- W instalatorze T2X v1.1 ENG jest kodek VP3 pod Windows 95/98/XP/2000/NT 32 bit, aby filmy podczas gry dzialaly. Nasze spolszczenie nie ingeruje w ten kodek! W Windows 7 64bit kodek VP3 z instalatora T2X v1.1 ENG nie dziala. Dlatego tez w archiwum T2X Codecs wrzucilem plik instalacyjny kodeka, ktory mozna zainstalowac pod Windows 7 64 bit.
- W instalatorze T2X PL v1.4 jest kodek DirectVobSub v2.23, ktory mozesz instalowac na Windows XP 32bit/64bit oraz Windows 7 32bit/64bit. Jako, ze uzywam Windows 7 64 bit, zawsze instaluje aplikacje 64bitowe. I nie wazne, czy jest to Notepad++, 7-zip czy DirectVobSub. Dlatego tez w mojej instrukcji napisalem, aby pod Windows 7 64 bit nie instalowac DirectVobSub v2.23 z instalatora, lecz DirectVobSub v2.40.4151 x64, ktory jest dedykowany pod systemy z architektura 64-bitowa.
- Instalujac programy w systemach Windows 7 zawsze nalezy uzywac uprawnien administratora (jesli pracujemy z kontem uzytkownika, nalezacego do grupy "uzytkownicy lokalni" - w przeciwnym razie nic nie zainstalujemy) lub konta administratora, nalezacego do grupy "administratorzy lokalni".
- Prosba o udostepnienie mi screenshootow z np. Windows XP 32 bitowego zostala zlekcewazona. Dlatego tez nie mialem mozliwosci przygotowania instrukcji pod Windows XP.
- Jesli filmy Ci nie dzialaja,
sprobuj tego. Rowniez mam problemy z wyswietlaniem sekwencji filmowych podczas gry w TMA, T2X. Wieczorem bede instalowal Xvid'a.
- Spolszczenie podmienia pliki SRT, pliki graficzne map oraz dodaje pliki SRT do filmow w folderze movies. Opcjonalnie mozesz na koniec instalacji spolszczenia wybrac do zainstalowania .NET Framework 4.0 (ktore jest Webinstalatorem, Raven popraw mnie jesli sie myle) oraz DirectVobSub v2.23 (bez ktorego pliki SRT nie sa czytane podczas filmow w grze). Spolsczenie nie ingeruje w VP3 ani pliki TMA.