Domyślam się, że chodzi o Androida.
Mój sprzęt to Nexus 10. Oto najlepsze gry, jakie udało mi się znaleźć:

Znakomity klimat, który przywodzi na myśl najlepsze horrory. Gracz rozwiązuje szereg skomplikowanych łamigłówek przestrzennych. Do części pierwszej jest bezpłatny, dobry DLC. A część druga - jeszcze lepsza od pierwszej.

Jeśli szukacie "Złodzieja" na tableta, to jest właśnie odpowiednia gra! Wyjątkowa "miodność" i dobra zabawa. Gorąco polecam!
4. Anomaly Korea
5. Anomaly 2

Znakomita i przepiękna gra strategiczna. Część druga wymaga jednak bardzo mocnego sprzętu.

Po prostu "Deus Ex"! Od "prawdziwej" gry różni się tylko nieco gorszą grafiką i mniejszymi poziomami.

Gra stworzona przez Randy'ego Smitha (tak, jednego z twórców "Thiefa"). Przyjemna eksploracja tajemniczego wnętrza planety Mars z bardzo ciekawą warstwą dźwiękową.
8. The Walking Dead: Assault

Komiksowa grafika i strategiczna eliminacja umarlaków. Pozycja obowiązkowa dla miłośników gatunku.

Nigdy nie byłem miłośnikiem gier wyścigowych. W tym wypadku zmieniłem zdanie. Gra bardzo, bardzo miodna, a na Nexusie wygląda bajecznie.

Poziomy nie są za duże, ale to chyba najlepszy FPS na tablety. Inne znane serie ("Modern Combat", "N.O.V.A.") nie spełniły moich oczekiwań i były męczarnią dla moich dłoni.
zrzuty.