Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 lut 2014 19:40 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
raven4444 napisał(a):
Jeszcze takie bonusy co do wydajności:
-wyłączyć nakładkę in game steam
-nie minimalizować gry, coś zadyszki wtedy dostaje

Nakładkę? Co, gdzie, jak? To to: http://gaming.stackexchange.com/questio ... 4675#24675 ?

------------

viewtopic.php?p=143391#p143391
Odrobinkę pomogło.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2014 20:50 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Tak toto.
Tak BTW wrzuciłem sobie Thiefa na laptopa studenckiego.
i7 3.5GHz, 4 rdzenie/8 wątków, 16GB ramek i GT640+HD intelowy i łyka jak pelikan wersje x64 w tej śmiesznej laptopowej rodziałce. Ot x64 nie lubi czegoś w konfiguracji.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2014 21:36 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5564
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
Mogłem dziś pograć tylko godzinę, bo wybyłem z domu na weekend i dopiero w poniedziałek wrócę.

Na kilkumiesięcznym laptopie (Windows 8 64-bit, i3, 8 GB RAM-u i jakaś nowsza nVidia, chyba GT 635M) test wydajności pokazywał ok. 12 fps, a w natywnej rozdzielczości 1600x900 przy normalnych ustawieniach - tylko 10 fps.

Tragedia.

Ale jak uruchomiłem grę, w miarę normalnie dało się grać. W poniedziałek spróbuję jednak waszego sposobu, bo ten sprzęt jest znacznie powyżej minimalnych wymagań.

Niestety, natknąłem się od razu na dwa poważne problemy techniczne.

Po pierwsze, dźwięk w przerywnikach był zupełnie niezsynchronizowany z ruchem ust, a napisy (polskie) pod względem czasu wyświetlania nie odpowiadały dźwiękowi (były znacznie wcześniej).

Po drugie, nie mogłem się ślizgać (swoop). Na ekranie pojawił się komunikat, żeby w czasie ruchu nacisnąć i przytrzymać SPACJĘ, ale... to nic nie dawało. Żadnej reakcji. Grę włączyłem na poziomie MISTRZ. Ale to chyba nie powinno wpływać na ślizganie. SPACJA na pewno działa, bo mogłem się wspinać. O co chodzi?

_________________
Thief Antologia PL: od 20 X 2006 w sklepach!
Zagraj w FM Old Comrades, Old Debts i zobacz moje zrzuty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2014 22:09 
Skryba
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2006 19:31
Posty: 295
Lokalizacja: North Ashfield
Nie przeginajmy też z piractwem z drugiej strony. Po pierwsze w sumie to z internetu wolno wszystko ściągać, byleby nie udostępniać. ;) I jest to absolutnie zgodne z polskim prawem. Po drugie, jeśli masz kupiony, zapłacony produkt, to masz prawo do stworzenia jednej kopii zapasowej. A czy to będzie ściągnięte ze Steamu, to już inna kwestia.

Dlaczego o tym piszę? Dlatego że ważnym jest wątek skopania wydajności, właśnie poprzez Steam DRM. I nie dotyczy to tylko Thief, ale też innych gier. U mnie był problem ze Skyrim, gdzie wersja steamowa była o wiele wolniejsza.

Jednak jest to kwestia techniczna, którą Eidos Montreal może skutecznie naprawić. Pytanie tylko kiedy...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2014 23:41 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2409
Lokalizacja: Pabianice
McLusky napisał(a):
Po pierwsze w sumie to z internetu wolno wszystko ściągać, byleby nie udostępniać.


Z tego co wiem, programów i gier ten kruczek prawny nie dotyczy (ale nie pytaj dlaczego, bo nie pamiętam).

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 00:14 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 mar 2010 12:06
Posty: 238
Lokalizacja: The City
McLusky napisał(a):
Nie przeginajmy też z piractwem z drugiej strony. Po pierwsze w sumie to z internetu wolno wszystko ściągać, byleby nie udostępniać. ;) I jest to absolutnie zgodne z polskim prawem. Po drugie, jeśli masz kupiony, zapłacony produkt, to masz prawo do stworzenia jednej kopii zapasowej. A czy to będzie ściągnięte ze Steamu, to już inna kwestia.

Dlaczego o tym piszę? Dlatego że ważnym jest wątek skopania wydajności, właśnie poprzez Steam DRM. I nie dotyczy to tylko Thief, ale też innych gier. U mnie był problem ze Skyrim, gdzie wersja steamowa była o wiele wolniejsza.

Jednak jest to kwestia techniczna, którą Eidos Montreal może skutecznie naprawić. Pytanie tylko kiedy...
Nareszcie ktoś sensownie pisze. xD

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 07:41 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 10:09
Posty: 817
Lokalizacja: Wrocław
Bukary napisał(a):
Niestety, natknąłem się od razu na dwa poważne problemy techniczne.

Po pierwsze, dźwięk w przerywnikach był zupełnie niezsynchronizowany z ruchem ust, a napisy (polskie) pod względem czasu wyświetlania nie odpowiadały dźwiękowi (były znacznie wcześniej).


A u mnie w cutscenkach (na razie przykład zz prologu i wtedy jak G. jedzie na wózku) nie ma dźwięku i napisów dialogowych. Dźwięk wraca w czasie misji. Czemu tak jest - kłopoty z grą czy sprzętowe raczej (sterownik?) Ktoś z was pisał, że też nie ma podpisów...

Ja cię kręcę wygląda na to, że jak ściszę całkiem muzykę (a tak zrobiłem) nie ma dźwięku w przerywnikach. I jest to już zgłoszone technicznym Eidosu . Sa też inne problemy z dźwiękiem.

http://guide4games.net/thief-2014-pc-cr ... lag-fixes/

http://forums.eidosgames.com/showthread.php?t=141830

http://forums.eidosgames.com/showthread ... ost1989811



Cytuj:
Po drugie, nie mogłem się ślizgać (swoop). Na ekranie pojawił się komunikat, żeby w czasie ruchu nacisnąć i przytrzymać SPACJĘ, ale... to nic nie dawało.

To chyba jest tak. Kierunek i szybki dwuklik na spację. Działa.


Ostatnio edytowano 01 mar 2014 09:14 przez brzeszczot, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 09:04 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Ja nie mam napisów w cutscenkach.

A co do tego waszego piractwa i kopii zapasowych itp to tak można mieć kopię ale jedno ważne, nie możesz cracka używać bo wtedy zrywasz umową (zakaz ingerowania w kod gry) i automatycznie z prawnego punktu widzenia jesteś piratem.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 09:19 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5564
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
brzeszczot napisał(a):
Sa też inne problemy z dźwiękiem.

Własnie gdzieś przeczytałem, że w Lockdown przy błyskach dźwięki burzy maja być słyszalne. Jak grałem, była cisza.

Kolejny bug... :roll:

_________________
Thief Antologia PL: od 20 X 2006 w sklepach!
Zagraj w FM Old Comrades, Old Debts i zobacz moje zrzuty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 09:48 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3738
Lokalizacja: Lublin
raven4444 napisał(a):
Ja nie mam napisów w cutscenkach.

A co do tego waszego piractwa i kopii zapasowych itp to tak można mieć kopię ale jedno ważne, nie możesz cracka używać bo wtedy zrywasz umową (zakaz ingerowania w kod gry) i automatycznie z prawnego punktu widzenia jesteś piratem.

Czyżby się coś zmieniło? Bo kiedyś używanie cracka we własnym zakresie było legalne.

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 10:02 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Nie no zawsze zakazane było ingerowanie w kod a crack zawsze ingeruje. Emulowanie nie jest zakazane ale aby emulować steama musisz ingerować w kod.

A właśnie jedziecie że steam spowalnia grę ale cracki steamowe symulują działanie steama itp. 8-)

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 14:44 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3704
Na słabą wydajność gry pomaga instalacja najnowszych sterowników do gry. U nie z 10 fps na średnich detalach przeskoczyło do 30 na wysokich.
PS
Opowieści o zwalnianiu gry przez steama to ulubiona bajeczka miłośników "kolegi Torrenta"

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać. Kanalia. Patologiczny element czyli OBYWATEL.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 14:50 
Homo Rhetoricus
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 17:15
Posty: 5564
Lokalizacja: Gildia Topielników (przy tawernie Pod Rozszalałym Wichrem)
timon napisał(a):
Na słabą wydajność gry pomaga instalacja najnowszych sterowników do gry.

Są jakieś sterowniki nVidii do Thiefa?

_________________
Thief Antologia PL: od 20 X 2006 w sklepach!
Zagraj w FM Old Comrades, Old Debts i zobacz moje zrzuty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 16:31 
Miastolud

Dołączył(a): 24 sty 2010 20:01
Posty: 55
nie ma najnowsze nvidi 334.89 WHQL
Data wydania: 2014.2.18 czyli przed ukazaniem sie thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 16:41 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2005 19:51
Posty: 525
Lokalizacja: Łódź
Asus P7H55-M PRO
Intel Core i3 550 @ 3.20 GHz
4 GB RAM DDR3 PC3 10600
Radeon HD 4670 1GB
Win 7 x64

Tnie się, ale chodzi i od biedy można grać. Przy zaalarmowanych strażnikach są mega zacięcia i przestoje.
Niestety na nowszą grafikę mnie nie stać w tym momencie, więc pewnie przejdę tak. Ciekawe czy samo dołożenie drugich 4GB by coś dało.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 20:31 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 10:09
Posty: 817
Lokalizacja: Wrocław
Zainstalowałem najnowsze stery do Ati (Ati HD 4770) i jest lepiej.

Ale nie daje mi coś spokoju:

Czy tak wygląda u was dywan na samiuśkim początku gry i obrazy.
Mieszam w ustawieniach ale nie chce być inaczej.

Załącznik:
1.jpg


Załącznik:
2.jpg


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 20:33 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Nein ładnie to wygląda u mnie. Gram na Ultra więc może dlatego, to nie jest minimalne?

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 20:53 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 10:09
Posty: 817
Lokalizacja: Wrocław
raven - To co poniżej na max rozdzielczości - 1440 x ..... Tekstury bardzo wysokie, potrójnie coś tam, vsync...

Załącznik:
3.jpg


Grasz na "Ultra" - tak masz to nazwane w ustawieniach? Czy "Własne"?

Wrzuccie jakiegoś poglądowego skrina...


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 21:03 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
B.Wys jest w ustawieniach, zobacz filmik z forsaken DLC. OMG mam złe przeczucia że jak kliknę w nową grę to stara mi gdzieś zniknie.

EDIT
Z innej misji ale porównanie masz.
http://cloud-4.steampowered.com/ugc/615 ... 0E0A6AC8C/

http://cloud-3.steampowered.com/ugc/615 ... 7E96D33B6/

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 21:14 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 10:09
Posty: 817
Lokalizacja: Wrocław
To dziwne coś jest - ta poduszka i kanapa wygląda jakby lepiej niż dywan.
Mam wrażenie jakby gra nie reagowała na zmianę ustawień.

Raven- - nie mam pytań... Niebo a ziemia.

Kartę mam słabą Ati HD 4770. OK. Ale chyba nie aż tak żeby nie było widocznej zmiany. Od 800 x 600 do najwyższej w moim wypadku i na możliwie max ustawieniach grafiki ten przykładowy dywan (ale tu przecież chodzi generalnie o tekstury) jest taki sam.
Optymalizacja?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 22:01 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3704
brzeszczot : miałem dokładnie tak samo, pomogło dopiero zainstalowani najnowszych sterowników.
Część przedmiotów wyglądała ohydnie a część normalnie, Teraz wszystko jest bardzo ładne i dokładne.

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać. Kanalia. Patologiczny element czyli OBYWATEL.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2014 23:22 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 10:09
Posty: 817
Lokalizacja: Wrocław
Timon - mam najnowszy sterownik :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 mar 2014 00:26 
Miastolud

Dołączył(a): 24 sty 2010 20:01
Posty: 55
moze wypowie sie ktos kto ma karte nvidi u mnie przy najnowszych sterach tez gra nie zareagowala na zmiane ustawien miedzy minimalnymi a b.wysokimi
chodzi o ten obraz na samym poczatku gry wygladajacy jak z thiefa 1 z 1998r


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 mar 2014 11:17 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2330
Lokalizacja: Łódź
Nie wiem czy to jest problem z grą, ale prawie w ogóle nie słyszę odgłosów kroków. Ledwo je słychać gdy sam biegam, a odgłosów chodzącej AI nie słyszę wcale, co mocno utrudnia grę, zwłaszcza gdy się chowam w jakiejś szafce.

_________________
Dark Radiant Tips!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 02 mar 2014 13:21 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 10:09
Posty: 817
Lokalizacja: Wrocław
Doszedłem do wieży zegarowej. Odkąd zagubiła się Erin płynność gry znacznie się poprawiła. Jak to rozumieć ?! Baba z wozu... :twisted:

I pytanie - Macie polskie napisy w przerywnikach filmowych?

Problemy z teksturami sa potwierdzane przez innych uzytkowników:

http://forums.eidosgames.com/showthread.php?t=141889

EDIT:

Ni z tego z ni owego tekstury i płynność znacznie się poprawiły i jak na mój leciwy sprzęt gra się całkiem znośnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Teraz jest 20 paź 2018 06:18


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj: