Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 05 mar 2014 13:54 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Wie ktoś (czy ktoś próbował) uruchomić Thi4f-a na jednordzeniowym procesorze powyżej 3 GHz?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 mar 2014 18:09 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2414
Lokalizacja: Pabianice
Ja na dwurdzeniowym 2.00 Ghz go nie odpalę, a Ty się pytasz o jednordzeniowego? :wes Z grami na nowe konsole to już dwa rdzenie sobie nie radzą (Thief to chyba jedna z ostatnich gier na dwa jaja).

Zresztą nie wiem, spróbuj! :jez .

Co do wymagań Thiefa, to mocny procek jest ważny, ale z tego co widzę na gameplayach, to ludzie odpalają go na całkiem starych grafach poniżej minimalnych i mają znośne FPS. Tu koleś twierdzi, że gra na Radku HD 5670 (moja obecna karta :) ).

http://www.youtube.com/watch?v=fq0eVQZjfdk

Co prawda bez ceregieli przyznaje, że gra na (UWAGA! Zakazane słowo) piracie, ale pewnie steamowy oryginał po wszystkich łatkach też będzie hulał.

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 mar 2014 18:12 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Jednordzeniowy 3 GHz i 2 GB pamięci RAM typu DDR2 oczywiście miałem na myśli z Windowsem 7 x86.

EDIT: Najcenniejsze jest to, że do tego będzie grafika ENGTS250 (minimalnie wymagana grafika spełniona) :!:

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 mar 2014 18:24 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
C2D 3.0, 4GB ramu, win8, GTX660TI i na luzie leci ale czuć że procek nie daje rady momentami i że troszkę przy mało ramek.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 mar 2014 18:42 
Miastolud

Dołączył(a): 24 sty 2010 20:01
Posty: 55
C2Duo EE 2.93Ghz + Geforce 9800 + 3GB RAM DDR2 + Win 7 32bit i smiga


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 mar 2014 19:32 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
viewtopic.php?p=143386#p143386 i gówno wielkie.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 mar 2014 20:32 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2414
Lokalizacja: Pabianice
@bob

Co to za jednordzeniowiec? Pentium pod LGA 775? Jeśli tak to zmień go na jakieś Core 2 Duo z najnowszej serii (np. E8400), można wyrwać czasem tanio na allegro (chociaż przeważnie i tak za drogo). Albo jak nie zależy ci na zmianie kompa w najbliższym czasie, to nawet na jakiegoś Core 2 Quad :) . Dołóż 2 gb ram ddr2 i wtedy może pograsz w Thiefa :wes .

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 mar 2014 20:34 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
BodomChild napisał(a):
Pentium pod LGA 775?


Celeron 3.06 GHz.

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 mar 2014 22:20 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2414
Lokalizacja: Pabianice
To w ogóle nie jest procesor do gier (chyba, że do starych), nadaje się do internetu i zadań biurowych.

Zmień na Core 2 Duo E8400 lub lepszy, albo najlepiej kup nowy komputer jak możesz :) . Pentium G3220 (ok 200 zł) + płyta główna lga1150 (wystarczy jakaś do 200 zł) + 4 gb ddr3 (ok. 150 zł) i Thief powinien pójść na low (z twoją kartą graficzną). Tyle, że nie wiem czy warto specjalnie szaleć dla tego Thiefa, bo wielu ludzi sądzi, że gra dupy nie urywa :wes .

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 mar 2014 22:24 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2293
Lokalizacja: Deutschland
Ja szaleję...

Od tygodnia dłubię i siedzę w specyfikacji. Wychodzi na:

Kod:
Procesor
INTEL CORE i7-4771
3.50 GHz, turbo 3.90 GHz, x4/8, 8 MB, 84W, HD 4600, BOX, s-1150
Kod: [ BX80646I74771 ], nr prod.: 1028425

--------------

Płyta główna
MSI H81M-E35
m-ATX, H81, 2x DDR3, 1x PCI-E 16x, VGA, DVI, HDMI, S-1150
Kod: [ H81M-E35 ]

--------------------

Pamięć
DDR3 CRUCIAL
16 GB / 1600 (2x 8 GB), CL9, Ballistix Sport XT ( BLS2C8G3D169DS3CEU )
Kod producenta: BLS2C8G3D169DS3CEU

---------------

Dysk
SSD KINGSTON V300
240 GB, 2.5", SATA3, 450 MB/s, 450 MB/s
Kod producenta: SV300S37A/240G

-----------------

Grafika
PCIex MSI R9 270X 4096 MB DDR5, 256 bit, DVI, HDMI, D-PORT
R9 270X GAMING 4G
Kod producenta: R9 270X GAMING 4G

-------------

Zasilacz
TACENS RADIX VI 550 W- 550 W, PFC, 80+ ( TAC550RVI )
Kod producenta: TAC550RVI

--------------

Głośniki
CREATIVE INSPIRE T3300
2.1, czarne ( 51MF0415AA000 )
Kod producenta: 51MF0415AA000

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 mar 2014 22:40 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
BodomChild napisał(a):
To w ogóle nie jest procesor do gier (chyba, że do starych), nadaje się do internetu i zadań biurowych.

Zmień na Core 2 Duo E8400 lub lepszy, albo najlepiej kup nowy komputer jak możesz :) . Pentium G3220 (ok 200 zł) + płyta główna lga1150 (wystarczy jakaś do 200 zł) + 4 gb ddr3 (ok. 150 zł) i Thief powinien pójść na low (z twoją kartą graficzną). Tyle, że nie wiem czy warto specjalnie szaleć dla tego Thiefa, bo wielu ludzi sądzi, że gra dupy nie urywa :wes .


Czwarty Thief jest bardziej wrażliwy na gorszy (i/lub wolniejszy) procesor czy mniejszą ilość RAM-u?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 mar 2014 09:34 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2004 14:55
Posty: 3761
raven4444 napisał(a):
i7 3.5GHz, 4 rdzenie/8 wątków, 16GB ramek i GT640+HD intelowy i łyka jak pelikan wersje x64 w tej śmiesznej laptopowej rodziałce.

A można coś więcej? Jaka konkretnie rozdziałka? Jakie ustawienia T4? Ile FPSów? Tak się bowiem składa, że przymierzam się do wymiany kompa tyle że zakupem docelowym jest laptop (w miarę gamingowy). Tak że jak ktoś coś może więcej powiedzieć na temat współpracy nowego złodzieja z takimi urządzeniami będę dźwięczny :)

PS
raven4444 napisał(a):
A co do tego waszego piractwa i kopii zapasowych itp to tak można mieć kopię ale jedno ważne, nie możesz cracka używać bo wtedy zrywasz umową (zakaz ingerowania w kod gry) i automatycznie z prawnego punktu widzenia jesteś piratem.

Pomijając kwestię tego że umowy licencyjne są niejednokrotnie sprzeczne z ustawą o prawach autorskich i prawach pokrewnych m.in. te zawierające bezwzględny zakaz tworzenia jakichkolwiek kopii, pamiętajcie moi drodzy o jednym - jak was przydybią to sąd się na 99,99% oprze na opinii biegłego którą w pełni zaaprobuje i przejmie za swoją nie poddając ją nawet w wątpliwość i choćby przepisy ustawy były niejako po waszej stronie dostaniecie po pupie bo biegli też się gunwo znają i często są ignorantami z papierami. No chyba że stać was na dobrego papuga ;) No ale to tak na marginesie.

_________________
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 mar 2014 15:02 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
1366x768, ustawienia do oporu na maxa (bez smaa wysokiego), fps średnio ~35

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 mar 2014 16:45 
Miastolud

Dołączył(a): 24 sty 2010 20:01
Posty: 55
raven4444 napisał(a):
1366x768, ustawienia do oporu na maxa (bez smaa wysokiego), fps średnio ~35

to znaczy smaa jaki masz ustawiony?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 mar 2014 17:07 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
niskie
Nie lubię pisać postów z jednym wyrazem więc dopisuję to bezsensowne zdanie.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 mar 2014 15:06 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3738
Lokalizacja: Lublin
A wy też tak macie, że gra wam crashuje po kilkukrotnym schowaniu jej do paska?

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 mar 2014 21:04 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 cze 2012 11:43
Posty: 523
Co to kurwa jest? To ciągle tnie i tnie, i tnie przy dogrywaniu danych w locie. Co te kaleki porobiły. Sam framerate jest ok, ale przez te przyciny to gry nie ma.

_________________
Forgotten Tomb


Ostatnio edytowano 07 mar 2014 21:09 przez Kurhhan, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 mar 2014 21:08 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
Może nie będzie się zacinać jak... będzie udostępniony najnowszy sterownik graficzny dedykowany dla Thi4f-a?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 mar 2014 09:34 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
Cięcie gry jest spowodowane wypadkową zbyt wysokich ustawień tekstur, małej ilości ramu i wolnego dysku.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 mar 2014 09:55 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 cze 2012 11:43
Posty: 523
To w ch... next genowy ten Thief, bo np. w Crysisie 3 tego nie ma. A to nadal tnie nawet na minimalnych i 640x480.

_________________
Forgotten Tomb


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 mar 2014 11:39 
Paser
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwi 2009 09:53
Posty: 256
Lokalizacja: Knw
U mnie Thief poszedł na Geforce 9800GT, 4 giga ramu i procku AMD 3x2,3GHz. Co prawda wszystko na najniższych, ale da się grać komfortowo, bez zacinek w rozdziałce 720p.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 mar 2014 13:30 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2414
Lokalizacja: Pabianice
raven4444 napisał(a):
i wolnego dysku.


To co? SSD do Thiefa jest niezbędny? :wes

Kurhhan napisał(a):
A to nadal tnie nawet na minimalnych i 640x480.


Zupełnie jak u mnie z Deus Ex HR, czy na wysokich czy na najniższych, tak samo cięło, widocznie to znak firmowy Eidos Montreal :) .

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 mar 2014 13:42 
Szaman

Dołączył(a): 22 kwi 2009 09:44
Posty: 1156
Lokalizacja: Okolice Szczecina
BodomChild napisał(a):
To co? SSD do Thiefa jest niezbędny?


Przy okazji spytam - mam dysk SSD Transcend 64 GB na złączu IDE ATA 133; czy wystarczy jeśli chodzi o prędkość?

_________________
Bugi Thiefa 2 v1.07 - http://www.it-he.org/theef2.htm

Opisy przeciwników Garretta - http://www.ttlg.com/dave/forums/history ... mplett.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 mar 2014 14:13 
Młotodzierżca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2007 13:00
Posty: 864
Lokalizacja: Kielce
W którym miejscu o ssd wspominałem niby? I tylko o dysku pisałem?
Weź ogarnij jak działa dysk i co wpływa na czas dostępu do danych to się dowiesz czy ssd wymagany czy nie.

_________________
Jedyny motyw graficzny na telefon w klimacie Thiefa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 mar 2014 14:17 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 cze 2012 11:43
Posty: 523
Póki co jedynie mi to dobrze chodzi po wykonaniu paru myczków z forum Dark Moda ( zmiana danych w ThiefEngine by polepszy streaming i wyeliminować stuttering ). Ale wtedy to wygląda jak jedna wielka rozmazana kupa, - 20 lat do tyłu. No nic, może się jeszcze pobawię albo napiszę do supportu, a jak dalej nic, to odpuszczam ten techniczny badziew. I przestrzegam przed kupnem bez sprawdzenia na piracie jak to chodzi. Nie jestem pierwszy z takimi problemami, a patcha ani widu ani słychu.

EDIT : Z tym dodanym w patchu launcherem 32 bity lepiej ale to nadal daleko do komfortowego grania.

_________________
Forgotten Tomb


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Teraz jest 19 gru 2018 15:46


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron