Grim może lepiej nie pisz nic, jeśli jesteś nie w sosie, ok? Już przed przeczytaniem twojej wiadomości wiedziałem jak jesteś nastawiona i co może zawierać - te cytowanie i w ogóle...
grim_reaper napisał(a):
Generalnie Bandit to jest tak, że wiadomo, że ludzie mają pewne przyzwyczajenia, które ciężko jest im zmienić, mogę się przyzwyczaić np. do jednego zmienionego klawisza, żeby pamiętać i go używać, ale nie do całej masy, mów za siebie, bo może Tobie wydaje się to łatwe i bardzo potrzebne.
Przyzwyczajenia są tu najcięższą bariera do pokonania, ale jeśli się chcę to można przyzwyczaić się do innych ustawień. Jeśli tobie się nie chce to trudno - twoja strata, ale nie zniechęcaj przy okazji pozostałych swoim nastawieniem! Na swoim przykładzie wiem, że nie da się od tak z dnia na dzień zmienić swoich preferencji, ale im wcześniej zacznie się robić cokolwiek w tym kierunku to tym szybciej osiągnie się zamierzony cel. Na pewno nie wydaje mi się to łatwe, bo sam mam z tym problemy. Na przykład, gdy ustawiam klawisze to wydaje mi się, że tak będzie dobrze a potem w grze pod wpływem nerwów naciskam nie ten klawisz, co trzeba i okazuje się, że znowu muszę zmieniać ustawienia, ale to jedyne właściwe rozwiązanie, jakie znam. Gdybym nie uważał, że jest to bardzo ważne i potrzebne to nie zakładałbym tego tematu. Miałem już dziesiątki takich sytuacji, że gdybym mógł odrobinę szybciej wyjąć broń lub gdym nie mylił klawiszy to miałbym o wiele większe szanse na wybronienie się z ciężkiej sytuacji. Gam z wami, więc wiem jak wygląda wasza gra...
Nie powiedziałem, że macie od razu zmienić wszystko! Na początku zastanówcie się, która broń lub przedmiot w sytuacjach zagrożenia jest wam nagle potrzebna? Albo czy funkcje, które macie gdzieś na obrzeżach klawiatury nie powinny być nieco bliżej klawiszy, których używacie do poruszania się postacią?
grim_reaper napisał(a):
To, co nam proponujesz to jedynie możliwość usprawnienia gry pojedynczego gracza, czyli jeśli chcesz pwnować cały server w każdej grze, to proszę bardzo, ale ja generalnie lubię działać zespołowo i nie potrzebuję nic zmieniać ( przynajmniej nie w takim stopniu, jak Ty proponujesz ) w moich ustawieniach.
Chyba czegoś nie rozumiem... Czy ja jestem winny całemu złu, które pojawia się w grze? Jeśli masz coś do mnie to wyrzuć to z siebie!
Sprawność całej drużyny zależy od każdego pojedynczego gracza a w przypadku Thievery ma to jeszcze większe znaczenie, bo gracze danej drużyny korzystają z jednej puli żyć, więc jeśli jeden gracz będzie grał słabo to odbije się to na wszystkich!
grim_reaper napisał(a):
Widzę, że wzorujesz się bardzo na Beowulfie, bo on jako jedyny do tej pory miał takie bindy. Ja osobiście uważam ( moja skromna opinia ), że jest to tylko zbędny bajer, a nawet coś co mnie przeszkadza, bo wyobraź sobie teraz, że wszyscy ustawili sobie takie coś i nagle zaczynają łykać i używać różnych przedmiotów na raz. Zrobiłby się niezły spam na ekranie, prawda? A poza tym naprawdę mało kto czyta, co tam kto wypił, najczęściej wyłapywana informacja to "Thief here" itp albo "Need hp", ale reszta ginie po prostu z oczu w ferworze gry. Jeśli będę miała wątpliwości kto wypił co, to spytam, a tak to stale i tak trzeba być czujnym, więc wzmożona czujność w momencie usłyszenia odgłosu picia nikomu nie zaszkodzi.
No pewnie, bo niby, od czego jest TS itd. Niestety najczęściej jest tak, że trzeba was specjalnie zachęcać do tego żebyście zdradzili, co robicie lub, jakie macie zamiary a tak mógłbym się przyjaźnij domyślać w czasie rzeczywistym, co robicie lub czy macie kłopoty! Może akurat byłbym obok i mógłbym rzucić flashbomba, którego wy już nie macie w inwentarzu - w końcu jesteśmy drużyna czy nie?! Wy najwyraźniej tego nie zauważacie i gracie jak wam jest wygodnie albo na zasadzie, kto pierwszy ten lepszy. Jeśli nie chcesz dać nam takiej szansy to zacznij rozsądnie używać TS! (to do wszystkich) Zauważ także, że zgodziłaś się na to żebym był liderem a teraz chcesz się wyłamywać - nie tak powinno to wyglądać! Wracając do TS niekiedy zdarza się, że ktoś palnie "jest w Greenhouse", ale skąd ja ma widzieć, co tam jest?! Wystarczy zastąpić słowo "jest" - np. "ciało - Greenhouse" albo cokolwiek innego byleby określić, co tam się znajduje!
Chyba już naprawdę na siłę szukałaś argumentów żeby mi zaszkodzić, bo z tym spamem to już totalnie przegięłaś! Po pierwsze wiadomość jest kierowana tylko do drużyny, w której grasz. Po drugie najczęściej ma się po jednym z każdego rodzaju napoju i każdy stara się je oszczędzać, więc nikt wszystkich na raz nie wypija a już na pewno nie wszyscy na raz.
Tego nawet nie trzeba czytać. Po prostu zerkasz i po pierwszej literze wiesz, co to jest. Na meczach i turniejach zabronione jest pisanie byle, czego bo mają pojawić się tam tylko treści dotyczące aktualnej rozgrywki, więc nic ci nie zginie.
"Jeśli będę miała wątpliwości, kto wypił, co, to spytam..." - a w tym czasie złodziej zdąży wykonać swój plan. Tylko pogratulować takiego podejścia...
Na koniec jeszcze raz przypomnę, że zgodziliście się na to abym był liderem, więc jeśli teraz nie możemy dojść do porozumienia to może okazać się, że będzie trzeba rozpisać nowe wybory - są chętni?