Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1902 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 77  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 01 kwi 2014 12:40 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 24 mar 2014 23:56
Posty: 29
Możesz dać znać czemu poprzednie sposoby nie działają. Może coś zrozumie i będę wiedział gdzie był pies pogrzebany.
Co do dalszych instrukcji jak to u takiego "informatyka" jak ja pojawia się kilka pytań.
1. Brak pytań
2. Folder jest i przenieść do niego mam pliki z końcówką crf. Chodzi o pliki z które przed chwilą skopiowałem z płyty ma się rozumieć? Po prostu mam wsadzić pliki do stworzonego folderu?
3. I tu pojawia się pytanie po co? W MMP jest taki sam folder i pyta o zamianę przy kopiowaniu. Kliknąłem tak. Pytanie czy słusznie.
4. Thief.exe? A gdzie się ów plik znajduje?
Chodzi o ten?
Dodam że gra uruchamia się klikając w ową ikonę ale po Ang. W menu bałagan jak był tak jest. Filmiki działają z tłumaczeniem ale same zadania i co za tym idzie podejrzewam pisma w języku ang. I kolejna sprawa gra działa jakby się wieszała. Jest spowolniona tnie się cały czas wszystko wygląda jakby oglądać to w trzykrotnym spowolnieniu. Poruszanie się itp
Jak będziesz miał chwilkę to napisz co tam źle robię.
Pozdro i dzięki za cierpliwość


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 kwi 2014 16:08 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
BlackDog napisał(a):
Możesz dać znać czemu poprzednie sposoby nie działają. Może coś zrozumie i będę wiedział gdzie był pies pogrzebany.
Proszę bardzo... Nie mogę zainstalować Thiefa z płyty TopSecret. Plik setup.exe nie ładuje się, a setup.now wywala błąd o braku Shockwave plazer/a, mimo iż jest on u mnie zainstalowany. Stworzyłem obraz płyty, uruchamiam instalator z podmontowanego obrazu - dupa, to samo. Na płycie zauważyłem, że folder THIEF zawiera większą część plików. Skopiowałem je. To nie wszystko. Zainstalowałem patch 1.33 ENG - poszło. Zainstalowałem patch 1.33 PL - poszło. Zainstalowałem TFIX-a (najnowszy, ściągnięty z ttlg) - błędy podczas instalacjiL brak plików BOOKS i INTERFACE oraz problem z językiem. Język zmieniłem w install.cfg a foldery BOOKS i _INTERFACE (tak, z dolną kreską) spakowałem i zmieniłem ich nazwy na BOOKS.CRF oraz INTERFACE.CRF. Wrzuciłem je do folderu RES, skopiowałem całą zawartość TG MMP v1.1 do folderu z grą. Odpalam, film działa, menu wiesza się. Wywaliłem THIEF-a. Zacząłem od początku. Na koniec rozpakowałęm TG MMP v1.3 - problem ten sam. Wywaliłem wszystko, zacząłem od nowa, Na koniec dałem TG MMP v1.3 HD BETA - problem ten sam. Wywaliłem wszystko, zacząłem od początku....

Skopiowałem z płyty zawartość THIEF-a. W TFIX przeczytałem, że instaluje się go na wersję v1.33. Olałem to. W folderze z grą stworzyłem katalog RES, do którego skopiowałem 12 plików CRF. Dopiero później do katalogu z grą skopiowałem TG MMP v1.1 (poszło, gra działa), później TG MMP v1.3 (0 problemów), a na koniec TG MMP v1.3 HD BETA (0 problemów). Na czystej kopii Thief-a nie mogłem zainstalować TFIX-a, czepiał się brakujących plików, które nie znajdują się na płycie TopSecret, a które mam na TG Antologii lub w moim TG MMP. W tym momencie kończę. Jak widzisz, syf kiła i mogiła...

***********************


Mixthoor:
1) Skopiuj (nie instaluj!!!) z płyty TopSecret całą zawartość katalogu THIEF do np. C:\GRY\TDP

BlackDog:
1. Brak pytań


------

Mixthoor:
2) W katalogu z grą stwórz folder RES. Skopiuj do niego 12 plików z rozszerzeniem CRF.

BlackDog:
2. Folder jest i przenieść do niego mam pliki z końcówką crf. Chodzi o pliki z które przed chwilą skopiowałem z płyty ma się rozumieć? Po prostu mam wsadzić pliki do stworzonego folderu?


Folderu nie ma. Musisz go stworzyć. Jeśli już tam jest, coś zrobiłeś nie tak. Tak, pliki CRF masz po prostu przenieść. Z katalogu głównego gry do katalogu o nazwie RES.

---

Mixthoor:
3) Do katalogu z grą skopiuj całą zawartość paczki TG Mixthoor Mod Pack v1.3 HD BETA

BlackDog:
3. I tu pojawia się pytanie po co? W MMP jest taki sam folder i pyta o zamianę przy kopiowaniu. Kliknąłem tak. Pytanie czy słusznie.


Ano po to, aby Ci ten Thief w ogóle działał. Zamiast tekstur HD, możesz wziąć paczkę TG MMP v1.1.


----

Mixthoor:
4) Uruchom grę przez plik THIEF.EXE

BlackDog:
4. Thief.exe? A gdzie się ów plik znajduje?


W folderze głównym gry.

--------------

Cytuj:
Dodam że gra uruchamia się klikając w ową ikonę ale po Ang. W menu bałagan jak był tak jest. Filmiki działają z tłumaczeniem ale same zadania i co za tym idzie podejrzewam pisma w języku ang.
U mnie jest dobrze. Wykonałem tylko te 4 kroki. Mogę Ci pomóc zdalnie. Wyślij mi na PW swój nr telefonu.

Cytuj:
I kolejna sprawa gra działa jakby się wieszała. Jest spowolniona tnie się cały czas wszystko wygląda jakby oglądać to w trzykrotnym spowolnieniu.
To może być wina tekstur HD. Napisz mi jeszcze raz, jakie masz bebechy.

Cytuj:
Pozdro i dzięki za cierpliwość
Spoko.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 kwi 2014 16:15 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3738
Lokalizacja: Lublin
Akurat angielskie teksty w TDP lub ich brak (co kończy się crashem) to wina spolszczenia. Bo spolszczenie usuwa 2 pliki, które Tfix "używa" podczas instalacji. Udało mi się "spolszczyć" owe 2 pliczki. Do pobrania w załączniku. Oto co masz zrobić:
1. Zaistalować TDP, patch oraz spolszczeni2.
2a) Wkleić te 2 pliki do głównego katalogu z grą i potem zaistalować TFix-a.
2b) Zainstalować Tfix-a i skopiować pliki do folderu RES.
3. Potem rób co chcesz.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 kwi 2014 17:38 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
Potwierdzam, również i u mnie poszło.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 kwi 2014 20:55 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
Jak tam? Poszło?

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 kwi 2014 20:06 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 24 mar 2014 23:56
Posty: 29
Miałem ostatnio mało czasu.
Zajmę się dziś tym przy piwku. Jak rozumiem w tym momencie interesuje mnie instalacja Tfixa i zmianę zrobią te dwa pliki.
Dam znać jak się uporam czy wszystko idzie zgodnie z planem.

A więc gra odpala. Rozwiązanie działa.
Przy najmniej na razie/ Opcje są w języku ang ale to nawet lepiej bo nie ma bałaganu. Cele misji i wszelkie pisma po Pl tylko brak polskich znaków (tj szybko pobiegłem w 1 misji do kuchni bo tam było pismo i np zamiast jadło jest jado itp. Ale to też nie problem).
Filmików niestety nie ma ale mogę zawsze oglądać na Youtube przed misjami.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 kwi 2014 20:46 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
- Problem z brakiem polskich znaków i odtwarzania filmów można wyeliminować.
- Problem natury grywalnej z misji Undercover przeniosłem do odpowiedniego działu.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 kwi 2014 21:00 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 24 mar 2014 23:56
Posty: 29
Jakaś podpowiedź odnośnie tych dwóch problemów?
Filmiki działały np po instalacji MMP.
Z tłumaczeniem. Zaś Pl znaki to już pikuś ale jeśli jest to jakieś proste do zrobienia to chętnie spróbuję.
Pozdro
Daj jeszcze znać gdzie ewentualnie przeniosłeś pytanie odnośnie misji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 kwi 2014 23:20 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
1) Napisy z polskimi znakami - viewtopic.php?p=141721#p141721
2) Odtwarzanie filmów - grę włącz z uprawnieniami admina, bez uprawnień nie działa
3) Sprawdzaj forum. Już nawet bob Ci odpowiedział. viewtopic.php?f=3&t=3755&start=25

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2014 14:16 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Jacek napisał(a):
Pobieramy i instalujemy TFix LINK
Lepszym rozwiązaniem jest zainstalowanie patcha NewDark (instalacja poniżej).


Dlaczego sam patch NewDark ma być lepszy od kilku w jednym - czym tak naprawdę jest TFix, no właśnie?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2014 20:59 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
I post trzeba zaktualizować. Zajmę się tym, gdy będę miał chwilę. A w chwili obecnej nie mam na to czasu.

Oczywiście, że nie jest to lepsze rozwiązanie. TFIX zawiera NewDark. 2 przysłowiowe kliknięcia i mamy NewDark. 0 kombinacji, 0 trudności. A sam TFIX jest czymś takim, co nasze MMP. + dla TFIXa za instalator i możliwość wyboru dodatków.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 kwi 2014 10:33 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Mixthoor napisał(a):
I post trzeba zaktualizować. Zajmę się tym, gdy będę miał chwilę. A w chwili obecnej nie mam na to czasu.

Oczywiście, że nie jest to lepsze rozwiązanie. TFIX zawiera NewDark. 2 przysłowiowe kliknięcia i mamy NewDark. 0 kombinacji, 0 trudności. A sam TFIX jest czymś takim, co nasze MMP. + dla TFIXa za instalator i możliwość wyboru dodatków.


Jacek napisał(a):
EAX-czyli efekty dźwiękowe.
Do poprawnego działania potrzebne jest zaaplikowanie patcha NewDark oraz posiadanie zainstalowanych sterowników OpenAL LINK. W opcjach gry przyśpieszenie sprzętowe dźwięku ustawiamy na OpenAL i uruchamiamy EAX.


EAX, a raczej link do EAX-a jest nieaktywny. No i oczywiście do dzisiaj nie udało mi się go włączyć w Thiefie 1.21 pod kontrolą Windows 7 Ultimate x64.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2014 08:53 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2333
Lokalizacja: Łódź
Nie wiem jak to jest w przypadku innych kart, ale jeśli masz kartę Creative to sama instalacja bibliotek Open AL nie wystarczy. Musisz jeszcze zainstalować Creative ALchemy i dodać grę w menu tej aplikacji. O ile pamiętam systemy od Visty w górę obsługują już tylko emulację EAX.

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2014 09:25 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Czy naprawdę wyguglowanie instalatora openAL jest tak trudne i wymagające?
http://support.focus-home.fr/oalinst.exe

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2014 12:32 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 04 mar 2014 19:45
Posty: 4
Lokalizacja: W-wa
No więc zaczynając od konkretów, czyli sprzętu:
OS: Win7
RAM: 8GB
CPU: Intel i5-3570 (4x3.4GHz)
Grafika: GTX 660Ti

Gra potrafi rypnąć się w dowolnym momencie. Czasami chodzi 3h bez problemu, czasami ponownie oglądam pulpit po 3 minutach (autentyczne pomiary z wczoraj).
Dobrą stroną tego jest to, że nauczyłam się robić częste zapisy. Gorszą jest wkurzająca niemożliwość zabawy - zwłaszcza jeśli po wywinięciu jakiegoś niebezpiecznego numeru nagle urywa się wątek i wszystko trzeba robić od nowa..
Objawy standardowe - czarny ekran i komunikat o crashu. Nie jest to raczej przegrzanie, bo wtedy po padzie nie dałoby się go od razu podnieść, a już z pewnością nie działałby dłużej niż przed zgonem. Tak więc wygląda na sprawę softową - tylko jaką?...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2014 14:08 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
A o jaką grę chodzi?

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2014 14:40 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Jacek napisał(a):
Thief Metal Age (TMA)
Zainstaluj łatkę NewDark v1.21. Link: http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=140085


Nie wspomniano o czymś takim jak Tafferpatcher.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2014 14:47 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
Cytuj:
Included patches:

- Patch 1.19 which eliminates all issues with modern hardware, widescreen resolutions, multi-core systems, etc.
- Various mission, gamesys, model and texture fixes.
- t2skies and t2water mod by Jermi
- Enhancement Pack by Nameless Voice
- NTEX texture pack by thief_gotcha
Czyli coś takiego jak TFIX lub MMP? Instalowałeś to? Z pewnością nie jest on wymagany do uruchomienia TMA.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2014 14:54 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Mixthoor napisał(a):
Czyli coś takiego jak TFIX lub MMP? Instalowałeś to? Z pewnością nie jest on wymagany do uruchomienia TMA.


TFix jest dla Thiefa 1, a Tafferpatcher dla Thiefa 2. W patchach TFix i Tafferpatcher można odznaczyć dodatki do zainstalowania, lub nie (jak kto woli).

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2014 20:50 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
Co nie zmienia faktu, że NewDark przy Tafferpatcher jest w starszej wersji, zaś NewDark przy TFIXie w najnowszej. Sprawdzę go.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 maja 2014 15:58 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Tafferpatcher zawiera poprawione mapy, zaś sam NewDark nie. Zatem lepiej zainstalować TP (a pierwszy post o nim nie wspomina).

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 maja 2014 10:57 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
Teraz sam poczułem się jak kot na pustyni. OK: jest i sam przecież to zmieniłem. Ech, szkoda słów na mnie...

Bob, czy te poprawione mapy to to http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=141121 ???

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 cze 2014 17:11 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Mixthoor napisał(a):
Bob, czy te poprawione mapy to to http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=141121 ???


Nie wiem. Ale Tafferpatcher to Tafferpatcher - można instalować dodatki według własnego uznania.

U mnie jest to tak, że mogę odtwarzać filmy w Thiefie "zatafferpatcherowanym" pod Windowsem 7 x86, ale w Thiefie "zatafferpatcherowanym" pod Windowsem 7 x64 nie mogę. Bo chyba jakiś dodatek źle zainstalowałem w przypadku wersji x64. Co zatem przeinstalować, by odtwarzać filmy?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 cze 2014 08:40 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
Uruchom grę z uprawnieniami admina.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 04 cze 2014 09:05 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Uruchomienie programu jako administrator nic nie zmienia.

Oczywiście filmy w Thiefie 1.37 działają bez błędów, no ale po instalacji patcha 1.21 nie działają.

Może jakiś kodek, sterownik trzeba zainstalować? Albo coś źle zainstalowane mogę mieć?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1902 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 77  Następna strona

Teraz jest 12 gru 2018 07:17


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron