Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1889 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 sie 2015 18:08 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2726
Dzięki Mix, zaskoczyło :) Widocznie coś jest nie tak z FMSel, muszą to koniecznie poprawić w wersji 1.24

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2015 22:01 
Ożywieniec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 mar 2014 20:14
Posty: 89
Czy ktoś posiada niezawirusowany New Dark pasujący do windy 8.1?
Znoowu mam problemy z instalacją TG i TMA :x
TDS wszedł ..

_________________
.............


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2015 22:08 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2249
Lokalizacja: Deutschland
Masz 3 opcje:

1) Paczki Taffer Patch lub TFIX
2) Łatka NewDark http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=144235
3) Paczki TG MMP (TMA, T2X, TDS zrobię kiedyś w przyszłości...)

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lis 2015 16:35 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1111
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Dlaczego jest tak, że jak trzymam kombinację klawiszy (strzałka w górę, strzałka w prawo i spacja), to mogę to w Thiefie uzyskać bezproblemowo (czyli chodzenie do przodu, skręcanie w prawo i skok jako spacja), a (strzałka w górę, strzałka w lewo i spacja) to komputer nie reaguje i do tego odzywa się PC Speaker, który mam zamontowany na płycie głównej? Gdy to samo robię nie ze strzałkami w górę i w lewo a z klawiszami W, A (lub D) i spacją to z jakiegoś powodu nie ma tego problemu ignorowania klawiszy przez komputer i odzywania się PC Speakera.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2015 19:45 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2509
Lokalizacja: Statua postępu
Bo różne grupy klawiszy są obsługiwane na różnych przerwaniach systemowych. Wciśnięcie na raz kilku klawiszy z jednej takiej grupy powoduje konflikt, błąd systemowy, sygnalizowany m.in. sygnałem ze speakera.

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2015 19:48 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1111
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Da się jakoś to odblokować?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2015 19:53 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005 10:16
Posty: 2509
Lokalizacja: Statua postępu
Najprościej będzie, jeśli spróbujesz użyć innej klawiatury (byleby tylko nie taki sam model).

_________________
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)

Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2015 19:58 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1111
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Nie ważne czy klawiatura numer 1 czy klawiatura numer 2, u mnie było i jest tak samo (a miałem nie dwie lecz kilka klawiatur jak dotąd). Być może to jest... wina posiadanego systemu operacyjnego? Na Windowsie XP 32 bit to testowałem.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2015 20:32 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Nie nie da się bez klawiatury z układem antighosting. Jak np Razer Lycosa.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sty 2016 09:55 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2249
Lokalizacja: Deutschland
Nie moge zainstalowac TMA na notebooku (niemiecki Win7): Plik cabinet data1.cab jest uszkodzony. Odpalam to z pliku ISO, jak i po rozpakowaniu na dysk. Plyty nie mam przy sobie. Mial ktos cos takiego?

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lut 2016 17:20 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 549
Lokalizacja: Tychy
Kupiłem ostatnio na Steamie Thiefa II jak był w promocji (1,74€ czy coś koło tego) i stałem się w ten sposób posiadaczem już trzeciej legalnej kopii T2 :-D . Zainstalowałem najnowszego tafferpatchera i zacząłem grać w oryginalne misje. Wszystko jest ok, ale w momencie gdy zginę lub ukończę misję, na ekranie statystyk wyświetla mi się jedynie "Łączny czas gry" - nie ma statystyk dotyczących loota, KO, sekretów itp. Odpaliłem zainstalowaną drugą instancję Thiefa 2 (chyba z Antologii) i tam statystyki działają. Porównałem configi obu instalacji i nie znalazłem zmian które mogłyby na to wpłynąć. Wie ktoś może czym to jest spowodowane?

edit: OK, znalazłem. zainstalowałem sobie spolszczenie do T2 i tam jest najwyraźniej coś nie tak z DEBRIEF.STR. Podmieniłem na DEBRIEF.STR z Antologii i działa.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sty 2017 18:57 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4832
Lokalizacja: Gliwice
Procek i5, grafa Intel HD, Windows 7.
Thief 2 + T2Tool_v1.0.5.2.exe

Przy wielu nowych fanmisjach takie cuda się dzieją:
https://drive.google.com/open?id=0B_xiQ ... HBsM3JRek0

Towarzyszy spadek wydajności. Jak się odwrócę w stronę gdzie nie ma dużego terenu albo wejdę do pomieszczenia - problem znika i gra śmiga.
Wygląda na problem z dołączonymi do misji teksturami i modelami.

Ktoś miał taki problem? Rozwiązał?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sty 2017 20:28 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 lip 2011 19:57
Posty: 200
Ten problem to zapewne zintegrowana karta graficzna.

_________________
Nie czytaj tego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2017 17:20 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 lis 2003 12:26
Posty: 4832
Lokalizacja: Gliwice
A więc paradoks...
Po przesiadce z mocnego PCta na zwykłego lapka pomyślałem: "teraz nie mam już wymówek - gry AAA ida w odstawkę i mogę poświęcić więcej czasu na FMki z Thiefa" a wychodzi na to, że nowego PCta potrzeba nie tylko do Doom 4, także do Thiefa :|.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1889 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76

Teraz jest 24 cze 2017 18:24


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron