Uruchamiamy grę, zmieniamy ustawienia grafiki, audio i sterowania.


I to wszystko. Na innych systemach i monitorach powinno być tak samo. Nie trzeba uruchamiać na gry tuż po instalacji, nie bawimy się w zmianę opcji w rejestrze (choć można), nie trzeba instalować innych patchy (nic nie stoi na przeszkodzie, aczkolwiek uważam, że to zbędne).

Do przetestowania pozostają mi FMSel i FMki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2013 21:55 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lis 2011 16:40
Posty: 869
Lokalizacja: The Keepers' Chapel (Zamurze)
Jestem ciekaw efektu :) Chociaż nie mówię, że zgłoszę się jako pierwszy tester, bowiem mam ostatnio zawalony czas.

_________________
Moje konto DA:
http://keeperhattori.deviantart.com/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2013 22:03 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Nie ma co testować, to tylko 2 instalki :)

FMSel 1.0.0.46 z patcha T3 SneakyUpgrade v1.1.1.1 uruchamia się, jednak nie mogę wskazać w nim folderu z FMkami. W przypadku TG i TMA działało. Czy ktoś korzystał z FMSel przy T3?

UPDATE
OK, FMSel znajduje misje z wybranego folderu. Jednak przy ich uruchomieniu, ładuje je do katalogu C:\Program Data\Thief 3 Sneaky Upgrade\Installed FM. Gdzie to zmienić?

UPDATE 2
Dooobra, mam:
Cytuj:
To use FMSel with Thief 3:

Open SneakyOptions.ini in the User Options folder. (Which is in the SaveGames folder)
Change the InstallPath option in the Loader section to the folder where you'd like the FMs to be installed. Keep it out of the game installation and special folders, and use an absolute path. Save the file
Make a copy of the T3 shortcut on your desktop. Right-click on the copy, select Properties and add " -fm" to the Target line so it ends in "T3.exe -fm" (without quotes)
Click that icon. FMSel should appear. Click on the gear icon and select FM Archive Path, set it to where your FM zip files are stored
See the FMSel readme from the NewDark patch for further instructions


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2013 12:54 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lis 2011 16:40
Posty: 869
Lokalizacja: The Keepers' Chapel (Zamurze)
A więc nie robisz osobnego MMP do T3? Gdzie więc najlepiej pobrać te dwa mody? Stąd np. nie wszystkie linki działają.

_________________
Moje konto DA:
http://keeperhattori.deviantart.com/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2013 17:47 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=138607
http://www.gnartsch.de/Thief-FM/Thief-FanMissions.shtml


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Teraz jest 16 gru 2017 00:22


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj: