Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1902 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 77  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 mar 2014 06:09 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3738
Lokalizacja: Lublin
Mój błąd. Nie doczytałem. Więc sam ND.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2014 10:44 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Zainstalowałem Thiefa 2 w lokalizacji C:\ i w wersji 1.18 bez patchów działa normalnie i z filmami, ale z patchem 1.21 jest błąd :| - nie da się kontynuuować grania, tzn. filmów nie ma; ale granie jako takie bez filmów jest.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2014 11:25 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
Kombinujesz jak koń pod górę. Wypisz mi proszę krok po kroku co robisz i jak. KROK PO KROKU!

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2014 11:36 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
1. Instalacja Thiefa 2 w lokalizacji C:\
2. Rozpakowanie contrib.zip i new_dark.zip do katalogu Thiefa 2.
3. Uruchomienie gry

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2014 16:26 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012 23:07
Posty: 195
Lokalizacja: "Piła Bojowa"
Też tak zrobiłem, jak zainstalowałem wczoraj T2 na Win7 64, ale musiałem jeszcze ustawić zgodność z WinXP SP3, robiłeś to?

_________________
Przemoc jest wizytówką amatorów... i Mechanistów.

Fáilte, Sláinte, Póg mo thóin!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2014 16:35 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Spróbowałem trybu zgodności, ale nie działa.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2014 16:41 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
A zainstaluj z ciekawości tylko TMA i MMP v1.5 do TMA.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2014 16:54 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Dam sobie z tym spokój, niedługo odinstaluję wszystkie Thiefy 1, Gold oraz 2 z komputera.

BTW: Może by tak link do MMP v1.5 do TMA?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2014 17:31 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2009 14:17
Posty: 726
Lokalizacja: Bytom
Może by tak opcja szukaj? :zab

_________________
Człowiek, który uczy się tylko tego, co inni już wiedzą, podobny jest w ignorancji do osoby, która nie uczy się w ogóle.        ~Kronika Pierwszego Wieku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2014 15:17 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 24 mar 2014 23:56
Posty: 29
Witam.
Jako nowy użytkownik zaznaczę od razu że z góry przepraszam jeśli piszę w niewłaściwym miejscu i w niewłaściwym czasie. Albo jestem ślepy albo forum nie ma oddzielnej zakładki o problemach technicznych itp z samą grą piszę więc tu.
Jestem fanem Thiefa i dobrych parę lat wcześniej ukończyłem 1. Grałem jeszcze w dwójkę lecz jeśli pamiętam po zajściu dość daleka odstawiłem grę i nigdy już jej nie ukończyłem (szkoda że została ona usunięta).
Niedawno znowu naszła mnie chętka na przejście Thiefów no i się zaczęły schody.
Posiadam oryginalnego Thiefa 1 Dark Project który podejrzewam że być może koło nawet 7 lat (jak nie więcej czas zasuwa że ho ho\) wcześniej dołączony był do pewnej gazety (nie pamiętam już jakiej dokładnie).
Gra jest więc oryginalna i mimo upływu lat płyta działa.
Thiefa mogę zainstalować bez zbędnych problemów. Schody zaczynają się później. (dodam że po instalacji instaluję również dołączoną do płyty łatkę polonizującą 1,33).
Gra po odpaleniu nie otwiera się a wyskakuje mi błąd windowsa (ten powszechnie znany o wysyłaniu lub nie wiadomości jakby ich to obchodziło).
Zdesperowany że być może nie uda mi się pograć w jedną z ulubionych gier zacząłem próbować różnych rozwiązań.
Ostatecznie zainstalowałem DDFIX (nie wiem czy dobrze piszę) w folderze z grą i ustawiłem rozdzielczość itp. Zadziałało ale tylko na tyle że Gra się uruchamia. Nie mogę zmienić nic w ustawieniach bo po kliknięciu przycisku "Done" wyskakuje na nowo błąd windowsa.
Jeśli chodzi o wyłączanie rdzenia to wiem w czym rzecz bo się naczytałem że może to pomóc i tu kolejna ciekawostka.
Mianowicie zainstalowałem grę u brata (by sprawdzić czy problem leży u mnie czy w ogóle w grze) i grę mogłem uruchomić (ale się cieszyłem :o ). Ba mogłem nawet zacząć misję 1. Ale gra się zacinała. I właśnie wtedy wyczytałem o problemach z wieloma rdzeniami i zacząłem je wyłączać. Gra działała. Z uśmiechem na twarzy u brata przeszedłem 1 i drugą misję. I klops.
Po zakończeniu misji nr 2 (poziom normal więc koniec nastąpił po wzięciu mapy katakumb ?Bonehard?) misja została ukończona. Gra jednak wywala mnie błędem windowsa już po zakupach na misję nr 3. (w tym momencie powinien zaczynać się chyba filmik o następnej misji I guess) Ale to tak nawiasem. Jeśli nie da rady ogarnąć nic u mnie mógłbym dużo wolniej i rzadziej przechodzić grę gdy odwiedzam brata. (spróbuję u niego zainstalować ten DDDFix) Jak byście mieli jakiś pomysł co się dzieje u brata pomóżcie.
Wracając do mojego kompa jest niestety gorzej. Oprócz braku możliwości ustawienia różnych rzeczy gra traktuje mnie czarnym obrazem i brakiem odpowiedzi po rozpoczęciu misji.
I tu prośba do was. Naczytałem się dużo. Ne jest tak że po minucie biegnę z problemem do innych. Gdyby ktoś miał jakiś pomysł który mógł by mi jeszcze pomóc byłbym bardzo wdzięczny.
Mój komputer to
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160
@1.80 Ghz 1.80ghz 2gb ram
Karta graficzna to Ati Radeon Hd 4300/4500 series/
Tyle wiem/
Dodam że zbyt biegły w kompach nie jestem (ba w ogóle oprócz rozwiązania paru problemów z pomocą internetu nie posiadam większych sukcesów) więc jakby ktoś mógł mi pomóc to piszcie w sposób prosty.
Jak do kogoś kto niewiele ogarnia.
:>
Czekam na info. Byłbym szczęśliwy nawet jeśli udałoby się ogarnąć grę na kompie 2.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2014 16:19 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
Cytuj:
Posiadam oryginalnego Thiefa 1 Dark Project który podejrzewam że być może koło nawet 7 lat (jak nie więcej czas zasuwa że ho ho\) wcześniej dołączony był do pewnej gazety (nie pamiętam już jakiej dokładnie).
TopSecret? ;)

Zapomnij o DDFix. Masz dwie możliwości:
1) Instalujesz TDP i patch TFIX. Patch znajdziesz w viewtopic.php?f=6&t=4468
2) Instalujesz TDP i paczkę modów, patchy i innych dodatków: viewtopic.php?f=6&t=5791 (update tejże pojawi się, gdy autorzy w 100% ukończą prace nad EP2 i TG HD Mod).

-----------

PS.
Przydałby się update I postu. Mogę się tym zająć...

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2014 16:37 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 24 mar 2014 23:56
Posty: 29
Właśnie spojrzałem na opakowanie.
Top Secret 10/2002 :>
Heh 7 lat... :D
Swoją drogą z tejże gazety zaczęła się przygoda z inną fajną grą (demo Age of Wonders).
Ale do rzeczy jedno pytanie. Rozumiem że mogę usunąć DDfixa (przeinstalować grę czy nie jest to konieczne) i mam 2 wybory i tu właśnie pytanie. Czym różnią się owe drogi.
Rozumiem że jedna z opcji to szersze ulepszenie gry a druga po prostu da mi możliwość grania?
Dzięki za odpowiedź

A dodam jeszcze pytanie czy istotna jest tu różnica między tym że podane patche dotyczą Thiefa z dodatkiem. Niestety posiadam tego podstawowego (z tego co pamietam różniły te dwie gry 3 misje dodatkowe?)


Ostatnio edytowano 25 mar 2014 16:47 przez BlackDog, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2014 16:46 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
DDFix był kiedyś... Obecnie to przeszłość.

1) Albo instalujesz samą grę TDP i TFIX (bez dodatków, bez żadnych opcji) i cieszysz się oryginalną grą bez dodatków...
2) Albo instalujesz zestaw paczek, które zebrałem w całość, by takim łacherom jak Ty i ja życie ułatwić i cieszysz się zoptymalizowaną grą ze wszystkimi konkretnymi ulepszeniami.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2014 17:03 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 24 mar 2014 23:56
Posty: 29
Dobra jako że czeka mnie w niedalekiej przyszłości format wybrałem opcję nr 1/ (choć nieźle się wkręciłem więc w niedalekiej przyszłości może wypróbuję wszystkie ulepszenia)
Ściągnąłem patch i po ponownym zainstalowaniu gry użyłem go. Nie wiem czy zaszkodzić mogło to że później zainstalowałem jeszcze łatkę polonizującą.
Gra działa pięknie.,, Do momentu rozpoczęcia nowej gry. Znów ten sam problem tj błąd windowsa. A to dziwne bo sam silnik gry działa teraz ok. Nic się nie tnie wszystko idzie płynnie.
Choroba. Gdzie leży ten problem?
Wydaje się że teraz problemem są momenty w których powinny załączać się filmiki. Bo nie mogę ani intro włączyć, ani autorów ani rozpocząć nowej gry.
Spotkałeś się może z czymś takim?

Sorry za potrójną edycję. Gra działa. Odinstalowałem ją i zainstalowałem ponownie (komp dostaje po du... :D) ale tym razem nie zainstalowałem łatki polonizującej. Gra działa i działają wszystkie opcje (poprzednim razem np w zakładce game nie wyświetlało mi zupełnie nic a przynajmniej nie było owych opcji widać (bo słychać je było po najechaniu myszką).

I tu pytanie czy ktokolwiek spotkał się z takim problemem z ową łatką? Przyznam że wolałbym czytać sobie po Pl wszystko. Nie wiem może odwrotną kolejność zastosować tj łatkę zainstalować jeszcze raz przed patchem i dopiero patch? A może nie jest ów patch w ogóle zgodny z tą łatką?
Na razie poczekam moze ktoś coś będzie wiedział. Póki co zaczynam grać i dodam że gra wygląda nieporównywalnie do tego co grałem u brata. Chyba patch i rozdzielczość działają cuda.
Pozdrawiam i dzięki za każdy moment poświęcony na pomoc.


Ostatnio edytowano 25 mar 2014 17:07 przez BlackDog, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2014 19:40 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
Odinstalowując grę, nie dajesz "kompowi do dupie". Wersja TDP z TopSecret jest po PL (spolszczenie jest jednak słabe). Jaki Ty patch polonizujący instalujesz?

Gra nieporównywalnie wygląda po instalacji EP lub Thief Gold HD Mod.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2014 20:08 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 24 mar 2014 23:56
Posty: 29
Tzn chyba mówimy o tej samej grze z tej samej gazety. Jeśli tak wersja jest w języku ang. ale na płycie jest łatka polonizująca 1.33/
Ogólnie na płycie jest patch angielski v1,33 (nie wiem co to i po co)
Właśnie łatka polonizująca v1.33
No i dodatkowe misje tj (basement, bldstn, cos3, dog, edmund, gtree, hardluck, highrock, immoral i viggil).
Nie wiem czy je kojarzysz w końcu to misje sprzed 12 lat :O
W każdym razie miałem o nie spytać ale dopiero po przejściu gry, jak już nie będzie co robić.
Więc patch który instaluje to ta łatka. Tzn teraz nie instaluje bo gra mi przez to nie chodzi. Więc jest jak opisałem. Nie mam na razie ochoty spróbować po raz 3 instalować gry dziś by najpierw zainstalować łatkę. Dodam że ta pierwsza opcja którą poleciłeś również poprawia wygląd gry. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Nie wiem tylko czy nie zmienia trochę lokacji (przeszedłem Lorda Bafforda i teraz jestem w drugiej misji i mam wrażenie że trochę się zmieniło {a może to kwestia poziomu trudności]), jedyne co mnie martwi to brak filmików.
A szkoda bo to zawsze fajne wprowadzenie do misji. No i gram póki co po Angielsku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2014 08:21 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
A nie masz antologii? http://muve.pl/digital/akcja/thief-anto ... gital/4961 czasem jest w promocji po 3,75 PLN.

***

Zrób więc tak:
1) Zainstaluj TDP z płty TopSecret (u mnie instalacja nie rusza)
2) Zainstaluj łatkę v1.33
3) Zsintaluj łatkę v1.33 PL
4) Zainstaluj TFIXa (z wybranymi dodatkami podczas asystenta instalacji lub bez. Jeśli nie wybierzesz nic, pliki STR i tak zostaną zaktualizowane do wersji NewDark v1.21, która jest defacto kompatybilna z pierwszą częścią gry)
5) Daj znać, co się stało.

***

Temat Fan Misji to osobny świat. Pewnie, że znam te misje. Jeśli to Cię również interesuje, kliknij u dołu w "Przewodnik"

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2014 10:39 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3738
Lokalizacja: Lublin
A czy nie jest tak, że akurat wersja cyfrowa na muve ma limit aktywacji? Ktoś gdzieś o tym kiedyś chyba pisał.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2014 11:27 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Mnie tam po ponad roku prac nad pewnymi rzeczami w Thiefie 1, ten właśnie Thief 1 się przejadł ;) - nareportowałem sie bugów na TTLG; wystarczy grania w T1 na (mam nadzieję) kilka miesięcy lub więcej...

Dzisiaj wielki dzień - rocznica od wydania patcha w wersji 1.21 :)

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2014 17:00 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
Dla mnie każdy dzień z T jest wielki.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 mar 2014 11:43 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Problem jest taki, że wersja Thiefa Gold z Antologii z jakiegoś powodu nie ma co niektórych strzałek, np. w Więzieniu Rozpadlin jest coś takiego, i chyba jeszcze w innych misjach (nie jestem pewien). A oto misja druga z brakiem strzałek: https://www.youtube.com/watch?v=gJMrLCv8DBA

Problem jest też taki, że gdy Garrett ma rękach młot, to on nie ma nazwy (a po angielsku Hammer oczywiście)

Jest patch poprawiający to? Jeśli nie, to może ktoś się podejmie stworzenia go?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 mar 2014 12:20 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3738
Lokalizacja: Lublin
Masz buga i tyle. Niby jest patch do TG, ale on naprawia źle ułożone strzałki już w samym więzieniu. Ironia. Szukałeś bugów, a bugi same cię znalazły :))

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 mar 2014 12:31 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Oryginalna angielska wersja ma tak, że wszystko jest OK. Z moją polską nie do końca (jak na flmie), czyli, który patch zainstalować, aby strzałki i napisy zawsze były?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 mar 2014 19:12 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 24 mar 2014 23:56
Posty: 29
A więc tak. Skopiowałem sobie savy bo za chiny nie będę przechodził 2 pierwszych misji 3 raz pod rząd i zabrałem się do dzieła. Miałem chwilkę więc odinstalowałem grę i ponownie zainstalowałem ją wykonując podane przez Ciebie czynności.
Efekt jest...
Piorunujący. Tzn gra nie działa. Odpala się, pojawia się Menu tyle że bez żadnych napisów (jakby puste kwadraciki) po czym po sekundzie wyskakuje błąd windowsa.
Widać coś ze sobą nie współgra w tych łatkach.
Jakiś pomysł?
Bo grać się da tyle że nie w 100% tak jak bym chciał. Pozostają jeszcze 2 aspekty które chciałbym zmienić. No może 3. 2 pierwsze to brak filmików i język angielski.
3 to zdarzający się od czasu do czasu błąd windowsa. (jak grałem to w Down in the Bonehard wyrzuciło mnie z 2,3 raz; mam nadzieję że to nie zwiastun większych problemów z samą grą)
Na razie wstrzymam się z dalszymi krokami. Poczekam na jakieś rady. Jak nie uda się nic wymyślić wrócę do rozwiązania które dawało mi możliwość gry/
Tak nawiasem ten patch angielski 1.33 to jakieś ulepszenie gry. Ciekawe czy zauważalne bo o ile pamięć mnie nie myli nigdy go nie instalowałem.
Ale to bez znaczenia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2014 08:04 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3738
Lokalizacja: Lublin
No cóz bob, do TG jest tylko 1 patch, ale jeśli twierdzisz, że jest ich więcej wskaż mi proszę stronę gdzie one się znajdują. I jeszcze raz piszę. Strzałki z napisami były i bez patcha, tylko w więzieniu były tak jakby pijane i błędnie wskazywały kierunek i miejsce. Niemniej zainstaluj tego patcha. Poszukaj na stronie cenegi.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1902 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 77  Następna strona

Teraz jest 15 lis 2018 18:25


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron