Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 gru 2013 23:47 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 549
Lokalizacja: Tychy
Da się? Da się!
Obrazek
Oprócz wymienionych osób wcześniej na serwerze byli także Michal i PaV.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2013 23:55 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2249
Lokalizacja: Deutschland
Czy info z pierwszego postu jest nadal aktualne?

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 gru 2013 00:15 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 549
Lokalizacja: Tychy
Jesli chodzi o instrukcję instalacji - narazie tak, aczkolwiek prawdopodobnie jeszce w tym roku wyjdzie Thievery 1.7, wiec proces instalacji się zmieni, być może jutro - na gwiazdkę. Postaram się dać znać. Nawet jesliwyjdzie jutro Thievery 1.7 to i tak na pewno trzeba będzei mieć UnrealTournament + patch 4.36, i potem na to zainstalować Thievery. Będziemy starać się hostować serwer gdy tylko będzie to mozliwe. Ostatnimi dniami ciężko było spotkać kogokolwiek w grze, a tu dzisiaj taka eksplozja :D . Thievery wiecznie żywe.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 gru 2013 00:36 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2249
Lokalizacja: Deutschland
Mam Unreal Universe. Jest tam Unreal Tournament GotY. To ten?

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 gru 2013 01:39 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2002 17:23
Posty: 4355
Lokalizacja: Szczytno
Tak. To ten, który trzeba mieć by móc zagrać w Thievery. :col

_________________
:chase: :shoot: :guard:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2013 22:02 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 429
http://forums.blackcatgames.com/showthread.php?p=251233
:chase:

_________________
'Możesz poklikać pięć razy naraz'
-Medyk! Czy ja umrę?
-Niewykluczone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 mar 2016 07:16 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 429
Tak informacyjnie:
w przyszłym tygodniu planujemy większe granie na serwerze Przemka
http://thievery.somee.com/
dzień jeszcze nie ustalony konkretnie, jeśli będzie więcej chętnych to postaramy się jakoś to dopasować, by każdemu pasiło 8-)

_________________
'Możesz poklikać pięć razy naraz'
-Medyk! Czy ja umrę?
-Niewykluczone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 mar 2016 19:14 
Poganin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 mar 2009 14:17
Posty: 717
Lokalizacja: Bytom
Jaaa. Jestem chętny na spectowanie, jak zawsze hahaha Jako, że boty przewyższają mnie zdolnościami i nie znam map, wolę popatrzeć jak inni grają.

Gdzie się podziały te czasy z turniejami w Thievery...? :ser

_________________
Człowiek, który uczy się tylko tego, co inni już wiedzą, podobny jest w ignorancji do osoby, która nie uczy się w ogóle.        ~Kronika Pierwszego Wieku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 mar 2016 07:20 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 429
Tym się nie martw, ja nie pamiętam gdzie co było, więc też zgarniam łomot od botów :D

Wstępny termin : wtorek 15 marca, godzina 18

_________________
'Możesz poklikać pięć razy naraz'
-Medyk! Czy ja umrę?
-Niewykluczone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 kwi 2016 16:56 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 549
Lokalizacja: Tychy
Przypominam że gramy co jakiś czas w Thievery. Zainteresowanie okazało się nie takie małe i nie gramy o ustalonej z góry porze, a raczej spontanicznie, ludzie gromadzą się wieczorami. Bardzo pomocna jest w tym wspomniana wcześniej przeglądarka serwerów. Na stronie pojawił się jakiś czas temu shoutbox, który dodatkowo ułatwia zebranie się graczy. Strona jest "duchowym spadkobiercą" dawnego thievery.ovh.org :) .

https://thievery.apphb.com/

Polecam także funkcję ustawienia alarmu w przypadku gdy na którymś z serwerów pojawi się określona ilość graczy (konfiguracja tej funkcji znajduje się w górnej części strony) - można wówczas mieć browser otwarty gdzieś w tle, w przeglądarce i zajmować się swoimi sprawami, jednocześnie monitorując stan serwerów.

Jako że często jestem poza domem, nie jestem w stanie hostować serwera cały czas, ale hostuję kiedy tylko mogę (zazwyczaj serwer stawia brat). Kiedy nie ma mojego serwera, są jednakże inne serwery.

Przypominam że gramy w Thievery w wersji najnowszej, to jest 1.7.1. Zapraszam wszystkich byłych i nowych graczy :) .

Spidey napisał(a):
Gdzie się podziały te czasy z turniejami w Thievery...? :ser
Na to raczej przyjdzie nam niestety trochę poczekać... :(

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano 28 lip 2016 22:47 przez Przemek557, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 kwi 2016 14:05 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 549
Lokalizacja: Tychy
Jako że otrzymywałem liczne zapytania o możliwość uzyskania Thievery w najnowszej wersji, a linki z pierwszego postu są już nieaktywne, wrzuciłem na DropBoxa analogiczną paczkę do paczki Bandita z pierwszego postu.

Thievery UT 1.7.1
Paczkę wystarczy ściągnąć i wypakować, po czym można już grać (hasło "Ściągasz -> Wypakowujesz -> Grasz" nadal aktualne :-D ). W paczce znajduje się zainstalowane na UT 4.36 Thievery w wersji 1.7.1 (na ten moment najnowszej) i mappackiem Brody'ego 7.0a, w którym są prawie wszystkie mapki (są w nim także mapki z mappacka Bandita i poprawione wersje FVB i TME). Dodatkowo wrzuciłem tam najnowsze wersje rendererów D3D9, D3D10 i OpenGL. W stosunku do ustawień domyślnych, wycofałem też wprowadzony w 1.7 rozdział pomiędzy interakcją i frobowaniem. Wyjaśniam: od 1.7 domyślnie interakcja (otwieranie drzwi, wydawanie rozkazów itp) i frobowanie (np. używanie przedmiotów z ekwipunku) były pod osobnymi przyciskami. W tej wersji obie funkcje naraz ustawione są pod prawy przycisk myszy (kto by chciał to mieć pod osobnymi przyciskami? :shock: ).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 maja 2016 21:40 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lip 2009 18:15
Posty: 1327
Lokalizacja: Tarnów
Coś się zmieniło jeśli chodzi o sposób dołączania do gry? Gdy próbuję się zalogować wyświetlają mi się komunikaty "no nickname given" oraz "register first" i nie mam widocznych żadnych serwerów.

_________________
Człowiek żyje by być szczęśliwy
Szczęście zaś to tylko chęć życia
Jesteśmy więc po to by chcieć tu być
Bo oprócz trwania nie mamy nic innego


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 maja 2016 06:30 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 429
Nie widziałam w TUT takiego komunikatu. Nie masz na myśli przypadkiem strony Haxera?
Co do serwerów to włączone są najczęściej 4 Brodysy ( 2 do 1.6 i 2 do 1.7.1)

_________________
'Możesz poklikać pięć razy naraz'
-Medyk! Czy ja umrę?
-Niewykluczone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 maja 2016 11:40 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lip 2009 18:15
Posty: 1327
Lokalizacja: Tarnów
To jest komunikat kiedy chcę się zalogować w zakładce "chat". Z tego co pamiętam było to wymagane by znaleźć serwer do grania. Mogę nawet dać screena w załączniku.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Człowiek żyje by być szczęśliwy
Szczęście zaś to tylko chęć życia
Jesteśmy więc po to by chcieć tu być
Bo oprócz trwania nie mamy nic innego


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 maja 2016 11:47 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 429
Wpisz IP w open location i to powinno wystarczyć :)

_________________
'Możesz poklikać pięć razy naraz'
-Medyk! Czy ja umrę?
-Niewykluczone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 maja 2016 13:32 
Arcykapłan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lip 2009 18:15
Posty: 1327
Lokalizacja: Tarnów
Faktycznie, dzięki.

_________________
Człowiek żyje by być szczęśliwy
Szczęście zaś to tylko chęć życia
Jesteśmy więc po to by chcieć tu być
Bo oprócz trwania nie mamy nic innego


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lip 2016 23:03 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 549
Lokalizacja: Tychy
Jakoś zapomniałem tutaj o tym wspomnieć ale jakiś czas temu przeniosłem server browser na inny hosting (zaktualizowałem już wcześniejszy post o nowy link). Nie chciałbym powtarzać się tutaj względem tego co napisałem w wyjaśnieniu na BCG, ale somee.com miało częste przerwy w funkcjonowaniu, kontakt z supportem był fikcją itp, więc przeniosłem całość na apphb.com, które jak dotąd spisuje się bardzo dobrze. W porównaniu do poprzedniego hostingu nie ma tam reklam, a połączenie jest szyfrowane - są więc same plusy.

Nowy adres server browsera:
https://thievery.apphb.com

W tym samym miejscu skorzystam z okazji i poinformuję o upublicznionej niedawno przeglądarce statystyk z mojego serwera, pod adresem:
https://tutstats.apphb.com

Jak już się tak chwalę, wspomnę też o nowej mapce do Thievery nad którą zacząłem jakiś czas temu pracować i jest już ona praktycznie skończona. Link z bliższymi informacjami i linkiem do ściągnięcia tutaj, na BCG.

Jak widać, Thievery jeszcze żyje i funkcjonuje.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 paź 2016 19:39 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008 17:52
Posty: 429
Obrazek

morzna? Morzna.

_________________
'Możesz poklikać pięć razy naraz'
-Medyk! Czy ja umrę?
-Niewykluczone.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Teraz jest 23 sie 2017 22:10


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron