Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1896 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 sie 2014 19:25 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
wklej mi zawartość tego pliku, pomogę

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2014 19:48 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 99
tego cam_mod.ini?

Kod:
; ----------
; FM options
; ----------

; FM selection can also be done with command-line options (which override mod.ini)
;   -fm        : to start the FM Selector
;   -fm=name   : to start game with 'name' as active FM

; always start the FM Selector (if one is present)
;fm

; start game with FM (the name is the FM's directory name, located in the FM path)
;fm TheDarkMansion

; to specify a path other than the default "FMs" (the specified path must exist or
; it won't be accepted and the game falls back to the default path)
;fm_path .\FMs

; a single relative path name to override the FM movie directory
; default is "Movies" for Thief and "cutscenes" for Shock
;fm_movie_dir Movies

; define the library name of an alternative FM Selector, the default is "fmsel.dll"
;fm_selector fmsel.dll

; an FM Selector is a separate library (DLL) containing a utility, usually a UI based
; application that lists the available FMs and lets the user pick which one to run.
; A selector could range from a simple list box with the FM names to a full blown
; manager with extended info, last played timestamps, sorting/filtering etc.

; ---------
; Mod paths
; ---------

; the max path count is 63 for "uber_mod_path" and "mod_path" combined
; (avoid an excessive amount of paths, it can make file handling slower)

; these are mod paths that override the active FM in the search order
;uber_mod_path mods\UpToDateOSMs+MyGemMod

; these are normal mod paths which are applied after the active FM in the search order
;mod_path MyBowMod+.\TexturePack

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2014 22:53 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Tak, innego nie ma :)

Stwórz katalog np. DUPA, wrzuć do niego NecroAge.crf. W cam_mod.ini zmień ostatnią linijkę na:
Kod:
; these are normal mod paths which are applied after the active FM in the search order
mod_path DUPA\NecroAge


Ten mod jest cudowny!

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sie 2014 09:08 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 99
U mnie bez zmian :(

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sie 2014 12:00 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Pokaż mi raz jeszcze obecną zawartość cam_mod.ini. Zrób też screenshoota katalogu DUPA

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sie 2014 13:20 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 99
http://dembek.slupsk.pl/blog2/shot.jpg

Kod:
; ----------
; FM options
; ----------

; FM selection can also be done with command-line options (which override mod.ini)
;   -fm        : to start the FM Selector
;   -fm=name   : to start game with 'name' as active FM

; always start the FM Selector (if one is present)
;fm

; start game with FM (the name is the FM's directory name, located in the FM path)
;fm TheDarkMansion

; to specify a path other than the default "FMs" (the specified path must exist or
; it won't be accepted and the game falls back to the default path)
;fm_path .\FMs

; a single relative path name to override the FM movie directory
; default is "Movies" for Thief and "cutscenes" for Shock
;fm_movie_dir Movies

; define the library name of an alternative FM Selector, the default is "fmsel.dll"
;fm_selector fmsel.dll

; an FM Selector is a separate library (DLL) containing a utility, usually a UI based
; application that lists the available FMs and lets the user pick which one to run.
; A selector could range from a simple list box with the FM names to a full blown
; manager with extended info, last played timestamps, sorting/filtering etc.

; ---------
; Mod paths
; ---------

; the max path count is 63 for "uber_mod_path" and "mod_path" combined
; (avoid an excessive amount of paths, it can make file handling slower)

; these are mod paths that override the active FM in the search order
;uber_mod_path mods\UpToDateOSMs+MyGemMod

; these are normal mod paths which are applied after the active FM in the search order mod_path DUPA\NecroAge.crf

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sie 2014 14:47 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Kod:
; these are normal mod paths which are applied after the active FM in the search order
mod_path DUPA\NecroAge
NecroAge bez ".crf"

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sie 2014 15:38 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 99
Dalej DUPA :(

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sie 2014 20:50 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Dobra,

pokaż mi zawartość pliku install.cfg. Moja (oryginalna, przed zmianami, w chwili obecnej z NecroAge):
Kod:
install_path M:\Program Files\Games\Thief\TMA\
language english
resname_base M:\Program Files\Games\Thief\TMA\res+X:\
load_path M:\Program Files\Games\Thief\TMA\+X:\
script_module_path M:\Program Files\Games\Thief\TMA\+X:\
movie_path M:\Program Files\Games\Thief\TMA\movies+X:\movies

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sie 2014 21:47 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 99
proszę bardzo:
Kod:
install_path C:\Program Files (x86)\Kolekcja klasyki\Thief II - The Metal Age\
language english
resname_base C:\Program Files (x86)\Kolekcja klasyki\Thief II - The Metal Age\res+E:\install\t2\
load_path C:\Program Files (x86)\Kolekcja klasyki\Thief II - The Metal Age\+E:\install\t2\
script_module_path C:\Program Files (x86)\Kolekcja klasyki\Thief II - The Metal Age\+E:\install\t2\
movie_path C:\Program Files (x86)\Kolekcja klasyki\Thief II - The Metal Age\movies+E:\install\t2\movies

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sie 2014 22:15 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Zrób tak:
- odinstaluj TMA i usuń wszystkie pozostałe pliki
- zaintaluj tma
- wrzuć patch NewDark v1.22
- stwórz w katalogu głównym gry katalog DUPA i skopiuj do niego plik NecroAge.crf
- edytuj cam_mod.ini, dopisz linijkę mod_path DUPA\NecroAge
Kod:
; these are normal mod paths which are applied after the active FM in the search order
;mod_path MyBowMod+.\TexturePack
mod_path DUPA\NecroAge


Przed chwilą tak przetestowałem, działa.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2014 10:17 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 99
Działa.
Dziękuję ślicznie :)

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2014 11:47 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3735
Lokalizacja: Lublin
To ja teraz napiszę, bo mam problem (o dziwo). Otóż mam wszystkie Thiefy na Steamie i TDS nie chce się odpalić. Przy każdej próbie odpalenia gry pojawia się na chwilę okno od Steama, że gra się uruchamia, znika i potem się znowu pojawia i tak cały czas. Dzieje się tak na czystej wersji, jak i po zainstalowaniu Sneaky Upgrade.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2014 14:49 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Nie mam wersji ze steama...

- Jak wygląda folder z plikami gry? Tak, jak w TDS z Antologii, czy wszystko jest poukrywane/p[opakowane przez Steama?
- Jaką wersję SneakyUpgrade instalowałeś?

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2014 20:22 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3735
Lokalizacja: Lublin
Mixthoor napisał(a):
Nie mam wersji ze steama...

- Jak wygląda folder z plikami gry? Tak, jak w TDS z Antologii, czy wszystko jest poukrywane/p[opakowane przez Steama?
- Jaką wersję SneakyUpgrade instalowałeś?

Wygląda jak TDs choć po angielsku (ale można podmienić pliki). Co do Sneaky to najnowsza, bodajże 1.3.4.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sie 2014 14:11 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Nie wiem... A masz inną wersję TDSa?

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 paź 2014 15:43 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2013 23:14
Posty: 380
Chciałem sobie pograć w FM-kę "Disorientation" do T2, ale nie chciałem jednocześnie grać na oryginalnych teksturach etc., więc ściągnąłem T2 HD MOD by Bentraxxx.

Problem jest taki, że po zainstalowaniu owego moda odpala się zawsze tylko oryginalna pierwsza misja T2, jak to naprawić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 lis 2014 14:00 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
To jest definitywnie jakiś problem z T2 HD Mod v0.9.5. Jakiejkolwiek misji byś nie odpalił, zawsze włącza oryginalny etap z Thiefa. Mało tego, w modzie jest t2skies, a niebo nadal jest pierwotne. Powiadomię gecko.

PS.
Sprawdzałem na TMA v1.18 PL + NewDark v1.22 + T2HDMod v0.9.5

Update:
TMA v1.18 PL + Tafferpatcher (tylko NewDark v1.22) + T2HD Mod v0.9.5 - FMki nie włączają się, niebo nadal stare.

TricksieThiefsie napisał(a):
Problem jest taki, że po zainstalowaniu owego moda odpala się zawsze tylko oryginalna pierwsza misja T2, jak to naprawić?
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=144303&page=3&p=2261170&viewfull=1#post2261170

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 lis 2014 23:46 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sty 2003 13:23
Posty: 1044
Lokalizacja: Karath-din
A ja mam inny problem (i za cholerę nie mogę znaleźć, żeby ktoś miał coś podobnego, może po prostu jestem wyjątkowa).

Ostatnio upgrade'owałam T2 do wersji 1.21. Żadnych innych upiększaczy nie mam. O ile z uruchomieniem fmsel nie ma problemu, to jak tylko klikam, by włączyć jakąkolwiek fm-kę (a także misje oryginalne, jak dowiedziałam się za którymś razem podczas kombinowania), pojawia mi się czarny ekran, nic się nie włącza i nie pomaga nic innego, aniżeli twardy reset.

Odinstalowałam wszystko. Zainstalowałam ponownie T2 (wersja z Antologii). Upgrade'owałam do wersji 1.22 tym razem. Zmieniłam uprawnienia folderu T2, coby system miał writing access. Fmsel nawet sam mi utworzył folder na fm-ki i gdy już pełna nadziei klikałam na "Play FM"... pojawił się czarny ekran (czyli jesteśmy w punkcie wyjścia). Jedyne, co mi przychodzi teraz do głowy, to że Fmsel nie ma dostępu do plików i coś jest nie tak między nim a Thief2.exe.

Wszelka pomoc (a także światłe pomysły) mile widziane :).

install.cfg
Kod:
install_path C:\Program Files (x86)\Thief II - The Metal Age\
language english
resname_base C:\Program Files (x86)\Thief II - The Metal Age\res+D:\install\t2\
load_path C:\Program Files (x86)\Thief II - The Metal Age\+D:\install\t2\
script_module_path C:\Program Files (x86)\Thief II - The Metal Age\+D:\install\t2\
movie_path C:\Program Files (x86)\Thief II - The Metal Age\movies+D:\install\t2\movies


cam_mod.ini
Kod:
; ----------
; FM options
; ----------

; FM selection can also be done with command-line options (which override mod.ini)
;   -fm        : to start the FM Selector
;   -fm=name   : to start game with 'name' as active FM

; always start the FM Selector (if one is present)
fm

; start game with FM (the name is the FM's directory name, located in the FM path)
;fm TheDarkMansion

; to specify a path other than the default "FMs" (the specified path must exist or
; it won't be accepted and the game falls back to the default path)
;fm_path .\FMs

; a single relative path name to override the FM movie directory
; default is "Movies" for Thief and "cutscenes" for Shock
;fm_movie_dir Movies

; define the library name of an alternative FM Selector, the default is "fmsel.dll"
;fm_selector fmsel.dll

; an FM Selector is a separate library (DLL) containing a utility, usually a UI based
; application that lists the available FMs and lets the user pick which one to run.
; A selector could range from a simple list box with the FM names to a full blown
; manager with extended info, last played timestamps, sorting/filtering etc.

; ---------
; Mod paths
; ---------

; the max path count is 63 for "uber_mod_path" and "mod_path" combined
; (avoid an excessive amount of paths, it can make file handling slower)

; these are mod paths that override the active FM in the search order
;uber_mod_path mods\UpToDateOSMs+MyGemMod

; these are normal mod paths which are applied after the active FM in the search order
;mod_path MyBowMod+.\TexturePack


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 lis 2014 07:50 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Napisz mi jeszcze, w jaki sposób instalujesz NewDark v1.22.
I spróbuj zainstalować DarkLoader v4.3, dodaj TMA, bibliotekę FMek i odpal pierwszą lepszą przez DL. Daj znać, czy tu działa.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 lis 2014 00:02 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sty 2003 13:23
Posty: 1044
Lokalizacja: Karath-din
Mixthoor napisał(a):
Napisz mi jeszcze, w jaki sposób instalujesz NewDark v1.22.


Wypakowuję new_dark.zip i contrib.zip do katalogu Thiefa 2 (no dobra, wypakowuję do innego katalogu, a potem to wypakowane kopiuję do katalogu Thiefa 2) i nadpisuję bodajże 2-3 pliki (nie pamiętam ile, ale mało tego jest).

Mixthoor napisał(a):
I spróbuj zainstalować DarkLoader v4.3, dodaj TMA, bibliotekę FMek i odpal pierwszą lepszą przez DL. Daj znać, czy tu działa.


Działa. Przez jakieś 5 sekund (już po przejściu do właściwej gry, za menu) i to tylko na poziomie Normal. Potem gra się wiesza. Gra wiesza się również, jak tylko wybiorę poziom Expert, choć tam nawet nie mam tych 5 sekund.

Ciągle mam wrażenie, że to wina niemożności zapisu, ale już nie wiem, gdzie to zmienić...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 lis 2014 10:54 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
a sama gra (OM) działa?

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 lis 2014 23:25 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sty 2003 13:23
Posty: 1044
Lokalizacja: Karath-din
Działa. Choć nie wiem, dlaczego, znikła mi cała broń (wiem, dawno w to nie grałam, ale w pierwszej misji mamy broń, prawda? ;) )


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 lis 2014 15:48 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2269
Lokalizacja: Deutschland
Hę? Caer, wypieprz całego Thiefa, całego.

Zainstaluj TMA, zainstaluj MMP TMA v1.5, odpal DarkLoadera i powiedz mi czy:
1) gra działa poprawnie
2) FMki działają poprawnie

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 lis 2014 23:44 
Szaman
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sty 2003 13:23
Posty: 1044
Lokalizacja: Karath-din
Łech, jak się można było spodziewać:

1) nie działa w ogóle (wszystkie moje problemy zaczęły się, jak zainstalowałam TMA v1.5)
2) jak wyżej

Po edycji cam_mod.ini fmsel odpala się poprawnie. Próba włączenia misji oryginalnej czy fm-ki kończy się czarnym ekranem i nic się nie uruchamia.

Odinstalowałam wszystko jeszcze raz. Zainstalowałam T2 i upgrade'owałam do wersji 1.19 (ostatniej, która mi działała). Efekt ten sam (czarny ekran).

No dobra, wychodzi na to, że nie działa mi Thief2.exe. Czy mogę skądś ściągnąć zmodyfikowany plik wykonywalny?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1896 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76  Następna strona

Teraz jest 16 gru 2017 00:21


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj: