Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1902 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 sie 2015 18:08 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2760
Dzięki Mix, zaskoczyło :) Widocznie coś jest nie tak z FMSel, muszą to koniecznie poprawić w wersji 1.24

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2015 22:01 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 100
Czy ktoś posiada niezawirusowany New Dark pasujący do windy 8.1?
Znoowu mam problemy z instalacją TG i TMA :x
TDS wszedł ..

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2015 22:08 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2284
Lokalizacja: Deutschland
Masz 3 opcje:

1) Paczki Taffer Patch lub TFIX
2) Łatka NewDark http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=144235
3) Paczki TG MMP (TMA, T2X, TDS zrobię kiedyś w przyszłości...)

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lis 2015 16:35 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1147
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Dlaczego jest tak, że jak trzymam kombinację klawiszy (strzałka w górę, strzałka w prawo i spacja), to mogę to w Thiefie uzyskać bezproblemowo (czyli chodzenie do przodu, skręcanie w prawo i skok jako spacja), a (strzałka w górę, strzałka w lewo i spacja) to komputer nie reaguje i do tego odzywa się PC Speaker, który mam zamontowany na płycie głównej? Gdy to samo robię nie ze strzałkami w górę i w lewo a z klawiszami W, A (lub D) i spacją to z jakiegoś powodu nie ma tego problemu ignorowania klawiszy przez komputer i odzywania się PC Speakera.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2015 19:45 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2523
Lokalizacja: Statua postępu
Bo różne grupy klawiszy są obsługiwane na różnych przerwaniach systemowych. Wciśnięcie na raz kilku klawiszy z jednej takiej grupy powoduje konflikt, błąd systemowy, sygnalizowany m.in. sygnałem ze speakera.

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2015 19:48 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1147
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Da się jakoś to odblokować?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2015 19:53 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2523
Lokalizacja: Statua postępu
Najprościej będzie, jeśli spróbujesz użyć innej klawiatury (byleby tylko nie taki sam model).

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2015 19:58 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1147
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Nie ważne czy klawiatura numer 1 czy klawiatura numer 2, u mnie było i jest tak samo (a miałem nie dwie lecz kilka klawiatur jak dotąd). Być może to jest... wina posiadanego systemu operacyjnego? Na Windowsie XP 32 bit to testowałem.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2015 20:32 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Nie nie da się bez klawiatury z układem antighosting. Jak np Razer Lycosa.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sty 2016 09:55 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2284
Lokalizacja: Deutschland
Nie moge zainstalowac TMA na notebooku (niemiecki Win7): Plik cabinet data1.cab jest uszkodzony. Odpalam to z pliku ISO, jak i po rozpakowaniu na dysk. Plyty nie mam przy sobie. Mial ktos cos takiego?

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lut 2016 17:20 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 549
Lokalizacja: Tychy
Kupiłem ostatnio na Steamie Thiefa II jak był w promocji (1,74€ czy coś koło tego) i stałem się w ten sposób posiadaczem już trzeciej legalnej kopii T2 :-D . Zainstalowałem najnowszego tafferpatchera i zacząłem grać w oryginalne misje. Wszystko jest ok, ale w momencie gdy zginę lub ukończę misję, na ekranie statystyk wyświetla mi się jedynie "Łączny czas gry" - nie ma statystyk dotyczących loota, KO, sekretów itp. Odpaliłem zainstalowaną drugą instancję Thiefa 2 (chyba z Antologii) i tam statystyki działają. Porównałem configi obu instalacji i nie znalazłem zmian które mogłyby na to wpłynąć. Wie ktoś może czym to jest spowodowane?

edit: OK, znalazłem. zainstalowałem sobie spolszczenie do T2 i tam jest najwyraźniej coś nie tak z DEBRIEF.STR. Podmieniłem na DEBRIEF.STR z Antologii i działa.

_________________
Zagraj z nami w Thievery!
Thievery Server Browser


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sty 2017 18:57 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4840
Lokalizacja: Gliwice
Procek i5, grafa Intel HD, Windows 7.
Thief 2 + T2Tool_v1.0.5.2.exe

Przy wielu nowych fanmisjach takie cuda się dzieją:
https://drive.google.com/open?id=0B_xiQ ... HBsM3JRek0

Towarzyszy spadek wydajności. Jak się odwrócę w stronę gdzie nie ma dużego terenu albo wejdę do pomieszczenia - problem znika i gra śmiga.
Wygląda na problem z dołączonymi do misji teksturami i modelami.

Ktoś miał taki problem? Rozwiązał?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sty 2017 20:28 
Paser

Dołączył(a): 04 lip 2011 19:57
Posty: 219
Ten problem to zapewne zintegrowana karta graficzna.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2017 17:20 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4840
Lokalizacja: Gliwice
A więc paradoks...
Po przesiadce z mocnego PCta na zwykłego lapka pomyślałem: "teraz nie mam już wymówek - gry AAA ida w odstawkę i mogę poświęcić więcej czasu na FMki z Thiefa" a wychodzi na to, że nowego PCta potrzeba nie tylko do Doom 4, także do Thiefa :|.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 wrz 2017 19:07 
Miastolud

Dołączył(a): 24 sty 2010 20:01
Posty: 55
laptop Asus k50ij
procesor zmieniony na intel mobile core2 duo T9300 predkość 2.5Ghz fsb 800Mhz
pamiec rozszezona do 4GB DDR2-667Mhz pamiec jest 800Mhz ale wykrywa ją jako 667mhz czy to ograniczenie plyty głównej?
grafika mobile intel 4 express chipset GM45 Intel 82GM45 Graphics Ram moze pobrac ponad 1700mb z ramu ddr2
system windows 7 service pack 1 64 bit
Thief gold hd mod chodzi 15kl/s
TMA hd 13kl/s
rozdzialka 1366x768
da sie cos z tym zrobic?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 wrz 2017 08:56 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2760
Odinstaluj HD mod. Tekstury używane w tym rozszerzeniu mają kilkakrotnie większe rozmiary od oryginalnych, dlatego system spowalnia. Albo jakość obrazu, albo szybkość działania gry.

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2017 12:08 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2284
Lokalizacja: Deutschland
@Tiger - Alternatywą jest necroage i zmiana ustawień bloom oraz saturation w pliku cam_ext.cfg. Gra wygląda obłędnie i chodzi bardzo stabilnie na notebookach.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 paź 2017 22:48 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4840
Lokalizacja: Gliwice
Nietypowe pytanie.
W pierwszej misji TMA można zobaczyć dużo podpowiedzi w postaci tekstu na górze ekranu. Myślałem, że to towarzyszy tej misji, ale zaczynam Shipping i dalej mam te komunikaty.
Pytanie kiedy to zniknie albo czy można to jakoś wyłączyć?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 paź 2017 23:54 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2008 21:42
Posty: 790
Lokalizacja: Swarzędz
Na jakim poziomie trudności grasz? Bo IMO to chyba od tego jest to uzależnione.

_________________
Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 paź 2017 21:29 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2284
Lokalizacja: Deutschland
U mnie tylko przy skrzyniach, gdy próbuję skoczyć i przy zamkniętych drzwiach. Dalej nie sprawdzałem. Info pojawiło się jeden raz.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 paź 2017 21:23 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4840
Lokalizacja: Gliwice
Zaratul napisał(a):
Na jakim poziomie trudności grasz? Bo IMO to chyba od tego jest to uzależnione.

Strzał w dziesiątkę - na Normalu są cały czas komunikaty.
Dzięki :).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2017 01:26 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2008 21:32
Posty: 4529
Lokalizacja: Świątynia Nieba z Zaginionego Miasta
Fanmisje znowu mi działają :D Rozwiązaniem okazało się kupienie TMA na Steamie, zainstalowanie Mixthoor Mode Pack (gra zaktualizowała się do wersji 1.19) i użycie FMsel.

https://vintage.ponychan.net/chan/files ... 266506.jpg

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2017 01:30 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 cze 2012 11:43
Posty: 507
Odpuść sobie jakieś packi graficzne jeśli to do grania tylko w FM-y.

_________________
Forgotten Tomb


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2017 06:26 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4840
Lokalizacja: Gliwice
A dlaczego? Doświadczenie grania poprawioną grafiką jest tak samo zadowalające w podstawach, co w FMkach właśnie.
Póki wszystko działa, warto spróbować.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2017 11:53 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 cze 2012 11:43
Posty: 507
Wszystko co autor misji miał na myśli jest w pliku zip. Zmieniając to, zmieniasz jego koncepcję, wizję świata, dopasowanie tekstur np. oryginalnej do kustomowej itd. To nie OM-y które widzieliśmy już po sto razy a świeża wizja autora. Po co to zmieniać? Jeszcze inna sprawa, że ze względów technicznych nie jest to zalecane co większość autorów zastrzega, dziwne zamiany przedmiotów, crashe, inne absurdalne problemy. Do FM-ów tylko czysty folder instalacyjny + patch 1.25 w moim przypadku. Zabawy graficzne w osobnym.

_________________
Forgotten Tomb


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1902 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77  Następna strona

Teraz jest 23 sty 2018 12:55


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron